• Online geld verdienen
  • 101 reviews
  • 162 artikelen
F1 kalender 2023-2024: Dit zijn de wedstrijden die op de planning staan

F1 kalender 2023-2024: Dit zijn de wedstrijden die op de planning staan

Ben jij een grote fan van de Formule 1? Dan heb jij de F1 kalender van dit seizoen inmiddels waarschijnlijk al op je netvlies gebrand staan. Zo niet, dan kun je deze gelukkig overal op internet vinden. Maar wist jij dat zelfs de kalender voor 2024 al bekend is? Het seizoen van dit jaar is nog niet afgelopen, maar zo kun jij je alvast voorbereiden op de planning voor volgend jaar. Ben je benieuwd naar zowel de kalender van dit jaar als de F1 kalender voor 2024? In dit artikel zetten we ze beiden voor je op een rij!

De F1 kalender voor het seizoen van 2023

Het seizoen van 2023 is natuurlijk al volop aan de gang en we zijn al over de helft, maar gelukkig staan er nog een aantal spannende races op de planning. Hieronder vind je het overzicht van de races die nog moeten plaatsvinden dit jaar en de F1 tijden per Grand Prix:

DatumGrand PrixTijd 
Zondag 3 septemberGP Italië15:00 uur 
Zondag 17 septemberGP Singapore14:00 uur 
Zondag 24 september GP Japan07:00 uur 
Zondag 8 oktober GP Qatar16:00 uur 
Zondag 22 oktoberGP Verenigde Staten21:00 uur 
Zondag 29 oktoberGP Mexico21:00 uur 
Zondag 5 novemberGP Brazilië18:00 uur
Zondag 19 novemberGP Las Vegas07:00 uur
Zondag 26 novemberGP Abu Dhabi14:00 uur

We kunnen de komende weken dus nog vooruit als Formule 1 fans, maar vanaf december moeten we helaas weer een aantal maanden wachten tot het nieuwe seizoen, dat in maart 2024 weer begint. 

terug naar menu ↑

De F1 kalender voor het seizoen van 2024

Ook het Formule 1 schema voor het seizoen van 2024 is inmiddels bekendgemaakt. De Grand Prix in Zandvoort vindt weer eind augustus plaats, net als afgelopen jaar. Komend jaar staat het langste seizoen uit de historie van de Formule 1 voor de deur. Er zijn namelijk meerdere Grand Prix bijgekomen in vergelijking met 2023. Hieronder vind je de voorlopige F1 kalender voor 2024:

DatumGrand PrixLocatie
2 maart Grand Prix van BahreinSakhir
9 maartGrand Prix van Saudi-ArabiëJeddah
24 maartGrand Prix van AustraliëMelbourne 
7 aprilGrand Prix van JapanSuzuka 
21 aprilGrand Prix van China Shanghai 
5 meiGrand Prix van MiamiMiami
19 meiGrand Prix van Emilia-RomagnaImola
26 meiGrand Prix van Monaco Monte Carlo
9 juniGrand Prix van CanadaMontreal
23 juniGrand Prix van Spanje Barcelona 
30 juniGrand Prix van OostenrijkSpielberg
7 juliGrand Prix van Groot-BrittaniëSilverstone
21 juliGrand Prix van HongarijeHungaroring
28 juliGrand Prix van BelgiëSpa-Francorchamps 
25 augustus Grand Prix van NederlandZandvoort
1 septemberGrand Prix van ItaliëMonza
15 septemberGrand Prix van AzerbeidzjanBaku
22 septemberGrand Prix van SingaporeMarina Bay
20 oktoberGrand Prix van AmerikaAustin
27 oktoberGrand Prix van MexicoMexico-Stad
3 novemberGrand Prix van BraziliëInterlagos
23 novemberGrand Prix van Las VegasLas Vegas
1 decemberGrand Prix van QatarLosail
8 decemberGrand Prix van Abu DhabiYas Marina
terug naar menu ↑

Waar kun je de Formule 1 kijken?

Viaplay heeft momenteel de rechten voor het uitzenden van de Formule 1, Ziggo helaas al even niet meer. De aanbieder heeft een eigen streamingdienst in Nederland waar jij je op kunt abonneren om de Formule 1 hier live te kijken en eventueel ook terug te kunnen kijken. Wil je een abonnement op Viaplay, dan kost dat je 15,99 euro per maand. Via deze dienst kun je iedere vrije training, kwalificatie en Grand Prix van de Formule 1 kijken met Nederlands commentaar van Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk. De programma’s worden gepresenteerd door Amber Brantsen. De commentatoren die we gewend zijn vanuit de Ziggo tijd van de Formule 1 zijn er helaas niet meer bij. Dit zorgde toen al voor veel teleurstelling onder fans in Nederland. Helaas heeft Viaplay het toch hierbij gelaten. Er is afgelopen jaar veel kritiek geweest op de streamingdienst en op de F1 uitzendingen. Wat Viaplay hiermee gaat doen, is nog niet bekend. 

terug naar menu ↑

Formule 1 kijken zonder Viaplay abonnement 

Vind je 15,99 per maand echt te duur alleen om naar de Formule 1 te kunnen kijken? Geen zorgen, er zijn andere manieren waarop je alle Grand Prix en kwalificaties kunt volgen. Als je klant bent bij KPN kun je korting krijgen op je abonnement bij Viaplay, maar ook dan betaal je nog 13,99 per maand. Het scheelt dus slechts 2 euro per maand. Je kunt er ook voor kiezen om de Formule 1 te volgen via F1TV, een online kanaal van Formula1.com. Op de NOS kun je wel samenvattingen volgen van de Grand Prix, maar je kunt niet live naar de races kijken. Ten slotte is het mogelijk om met behulp van een VPN server naar de Formule 1 livestreams te kijken. Een abonnement op een VPN aanbieder kost je maar een aantal euro per maand en je kunt dit gebruiken om een buitenlandse stream van de F1 te kijken die je geen geld kost!

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Waar en wanneer is de volgende F1?

Op het moment van schrijven vindt de eerstvolgende F1 Grand Prix plaats op zondag 3 september om 15:00 uur. Dit is de Grand Prix van Italië. Hierna zullen er nog 8 races plaatsvinden dit seizoen.

Wat zijn de datums van de Formule 1?

Op het moment van schrijven zijn de data van de overige races in 2023 als volgt: 3 september, 17 september, 24 september, 8 oktober, 22 oktober, 29 oktober, 5 november, 19 november en 26 november.

Hoeveel races zijn er geweest 2023?

Op het moment van schrijven zijn er al 14 races van het seizoen van 2023 geweest en moeten er nog 9 plaatsvinden.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      enqueteplein.nl