• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 162 artikelen
De beste 8 enquête tools – gratis & betaald

De beste 8 enquête tools – gratis & betaald

Als je een enquête wilt maken voor je studie, werk of voor het doen van marktonderzoek, dan wil je natuurlijk wel dat die enquête goed is. Dit bereik je uiteraard niet alleen door goede vragen te stellen, maar zeker ook door de enquête er professioneel uit te laten zien en door de functionaliteit ervan. De beste manier om dit voor elkaar te krijgen, is door goede enquête software te gebruiken. In dit artikel vind je daarom de beste 8 enquête tools van dit moment.

Wat is de beste online enquête tool?

Online zijn een hoop verschillende enquête tools te vinden. Hierdoor kan het lastig zijn om te bepalen welke van deze tools je het beste kunt kiezen en welke voldoet aan jouw eisen. Om je op weg te helpen, hebben we de beste 8 enquête tools voor je op een rijtje gezet. Hierbij bespreken we niet alleen hoe de tool werkt, maar ook wat de voordelen ervan zijn. Zo kun je gemakkelijk een keuze maken voor de beste enquête tool voor jouw onderzoek.

terug naar menu ↑

1. Survio

Survio is een bekende online onderzoek tool voor het maken van allerlei soorten enquêtes. Kies je voor de gratis versie? Dan heb je de keuze uit 100 verschillende sjablonen die je voor jouw enquête kunt gebruiken. Hierbij heb je de keuze uit diverse categorieën, waaronder onderwijs, consumentendiensten en marktonderzoek. Deze sjablonen zijn voorzien van standaardvragen, die je naar wens kunt aanpassen.

Survio gratis gebruiken

Survio is een van de betere gratis enquête tools. Dat wil niet zeggen dat je met de gratis versie ook alles kunt. Zo kun je bijvoorbeeld geen gebruikmaken van de enquête logica, waarbij vragen worden overgeslagen. En het is niet mogelijk om een logo toe te voegen, uitnodigingen per mail te versturen en om resultaten te exporteren in een andere indeling dan PNG of SVG. Daarnaast is er een limiet van 100 reacties per maand.

Betaalde opties

Wil je gebruikmaken van meer opties? Dan kun je eventueel voor een van de betaalde pakketten van Survio kiezen. Hierbij heb je de keuze uit meerdere pakketten, die qua prijs ergens tussen de €19,90 en €89,90 per maand liggen. Voor bedrijven liggen deze prijzen tussen de €100 en €250.

Voordelen Survio

 • Gratis versie
 • Onbeperkt aantal enquêtes en vragen
 • Meer dan 100 sjablonen
 • Statistieken op online dashboard bekijken
terug naar menu ↑

2. SurveyMonkey

SurveyMonkey is een veelgebruikte online enquête tool. Je kunt zowel voor een gratis basis-abonnement kiezen, als voor een betaald abonnement. Kies je voor de gratis versie? Dan heb je toegang tot tientallen sjablonen, waardoor het extra makkelijk is om een goede enquête te maken. Ook kun je kiezen uit verschillende soorten vraagtypen.

SurveyMonkey gratis gebruiken

Hoewel de gratis enquête tool van SurveyMonkey makkelijk in gebruik en populair is, kent deze versie helaas ook een aantal beperkingen. Zo kun je maximaal 10 vragen per enquête stellen en is er een limiet van maximaal 100 reacties ingesteld. Ook zijn de vraagtypen in deze versie beperkt en kun je geen gebruikmaken van een enquête logica tool.

Betaalde pakketten

Als je kiest voor een van de betaalde pakketten van SurveyMonkey, dan profiteer je van veel meer opties. Er zijn verschillende pakketten, die qua prijs ergens tussen €30 en €99 per maand liggen. De pakketten verschillen qua opties, waardoor je er een kunt kiezen die past bij jouw wensen.

Voordelen SurveyMonkey

 • Gratis basispakket
 • Diverse sjablonen
 • Verschillende vraagtypen
 • De betaalde versies bieden veel mogelijkheden
terug naar menu ↑

3. Zoho

Zoho is een online onderzoek tool waarmee je gratis een onbeperkt aantal enquêtes kunt maken. De enquêtes zijn geschikt voor alle apparaten en de resultaten zijn in real-time te bekijken. Je hebt de keuze uit 25 vraagtypen en meer dan 250 verschillende sjablonen. Zoho biedt naast een gratis lidmaatschap ook betaalde opties.

Zoho gratis gebruiken

De gratis versie van Zoho is qua vormgeving en vraagtypen erg uitgebreid. Je kunt de enquête delen via e-mail, social media of je website. Wel zijn er beperkingen qua de hoeveelheid vragen die je per enquête kunt stellen (10) en is er een limiet qua reacties (100 per enquête). De opties voor het exporteren van gegevens zijn daarnaast beperkt.

Betaalde opties

De prijzen voor de betaalde pakketten van Zoho liggen tussen €25 en €75 per maand. Betaalde pakketten geven je onder andere toegang tot meer vragen per enquête, meer antwoorden en meer mogelijkheden qua opmaak. Daarnaast zijn de exportmogelijkheden veel uitgebreider.

Voordelen Zoho

 • Gratis versie
 • Veel vraagtypen
 • Meer dan 200 sjablonen
 • Real-time resultaten bekijken
terug naar menu ↑

4. EnquêtesMaken

EnquêtesMaken is een erg gemakkelijk te gebruiken online enquête tool. Per enquête kun je, anders dan bij veel andere gratis enquête tools, een onbeperkt aantal vragen stellen. Hierbij kun je kiezen uit verschillende vraagtypen. De enquêtes die je met deze tool maakt, zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten.

EnquêtesMaken gratis gebruiken

De gratis enquête tool geeft je de mogelijkheid om enquêtes met een onbeperkte hoeveelheid vragen te maken. Qua antwoorden is er wel een limiet (max. 350). De resultaten zijn in real-time te bekijken en te downloaden in verschillende bestandstypen. De mogelijkheden qua opmaak zijn in de gratis versie zeer beperkt.

Betaalde versies

EnquêtesMaken biedt vier betaalde pakketten aan met een prijs tussen €35 per maand en €799 per jaar. Deze betaalde versies kunnen vooral interessant zijn als je graag meer mogelijkheden wilt qua vormgeving en meer antwoorden wilt kunnen ontvangen.

Voordelen EnquêtesMaken

 • Gratis versie
 • Onbeperkt aantal vragen per enquête
 • Verschillende vraagtypen
 • Handig in gebruik
terug naar menu ↑

5. Google Forms

Google Forms is een gratis enquête tool. Deze tool is vooral erg geschikt voor wie op zoek is naar een handige tool waarmee simpele enquêtes gemaakt kunnen worden. De enquêtes zijn te personaliseren met behulp van kleur, foto’s en logo’s. Daarnaast zijn er diverse thema’s beschikbaar. De verschillende vraagtypen maken het extra makkelijk om een goede enquête te maken.

Voordelen Google Forms

 • Gratis online onderzoek tool
 • Real-time resultaten
 • Keuze uit diverse thema’s
 • Verschillende vraagtypen
terug naar menu ↑

6. EnquêteTools

EnquêteTools is een online enquête tool. Deze enquête software is gratis te gebruiken, al is er ook een betaald pakket beschikbaar. Met de gratis tool kun je een onbeperkte hoeveelheid enquêtes maken en per enquête een onbeperkt aantal vragen stellen. Daarnaast zijn er geen limieten qua het aantal antwoorden en heb je toegang tot verschillende vraagtypen.

EnquêteTools gratis gebruiken

De gratis versie biedt je de mogelijkheid om een uitgebreide enquête te maken. Zo zijn er, anders dan bij de meeste gratis enquête tools, geen limieten qua het aantal vragen, enquêtes en antwoorden. De enquêtes zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten en de resultaten kun je downloaden als CSV bestand. Helaas zijn er wel weinig mogelijkheden qua opmaak.

Betaalde versie

De Premium versie van EnquêteTools kost €12,95 per enquête. Voor dit bedrag krijg je veel meer mogelijkheden qua opmaak, waaronder het aanpassen van kleuren en het toevoegen van je huisstijl. Ook kun je gebruikmaken van extra functies, zoals verplicht antwoorden en doorverwijzen na invullen.

Voordelen EnquêteTools

 • Gratis enquêtes maken
 • Geen limieten qua vragen en antwoorden
 • Logo toevoegen
 • Betaalde versie biedt veel extra mogelijkheden
terug naar menu ↑

7. KwikSurveys

KwikSurveys is een Engelstalige online enquête tool, waarmee je zowel gratis enquêtes kunt maken als voor een van de betaalde pakketten kunt kiezen. Je hebt de keuze uit 30 verschillende soorten enquêtes en 22 vraagtypen.

KwikSurveys gratis gebruiken

Met de gratis versie kun je een onbeperkt aantal enquêtes maken. Er kunnen maximaal 1000 antwoorden gegeven worden en je kunt gebruikmaken van een vraag logica tool. Door het gebruik van drag and drop en de verschillende vraagtypen creëer je supersnel een professionele enquête.

Betaalde opties

KwikSurveys heeft 3 betaalde pakketten beschikbaar, die tussen €12,99 en €59 per maand kosten. Deze pakketten geven je toegang tot extra’s als een onbeperkt aantal vragen, het toevoegen van meerdere gebruikers en de mogelijkheid om mensen na het invullen van de enquête naar je website door te sturen.

Voordelen KwikSurveys

 • Gratis online enquête tool
 • Simpel en snel een enquête maken
 • 30 verschillende soorten enquêtes
 • Onbeperkt aantal enquêtes maken
terug naar menu ↑

8. ThesisTools Pro

ThesisTools Pro is een gratis online enquête tool. Met deze tool maak je gemakkelijk een enquête voor niet-commercieel gebruik. Hierbij zijn er geen beperkingen qua het aantal vragen per enquête en het aantal respondenten. Daarnaast heb je de keuze uit veel verschillende vraagtypen. Een van de nadelen van deze tool is dat de enquêtes nauwelijks te personaliseren zijn.

Voordelen van ThesisTools Pro

 • Gratis enquête tool
 • Onbeperkt aantal vragen per enquête
 • Onbeperkt aantal respondenten
 • Gemakkelijk en snel een enquête maken
terug naar menu ↑

Andere online enquête tools

Bovenstaande 8 enquête tools behoren tot de beste tools van dit moment. Dit betekent natuurlijk niet dat dit de enige tools zijn die je zou kunnen gebruiken voor het maken van een enquête. Ben je benieuwd naar de overige mogelijkheden? Hieronder bespreken we nog een aantal online onderzoek tools.

SurveySparrow

SurveySparrow is een Engelstalige enquête tool waarmee je uitgebreide enquêtes kunt maken. Je kunt hierbij kiezen voor een gratis of een betaald pakket.

Alchemer

Alchemer is een Engelstalige betaalde enquête tool. De tool is gratis uit te proberen. Daarna betaal je tussen €40 en €210 per maand.

Surveyplanet

Surveyplanet is een Engelstalige enquête tool. Met deze tool maak je simpel en snel online enquêtes. De gratis versie is al erg uitgebreid. Met de betaalde versie krijg je nog meer opties.

Qualtrics

Qualtrics biedt je de mogelijkheid om gratis enquêtes te maken met hun enquête software. Hierbij heb je de keuze uit meer dan 50 sjablonen en 8 verschillende vraagtypen. Je kunt één actieve enquête tegelijk hebben en er is een limiet van 100 antwoorden per enquête.

SmartSurvey

SmartSurvey is een Engelstalige online enquête app. Met de gratis versie kun je een onbeperkt aantal enquêtes maken. Hierbij kun je 15 vragen per enquête stellen. Er zijn ook drie betaalde pakketten beschikbaar.

EnquêteMaken.nu

Op Enquêtemaken.nu kun je binnen tien minuten een gratis enquête maken. De enquête kun je vervolgens verspreiden via e-mail of Facebook. Naast een gratis account zijn er ook twee betaalde accounts beschikbaar.

Involve.me

Involve.me is een Engelstalige website waarop je gratis enquêtes kunt maken. De tool werkt met drag and drop. Je kunt de opmaak van je enquête naar wens aanpassen of uit een van de 180 sjablonen kiezen.

Moreapp

Moreapp is een online app waarmee je binnen een paar minuten een enquête of ander formulier kunt maken. Het gebruik is de eerste 30 dagen gratis, daarna kun je voor een van de betaalde pakketten kiezen.

Multiscope

Multiscope is een specialist in online marktonderzoek met een eigen enquête software. De software is erg uitgebreid en enkel tegen betaling te gebruiken. Prijzen liggen tussen €395 en €2.365 per maand.

CheckMarket

CheckMarket biedt een uitgebreide online enquête tool. Bij het maken van een enquête heb je de keuze uit 20 vraagtypen en veel opties qua opmaak. De tool is 14 dagen gratis uit te proberen. Daarna is de tool beschikbaar vanaf €140 per maand.

SurveyHero

SurveyHero is een gratis te gebruiken Engelstalige online enquête tool. De tool biedt je een onbeperkt aantal enquêtes, vragen en antwoorden. Naast de gratis tool zijn er ook drie betaalde pakketten beschikbaar.

Crowdtech

Bij Crowdtech maak je gemakkelijk een online vragenlijst, waarbij je kunt kiezen uit 20 vraagtypen en in real-time resultaten kunt bekijken. Om toegang tot het platform te krijgen, dien je een demo aan te vragen voor het All-in-One Research Platform waar de tool deel van uitmaakt.

terug naar menu ↑

De beste enquête tools

In dit artikel heb je de 8 beste enquête tools van dit moment kunnen vinden. Deze tools zijn allemaal gratis te gebruiken, waardoor je kosteloos een professionele enquête in elkaar kunt zetten. Biedt de gratis versie niet genoeg mogelijkheden? Dan zou je voor een betaald pakket kunnen kiezen om jou enquête(s) naar wens op te kunnen maken, in te kunnen vullen en te kunnen versturen. Naast de 8 beste online onderzoek tools hebben we nog 12 andere tools besproken die je zou kunnen gebruiken. Welke tool voor jou het beste is, hangt af van jouw onderzoek en wensen.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   enqueteplein.nl