• Online geld verdienen
  • 101 reviews
  • 158 artikelen
Als bijbaan enquêtes invullen; een leuke bijverdienste

Als bijbaan enquêtes invullen; een leuke bijverdienste

Ben je op zoek naar een manier om wat extra geld te verdienen? Dan is als bijbaan enquêtes invullen een goede optie. Het bijverdienen met enquêtes invullen levert je een hoop vrijheid op. Anders dan wanneer je werkt voor een baas, kun je bij het invullen van enquêtes namelijk helemaal zelf weten waar en wanneer je aan het werk gaat. Ideaal voor wie zich liever niet vast wil leggen aan allerlei verplichtingen, of voor wie al een drukke baan of studie heeft en voor wie een bijbaan met vaste werktijden dus niet of nauwelijks mogelijk is.

Enquêtes invullen is een ideale bijbaan

Het invullen van enquêtes is een goede manier om wat extra geld te verdienen. Het werk neemt vaak slechts tussen de 10 en 15 minuten in beslag. Dit betekent dat je prima een enquête in kunt vullen als je in de trein van of naar school/werk zit. Als er weer eens reclame is tijdens je favoriete tv-programma. Maar ook nog even een enquête invullen voordat je gaat slapen of naar je werk gaat, is goed mogelijk. Hierdoor is het voor veel mensen een ideale bijbaan. Je behoudt namelijk je vrijheid, kunt werken waar en wanneer je wilt en kan zo een leuk bedrag bijverdienen.

terug naar menu ↑

Als bijbaan enquêtes invullen, waar kan dat?

Als je als bijbaan enquêtes wilt gaan invullen, dan doe je dit het beste bij een betrouwbaar onderzoekspanel. Dit om te voorkomen dat je uiteindelijk al het werk voor niets hebt gedaan, omdat je niet betaald krijgt. Omdat het lastig kan zijn om te bepalen bij welke sites je wel en niet moet zijn, hebben we de 8 beste onderzoekspanels van Nederland en België voor je op een rijtje gezet. Op deze enquête sites kun je je zonder zorgen aanmelden en direct beginnen met geld verdienen.

Meld je aan bij meerdere enquête sites

Eén van de beste tips die we je kunnen geven als je graag enquêtes in wilt vullen als bijbaan is: meld je aan bij meerdere enquête sites. Hierdoor heb je toegang tot veel meer betaalde enquêtes, dan wanneer je je slechts bij één website aanmeldt. En hoe meer enquêtes je invult, hoe meer geld je er uiteindelijk mee kunt verdienen.

Het aanmelden op de enquête sites in ons overzicht is volledig gratis. Sommige onderzoekspanels bieden je zelfs een vergoeding voor je aanmelding. Ook zijn er panels die je belonen voor het aanbrengen van nieuwe leden. Het meedoen aan onderzoeken is daarnaast niet verplicht. Ga je lekker een paar weken op vakantie, of heb je door drukte even geen tijd om enquêtes in te vullen? Dan is dit geen enkel probleem.

terug naar menu ↑

Wat houdt het invullen van enquêtes precies in?

Het invullen van enquêtes als bijbaan is serieus werk. Bedrijven betalen jou namelijk voor jouw mening. Met de resultaten uit de enquête kunnen ze een dienst of product verbeteren. De informatie die ze uit zo’n vragenlijst halen, is voor hen dus behoorlijk waardevol. En dat is dan ook precies de reden dat jij ervoor betaald krijgt. Om mensen te weren die zomaar wat invullen tijdens het maken van de enquêtes, worden vaak controlevragen ingezet. Komt een panel erachter dat jij zomaar wat dingen hebt aangeklikt of ingevuld, dan is de kans groot dat je geblokkeerd wordt. Bedrijven betalen je immers niet voor onzinnige antwoorden.

Uiteenlopende onderzoeken

Het leuke aan enquêtes invullen, is dat de vragenlijsten over de meest uiteenlopende onderwerpen gaan. Vanaf het moment dat je je aangemeld hebt, kun je aan de gang met het beantwoorden van vragen. Naast het invullen van enquêtes, kan een panel je ook vragen om een website of reclame te beoordelen, of zelfs om producten te testen. Hierdoor bestaat deze bijbaan uit gevarieerd werk, waardoor het niet snel saai wordt.

terug naar menu ↑

Hoeveel kun je bijverdienen?

Hoeveel je kunt bijverdienen met het invullen van enquêtes, hangt van een aantal dingen af. Zo is het uiteraard afhankelijk van hoeveel enquêtes je invult. Ook je leeftijd, geslacht, woonplaats en leefstijl kunnen invloed hebben op hoeveel en wat voor enquêtes je kunt invullen. Daarom is het slim om je profiel op de enquête site zo volledig mogelijk in te vullen. Zo weet je zeker dat ze jou weten te vinden als jij geschikt bent voor een onderzoek. En zo voorkom je dat je tijd verspilt aan het invullen van de eerste vragen van een enquête om er vervolgens achter te komen dat je niet de doelgroep bent.

Een leuke bijverdienste

Per ingevulde enquête ontvang je een bepaald bedrag. Dit bedrag is per enquête verschillend. Over het algemeen levert een ingevulde enquête je ergens tussen de 0,50 en 7 euro op. Deze bedragen worden bij elkaar opgespaard in je account en kun je laten uitkeren als je een bepaald minimumbedrag hebt bereikt. Als je je aanmeldt bij meerdere onderzoekspanels en daar regelmatig checkt of er enquêtes beschikbaar zijn, dan kun je zomaar enkele tientallen euro’s per week bijverdienen met het invullen van enquêtes.

Wel is het slim om er rekening mee te houden dat niet elke enquête site jouw inzet beloont met geld. Er zijn namelijk ook veel onderzoekpanels die werken met een vergoeding in de vorm van waardebonnen. Het fijne is dat je deze waardebonnen bij bekende (web)winkels in kunt leveren, waardoor dit minstens zo interessant is.

Tip: Wil je zeker weten dat je je hebt ingeschreven bij de beste onderzoekspanels van dit moment? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Enquêteplein om op de hoogte te blijven van actueel nieuws.

terug naar menu ↑

Moet je het geld dat je verdient met enquêtes invullen opgeven bij de belasting?

Ja, wettelijk gezien ben je verplicht om al je inkomsten op te geven, dus ook het geld dat je bijverdient met het invullen van enquêtes. Over deze verdiensten zul je namelijk belasting moeten betalen. Je kunt de verdiensten bij de aangifte inkomstenbelasting opgeven als verdiensten uit overige werkzaamheden. Hoeveel belasting je moet betalen, hangt af van je overige inkomsten. Meer weten? Hier gaan we dieper in op belasting betalen over je bijverdiensten uit het invullen van enquêtes.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      enqueteplein.nl