• Online geld verdienen
  • 101 reviews
  • 151 artikelen
Betaald worden voor je mening

Betaald worden voor je mening

Ben jij iemand die niet onder stoelen of banken schuift wat je vindt of denkt? Iemand die graag een mening geeft over iemands nieuwe outfit of kapsel. Over de nieuwe smaak soep van die ene soepgigant, die ook rookworsten verkoopt. Over de website van die bekende modeketen. Of over de nieuwe reclame van die bekende supermarkt? Dan hebben we goed nieuws voor je. Het geven van je mening kan je namelijk een héél leuk zakcentje opleveren. Voor iedereen die wil helpen om de diensten of producten van bedrijven te verbeteren, is betaald worden voor je mening dé manier om extra geld te verdienen. In dit artikel lees je hoe en waar je dat kunt doen, en hoeveel het je op kan leveren.

Geld verdienen met je mening

Bedrijven zijn bereid om mensen te betalen voor hun mening. Dit doen ze omdat de mening van de consument ze kan helpen om een bepaald product of een bepaalde dienst te verbeteren. Door het product of de dienst te verbeteren, kunnen ze er vervolgens meer van verkopen. Jouw mening is voor hen dus heel waardevol. En omdat jouw mening zo waardevol is, zijn ze bereid om je daar een leuke vergoeding voor te geven.

Betaald worden voor je mening is op verschillende manieren mogelijk. Zo kun je onder andere enquêtes invullen, producten uittesten of je mening geven over websites of reclames. Hieronder gaan we dieper in op de mogelijkheden die je hebt.

Betaald enquêtes invullen

Het invullen van enquêtes is de meest voorkomende manier van geld verdienen met je mening. Hierbij geef je je mening over onder andere producten en diensten van bedrijven. Om in aanmerking te komen voor de enquêtes, dien je je in te schrijven bij een enquête site. Van deze sites zijn er behoorlijk wat te vinden, waardoor het lastig kan zijn om een goede en betrouwbare website te vinden. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we de best betaalde én meest betrouwbare enquête sites voor je op een rijtje gezet.

Nadat je je hebt aangemeld bij een onderzoekspanel, is het slim om je online profiel op die website zo volledig mogelijk in te vullen. Zo weet je zeker dat de onderzoeken die geschikt voor je zijn ook daadwerkelijk bij jou terechtkomen. Daarnaast voorkom je op deze manier dat je aan een enquête begint waar je na een aantal vragen uit wordt gegooid, omdat je toch niet geschikt bleek.

Tip: Het aanmelden bij de onderzoekspanels die je in ons overzicht vindt, is volledig gratis. Bij sommige panels krijg je zelfs een bonus voor je aanmelding.

Producten, websites of reclames beoordelen

Betaald worden voor je mening kan ook door producten, websites of reclames te beoordelen. Mag je een product testen? Dan krijg je dit product thuisgestuurd. Zo kan het zijn dat je een nieuw soort scheerschuim of bodylotion mag uittesten, of een nieuwe smaak thee of frisdrank mag proberen. Nadat je het product getest hebt, geef je daar vervolgens je mening over. Jouw mening kan er op die manier voor zorgen dat het bedrijf het product eventueel nog aan kan passen, voordat het daadwerkelijk in de winkel terechtkomt.

Ga je websites beoordelen? Dan mag je je mening geven over de nieuwe website van een (bekend) bedrijf en deze testen op de gebruiksvriendelijkheid. Doordat een bedrijf de website eerst op verschillende vlakken laat testen door jou en andere deelnemers, kan het bedrijf eventuele fouten uit de website halen en bepaalde onderdelen verbeteren, voordat de website daadwerkelijk live gaat.

Het kan ook zijn dat je een nieuwe reclame van een bekend merk mag bekijken en daar je mening over mag geven. Door eerst uit te testen wat mensen van een reclame vinden, kan een bedrijf bepalen of het de moeite waard is om de reclame op tv uit te laten zenden.

Naast deze vormen van geld verdienen met je mening, kun je ook deelnemen aan groepsgesprekken om je mening over bepaalde zaken te geven. Tijdens dit live gesprek krijgt de groep diverse vragen en stellingen voorgeschoteld, waar vervolgens over gediscussieerd mag worden.

terug naar menu ↑

Hoeveel kun verdienen met het geven van je mening?

Het geven van je mening kan je een leuk zakcentje opleveren. Hoeveel je er precies mee kunt verdienen, hangt van een aantal factoren af. De hoeveelheid enquêtes die je invult, is een van die factoren. Hoe meer enquêtes je invult, hoe meer je ermee zou kunnen verdienen. Daarom is het slim om je bij diverse onderzoekspanels aan te melden, zodat je op verschillende enquête sites geld kunt verdienen.

Door je mening te geven, kun je enkele tientallen euro’s per week verdienen. De hoogte van je verdiensten is onder andere afhankelijk van hoeveel tijd je erin stopt en aan hoeveel verschillende onderzoekspanels je deelneemt. Hierbij is het verstandig om je alleen aan te melden bij onderzoekspanels die betrouwbaar zijn.

Tip: Door je in te schrijven op de nieuwsbrief van Enquêteplein blijf je de hoogte van de nieuwste onderzoekspanels en ander nieuws.

Betaald worden voor je mening in geld of waardebonnen

Voor elk onderzoek waar je aan meedoet, krijg je een beloning. Voordat je een enquête in gaat vullen, kun je vaak al precies zien hoe hoog die beloning is en hoeveel tijd je aan het invullen kwijt zult zijn. Voor het geven van je mening kun je betaald worden in geld, maar ook in punten. Die punten kun je bijvoorbeeld inwisselen voor waardebonnen of voor korting op leuke uitjes. De waardebonnen zijn vaak bij grote (web)winkels, zoals Bol.com of Zalando, te besteden.

Als je geld krijgt voor het invullen van een enquête, dan worden alle bedragen die je hebt verdiend met het meedoen aan onderzoeken bij elkaar opgeteld. Vervolgens kun je dit bedrag laten uitkeren als je een bepaald bedrag bij elkaar hebt weten te sparen. Vanaf welk minimumbedrag je je verdiende geld kunt laten uitkeren, is per enquête site verschillend. Meestal ligt dit bedrag rond de 10 euro. Het bedrag kan worden overgemaakt op je bankrekening of op je PayPal-rekening, dit is afhankelijk van het onderzoekspanel.

2 Opmerkingen
  1. Ik zou graag geld verdienen en ik durf mijn eerlijke mening te geven

  2. Ik wil geld verdienen en ben eerlijk

    Laat een reactie achter

    enqueteplein.nl