• Online geld verdienen
  • 101 reviews
  • 162 artikelen
De beste 10 aandelen van 2022

De beste 10 aandelen van 2022

Wanneer je van plan bent om jouw spaargeld te besteden aan het kopen van aandelen, dan wil je natuurlijk wel aandelen kopen die potentie hebben en die je uiteindelijk winst zullen opleveren. Omdat het lastig kan zijn om te bepalen welke aandelen wel of niet aantrekkelijk zijn, hebben we in dit artikel 10 interessante aandelen voor 2022 voor je op een rijtje gezet. Zo kun je direct zien welke aandelen mogelijk interessant zijn en bepalen welke jij eventueel zou willen kopen.

Let op:

De informatie in dit artikel is geen financieel advies. Neem zelf de tijd om grondig te onderzoeken of een aandeel geschikt is voor jouw portefeuille en past bij jouw risicobereidheid. Zorg er daarnaast voor dat je niet meer investeert dan je kunt missen.

Welke aandelen nu kopen?

Als je aandelen wilt kopen, dan zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Zo kan het bijvoorbeeld aantrekkelijk zijn om goedkope aandelen te kopen. Wel is het hierbij belangrijk om in te schatten of die aandelen zullen stijgen en of ze jou uiteindelijk zullen opleveren wat je wilt: winst. Daarom is het goed om naar goedkope aandelen met potentie te kijken. Daarnaast is het verstandig om te bepalen of de aandelen ook in economisch onzekere tijden goed zullen presteren.

terug naar menu ↑

De beste aandelen om nu te kopen – beste aandelen 2022

Bij het bepalen van de beste aandelen van 2022 wordt naar verschillende zaken gekeken. Bijvoorbeeld naar welke aandelen gaan stijgen, welke goed presteren, en welke goedkope aandelen in 2022 de moeite waard zijn. Hieronder hebben we de beste 10 aandelen van 2022 in willekeurige volgorde voor je op een rijtje gezet.

terug naar menu ↑

1. Berkshire Hathaway

Berkshire Hathaway staat al jaren op lijstjes met beste aandelen. Ook dit jaar mag dit aandeel niet ontbreken. Berkshire Hathaway is een van de grootste bedrijven ter wereld en bezit bedrijven in veel verschillende sectoren, die allemaal goed presteren en een sterke positie hebben. 

Sinds Warren Buffet het roer bij Berkshire Hathaway overnam, is de aandelenkoers gemiddeld met 20% per jaar gestegen. Mede daardoor is Berkshire Hathaway een interessant aandeel.

terug naar menu ↑

2. Alphabet (GOOGL)

Zoals je weet heeft Google de meest populaire zoekmachine ter wereld, maar dat is allang niet meer het enige wat Google aanbiedt. Alphabet is het moederbedrijf van Google en behoort tot een van de grootste bedrijven ter wereld. Onder andere Google Ads en de advertentie-inkomsten van Google behoren tot de grootste inkomstenbronnen van dit bedrijf.

Alphabet is een aandeel dat vooral erg geschikt is voor de lange termijn, daar het al jaren (met enkele onderbrekingen) goed presteert en in waarde stijgt. Hierdoor is Alphabet zeker het overwegen waard.

terug naar menu ↑

3. Unilever (UL)

Unilever is wereldwijd bekend als een van de grootste leveranciers van consumentenproducten als voedingsmiddelen en persoonlijke verzorgingsmiddelen. Unilever is een bedrijf dat mede door hun aanbod en jarenlange ervaring sterk aanwezig is en goed presteert. Zo heeft het bedrijf de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt en zijn de omzetcijfers en winst van dit bedrijf stabiel.

Het hoge dividendrendement van 3,6% zal voor veel beleggers een reden zijn om enthousiast te worden. Mede daardoor is Unilever een interessant aandeel.

terug naar menu ↑

4. Apple (AAPL)

Investeren in aandelen van Apple kan interessant zijn voor op de langere termijn. Apple staat onder andere bekend om de verkoop van populaire smartphones, tablets en computers, zoals de iPhone, iPad en Mac.

Begin 2022 bleek dat ongeveer 40% van de mensen met een iPhone een apparaat gebruikt dat ouder is dan 3,5 jaar. Dit zou kunnen betekenen dat er binnenkort sprake zal zijn van wat de ‘supercyclus’ genoemd wordt, waardoor Apple het komende jaar een enorme groei door zal maken. Dit maakt dat APPL zeker interessant kan zijn.

terug naar menu ↑

5. Mastercard (MA)

Mastercard Inc. is een van de grootste bedrijven die wereldwijd licenties uitgeeft voor het verstrekken van creditcards. Het logo van dit bedrijf is dan ook terug te vinden op de meeste creditcards en betaalpassen. Mastercard profiteert van het aantal transacties dat consumenten doen. 

Verwacht wordt dat de winst die Mastercard dit jaar zal maken, zal stijgen met 29%. Dit maakt dit aandeel interessant voor wie aandelen wil kopen die zullen gaan stijgen/groeien.

terug naar menu ↑

6. ASR Nederland

ASR Nederland is een van de grootste verzekeraars van Nederland. Vanwege de lage rentes en hoge concurrentie zijn de aandelen van de meeste verzekeraars behoorlijk gedaald. Aangezien verwacht wordt dat de rentes weer zullen stijgen, zal de waarde van het aandeel dat hoogstwaarschijnlijk ook doen.

ASR is de meest duurzame verzekeraar ter wereld, waarmee ze een zeer gunstige positie in de markt hebben. ASR is van plan de komende tijd flink te groeien. Mede door het aantrekkelijke dividendrendement is ASR zeker het overwegen waard.

terug naar menu ↑

7. Amazon.com

Amazon.com heeft een goede positie op de markt. Ondanks dat het aandeel vorig jaar enigszins achterbleef, wordt verwacht dat het bedrijf de komende twee tot drie jaar ontzettend zal gaan groeien, waarmee een omzetstijging van minstens 20% per jaar wordt verwacht. Mede daardoor kan Amazon.com aantrekkelijk zijn.

terug naar menu ↑

8. Mandiant Inc.

Mandiant Inc. is, anders dan bovenstaande bedrijven, een relatief onbekende naam. Het bedrijf houdt zich onder andere bezig met het leveren van oplossingen voor cybersecurity, zoals beveiligingssoftware. 

Mede vanwege de dreiging van een cyberoorlog, investeren steeds meer landen in cybersecurity. Dit maakt dat Mandiant Inc. de laatste maanden een flinke koerswinst heeft behaald. Aangezien verwacht wordt dat die groei zal doorzetten, is Mandiant Inc. zeker het overwegen waard.

terug naar menu ↑

9. Visa

Naast Mastercard is ook Visa een grote naam als het gaat om onder andere creditcards. Ook Visa profiteert van het feit dat steeds minder mensen met cash betalen en dus steeds meer met betaalkaarten. Omdat die ontwikkeling waarschijnlijk voorlopig nog wel doorgaat, kan het interessant zijn om nu in te stappen.

terug naar menu ↑

10. Microsoft

Microsoft is al jaren een van de grootste softwarebedrijven ter wereld. Het bedrijf wil onder andere groeien op het gebied van cloudservices en gaming. Mede hierdoor wordt verwacht dat de omzet van Microsoft behoorlijk zal gaan stijgen. Daardoor kan het interessant zijn om in dit bedrijf te investeren.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      enqueteplein.nl