• Online geld verdienen
  • 101 reviews
  • 162 artikelen
Enquêtes invullen voor de lol

Enquêtes invullen voor de lol

Ben jij iemand die graag je mening geeft? Dan zou je erover na kunnen denken om enquêtes in te gaan vullen voor de lol. Hierdoor kun jij je mening geven over de meest uiteenlopende onderwerpen en draagt die ook nog eens bij aan een nuttig doel. Bedrijven kunnen namelijk informatie halen uit de antwoorden die jij geeft, die voor hen van belang is. Op die manier kunnen ze een product of dienst aanpassen. Zo help jij om websites, reclames, producten of diensten te verbeteren. Omdat jouw mening voor bedrijven erg waardevol is, belonen ze je inzet graag met een leuke beloning.

Enquêtes invullen voor je plezier

Enquêtes invullen is een leuke bezigheid. Niet alleen omdat je je mening mag geven over bijvoorbeeld de website van een grote webwinkel, een nieuwe smaak chips, of de nieuwe reclame van dat ene biermerk. Maar ook omdat je weet dat het geven van je mening ook nog eens ergens toe leidt. De bedrijven voor wie jij de enquête invult, kunnen met jouw mening namelijk hun marketingstrategie aanpassen, een product verbeteren, of ervoor kiezen om een reclame wel of niet uit te gaan zenden op tv. In sommige gevallen krijg je zelfs producten thuisgestuurd die je mag testen voordat ze in de winkel komen.

Daarnaast kunnen de enquêtes gebruikt worden om te kijken hoe ‘Nederland’ over bepaalde zaken denkt. Hiervoor kun je bijvoorbeeld vragen krijgen over een maatschappelijke kwestie. In sommige gevallen worden er ook groepsdiscussies gehouden. Tijdens zo’n groepsdiscussie ga je samen met andere panelleden in gesprek over een bepaald onderwerp. Deze groepsdiscussies zijn extra leuk, omdat je dit met meerdere mensen en live doet.

terug naar menu ↑

Waar kun je voor de lol enquêtes invullen?

Wil je graag voor de lol enquêtes invullen? Dan zul je online flink wat onderzoekspanels tegenkomen waar je je aan kunt melden om aan de slag te gaan met het invullen van enquêtes. Voordat je je zomaar bij een willekeurige enquête site aan gaat melden, is het goed om te checken welke sites betrouwbaar zijn. Voor het aanmelden zul je namelijk persoonlijke informatie op moeten geven. En het laatste wat je wilt, is dat die gegevens voor totaal andere doeleinden gebruikt zullen worden.

terug naar menu ↑

Betrouwbare enquête sites

Daarom doe je er goed aan om je enkel en alleen aan te melden bij enquête sites die daadwerkelijk betrouwbaar zijn. Zo hoef je niet bang te zijn dat jouw gegevens ergens terechtkomen waar je dat niet wilt, en kun je met een gerust hart enquêtes in gaan vullen. Omdat het aanbod op internet zo groot is dat de kans aanwezig is dat je niet goed weet waar je je nou wel en niet kunt inschrijven, hebben we de 8 meest betrouwbare enquête sites voor je op een rijtje gezet.

terug naar menu ↑

Met een goed profiel blijft het invullen van enquêtes leuk

Als je je aanmeldt bij een van de sites die je in ons overzicht hebt kunnen vinden, dan dien je een profiel aan te maken op die website. Onze tip is om je profiel zo volledig mogelijk in te vullen. Zo krijg je namelijk alleen enquêtes die ook daadwerkelijk interessant voor jou zijn, en voorkom je dat je na een aantal vragen uit de enquête gegooid wordt, omdat je toch niet tot de doelgroep behoort. Door een profiel zo compleet mogelijk in te vullen, blijft het invullen van enquêtes leuk.

terug naar menu ↑

Beloning voor het invullen van enquêtes

Hoewel jij het invullen van enquêtes misschien écht alleen voor de lol wilt doen, is jouw mening voor bedrijven zo belangrijk dat zij je er graag een beloning voor willen geven. Dit kan een geldbedrag zijn dat je uit kunt laten keren op je bankrekening of je PayPal-rekening. Maar het kan ook zijn dat een onderzoekspanel werkt met punten die je om kunt laten zetten in bijvoorbeeld waardebonnen of korting op toegangstickets voor dieren- of pretpretparken.

terug naar menu ↑

Vul je enquêtes in voor de lol? Doneer je verdiensten dan

Vind je de beloning die je krijgt voor het invullen van de enquêtes niet belangrijk, omdat je het echt voor de lol doet? Dan kun je er in veel gevallen voor kiezen om de door jou verdiende punten, of het door jou verdiende geld, te doneren aan een goed doel. Zo help je niet alleen bedrijven met het geven van je mening, maar steun je ook nog eens een goed doel met de opbrengst van je werk. Zo levert jouw plezier anderen ook nog iets leuks op.

terug naar menu ↑

Enquêtes invullen is serieus werk, ook als je het voor de lol doet

Onderzoekpanels zijn heel blij met iedereen die de tijd wil nemen om zijn of haar mening te geven. Dus ook als je het invullen van enquêtes graag voor de lol wilt doen, zijn deze sites blij met jouw aanmelding. Het is alleen wel goed om te weten dat het invullen van enquêtes serieus werk is en dat er ook van je verwacht wordt dat je het serieus neemt. Zomaar wat lollige antwoorden invullen en her en der wat vakjes aanvinken, is dus zeker niet de bedoeling.

Om te voorkomen dat mensen zomaar even snel iets invullen, worden de ingevulde enquêtes gecontroleerd. Dit gebeurt onder andere door controlevragen. Blijkt daaruit dat jij het invullen van de enquêtes totaal niet serieus hebt genomen? Dan is de kans groot dat je niet meer deel mag nemen aan onderzoeken. Bedrijven betalen je namelijk niet voor onzinnige antwoorden waar ze helemaal niets mee kunnen.

terug naar menu ↑

Ook over geld dat je voor de lol hebt verdiend, moet je belasting betalen

Kies je ervoor om het geld dat je met het invullen van de enquêtes hebt verdiend zelf te houden? Dan is het goed om te weten dat je die verdiensten op dient te geven bij de Belastingdienst. Net als over je andere verdiensten, dien je over de beloningen voor het invullen van enquêtes namelijk gewoon belasting te betalen. Deze verdiensten kun je opgeven bij het doen van je aangifte inkomstenbelasting. In dit artikel lees je meer over enquêtes invullen en daar belasting over betalen.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      enqueteplein.nl