• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 151 artikelen
Geld verdienen met enquêtes invullen

Geld verdienen met enquêtes invullen

Enquêtes invullen voor geld kan erg interessant zijn als je op zoek bent naar een manier om wat bij te verdienen als je een parttime baan of uitkering hebt. Maar ook voor scholieren of studenten is het invullen van betaalde enquêtes een fijne manier om wat extra geld te verdienen. Het fijne aan deze manier van geld verdienen, is dat je het gewoon vanuit je luie stoel kunt doen. Het enige wat je nodig hebt is apparaat waarop je de enquêtes kunt invullen, zoals een laptop, tablet of smartphone, wifi of een andere internetverbinding, en een paar minuten van je tijd.

Wat kun je lezen in dit artikel?

Enquêtes invullen voor geld, hoe werkt dat?

Enquêtes invullen voor geld is op verschillende websites mogelijk. Door je in te schrijven op de nieuwsbrief van Enquêteplein, kun je direct geld verdienen met enquêtes. Op de website vind je een actueel overzicht van de beste onderzoekspanels van dit moment. Dit zijn stuk voor stuk betrouwbare onderzoekpanels waarvoor je aan de slag kunt gaan. Via de nieuwsbrief houden we je op de hoogte van nieuwe enquête panels en ander relevant nieuws.

terug naar menu ↑

Wie kan betaald enquêtes invullen?

In principe kan iedereen die 18 jaar of ouder is enquêtes invullen voor geld. In sommige gevallen kun je al betaald enquêtes invullen als je 16 bent. Daarnaast zijn er ook websites waar je je kunt aanmelden als je tussen de 12 en 15 jaar oud bent. Houd er wel rekening mee dat je in dat geval toestemming van een ouder nodig hebt.

Naast de voorwaarden qua leeftijd, is het goed om ook te kijken naar de overige voorwaarden van het panel waarvoor je enquêtes in wil gaan vullen. Sommige onderzoekpanels hebben bijvoorbeeld als eis dat je een Nederlands adres of Nederlands bankrekeningnummer hebt, terwijl dit bij andere websites niet altijd verplicht is. Dit is vooral slim om te checken voor wie in het buitenland woont of voor wie geen Nederlandse bankrekening heeft.

Gratis aanmelden bij diverse panels

Wil je graag zoveel mogelijk enquêtes in kunnen vullen? Dan doe je er goed aan om je bij diverse onderzoekspanels aan te melden. Het aanmelden is vaak supersnel geregeld en is daarnaast gratis. In sommige gevallen is het zelfs zo dat je al een beloning krijgt op het moment dat je je bij een onderzoekspanel aanmeldt.

Vul je profiel in

De meeste onderzoekpanels werken met een profiel. In je profiel staat onder andere waar je woont, hoe oud je bent, wat voor werk je doet en wat voor geslacht je hebt. Dit profiel zorgt ervoor dat je alleen enquêtes te zien krijgt die voor jou interessant zijn. Zo is het bijvoorbeeld zo dat sommige enquêtes alleen door mannen in een bepaalde leeftijdscategorie ingevuld kunnen worden, terwijl andere enquêtes zich juist richten op vrouwen uit een bepaalde provincie. Door je profiel zo compleet mogelijk in te vullen, voorkom je dat je na een aantal vragen uit een onderzoek gehaald wordt, omdat je niet geschikt blijkt.

Mail zodra er nieuwe enquêtes zijn

Als je je inschrijft op de nieuwsbrief van Enquêteplein heb je niet alleen toegang tot een flink aantal betrouwbare onderzoekpanels, maar je krijgt daarnaast ook nog eens een e-mail op het moment dat er nieuwe onderzoekspanels beschikbaar zijn. Zo weet je zeker dat je nooit een onderzoek of interessant nieuws misloopt.

terug naar menu ↑

Waarom kun je geld verdienen met enquêtes?

Als bedrijven willen weten hoe klanten denken over hun producten, diensten, advertenties of bijvoorbeeld hun webshop, dan is een enquête een goede manier om daarachter te komen. Het bedrijf kan in de enquête gerichte vragen stellen die belangrijk zijn voor hun onderzoek. Aan de hand van de antwoorden van de consument, krijgt het bedrijf een beter beeld van hoe hun product of dienst precies gewaardeerd en ontvangen wordt door hen voor wie het bedoeld is. Deze informatie is zeer waardevol voor het bedrijf, omdat het ze in staat stelt om hun product of dienst te verbeteren. Juist omdat die informatie voor hen zo belangrijk is, zijn ze bereid om jou daarvoor te betalen.

Enquêtes helpen bedrijven hun producten/diensten te verbeteren

De resultaten die uit een enquête komen, helpen het bedrijf om een product of dienst dusdanig te verbeteren dat het nóg interessanter wordt voor de consument. Ze kunnen aan de hand van de enquête precies zien waar mogelijke verbeterpunten zitten en waar de consument wel of niet tevreden over is. Op die manier draagt jouw mening bij aan verbetering van de producten of diensten van het desbetreffende bedrijf.

Geld voor jouw antwoorden

Omdat bedrijven geld willen betalen voor jouw antwoorden, is het wel belangrijk dat je eerlijk bent. Als je zomaar wat dingen invult, heeft het bedrijf er namelijk totaal niets aan. Om te voorkomen dat leden zomaar wat dingen aanvinken en invullen, wordt hier vaak toezicht op gehouden. Dit wordt onder andere gedaan door middel van controlevragen. Als blijkt dat je een enquête niet serieus hebt ingevuld, kan het zo zijn dat jouw account wordt geblokkeerd.

terug naar menu ↑

Geld verdienen met enquêtes; hoeveel levert het op?

Als je graag wat extra geld wilt verdienen met het invullen van enquêtes, dan vraag je je vast af hoeveel geld die betaalde enquêtes je op kunnen leveren. Dat is onder andere afhankelijk van:

 • je profiel
 • hoe hoog de beloning voor de enquête is
 • hoeveel enquêtes je invult

Enquête invullen tegen betaling

De verdiensten per enquête kunnen enorm van elkaar verschillen. Zo kan de beloning zo’n €0,50 zijn, maar er zijn ook enquêtes waarmee je tot wel 7 euro per ingevulde enquête kunt verdienen. Van tevoren kun je vaak precies zien hoeveel tijd het invullen van de enquête je gaat kosten. Gemiddeld ligt de tijd die je kwijt bent aan een onderzoek ergens tussen de 10 en 20 minuten, maar er zijn ook onderzoeken die 5 of 45 minuten in beslag nemen.

Voordat je de enquête start, kun je precies zien hoeveel tijd je kwijt zult zijn aan het onderzoek en hoe hoog de beloning zal zijn. Op die manier kun je gemakkelijk bepalen of het onderzoek wel of niet interessant voor je is.

Als je elke week wat tijd vrijmaakt om deel te nemen aan de beschikbare onderzoeken, kan het invullen van enquêtes je een érg leuk zakcentje opleveren.

Enquête invullen voor waardebonnen

Naast dat er online onderzoeken zijn waarvoor je een bepaald geldbedrag krijgt, zijn er ook onderzoeken waarvoor je beloond wordt met een waardebon. Dit kunnen bijvoorbeeld waardebonnen zijn voor winkels als Ikea of de Bijenkorf. Maar ook voor webwinkels als Bol.com. Daarnaast is het in sommige gevallen mogelijk om je gespaarde punten in te wisselen voor de aanschaf van tickets voor dierentuinen en/of pretparken. Ook kun je er vaak voor kiezen om de gespaarde punten te doneren aan een goed doel. Heb je een enquête ingevuld waarvoor je beloond wordt met een waardebon? Dan wordt deze bon in de meeste gevallen naar je e-mailadres verzonden, nadat je het onderzoek hebt afgerond.

Enquêtes invullen aan de hand van testproducten

Zo nu en dan zijn er enquêtes beschikbaar waarvoor je een product moet testen. In sommige gevallen is het zo dat je het product dan ook mag houden. Dit kan bijvoorbeeld een nieuwe soort thee zijn, maar ook een nieuwe shampoo of een schoonmaakmiddel. In uitzonderlijke gevallen is het zo dat je een bepaald apparaat thuisgestuurd krijgt dat je uit mag testen. Vaak is het zo dat je dit apparaat daarna weer terug moet sturen. Onderzoeken aan de hand van testproducten komen een stuk minder vaak voor dan betaalde enquêtes waar je geld, punten of waardebonnen voor krijgt.

Je verdiende geld laten uitbetalen

Als je het invullen van een enquête hebt afgerond, dan zal het bedrag dat je ervoor krijgt op je account gezet worden. Veel websites werken hierbij met een soort spaarprogramma. Het geld dat je met de onderzoeken verdient, kun je dan uit laten keren op het moment dat je een bepaald bedrag bij elkaar hebt gespaard. In de meeste gevallen is dit een minimaal bedrag van €10,-. Op het moment dat je ervoor kiest om het bedrag uit te laten betalen, zal het op je bankrekening of PayPal-account gestort worden.

Moet je belasting betalen over je inkomsten uit enquêtes?

Wettelijk gezien dien je al je inkomsten op te geven aan de Belastingdienst, dus ook de inkomsten die je haalt uit het invullen van enquêtes. Hoeveel belasting je vervolgens precies over deze verdiensten moet betalen, hangt onder andere af van je overige inkomsten. Sommige mensen kiezen ervoor om de verdiensten niet op te geven, omdat ze niet zo hoog zijn. Dit is echter niet legaal.

terug naar menu ↑

Is enquêtes invullen voor geld betrouwbaar?

Vraag je je nu af of enquêtes invullen voor geld betrouwbaar is? Het antwoord op die vraag is: ja, zolang je het via erkende websites doet. Door je enkel bij erkende websites aan te melden, weet je zeker dat je daadwerkelijk geld of waardebonnen zult ontvangen voor het werk dat je hebt gedaan. Als je kiest uit een van de onderzoekspanels die je in het paneloverzicht op Enquêteplein vindt, weet je zeker dat je te maken hebt met betrouwbare onderzoekpanels/websites.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   enqueteplein.nl