• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 161 artikelen
Extra geld verdienen – 15 tips voor extra geld

Extra geld verdienen – 15 tips voor extra geld

Ben je op zoek naar een manier om extra geld te verdienen? Wil je bijvoorbeeld graag meer geld verdienen naast je huidige baan of bijbaan? Dan zijn er een hoop manieren waarop je dat zou kunnen doen. Welke manier het beste bij jou past, is onder andere afhankelijk van jouw wensen en skills. Om je op weg te helpen, hebben we in dit artikel 15 tips voor extra geld verdienen voor je op een rijtje gezet.

Waar kan ik extra geld mee verdienen?

Zoals we hierboven al even lieten vallen, zijn er veel verschillende manieren om extra geld te verdienen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een bijbaantje te nemen, waardoor je maandelijks op een vast extra bedrag kunt rekenen. Je kunt er ook voor kiezen om online geld bij te verdienen of bijvoorbeeld om dingen te gaan inkopen en verkopen. Om zo veel mogelijk extra geld te verdienen, en om dat vol te houden, is het slim om voor iets te kiezen wat bij je past.

terug naar menu ↑

11 tips om extra geld te verdienen

Als je op zoek bent naar extra bijverdiensten, zijn er eindeloos veel mogelijkheden. Hieronder bespreken we 15 manieren om extra geld te verdienen.

terug naar menu ↑

1. Online extra geld verdienen

Een van de makkelijkste manieren om extra geld te verdienen, is door dit online te doen. Je kunt namelijk werken waar en wanneer jij wilt en het dus gemakkelijk combineren met bijvoorbeeld je studie of baan. Er zijn veel verschillende manieren om online extra geld te verdienen. Je kunt bijvoorbeeld online enquêtes invullen of producten testen. Of je kunt deelnemen aan spaarprogramma’s. Ook cashback shoppen is een slimme manier om zonder extra moeite geld te verdienen met jouw online aankopen.

terug naar menu ↑

2. Verdien geld met het spelen van spelletjes

Klinkt geld verdienen met het spelen van spelletjes je als muziek in de oren? Dan hebben we goed nieuws voor je: dit is namelijk héél goed mogelijk. Niet alleen kun je games spelen en die streamen via bijvoorbeeld YouTube of Twitch om geld te verdienen, maar er zijn ook websites waarop je geld kunt verdienen met het spelen van spellen als Patience, Tetris en boogschieten.

Als je goed bent in het spelen van spelletjes, dan kun je hier een erg leuk bedrag mee verdienen. Met het streamen van games kun je, als je wat naamsbekendheid hebt opgebouwd, al snel meer dan €1.000 per maand verdienen. Met het spelen van spellen op bekende websites verdien je meestal ergens tussen de €0.80 en €11 per gewonnen game, waardoor je al snel een leuk bedrag per dag kunt verdienen.
Lijkt het je wel wat om extra geld te verdienen met het spelen van spelletjes? Check dan: Geld verdienen met spelletjes

terug naar menu ↑

3. Handel via Marktplaats 

Een andere manier om geld te verdienen, is door te gaan handelen in spullen. Zo kun je bijvoorbeeld spullen opkopen via Marktplaats om deze vervolgens voor meer geld weer te verkopen. Onder andere met (opgeknapte) meubels kun je op deze manier een leuk bedrag bijverdienen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om je eigen overbodige spullen te verkopen. Dit is vaak een simpele manier om snel aan extra geld te komen. Een andere optie is om spullen ergens anders in te kopen (bijvoorbeeld in het buitenland) en deze vervolgens via Marktplaats voor meer te verkopen.

terug naar menu ↑

4. Affiliate Marketing

Heb je een eigen website (of social media kanaal) met daarop flink wat bezoekers, of ben je bereid om tijd te investeren om dat op te bouwen? Dan kan geld verdienen door middel van affiliate marketing een érg slimme zet zijn. Met affiliate marketing maak je reclame voor de producten en diensten van andere bedrijven op jouw website. Voor elke klik of aankoop via die reclame krijg jij vervolgens geld.

terug naar menu ↑

5. Ga aan de slag als chauffeur

Heb je een auto? Dan kun je extra geld verdienen door aan de slag te gaan als chauffeur, bijvoorbeeld via Uber. Zo kun je, vooral in het weekend, een leuk bedrag bijverdienen met het rondrijden van mensen.

terug naar menu ↑

6. Verdien geld met jouw kennis

Heb jij kennis waar anderen iets aan kunnen hebben? Dan zou je die kennis kunnen gebruiken om geld te verdienen. Denk bijvoorbeeld aan het geven van bijles. Of schrijf een e-book, waarin je jouw kennis tegen betaling met de wereld deelt. Ook kun je erover nadenken om jouw kennis te verwerken in een online cursus, die mensen via jouw website kunnen afnemen. Daarnaast zou je aan de slag kunnen gaan als coach of trainer.

terug naar menu ↑

7. Start een hondenuitlaatservice

Ben je gek op dieren en lijkt het je leuk om met honden te wandelen én daar geld voor te krijgen? Begin dan met het uitlaten van honden of ga aan de slag als dierenoppas. Zo kun je geld verdienen met buiten wandelen of op de bank met een huisdier knuffelen. Laat mensen in de buurt weten dat je beschikbaar bent of maak reclame via social media om snel klanten te vinden.

terug naar menu ↑

8. Schrijf teksten voor geld

Ben je goed in het schrijven van teksten? Dan zou je erover na kunnen denken om daar je geld mee te gaan verdienen. Een manier waarop je dit kunt doen, is door je als tekstschrijver aan te melden bij Textbroker of Greatcontent. Ook het platform Fiverr kan een manier zijn om aan werk te komen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je diensten als freelancer aan te bieden.

terug naar menu ↑

9. Oppassen

Gek op kinderen? Dan zou je aan de slag kunnen gaan als gastouder of oppas. Op deze manier kun je vaak gemakkelijk geld verdienen én kun je flexibel aan het werk. 

terug naar menu ↑

10. Verhuur je auto, kamer of huis

Gebruik je je auto niet dagelijks? Heb je een kamer over? Of ben je vaak langere periodes weg van huis? Dan zou je geld kunnen verdienen door jouw auto, kamer of hele huis te verhuren. Je huis of kamer kun je bijvoorbeeld via Airbnb verhuren. Je auto verhuur je bijvoorbeeld via Snappcar.

terug naar menu ↑

11. Doe mee aan medische onderzoeken

Als er onderzoek naar bepaalde medicatie gedaan moet worden, dan worden daar mensen voor gezocht. Het meedoen aan zo’n onderzoek levert vaak een erg leuk bedrag op. Online zijn verschillende partijen te vinden waar je voor geld mee kunt doen aan medische onderzoeken.

terug naar menu ↑

12. Verdien geld met fotografie

Als je een passie hebt voor fotografie en je hebt een goede camera, overweeg dan om geld te verdienen door foto’s te maken voor evenementen, portretten te maken, stockfoto’s te verkopen of zelfs door je eigen prints te verkopen.

terug naar menu ↑

13. Start een freelance service

Als je vaardigheden hebt zoals grafisch ontwerp, webontwikkeling, vertalingen, of sociale media management, overweeg dan om jezelf te promoten als freelancer. Websites zoals Upwork, Freelancer en Fiverr zijn geweldige platforms om klanten te vinden en je diensten aan te bieden.

terug naar menu ↑

14. Verdien geld met huisdieren

Naast het uitlaten van honden of het oppassen op huisdieren, kun je ook geld verdienen door huisdieren te verzorgen tijdens vakanties of door huisdieren te trainen. Er zijn veel mensen die bereid zijn te betalen voor professionele hulp bij de zorg voor hun geliefde huisdieren.

terug naar menu ↑

15. Word een influencer op sociale media

Als je een grote en betrokken volgersbasis hebt op platforms zoals Instagram, TikTok of YouTube, kun je geld verdienen door gesponsorde berichten te plaatsen, affiliate marketing te doen, of zelfs door je eigen merchandise te verkopen. Zorg ervoor dat je een niche hebt waarin je geïnteresseerd bent en die past bij je publiek.

terug naar menu ↑

Hoe extra geld verdienen naast een fulltime baan?

Extra geld verdienen naast een fulltime baan kun je waarschijnlijk het beste online doen, omdat je in dat geval flexibel kunt werken. Ook het werken als chauffeur of het handelen in spullen kan een goede manier zijn voor extra inkomsten.

terug naar menu ↑

Manieren om extra geld te verdienen

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, zijn er een hoop manieren om extra geld te verdienen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om online aan de slag te gaan of om geld te verdienen met honden uitlaten, oppassen of het handelen in spullen. Welke manier van extra geld verdienen het beste bij jou past, is afhankelijk van jouw wensen en hoeveel tijd je wilt investeren.

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Hoe 500 euro per maand bijverdienen?

500 euro per maand bijverdienen kan bijvoorbeeld door middel van affiliate marketing, werken als freelancer of door jouw kennis aan te bieden in een cursus, e-book of training. Ook het invullen van enquêtes en het meedoen aan spaarprogramma’s kan je enkele honderden euro’s per maand opleveren.

Waar kan ik extra geld mee verdienen?

Extra geld verdienen kan onder andere door middel van affiliate marketing, online werkzaamheden, tekstschrijven of door het inkopen en verkopen van spullen op bijvoorbeeld Marktplaats.

Hoe kan je snel 3000 euro verdienen?

Wil je in korte tijd veel geld verdienen? Dan kan het meedoen aan medische onderzoeken daar een erg geschikte manier voor zijn. Zo kun je vaak in een paar dagen een erg leuk bedrag bijverdienen voor relatief weinig máár zinvol werk.

15 Opmerkingen
 1. Ik werk zelf als HR consulente (voltijds) en daarnaast doe ik affiliate marketing : promoten van verschillende producten online, via mijn Social media. Ook ben ik coach in zelfstandig bijberoep. Deze activiteiten helpen me enorm om naast mijn gewone inkomen, een extra centje elke maand bij te verdienen. Wil je een extra centje bijverdienen, dan ga je er zeker en vast iets voor moeten doen en niet vies zijn om je handen uit de mouwen te steken, uit je comfort zone gaan en er echt werk van maken en alle kansen geven. Ik weet dat heel veel mensen enorm sceptisch zijn over online business, van horen zeggen. Maar als je er hard voor werkt en vooral geduldig bent, werpt het wel zijn vruchten af. Ik doe dit al ondertussen 3 jaar naast mijn gewone voltijdse job en het helpt me echt enorm ( vooral als die onverwachte facturen komen of als ik stomweg een weekendje even weg wil met de kinderen). Veel van de voorbeelden hierboven kunnen je zeker en vast verder vooruit helpen, maar JIJ zal zelf de actie moeten ondernemen en zeker niet hopen of wachten dat er iets op je schoot valt. Heel veel succes allen 🥳

 2. Ik wil graag wat extra geld verdienen

 3. Ik ben met pensioen.Ik heb aow + pme pensioen en lijfrente uitkering .Wat mag ik belastingvrij bijverdienen. Of hoveel belasting moet ik betalen

 4. Hallo als ik extra bijverdien naast mijn vaste baan hoe moet ik deze bij de belasting aangeven en waar kan ik het bij de belastingdienst vinden?

 5. Goedenavond, Ik wil graag een beetje bijverdienen. Het leven is al zo duur. Ik hoor graag van u. Met vriendelijke groet, Anita van den Wildenberg

  • Vanaf september in pensioen. Wil graag een centje bijverdienen

  • Goedenavond Anita, ik begrijp helemaal hoe u zich voelt. Helaas kan ik u geen persoonlijke advies geven, maar wellicht staat er tussen de 10 tips hierboven één die het beste bij uw situatie past 🙂 Met vriendelijke groet, Liz

  Laat een reactie achter

  enqueteplein.nl