• Online geld verdienen
  • 101 reviews
  • 161 artikelen
Geld verdienen met vertaalwerk – Dat doe je zo!

Geld verdienen met vertaalwerk – Dat doe je zo!

Heb jij een andere moedertaal dan Nederlands, ben je tweetalig opgevoed of ben je ontzettend goed in bijvoorbeeld Engels, Frans of Arabisch? Dan zou je jouw kennis van die taal kunnen inzetten om geld te verdienen als vertaler. Niet alleen is dit een erg leuke manier om geld te verdienen, maar je kunt het ook nog eens doen waar en wanneer jij dat wilt. Zo verdien je geld met iets wat je leuk vindt én behoud je je vrijheid.

Teksten vertalen voor geld

Veel bedrijven die ook werkzaam zijn in het buitenland, of die dat graag zouden willen, hebben teksten nodig in andere talen dan in het Nederlands. Omdat het gebruik van Google Translate niet voor de allerbeste teksten zorgt en niet iedereen goed is in teksten vertalen, gaan ze daarvoor vaak op zoek naar een vertaler. Jij zou zo’n vertaler kunnen zijn.

terug naar menu ↑

Hoe word je een goede vertaler?

Om een goede vertaler te worden, is het belangrijk dat je veel kennis hebt van de taal waarin je gaat vertalen. Alleen op die manier kun je er namelijk voor zorgen dat de teksten die je gaat vertalen echt goed zijn. Daarnaast is het handig om kennis te hebben van de sector waarbinnen je gaat vertalen, want voor het vertalen van bijvoorbeeld medische, financiële of technische teksten heb je wel bepaalde kennis nodig.

Niet alleen de sector waarbinnen je gaat werken verreist bepaalde kennis, maar ook het soort teksten dat je gaat schrijven. Het vertalen van een roman is bijvoorbeeld heel anders dan het vertalen van een webtekst. Zorg daarom dat je de kennis opdoet die je nodig hebt door bijvoorbeeld (online) cursussen te volgen en je goed in te lezen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je foutloos kunt vertalen en schrijven en dat je daarbij gebruikmaakt van een juiste interpunctie en grammatica.

terug naar menu ↑

Geld verdienen met vertalen? Op deze manieren kan dat!

Als je geld wilt verdienen met vertalen, dan heb je een hoop mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld als freelancer aan de slag gaan, waardoor je zelf kunt bepalen waar en wanneer je werkt. Als freelancer kun je vervolgens de opdrachten aannemen die je leuk vindt. Zo kun je bijvoorbeeld webteksten gaan vertalen, maar je zou ook aan de slag kunnen gaan als vertaler van boeken. Om aan werk te komen als vertaler, kun je onder andere:

terug naar menu ↑

Werken in loondienst als vertaler

Werken in loondienst bij bijvoorbeeld een vertaalbureau kan een goede manier zijn om geld te verdienen als vertaler. Het fijne hieraan is dat je enige vorm van zekerheid hebt en dat het vertaalbureau voor de opdrachten zorgt. Ook internationale bedrijven zoeken regelmatig vertalers die intern willen komen werken.

terug naar menu ↑

Als freelancer vertalen

Als freelancer heb je een hoop vrijheid. Je kunt namelijk zelf bepalen waar en wanneer je werkt en wat voor soort opdrachten je wel en niet aanneemt. Het nadeel van werken als freelancer is dat het tijd kost om een goede naam op te bouwen, waardoor je vooral in het begin vaak lastig aan opdrachten komt.

terug naar menu ↑

Online vertaler worden

Er zijn verschillende platformen die zich richten op vertalingen. Bedrijven kunnen daar opdrachten plaatsen voor teksten die ze vertaald willen hebben en vertalers kunnen vervolgens bepalen welke opdrachten zij eventueel zouden kunnen en willen aannemen. Het werken voor zo’n platform is vooral handig voor beginnende vertalers en vertalers die graag iets willen bijverdienen. Platformen waar je je zou kunnen aanmelden, zijn onder andere:

Textbroker

Textbroker is een platform waarop vertalers en tekstschrijvers opdrachten kunnen vinden die door klanten geplaatst zijn. Als vertaler kun je hier aan de slag met die opdrachten. Het platform biedt klanten op dit moment de mogelijkheid om content te laten vertalen in maar liefst 36 verschillende talen. Om voor Textbroker te kunnen werken, dien je je aan te melden en eerst een proeftekst in te leveren.

Gengo

Gengo is een van de bekendste platformen waarop je vertaalwerk kunt vinden. Om als vertaler voor dit platform te kunnen werken, dien je je als vertaler aan te melden. Hiervoor zul je een proeftekst moeten inleveren, zodat het platform kan bepalen of je goed genoeg bent om je aan te sluiten. Het platform betaalt je per vertaling, waarbij sommige talen beter betalen dan andere.

Upwork

Upwork is een platform waarop je als freelancer op zoek kunt gaan naar opdrachten. Op de opdrachten die geplaatst worden, kan iedere freelancer reageren, waardoor je een hoop concurrentie hebt. Daarom is het belangrijk om een goed portfolio te maken, waarmee je klanten kunt overtuigen om voor jou te kiezen.

Fiverr

Ook Fiverr is een platform waarop je vertaalopdrachten kunt vinden. Het platform werkt op een soortgelijke manier als Upwork. Je kunt opdrachten zoeken en daarop reageren. Daarnaast kun je zelf je diensten aanbieden, waardoor klanten jou kunnen vinden.

Fairlingo

Fairlingo is ook een platform waarop je vertaalwerk kunt vinden. Bedrijven kunnen hier opdrachten plaatsen die jij zou kunnen aannemen. Het platform biedt vertaalwerk in maar liefst 45 talen aan. Om voor dit platform te kunnen werken, schrijf je je eerst in. Vervolgens lever je een proeftekst in en krijg je een niveau toegewezen. Aan de hand daarvan wordt bepaald welke opdrachten je kunt aannemen en hoeveel je verdient.

terug naar menu ↑

Hoeveel verdien je met vertalen?

Hoeveel je met vertalen kunt verdienen ligt eraan in welke vorm je jouw werk uitvoert. Werk je in loondienst? Dan ligt je salaris gemiddeld ergens tussen de €1.869 en €3.039 per maand, afhankelijk van je ervaring. Als freelancer bepaal je je tarief grotendeels zelf. Het gemiddelde uurtarief ligt zo rond de €50. 

terug naar menu ↑

Werken als vertaler

Als je geld wilt verdienen met vertaalwerk zijn er verschillende opties. Zo kun je bijvoorbeeld voor een bekend platform als Gengo of Fairlingo gaan werken, maar je kunt ook als freelancer aan de slag gaan. Daarnaast is het goed mogelijk om als vertaler in loondienst aan het werk te gaan, wat vooral fijn is als je graag wat meer zekerheid hebt. Om een goede vertaler te worden, heb je onder andere kennis van de taal, de sector en een foutloze spelling nodig.

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Hoeveel kan je verdienen als vertaler?

Hoeveel je verdient als vertaler hangt af van hoe je je werk uitvoert. In loondienst verdien je gemiddeld tussen de 1.869 en 3.039 euro per maand. Dit is afhankelijk van hoeveel ervaring je hebt. Bij freelance vertalers ligt het uurtarief gemiddeld rond de 50 euro per uur.

Wat is het uurloon van een vertaler?

Een vertaler in loondienst verdient gemiddeld 17,50 euro per uur. Een freelance vertaler bepaalt zelf zijn uurtarief. Het gemiddelde uurtarief voor freelance vertalers ligt rond de 50 euro.

Hoeveel verdien je met Fairlingo?

Fairlingo betaalt vertalers per woord. Hoeveel je verdient, hangt af van je niveau en het soort tekst dat je schrijft. Voor reguliere teksten verdien je 0,03 euro per woord, voor gespecialiseerde teksten is dit 0,06 euro per woord.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      enqueteplein.nl