• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 162 artikelen
YouTube cursus Cash Cow – Verdien geld met jouw YouTube-kanaal

YouTube cursus Cash Cow – Verdien geld met jouw YouTube-kanaal

Wil je graag online geld verdienen en dat het liefst doen door middel van YouTube? Dan is een Cash Cow YouTube kanaal een manier om dat te doen. Wil je weten wat een YouTube Cash Cow kanaal precies is, hoe je succesvol kunt worden en welke cursus je daarbij zou kunnen helpen? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Wat is een YouTube Cash Cow kanaal?

Een YouTube Cash Cow kanaal is een YouTube-kanaal waarmee je geld kunt verdienen zonder dat je zelf in je video’s hoeft te verschijnen. Dit is vooral fijn voor mensen die wel graag geld zouden willen verdienen met YouTube, maar die liever niet herkenbaar in beeld komen.

Een cash cow kanaal richt zich in de meeste gevallen op een bepaald onderwerp. De video’s die op het kanaal geplaatst worden, vallen allemaal binnen dat onderwerp. De video’s kun je zelf maken, maar je kunt er ook voor kiezen om ze te laten maken. Welke optie het beste bij je past, hangt af van of je zelf tijd/zin hebt om video’s te maken of dat je liever geld uitgeeft om ze te laten maken.

Het doel van een Cash Cow YouTube-kanaal is om geld te verdienen. Daarom plaats je video’s waarmee je zoveel mogelijk weergaven probeert te krijgen. Onderwerpen waarover dit soort kanalen kunnen gaan, zijn onder andere:

 • Gamen
 • Auto’s
 • Complottheorieën
 • Mode
 • Verschillende top 10’s
 • Natuur

Een goed voorbeeld van een succesvol Cash Cow kanaal is het kanaal WatchMojo.com, waarop voornamelijk Top 10 video’s worden geplaatst.

terug naar menu ↑

Hoe kun je geld verdienen met een Cash Cow YouTube-kanaal?

Geld verdienen met een Cash Cow YouTube-kanaal doe je voornamelijk via het YouTube-Partnerprogramma. Om je daarvoor aan te kunnen melden, moet je aan een aantal eisen voldoen:

 • Je moet minimaal 10.000 abonnees hebben.
 • Je video’s moeten in de afgelopen 12 maanden minimaal 4.000 uur zijn bekeken.

Daarnaast gelden er nog wat aanvullende eisen, waaronder dat jouw kanaal geen richtlijnen mag schenden en je woonachtig moet zijn in een land waar het Partnerprogramma beschikbaar is.

Geld verdienen met het YouTube-Partnerprogramma

Als je bent toegelaten tot het partnerprogramma van YouTube, dan kun je geld gaan verdienen. Dit doe je aan de hand van advertenties die getoond worden voor of tijdens jouw video’s. Hoe vaker jouw video’s worden bekeken, hoe meer je kunt verdienen.

Andere manieren om geld te verdienen

Naast dat je deel kunt nemen aan het partnerprogramma van YouTube en geld kunt verdienen met advertenties, zijn er ook andere manieren waarop je geld kunt verdienen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van affiliate marketing, je eigen merchandise verkopen of samenwerken met merken.

terug naar menu ↑

Hoeveel verdien je met een YouTube Cash Cow kanaal?

Hoeveel je kunt verdienen met een YouTube Cash Cow kanaal hangt van verschillende factoren af. Hoeveel je verdient is onder andere afhankelijk van je doelgroep en hoe interessant die is voor adverteerders. Ook het aantal abonnees weegt mee in hoeveel je verdient. Gemiddeld verdien je ongeveer 2 tot 10 euro per 1.000 views. Als je echt succesvol bent, kun je enkele duizenden euro’s per maand verdienen. Er zijn succesvolle Cash Cow kanalen die tot wel 10.000 euro per maand verdienen.

terug naar menu ↑

Zelf een YouTube Cash Cow kanaal maken

Wil je zelf een YouTube Cash Cow kanaal starten? Dan zijn er een aantal dingen waar je over na moet denken om ervoor te zorgen dat je succesvol kunt worden. Ten eerste moet je natuurlijk nadenken over het thema van je kanaal en wie je doelgroep precies is. Maak hiervoor een plan, waarin je onder andere zet hoe je ervoor gaat zorgen dat mensen jouw video’s zullen bekijken. Kies het liefst voor een onderwerp waar veel vraag naar is, maar dat weinig aanbod heeft. Op die manier heb je minder concurrentie. Zorg daarnaast dat je video’s je doelgroep aanspreken en van hoge kwaliteit zijn om voor meer views te zorgen

terug naar menu ↑

Volg een YouTube Cash Cow Cursus

Als je graag een succesvol YouTube Cash Cow kanaal wilt starten, dan is het belangrijk dat je dingen goed aanpakt. Je kunt natuurlijk zelf dingen gaan uitproberen en kijken wat wel en niet werkt, maar je kunt ook van mensen leren die al succesvol zijn. Zo bespaar je een hoop tijd en kun je sneller meer geld gaan verdienen.

Het volgen van een YouTube Cash Cow cursus is een manier om snel alles te leren wat je moet weten om een succesvol kanaal op te zetten. Vaak krijg je niet alleen allerlei nuttige informatie, maar word je ook begeleid bij het opstarten van jouw kanaal.

terug naar menu ↑

De beste YouTube Cash Cow cursus

Online zijn verschillende cursussen te vinden om een YouTube Cash Cow kanaal op te richten. Een van die cursussen steekt met kop en schouders boven de rest uit en dat is die van de Cash Cow Academy.

Deze cursus van de Cash Cow Academy is ontwikkeld door Jelline Brands, die wereldwijd 2 miljoen abonnees heeft op haar YouTube-kanalen, zonder dat ze zelf in video’s te zien is. Als je iets wilt leren, dan kun je dat het beste doen van iemand die weet waar ze het over heeft. 

Deze cursus geeft je toegang tot meer dan 100 leerzame video’s. Daarnaast krijg je wekelijks groepscoaching en krijg je toegang tot de exclusieve Cash Cow Community. Tijdens deze cursus vertelt Jelline je precies hoe je succesvol kunt worden en wat je daarvoor nodig hebt.

De cursus is niet goedkoop. In totaal kost het je namelijk €1.197. Dat is een behoorlijke investering, maar als jouw kanaal succesvol wordt, verdien je die investering al snel terug.

terug naar menu ↑

Geld verdienen met een YouTube Cash Cow kanaal

Wil je geld verdienen met een YouTube Cash Cow kanaal? Dan is het slim om je eerst te verdiepen in hoe je een succesvol kanaal kunt starten. Een goede manier om dat te doen is door een cursus te volgen, zodat je alle ins en outs leert. Zo kun je al snel geld gaan verdienen met jouw Cash Cow kanaal.

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Hoe verdien je geld met cash cow?

Cash cow kanalen op YouTube verdienen geld met het aantal views dat ze krijgen. Dit geld komt uit advertenties. Ook kun je geld verdienen door middel van affiliate marketing, door je eigen merchandise te verkopen en door samen te werken met bekende merken.

Wie is Jelline Brands?

Jelline Brands is een succesvolle YouTuber, die meer dan 2 miljoen abonnees op haar kanalen heeft. Haar succes deelt ze graag met anderen door middel van de cursus die ze aanbiedt via de door haar opgerichte Cash Cow Academy.

Hoeveel verdien je met cash cow?

Gemiddeld verdien je 2 tot 10 euro per 1.000 views met een Cash Cow kanaal. Hoeveel je daadwerkelijk verdient, hangt onder andere af van het aantal abonnees, in welke niche jouw kanaal zich bevindt en hoe vaak jouw video’s worden bekeken.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   enqueteplein.nl