• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 156 artikelen

EnquêteTools

EnquêteTools

Wie op zoek is naar een goede enquête tool om online een professionele vragenlijst te kunnen maken, is EnquêteTools waarschijnlijk wel tegengekomen tijdens die zoektocht. EnquêteTools biedt mensen de mogelijkheid om 100% kosteloos online enquêtes te maken of te kiezen voor een betaald account met meer mogelijkheden. Wil je weten of EnquêteTools betrouwbaar is, hoe de tool werkt en wat de voor- en nadelen van deze tool zijn? In deze review lees je er alles over.

Over EnquêteTools

EnquêteTools is opgericht door Chris Bakker, nadat hij zelf gefrustreerd raakte door beperkingen die hij tegenkwam bij andere enquête tools. Hij ontwikkelde een platform waarop mensen kosteloos hun enquêtes konden maken, zonder beperkingen qua het aantal enquêtes, de vragen per enquête of de response daarop. Via EnquêteTools zijn in de zeven jaar dat het platform bestaat meer dan 5 miljoen vragen beantwoord in tienduizenden enquêtes. 

EnquêteTools is onderdeel van CHJ Internet. Dit bedrijf is ook verantwoordelijk voor de website RespondentenDatabase.nl. Dit is een website waarop je zelf als respondent deel kunt nemen aan beschikbare marktonderzoeken.

terug naar menu ↑

Hoe werkt EnquêteTools?

Om online enquêtes te kunnen maken via EnquêteTools dien je eerst lid te worden van het platform. Een account aanmaken is gratis en vrijblijvend. Na het aanmaken van je account kun je aan de slag gaan met het maken van je enquête. Dit doe je door gebruik te maken van de 8 verschillende vraagtypen waar je uit kunt kiezen, waaronder multiple choice, matrixvragen en open vragen. Je kunt de enquête personaliseren door je eigen logo toe te voegen.

Met EnquêteTools kun je een onbeperkt aantal enquêtes maken en een onbeperkt aantal vragen per enquête stellen. De enquêtes zijn geschikt voor mobiele apparaten en de link naar je onderzoek kun je gemakkelijk online delen. Hierbij worden geen advertenties getoond tijdens het invullen van de enquête. 

De resultaten van jouw onderzoek zijn te downloaden als CSV bestand. Er is geen limiet op de response per enquête, waarmee EnquêteTools zich onderscheidt van de meeste andere gratis enquête tools. De data blijft tot drie maanden na het afsluiten van de enquête beschikbaar.

terug naar menu ↑

Voordelen & nadelen

Voordelen:

 • Gratis tool
 • Geen limiet qua aantal vragen
 • Onbeperkt aantal respondenten
 • 8 verschillende vraagtypen
 • Geïntegreerd verzendsysteem via social media kanalen
 • Eigen logo toevoegen
 • Betaalde versie biedt veel extra’s

Nadelen:

 • Weinig mogelijkheden qua opmaak in gratis versie
 • Geen drag & drop
 • Geen real-time inzicht in resultaten
terug naar menu ↑

Is EnquêteTools betrouwbaar?

EnquêteTools is een betrouwbare website. De tool is onderdeel van CHJ Internet, een bedrijf dat al sinds 2008 ingeschreven staat bij de KvK. Daarnaast werkt EnquêteTools conform de Nederlandse AVG en privacywetgeving. De website verzamelt gegevens als voornaam, achternaam en e-mailadres, maar zal deze gegevens niet gebruiken voor commerciële activiteiten van derden. De gegevens worden opgeslagen op de servers van TransIP, die zijn voorzien van de meest recente beveiligingsupdates. Je hebt altijd de mogelijkheid om jouw data en persoonlijke gegevens te laten verwijderen. Hiervoor kun je contact opnemen met EnquêteTools via het contactformulier op de website.

terug naar menu ↑

Klantenservice / support

Heb je vragen of kom je ergens niet uit? Dan is er op de website een pagina met veelgestelde vragen te vinden. Staat jouw vraag daar niet tussen of heb je een probleem waar je niet uitkomt? Dan kun je bij de online helpdesk terecht voor vragen over het aanmaken van een account, het maken van een enquête en vragen over instellingen en verschillende vraagtypen.

terug naar menu ↑

Is EnquêteTools gratis?

EnquêteTools is zowel gratis als tegen betaling te gebruiken. De gratis versie biedt al flink wat mogelijkheden, maar mocht je meer nodig hebben, dan kun je voor de betaalde versie kiezen. Hierbij heb je toegang tot verschillende opties qua opmaak en speciale functies, en kun je respondenten automatisch naar een website naar keuze leiden na het afronden van de enquête. Daarnaast biedt de betaalde versie je de mogelijkheid om meertalige enquêtes te maken en kun je het EnquêteTools logo van de enquête verwijderen.

terug naar menu ↑

Kosten EnquêteTools

EnquêteTools is 100% gratis te gebruiken. Wil je graag gebruikmaken van de betaalde versie, omdat je dan meer mogelijkheden hebt? Dan betaal je €12,95 per enquête. Dit bedrag kan betaald worden via iDeal en Paypal door credits aan te kopen. Hoe meer credits je tegelijk koopt, hoe lager de prijs per credit is. Met één credit kun je de Premium module activeren voor een aangemaakte enquête. Credits zijn niet in te ruilen of te verkopen voor geld.

EnquêteTools biedt bedrijven daarnaast met white label een professionele tool voor klantonderzoek in eigen huisstijl aan. Deze tool is door alle medewerkers te gebruiken en ondersteunt alle mobiele apparaten. White label is af te nemen voor €49,- per maand en tegen eenmalige kosten van €399,- voor de activatie. Deze kosten zijn exclusief btw.

terug naar menu ↑

Account verwijderen

Als lid van EnquêteTools ontvang je nieuwsbrieven met daarin onder andere updates en aanbiedingen. Mocht je deze nieuwsbrieven niet willen ontvangen, dan kun je je daar via de website voor afmelden. 

Wil je je hele account op EnquêteTools verwijderen? Dan kan dat door een e-mail te sturen naar de website vanaf het e-mailadres waarop jouw account geregistreerd staat. Als je in je e-mail aangeeft dat je jouw account graag wilt verwijderen, dan zal EnquêteTools dit voor je doen. Hierbij worden ook alle door jou aangemaakte enquêtes en alle vergaarde data verwijderd. Het verwijderen van een account kan niet worden teruggedraaid.

terug naar menu ↑

Advies

Wie op zoek is naar een gratis enquête tool zonder beperkingen qua het aantal enquêtes, vragen en respondenten die de enquête kunnen beantwoorden, zit bij EnquêteTools absoluut goed. Anders dan de meeste andere gratis tools heb je namelijk toegang tot een onbeperkt aantal enquêtes, vragen en responses. Wie vooral op zoek is naar een uitgebreide tool met veel mogelijkheden qua opmaak of met vaste sjablonen, kan beter kiezen voor een andere tool. Datzelfde geldt voor wie graag real-time inzicht heeft in resultaten en voor wie graag met een tool werkt die het makkelijk maakt om supersnel een enquête in elkaar te zetten. Bekijk voor andere (gratis) enquête tools de top 8 beste online enquête tools.

Heb je ervaring met EnquêteTools?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Schrijf een review
enqueteplein.nl