• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 158 artikelen

FXFlat

FXFlat

Wie zich aan het oriënteren is op een goed platform om te kunnen beleggen, zal FXFlat ongetwijfeld online zijn tegengekomen. Wil je weten of deze online broker een goede keuze is, of het platform betrouwbaar is en of er dingen zijn die je moet weten voordat je een account aanmaakt? In deze review vertellen we je er alles over.

Voordelen & Nadelen 

Pluspunten:
 • Zeer groot aanbod
 • Zowel MetaTrader als Trader Workstation
 • Gratis demo-account
 • Erg veel mogelijkheden
 • Live of standaard account

Nadelen:
 • Verschillende bijkomende kosten
 • Minimale eerste storting van €200

terug naar menu ↑

Over FXFlat

FXFlat is een online broker uit Duitsland, die ooit begon als een CFD en Forex broker en inmiddels is uitgegroeid tot een platform met een enorm aanbod. Bij FXFlat kun je wereldwijd handelen op meer dan 135 beurzen.

FXFlat werkt met FXFlat Bank AG, welke in 1997 werd opgericht. Deze onafhankelijke financiële dienstverlener is sinds 1998 in het bezit van vergunningen van de Federale Financiële Toezichthoudende Autoriteit BaFin.

terug naar menu ↑

Een account openen bij FXFlat

Wil je een rekening openen bij FXFlat? Dan kun je dit gemakkelijk via de website regelen. Hiervoor dien je onder andere je contactinformatie op te geven en jezelf te legitimeren. Het openen van een rekening is gratis.

Verschillende soorten accounts

Bij FXFlat kun je kiezen voor het aanmaken van een Live account of een gratis demo-account. Met een demo-account kun je kennismaken met het platform en beleggen door middel van virtueel geld. Dit is vooral erg fijn voor beginnende beleggers. Zo kun je namelijk niet alleen bekijken of het platform iets voor jou is, maar kun je ook gelijk uitproberen hoe het beleggen werkt en welke producten wel of niet geschikt zijn voor jou als belegger.

Daarnaast kun je kiezen tussen twee platformen bij het aanmaken van een account, namelijk: 

 • MetaTrader
 • Trader Workstation
terug naar menu ↑

Kosten

Het aanmaken van een account bij FXFlat is gratis. Zo worden er geen kosten berekend voor rekeningbeheer en ook het downloaden en gebruiken van de mobiele app is gratis. Daarnaast is het opnemen en storten van geld in veel gevallen vrij van kosten. Wel kan het zijn dat er een limiet geldt voor het aantal stortingen of opnames die gratis zijn. Voor overige stortingen of opnames kunnen dan kosten berekend worden. Dit is afhankelijk van verschillende factoren.

Alle tarieven

Verder gelden er bij FXFlat relatief veel extra kosten. Met welke kosten je te maken krijgt en hoe hoog die kosten zijn, hangt onder andere af van welk platform je gebruikt (MetaTrader of Trader Workstation). De precieze tarieven kun je vinden op de website. Bij inactiviteit krijg je niet te maken met extra kosten. Wel wordt je tegoed na 30 dagen teruggestort op de referentierekening.

terug naar menu ↑

Aanbod

Het aanbod van FXFlat is uitgebreid en afhankelijk van welk platform je gaat gebruiken. Bij MetaTrader kun je bijvoorbeeld onder andere handelen in:

 • CFD’s
 • Futures
 • Conditions

Met een Trader Workstation Account kun je onder andere handelen in:

 • Commissions
 • Exchanges
 • Market Data
terug naar menu ↑

Is FXFlat betrouwbaar?

FXFlat bestaat al 25 jaar en heeft een groot klantenbestand. Dat in combinatie met de voornamelijk positieve reviews over deze online broker, maakt dat we met zekerheid kunnen zeggen dat deze broker betrouwbaar is. Het platform heeft dan ook diverse awards gewonnen. Daarnaast kun je op de website precies lezen welke gegevens er van jou verzameld worden, wat er met die gegevens gedaan wordt en wat FXFlat doet om die gegevens te beschermen.

terug naar menu ↑

Veiligheid

FXFlat doet er alles aan om de veiligheid van klanten te garanderen. Zo kun je als klant bijvoorbeeld op verschillende vergoedingen rekenen wanneer deze broker onverhoopt failliet zou gaan. Allereerst zul je een vergoeding tot 90% krijgen over jouw verlies met een maximum van €20.000. Daarnaast is er een losse bescherming vanuit de verzekering, die een vergoeding van tot wel €500.000 biedt. Zo ben je er zeker van dat jouw geld beschermd is als FXFlat failliet zou gaan.

terug naar menu ↑

FXFlat App

FXFlat biedt verschillende apps voor op je pc en smartphone. De app voor op je smartphone is ideaal voor wie graag altijd en overal wil kunnen handelen. Deze app kun je downloaden op toestellen met Android (vanaf Android OS 6.0) en op toestellen met iOS (vanaf iOS 11.0 en watchOS 2.0).

terug naar menu ↑

Service

Wil je je graag verdiepen in beleggen en nuttige kennis opdoen? Dan biedt FXFlat je die mogelijkheid. Zo kun je bijvoorbeeld (gratis) diverse webinars en seminars volgen. Ook zijn er allerlei video’s op de website te vinden die je kunt bekijken om kennis op te doen of te vergroten. FXFlat werkt daarnaast samen met verschillende partners waar je nog meer kunt leren over handelen en beleggen. Dit is niet alleen interessant voor beginnende beleggers, maar ook voor de meer ervaren traders.

Klantenservice

Heb je een vraag of probleem? Dan kun je contact opnemen met de klantenservice van FXFlat. Hiervoor zijn veel verschillende opties. Zo kun je bijvoorbeeld om hulp op afstand vragen door middel van Teamviewer of GoToMeeting, waarbij je hulp krijgt van een klantenservicemedewerker die direct met je mee kan kijken om te zien wat het probleem is. Daarnaast kun je ook contact opnemen door middel van het contactformulier, de terugbelservice of live chat. Ook is het mogelijk om te bellen. De klantenservice is 24/7 bereikbaar.

terug naar menu ↑

Conclusie

FXFlat is een bekende online broker met een enorm groot aanbod. Het kunnen kiezen uit twee verschillende platformen met hun eigen opties en voordelen, is daarbij een erg groot voordeel. Het platform biedt veel verschillende analysemogelijkheden en tools, die verschillen per platform, wat vooral erg interessant is voor de ervaren trader. De overzichtelijke platformen, het gratis demo-account en de mogelijkheid om online kennis op te doen over beleggen en handelen, maakt FXFlat ook een geschikte keuze voor beginnende beleggers. Een nadeel van FXFlat is dat er diverse extra kosten berekend worden, waardoor het kan zijn dat je voordeliger uit bent bij een andere broker. Desalniettemin staat FXFlat op plek nummer 7 in de lijst met de beste brokers van Nederland.

Heb je ervaring met FXFlat?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Schrijf een review
enqueteplein.nl