• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 161 artikelen

InDelta

InDelta

Wil je graag gaan indexbeleggen en ben je op zoek naar een goede broker om dat te kunnen doen? Dan is de kans groot dat je InDelta online bent tegengekomen. Ben je benieuwd of InDelta een goede broker is, hoe het zit met het aanbod en met welke kosten je te maken krijgt? In deze review lees je er alles over.

Voordelen & Nadelen 

Pluspunten:
 • Eenvoudig beleggen
 • Ook voor beginners
 • Betrouwbaar platform
 • Indexbeleggen en vermogensbeheer
 • Inleggen vanaf €1

Nadelen:
 • Beperkt aanbod
 • Geen losse aandelen beschikbaar
 • Kosten

terug naar menu ↑

Over InDelta

InDelta is een broker die zich al ruim 14 jaar richt op producten voor vermogensopbouw en het beheren van beleggingsfondsen. Hierbij concurreren ze met banken en vermogensbeheerders door simpele en verantwoorde beleggingsoplossingen te bieden tegen lage kosten. Het doel van InDelta is om vermogensopbouw voor iedereen toegankelijk te maken door middel van indexbeleggen.

InDelta is onderdeel van Fundshare Fund Management. Dit bedrijf is opgericht in 2006 en beheert 32 beleggingsfondsen, waaronder die van InDelta. Fundshare heeft meer dan 200.000 klanten en meer dan €400 miljoen beheerd vermogen.

terug naar menu ↑

Een account openen bij InDelta

Wie wil gaan indexbeleggen bij InDelta heeft daar een account voor nodig. Het openen van een rekening kun je gemakkelijk via de website regelen. Hiervoor dien je een aantal bewijsstukken bij de hand te houden, waaronder je identificatiebewijs, een bankrekeningafschrift en je BSN. Rechtspersonen dienen onder andere een KvK uittreksel te overleggen. Het verifiëren van je account gebeurt per SMS.

Verschillende soorten accounts

Bij InDelta kun je niet alleen als particulier terecht. Het is namelijk ook mogelijk om een zakelijke beleggingsrekening te openen. Onder andere de volgende ondernemers kunnen bij InDelta terecht:

 • Eenmanszaak
 • Zelfstandige zonder personeel
 • Besloten vennootschap
 • Naamloze vennootschap
 • Vennootschap onder firma
 • Stichting
 • Vereniging

Bij InDelta is het daarnaast ook mogelijk om een rekening te openen voor je minderjarige kind. Ook kun je kiezen voor vermogensbeheer door InDelta.

terug naar menu ↑

Kosten

Het openen van een rekening bij InDelta is vrij van kosten. Daarnaast betaal je geen aan- en verkoopkosten, wat inhoudt dat het gratis is om geld te investeren of onttrekken uit je portefeuille. Ook de samenstelling van je portefeuille wijzigen is gratis.

Alle tarieven

Uiteraard zijn er ook bepaalde dingen waar je bij InDelta wél voor moet betalen. Zo betaal je bijvoorbeeld 0,5% beheerkosten per jaar en 0,07% overige fondskosten per jaar. Deze kosten worden verrekend in de koers van de indexfondsen en worden gebruikt om het beleggingsbeleid uit te voeren en om dividendlekkage te voorkomen. InDelta kan de kosten relatief laag houden doordat ze gebruikmaken van eigen fondsen en een eigen infrastructuur.

terug naar menu ↑

Aanbod

InDelta richt zich op indexbeleggen. Deze broker heeft zelf 9 unieke indexfondsen ontwikkeld. Bij het samenstellen van deze fondsen is gebruikgemaakt van het ‘gelijk-gewogen’ principe. Dit houdt in dat de aandelen en obligaties binnen een indexfonds dezelfde weging krijgen. Door de brede spreiding loop je minder risico.

Je kunt zelf een portefeuille samenstellen of kiezen voor een van de door InDelta samengestelde beleggingsportefeuilles: Offensief, Neutraal of Defensief.

terug naar menu ↑

Is InDelta betrouwbaar?

InDelta heeft jaren ervaring en is absoluut een betrouwbare broker. Ze staan onder andere onder toezicht van en geregistreerd bij de AFM en de DNB. Daarnaast zijn ze transparant over de kosten en kun je precies zien welke gegevens er van klanten worden verzameld, wat er met die gegevens gedaan wordt en wat ze doen om die gegevens te beschermen.  

terug naar menu ↑

Veiligheid

Het vermogen van klanten wordt bij InDelta gescheiden gehouden van de activa van het bedrijf zelf. Door deze scheiding is jouw vermogen veilig op het moment dat er iets met InDelta mocht gebeuren. Daarnaast kun je bij InDelta alleen geld storten en opnemen van en naar je vaste tegenrekening. Hiermee wordt voorkomen dat anderen bij jouw geld kunnen.

terug naar menu ↑

InDelta App

Anders dan veel andere online brokers heeft InDelta geen eigen mobiele app. Dit kan vooral een nadeel zijn voor mensen die graag vanaf hun smartphone willen beleggen of voor mensen die niet in het bezit zijn van een pc. Wel is het zo dat je bij het beleggen in indexfondsen minder te maken hebt met snel beslissingen moeten nemen, waardoor je niet per se altijd en overal toegang tot je rekening hoeft te hebben.

terug naar menu ↑

Service

InDelta biedt, in tegenstelling tot veel andere brokers, geen educatie aan. Wel is het zo dat alles op de website heel duidelijk wordt uitgelegd. Zo kun je precies lezen waarom indexbeleggen geschikt kan zijn voor jou, hoe het werkt en wat het doel ervan is. Hierbij wordt duidelijk uitgelegd wat bepaalde begrippen inhouden en kun je een stap-voor-stap overzicht vinden van hoe je kunt beginnen met indexbeleggen bij InDelta. Hierdoor is het mogelijk om een weloverwogen keuze te maken of je wel of niet voor deze broker kiest.

Klantenservice

Voor antwoorden op vragen over indexbeleggen en de indexfondsen die je bij InDelta kunt vinden, kun je terecht op de website. Daar vind je een pagina met een beperkte hoeveelheid veelgestelde vragen. Als je daar het antwoord op jouw vraag niet kunt vinden, dan is het mogelijk om contact op te nemen met de klantenservice. Dit kan per telefoon, e-mail of via het contactformulier op de website. De klantenservice van InDelta is doordeweeks van 09.00 tot 17.30 uur bereikbaar. In het weekend is het bedrijf gesloten. Voor wie wil weten waar deze broker precies zit: op de website kun je het adres van InDelta vinden.

terug naar menu ↑

Conclusie

Wie graag wil indexbeleggen is bij InDelta zeker aan het goede adres. Vooral de lage inleg (vanaf €1) is erg interessant voor wie net begint met beleggen of voor wie indexbeleggen wil uitproberen. Bij InDelta kun je niet alleen als particuliere maar ook als zakelijke klant terecht. Daarnaast is het ook mogelijk om een rekening voor je kind te openen en om je vermogen door InDelta te laten beheren. Al met al is deze broker een goede keuze voor (beginnende) indexbeleggers. InDelta staat dan ook op nummer 8 in de lijst met de beste brokers van Nederland.

Heb je ervaring met InDelta?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Schrijf een review
enqueteplein.nl