• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 161 artikelen

ListWise

ListWise

Ben je op zoek naar een manier om online wat geld bij te verdienen en ben je tijdens je zoektocht de website ListWise tegengekomen? Dan wil je vast graag weten of deze partij wel of niet betrouwbaar is. ListWise is een website waarop je geld kunt verdienen met het invullen van enquêtes. Voordat je dat kunt doen, dien je je eerst aan te melden als lid van het onderzoekspanel. Wil je weten of dat een goed idee is, hoe dit panel precies werkt en hoeveel geld je er zou kunnen verdienen? Lees dan snel verder.

Plus- en minpunten

Pluspunten:
 • Uitbetaling in cash of waardebonnen.
 • Vergoeding van €0,40 tot €2,50 per ingevulde enquête.
 • Inschrijven is snel geregeld.

Minpunten:
 • Relatief weinig onderzoeken beschikbaar.

terug naar menu ↑

Over ListWise

ListWise is een onderdeel van het Nederlandse bedrijf Right Minds. Dit bedrijf helpt andere bedrijven en organisaties om betere beslissingen te nemen op basis van de data die zij leveren. Om aan die data te komen, werkt het bedrijf met meerdere internationale onderzoekspanels, waarmee ze onder andere klanttevredenheid en consumentengedrag onderzoeken. ListWise is één van deze panels.

De panels die gebruikt worden om data te achterhalen, bestaan uit duizenden respondenten die hun mening geven over producten en/of diensten. Die meningen zijn belangrijk, omdat het bedrijf op die manier waardevolle inzichten kan genereren, die voor organisaties het verschil kunnen maken. Daarom ontvang je als panellid een vergoeding voor je mening.

terug naar menu ↑

Hoe werkt het?

Als je graag geld wilt verdienen met het invullen van enquêtes, dan kun je je aanmelden bij ListWise. Hiervoor ga je naar de website, waar je je binnen een paar seconden kunt inschrijven als lid. Het aanmelden is gratis en vrijblijvend. Nadat je je hebt ingeschreven, krijg je een bevestigingsmail met daarin een aantal instructies. Zodra je die instructies hebt opgevolgd, kun je beginnen met het invullen van de beschikbare onderzoeken.

We raden je aan om eerst je profiel op de website zo compleet mogelijk in te vullen, voordat je meedoet aan de onderzoeken. Door dit te doen weet je namelijk zeker dat je geen enquêtes misloopt die interessant voor je zijn en voorkom je (zoveel mogelijk) dat je na een aantal vragen uit een enquête wordt gegooid, omdat je niet tot de doelgroep behoort. Zodra je je profiel hebt ingevuld, word je via e-mail op de hoogte gehouden van enquêtes waar jij geschikt voor bent.

Voor het invullen van de enquêtes krijg je een vergoeding die ergens tussen de €0,40 en €2,50 ligt. Deze vergoeding wordt na het afronden van de enquête automatisch op je account bijgeschreven. Zodra je een bedrag van €10,- bij elkaar hebt weten te sparen, kun je het bedrag laten uitkeren. Dit kun je doen door het geld op je PayPal-rekening of bankrekening te laten storten, of door te kiezen voor een waardebon van Bol.com of iTunes.

Als panellid van ListWise wordt van je verwacht dat je het invullen van de enquêtes serieus neemt. Doe je dit niet, dan kun je een negatief oordeel op je account krijgen.

terug naar menu ↑

Hoeveel verdien je?

Per ingevulde enquête kun je bij ListWise tussen de €0,40 en €2,50 verdienen. Houd er wel rekening mee dat de kans groot is dat je vaker een beloning in de buurt van dat eerste getal krijgt, dan in de buurt van dat tweede getal. Het aantal beschikbare vragenlijsten is daarnaast relatief laag, waardoor de uiteindelijke opbrengsten toch een beetje tegen kunnen vallen.

Wil je graag een leuk bedrag per maand bijverdienen met het invullen van enquêtes? Dan raden we je aan om je ook aan te melden bij één of meer van de panels in onze top 8 best betaalde enquête sites. Door actief deel te nemen aan de onderzoeken van die panels, kun je tot wel enkele tientallen euro’s per maand bijverdienen.

terug naar menu ↑

Is ListWise betrouwbaar?

Ja, ListWise is absoluut een betrouwbaar onderzoekspanel. De vergoedingen voor ingevulde enquêtes worden netjes op je account bijgeschreven, de betalingen worden netjes uitgevoerd en de waardebonnen zul je daadwerkelijk ontvangen. Daarnaast zijn je persoonlijke gegevens bij dit bedrijf veilig.

terug naar menu ↑

Klantenservice / support

Op de pagina met veelgestelde vragen op ListWise.nl kun je het antwoord op verschillende vragen vinden. Zo lees je daar onder andere hoe de enquêtes precies werken, hoelang het duurt voordat je je beloning krijgt en hoe je een uitbetaling aan kunt vragen. Kun je het antwoord op je vraag daar niet vinden? Dan kun je contact opnemen met de klantenservice via Facebook Messenger. Zo krijg je vaak snel antwoord op je vraag.

terug naar menu ↑

Privacy & persoonlijke gegevens

ListWise gaat netjes om met jouw persoonlijke gegevens. Persoonlijke informatie wordt bijvoorbeeld nooit met derden gedeeld zonder jouw toestemming, en de antwoorden die je geeft tijdens onderzoeken worden geanonimiseerd. De door jou verstrekte gegevens zullen door de website gebruikt worden om je uit te nodigen voor onderzoeken, om te kunnen reageren op een ondersteuningskwestie en om je te registreren op de website. Op de website is een duidelijk privacybeleid te vinden, waarin je hier meer over kunt lezen.

terug naar menu ↑

Account verwijderen

Wie zijn account op ListWise wil verwijderen, kan dit doen door in te loggen op de website. Daar kun je vervolgens in je account op ‘Uitschrijven’ klikken. Daarnaast is het ook mogelijk om je uit te schrijven via de daarvoor bestemde link die je in een uitnodigingsmail van het panel vindt.

terug naar menu ↑

Advies

Inschrijven bij ListWise is vooral aan te raden als je ook lid bent van andere onderzoekspanels. De vergoedingen bij dit panel zijn namelijk wat aan de lage kant en ook het aantal beschikbare onderzoeken valt een beetje tegen. Hierdoor kun je bij dit panel lang niet zoveel verdienen als bij de beste enquête sites van Nederland. ListWise dient dus eerder als een leuke aanvulling op de beter betalende panels, dan als een panel waar je veel geld kunt verdienen.

Heb je ervaring met ListWise?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

Toon alles Nuttigst Positieve reviews Negatieve reviews
 1. Review geschreven door Patrick

  Vul al enquetes in sinds 2016. Soms zitten er hele makkelijke tussen voor een leuk bedrag. Met de app kan je eigenlijk altijd wel een enquete doen als je even niets te doen hebt.

  Nuttig(1) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 2. Review geschreven door Suzy

  Heb me onlangs ingeschreven en een aantal enquêtes gemaakt. Aan het eind van iedere enquête krijg ik telkens een scherm waarin staat dat het onderzoek maar kort was omdat ze al genoeg deelnemers hadden. Echter had ik steeds de héle enquête (meestal tussen de 15 en 25 minuten) ingevuld en achteraf dus geen beloning ontvangen hiervoor. Mij lijkt het dat deze site dus OPLICHTERIJ is. Lekker bedrijven en organisaties helpen zonder dat er iets tegenover staat. Schaam jullie ListWise!!!!!!

  Nuttig(1) Niet nuttig(1)U hebt al gestemd

  2 ervaringen ListWise

  3.0 uit 5
  1
  0
  0
  0
  1
  Schrijf een review
  enqueteplein.nl