• Online geld verdienen
 • 60 reviews
 • 36 artikelen

OpinionBar

OpinionBar

Wil je graag geld verdienen met het invullen van enquêtes? Dan is de kans groot dat je OpinionBar bent tegengekomen tijdens je zoektocht naar betrouwbare enquête sites. De website van dit panel is er een die in vergelijking met veel andere panels nogal ouderwets overkomt. Of dat een reden moet zijn om de website links te laten liggen, lees je in deze review. Hierin vertellen we je alles over OpinionBar, hoe dit panel werkt en hoeveel je er zou kunnen verdienen.

Plus- en minpunten

Pluspunten:
 • Hoge vergoedingen (tot wel €10,- per ingevulde enquête).
 • Producten testen.
 • Mogelijkheid om goede doelen te steunen.
 • Uitbetaling in cash.

Minpunten:
 • Onderzoeken duren relatief lang.
 • Het duurt even voordat je je geld ontvangt.

terug naar menu ↑

Over OpinionBar

OpinionBar is een online onderzoekspanel van MetrixLab. Dit Nederlandse bedrijf is (volgens het bedrijf zelf) één van de snelst groeiende online marktonderzoekbureaus ter wereld. OpinionBar startte in 1999 met het doen van onderzoek naar websites. Tegenwoordig is dit panel uitgegroeid tot een met honderdduizenden leden die hun mening over de meest uiteenlopende onderwerpen geven.

OpinionBar is actief in 30 landen wereldwijd. Het bedrijf werkt samen met grote merken, zoals Philips, Canon, Heineken, Microsoft, Nike en PepsiCo. Naast betaalde enquêtes bieden ze hun leden ook de mogelijkheid om producten te testen en deel te nemen aan onderzoeken naar nieuwe websites en advertenties.

terug naar menu ↑

Hoe werkt het?

Bij OpinionBar kun je geld verdienen met het invullen van enquêtes, testen van producten en met het meedoen aan andere online onderzoeken. Om je aan te melden, kun je op de website terecht. Hier vul je je gegevens in en dien je akkoord te gaan met de algemene voorwaarden en het privacybeleid. Het aanmelden kost je niet meer dan 2 minuten van je tijd en is gratis en vrijblijvend.

Nadat je je account hebt geactiveerd, kun je direct je eerste profielonderzoek starten. Hierdoor weet het panel wie je bent en wat je situatie is, zodat ze enquêtes kunnen selecteren die bij je passen. Door je profiel zo compleet mogelijk in te vullen, weet je zeker dat je geen interessante onderzoeken misloopt. Word je onverhoopt toch na een aantal vragen uit een onderzoek gegooid, omdat je helaas niet de juiste doelgroep bleek? Dan krijg je evengoed een vergoeding van 10 cent.

Zodra er onderzoeken beschikbaar zijn waar jij interessant voor bent, dan krijg je hier per e-mail een uitnodiging voor. Je kunt dan zelf bepalen of je wel of niet mee wilt doen aan het onderzoek. Doe je wel mee? Dan krijg je hier een vergoeding voor. De vergoeding ligt ergens tussen de 1 en 10 euro, afhankelijk van het onderzoek en de duur daarvan.

De vergoedingen die je krijgt, spaar je op in je account. Zodra je €10,- bij elkaar hebt gespaard, kun je een betalingsorder aanmaken of ervoor kiezen om het verdiende bedrag aan een goed doel te schenken. De vergoedingen worden één keer per maand uitbetaald.

terug naar menu ↑

Hoeveel verdien je?

De onderzoeken die je voor dit panel kunt doen, zouden je ergens tussen de €1,- en €10,- op kunnen leveren. Afhankelijk van hoeveel onderzoeken er beschikbaar zijn en hoe actief jij deelneemt aan die onderzoeken, kun je dus een leuk zakcentje bijverdienen. Wat extra fijn is, is dat dit panel je zelfs een vergoeding geeft als een onderzoek na een paar vragen wordt gestopt, omdat je niet tot de doelgroep behoort.

Wil je graag een leuk bedrag per maand verdienen met het invullen van enquêtes? Dan raden we je aan om je niet alleen tot OpinionBar te beperken. Door je ook bij één of meer van de panels uit onze top 8 beste enquête sites aan te melden, kun je tot wel enkele honderden euro’s per maand bijverdienen.

terug naar menu ↑

Is OpinionBar betrouwbaar?

OpinionBar is een betrouwbare enquête site. De vergoedingen voor ingevulde enquêtes staan snel op je account en aangevraagde betalingen worden altijd netjes uitgevoerd. Wel is het goed om er rekening mee te houden dat ze slechts één keer per maand uitbetalen en dat het tot wel zes weken kan duren voordat het geld daadwerkelijk op je bankrekening staat.

terug naar menu ↑

Klantenservice / support

Op OpinionBar.com vind je een handige helpdesk. Daar kun je het antwoord vinden op veelgestelde vragen over je lidmaatschap, het deelnemen aan onderzoeken en uitbetalingen. Mocht je met behulp van de helpdesk geen antwoord op je vraag kunnen vinden, dan kun je contact opnemen met het ondersteuningsteam door ze een bericht te sturen.

terug naar menu ↑

Privacy & persoonlijke gegevens

Als je je wilt aanmelden als lid van OpinionBar, dan dien je een aantal persoonlijke gegevens te verstrekken, zoals je e-mailadres, naam en woonadres. Deze gegevens zullen nooit worden gedeeld met anderen. Daarnaast is het deelnemen aan onderzoeken anoniem. Gegeven antwoorden zijn dus niet terug te leiden naar jou. Mocht je meer willen weten over de persoonlijke gegevens die door het panel worden verzameld en wat ze daar precies mee doen, dan vind je op de website een uitgebreid privacybeleid voor panelleden. Daarin kun je precies lezen hoe de website omgaat met jouw privacy.

terug naar menu ↑

Account verwijderen

Wil je je account op OpinionBar verwijderen? Dan kun je dat op elk gewenst moment doen. Hiervoor ga je naar de website. Daar kun je een opzegformulier vinden, waarmee je je kunt uitschrijven. Houd er rekening mee dat ook eventuele vergoedingen en uitstaande betalingsaanvragen zullen worden verwijderd als je je uitschrijft.

terug naar menu ↑

Advies

Ondanks de hoge vergoedingen die je bij dit panel kunt krijgen, behoort OpinionBar niet tot de 8 best betaalde enquête sites van Nederland en België. Dat betekent niet dat het het niet waard is om je aan te melden bij dit panel. OpinionBar is als aanvulling namelijk een prima optie. Wil je zoveel mogelijk geld verdienen met het invullen van enquêtes? Schrijf je dan ook in bij een of meer beter betalende panels.

Heb je ervaring met OpinionBar?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

Toon alles Nuttigst Positieve reviews Negatieve reviews
 1. Review geschreven door ingrid

  Sinds een tijdje krijg je bijna geen mails meer en als je er dan een krijgt en je hebt de enquette ingevuld blijft hij hangen. ook als je saldo wilt controleren kom je niet op de site. echt waardeloos geworden. voorheen ging het altijd prima maar sinds de laatste veranderingen deugd er niets meer van.

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 2. Review geschreven door Diny

  Je enquête wordt beoordeeld of hij geschikt is. Waar het aan voldoen moet? Je zou 10 cent voor moeite krijgen voor elke enquête die je invult. Zie het er nooit bij komen

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 3. Review geschreven door Bert

  Heb nu al meerdere enquêtes ingevuld maar de vergoeding wordt niet meer bijgeschreven. Als je een mailtje naar de klantenservice stuurt hoor je nooit meer iets. Ik zeg stoppen met Opinion Bar. Vroeger ging het prima maar tegenwoordig zeker geen aanrader.

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 4. Review geschreven door Erik

  Vroeger een leuke site, maar na overname werkt niets meer. Regelmatig mails dat er een enquête klaar staat, maar op de site staat niets. Verschillende enquêtes gehad die op de laatste pagina vast lopen. Helaas, niets verdiend en klantenservice is niet bereikbaar. Uitkeren was altijd al traag, maar kan nu alleen in cadeaubonnen. Ik probeer nog op te nemen wat ik kan en zeg mijn account op!!

  Nuttig(2) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 5. Review geschreven door Desiree

  Heel erg slecht. Na vernieuwing van de site krijg je uitnodigingen voor enquetes maar er kan niets ingevuld worden. Ik sta al maanden op € 9.10 en niemand reageert op vragen als je contact opneemt

  Nuttig(2) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 6. Review geschreven door Gitta

  1 Ster is nog te veel. Sinds het e.e.a. is veranderd kom ik juist helemaal niet door bij alle enquêtes! Ik kan ze wel aanklikken, maar wordt niet doorgeleid naar de vragen…. lekker dan. Mijn huidige saldo is niet genoeg om het over te laten maken: dit wordt pas gedaan vanaf 20 euro en ik zit er nét met twee euro’s onder… Ook erg stom dat het overmaken via PayPal gaat (ik heb geen PayPal account), voorheen ging dat nog rechtstreeks naar mijn bankrekening. Klantenservice is bagger ook.

  Nuttig(2) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 7. Review geschreven door Marcel

  Na overname of wijziging in de organisatie zonde van de tijd. Niets werkt. Enquêtes stoppen halverwege zomaar en vergoedingen van 10 cent kun je naar fluiten. Daarna tig vragen beantwoorden en de melding u wordt doorgezet, vervolgens abrubt einde = zonde van de tijd.

  Nuttig(4) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 8. Review geschreven door Jaap

  Zeer slechte site. Als ik een enquête invul van opinionbar krijg ik steevast de vraag hoeveel auto’s ik heb en daarna welk merk, type enz. Waarbij ik moet aanvinken welk merk ik heb enz. Maar lang niet alle automerken staan daar bij dus dan kom je niet verder. Helaas krijg ik 4x in de week deze enquête. Ook na melding bij opinionbar om eens te stoppen met dit soort mails volgt geen reactie.

  Nuttig(4) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 9. Review geschreven door Gul

  Sinds de site “vernieuwd” is werkt er amper nog iets!! Enquêtes die ik heb ingevuld krijg ik helemaal geen vergoeding meer voor etc. etc. Ook krijg ik geen fatsoenlijke reactie op berichten die ik stuur met klachten/vragen. Heb bijvoorbeeld net vanochtend 25 euro ingewisseld voor een cadeaubon bij bol.com maar heb deze niet ontvangen en er staat ook niks wat je moet doen om deze te ontvangen/activeren. Hoe nu verder dan?!!

  Nuttig(6) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 10. Review geschreven door S. Carbaat

  Voorheen bonafide, sinds een jaar één grote malafide puinzooi. Enquete links die niet werken, enquetes die opeens verdwenen zijn, niet meer beschikbaar enz. Saldo werd voorheen uitgekeerd op je bankrekening, nu zijn de opties via PayPal of kado/tegoedbonnen. Ben ermee bezig mijn saldo geïnd te krijgen, weet nog niet of dat lukt. Ik wil mijn geld en dan z.s.m. uitschrijven. Niet aanmelden! Is mijn advies.

  Nuttig(6) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 11. Review geschreven door Eva

  Account is zomaar, zonder opgaaf van reden, geblokkeerd. Tegoed is al maanden niet uitgekeerd. Service: 0,0 ! Op gemailde vragen krijg ik geen antwoord van hen!

  Nuttig(4) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd

  11 ervaringen OpinionBar

  1.4 uit 5
  1
  0
  0
  0
  10
  Schrijf een review
  enqueteplein.nl