• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 161 artikelen

OpinionBar

OpinionBar

Wil je graag geld verdienen met het invullen van enquêtes? Dan is de kans groot dat je OpinionBar bent tegengekomen tijdens je zoektocht naar betrouwbare enquête sites. De website van dit panel is er een die in vergelijking met veel andere panels nogal ouderwets overkomt. Of dat een reden moet zijn om de website links te laten liggen, lees je in deze review. Hierin vertellen we je alles over OpinionBar, hoe dit panel werkt en hoeveel je er zou kunnen verdienen.

Plus- en minpunten

Pluspunten:
 • Hoge vergoedingen (tot wel €10,- per ingevulde enquête).
 • Producten testen.
 • Mogelijkheid om goede doelen te steunen.
 • Uitbetaling in cash.

Minpunten:
 • Onderzoeken duren relatief lang.
 • Het duurt even voordat je je geld ontvangt.

terug naar menu ↑

Over OpinionBar

OpinionBar is een online onderzoekspanel van MetrixLab. Dit Nederlandse bedrijf is (volgens het bedrijf zelf) één van de snelst groeiende online marktonderzoekbureaus ter wereld. OpinionBar startte in 1999 met het doen van onderzoek naar websites. Tegenwoordig is dit panel uitgegroeid tot een met honderdduizenden leden die hun mening over de meest uiteenlopende onderwerpen geven.

OpinionBar is actief in 30 landen wereldwijd. Het bedrijf werkt samen met grote merken, zoals Philips, Canon, Heineken, Microsoft, Nike en PepsiCo. Naast betaalde enquêtes bieden ze hun leden ook de mogelijkheid om producten te testen en deel te nemen aan onderzoeken naar nieuwe websites en advertenties.

terug naar menu ↑

Hoe werkt het?

Bij OpinionBar kun je geld verdienen met het invullen van enquêtes, testen van producten en met het meedoen aan andere online onderzoeken. Om je aan te melden, kun je op de website terecht. Hier vul je je gegevens in en dien je akkoord te gaan met de algemene voorwaarden en het privacybeleid. Het aanmelden kost je niet meer dan 2 minuten van je tijd en is gratis en vrijblijvend.

Nadat je je account hebt geactiveerd, kun je direct je eerste profielonderzoek starten. Hierdoor weet het panel wie je bent en wat je situatie is, zodat ze enquêtes kunnen selecteren die bij je passen. Door je profiel zo compleet mogelijk in te vullen, weet je zeker dat je geen interessante onderzoeken misloopt. Word je onverhoopt toch na een aantal vragen uit een onderzoek gegooid, omdat je helaas niet de juiste doelgroep bleek? Dan krijg je evengoed een vergoeding van 10 cent.

Zodra er onderzoeken beschikbaar zijn waar jij interessant voor bent, dan krijg je hier per e-mail een uitnodiging voor. Je kunt dan zelf bepalen of je wel of niet mee wilt doen aan het onderzoek. Doe je wel mee? Dan krijg je hier een vergoeding voor. De vergoeding ligt ergens tussen de 1 en 10 euro, afhankelijk van het onderzoek en de duur daarvan.

De vergoedingen die je krijgt, spaar je op in je account. Zodra je €10,- bij elkaar hebt gespaard, kun je een betalingsorder aanmaken of ervoor kiezen om het verdiende bedrag aan een goed doel te schenken. De vergoedingen worden één keer per maand uitbetaald.

terug naar menu ↑

Hoeveel verdien je?

De onderzoeken die je voor dit panel kunt doen, zouden je ergens tussen de €1,- en €10,- op kunnen leveren. Afhankelijk van hoeveel onderzoeken er beschikbaar zijn en hoe actief jij deelneemt aan die onderzoeken, kun je dus een leuk zakcentje bijverdienen. Wat extra fijn is, is dat dit panel je zelfs een vergoeding geeft als een onderzoek na een paar vragen wordt gestopt, omdat je niet tot de doelgroep behoort.

Wil je graag een leuk bedrag per maand verdienen met het invullen van enquêtes? Dan raden we je aan om je niet alleen tot OpinionBar te beperken. Door je ook bij één of meer van de panels uit onze top 8 beste enquête sites aan te melden, kun je tot wel enkele honderden euro’s per maand bijverdienen.

terug naar menu ↑

Is OpinionBar betrouwbaar?

OpinionBar is een betrouwbare enquête site. De vergoedingen voor ingevulde enquêtes staan snel op je account en aangevraagde betalingen worden altijd netjes uitgevoerd. Wel is het goed om er rekening mee te houden dat ze slechts één keer per maand uitbetalen en dat het tot wel zes weken kan duren voordat het geld daadwerkelijk op je bankrekening staat.

terug naar menu ↑

Klantenservice / support

Op OpinionBar.com vind je een handige helpdesk. Daar kun je het antwoord vinden op veelgestelde vragen over je lidmaatschap, het deelnemen aan onderzoeken en uitbetalingen. Mocht je met behulp van de helpdesk geen antwoord op je vraag kunnen vinden, dan kun je contact opnemen met het ondersteuningsteam door ze een bericht te sturen.

terug naar menu ↑

Privacy & persoonlijke gegevens

Als je je wilt aanmelden als lid van OpinionBar, dan dien je een aantal persoonlijke gegevens te verstrekken, zoals je e-mailadres, naam en woonadres. Deze gegevens zullen nooit worden gedeeld met anderen. Daarnaast is het deelnemen aan onderzoeken anoniem. Gegeven antwoorden zijn dus niet terug te leiden naar jou. Mocht je meer willen weten over de persoonlijke gegevens die door het panel worden verzameld en wat ze daar precies mee doen, dan vind je op de website een uitgebreid privacybeleid voor panelleden. Daarin kun je precies lezen hoe de website omgaat met jouw privacy.

terug naar menu ↑

Account verwijderen

Wil je je account op OpinionBar verwijderen? Dan kun je dat op elk gewenst moment doen. Hiervoor ga je naar de website. Daar kun je een opzegformulier vinden, waarmee je je kunt uitschrijven. Houd er rekening mee dat ook eventuele vergoedingen en uitstaande betalingsaanvragen zullen worden verwijderd als je je uitschrijft.

terug naar menu ↑

Advies

Ondanks de hoge vergoedingen die je bij dit panel kunt krijgen, behoort OpinionBar niet tot de 8 best betaalde enquête sites van Nederland en België. Dat betekent niet dat het het niet waard is om je aan te melden bij dit panel. OpinionBar is als aanvulling namelijk een prima optie. Wil je zoveel mogelijk geld verdienen met het invullen van enquêtes? Schrijf je dan ook in bij een of meer beter betalende panels.

Heb je ervaring met OpinionBar?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

Toon alles Nuttigst Positieve reviews Negatieve reviews
 1. Review geschreven door Bart

  Idd zoals ik ergens las, toen Opinonbar nog geld uitkeerde waren er geen problemen. Ik heb begin december een VVV.bon ontvangen, welke een saldo € 0 bleek te hebben. Ik heb daar inmiddels een aantal e-mails aan gewijd, maar helaas 0 reactie.

  Nuttig(1) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 2. Review geschreven door Martin de Haan

  Jarenlang (toen ze nog op je bankrekening betaalden, ging het goed. Nu meer dan een jaar bezig geweest om een Bol bon van 25,00 te krijgen. 12 keer contactformulier ingevuld en 12 keer betaling aangevraagd. Geen reactie van wie dan ook. Contact gezocht met Toluna, die adviseerde om een contactformulier van Opinionbar in te vullen. Ook contact gezocht met Metrixlab (staat weer boven Toluna), geen reactie. Uiteindelijk gemeld aan Toluna dat er weer geen reactie komt en dat ik aangifte ga doen van internetfraude ( Dat was 11/09/2023). Via via reactie uit Frankrijk en gisteren de bon in huis. Nooit meer Opinionbar voor mij.

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 3. Review geschreven door Hans van Lochem

  Krijg maar niet mijn tegoed van €40,00 en als ik op de contact pagina een bericht stuur krijg ik nooit antwoord…………..Ben al bezig vanaf half juni! Hoor of zie niets!!!Wat te doen? Groet Hans.

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 4. Review geschreven door vellie

  wat een geweldige site, 26 x geprobeerd om contact te krijgen en ja u raadt het ……….niks noppa niks. krijg je een uitnodiging en klik je op de link , ja u raadt het……..weer geen mogelijkheid om deel te nemen.

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 5. Review geschreven door cj

  overduidelijk een failliete zaak!!!

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 6. Review geschreven door joop de swart

  Ben al enkele jaren lid van het opinion panel,en altijd met plezier de enquetes ingevuld.echter de laatste tijd ontvang ik nagenoeg geen enquetes meer,dat komt denk ik door mijn leeftijd,als je wat ouder bent gaat de interesse over.

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 7. Review geschreven door Martin Pothoven

  Krijg al meer dan 2 jaar uitnodigingen voor het invullen maar sinds de verandering kom ik er nooit doorheen. Vroeger was het in het nederlands maar nu in het engels. Beetje oplichting omdat veel gebruikers hetzelfde probleem hebben. Staat nog wel een bedrag open voor mij ook net onder de tien euro. Metrixlab is verantwoordelijk. Zo gooi je dus je goede naam weg.

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 8. Review geschreven door Irene

  Helaas heb ook ik slechte ervaringen: na het serieus invullen van vele enquêtes heb ik mijn vergoeding van €10 ingewisseld voor een VVV-bon. Ik kreeg daarvan al snel de inwisselcode, maar op verstrekte bon staat GEEN SALDO. Op mijn mails en via het contactformulier van hun site krijg ik gewoon géén antwoord! Ze laten je veel tijd en moeite investeren, maar laten het dan zelf volslagen afweten als het op de beloning aankomt. Volgens mij is daar een passende juridische term voor: oplichting.

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 9. Review geschreven door Stefan Teofil

  Al jaren lid en netjes de enquêtes ingevuld en een bedrag van €9,40 heb verdiend. Helaas al maanden geen mails meer ontvangen en ik kan ook niet meer inloggen. Meerdere malen via de site wachtwoord vergeten geklikt, bevestiging om via de opgestuurde mail te resetten ontvangen. Helaas de mail komt niet. Vandaag heb ik weer een mail naar helpdesk gestuurd met mijn probleem en ik kreeg een onnuttig antwoord in het Engels, waarmee kon ik niks doen. Ik probeerde een nieuwe account te maken maar kon niet want het mail adres staat al. Ik wil mijn verdiende beloning krijgen. Waardeloos site en organisatie

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 10. Review geschreven door J.H. van Til

  Ze betalen niet meer uit en reageren niet op mails, ik denk dat het een malafide bureau is.

  Nuttig(1) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 11. Review geschreven door ingrid nelis

  elke keer alsl ik een enquete wil invullen krijg ik geen reactie en dit is al een hele tijd ; ik wil een andere email adres opgeven maar lukt niet

  Nuttig(3) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 12. Review geschreven door J.H. van Til

  Ik kan aan geen enquête meer meedoen en het bedrag dat bij elkaar gespaard is niet opnemen. Hoe is dit op te lossen?

  Nuttig(1) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 13. Review geschreven door Joke Herreijgers

  Ik heb jarenlang meegedaan met hun enquetes maar sinds een tijdje werkt de website niet naar behoren. Elke keer als ik wil meedoen zegt de pagina dat ik al meegedaan heb. En dat klopt niet. Ik mail naar de website maar die reageert totaal niet. Ik heb nog geld tegoed, maar ik zie ook dat je niet gewoon meer het geld op je rekening kan laten storten. Wat eerst wel kon. Liever zeg ik mijn account op, maar ik heb recht op dat geld.

  Nuttig(1) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 14. Review geschreven door Stefan Teofil

  Krijg steeds uitnodigen voor deelname echter bij het openen van de enquête blijkt deze er niet te zijn. Dit is al maanden zo. Vele malen per mail contact met ze opgenomen, echter wordt op geen enkel mailtje gereageerd. Het saldo tegoed kan ook niet worden uitbetaald. Samenvattend zeer slechte communicatie niet aan deelnemen. De slechtste site

  Nuttig(3) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 15. Review geschreven door MR

  Duurt héél lang vooraleer beloningen uitbetaald worden!

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 16. Review geschreven door Phil

  Krijg steeds uitnodigen voor deelname echter bij het openen van de enquette blijkt deze er niet te zijn. Dit is al maanden zo. Vele malen per mail contact met ze opgenoemen, echter wordt op geen enkel mailtje gereageerd. Het saldo tegoed kan ook niet worden uitbetaald. Samenvattend zeer slechte communicatie niet aan deelnemen.

  Nuttig(3) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 17. Review geschreven door Gc

  Sinds een jaar of 2 geleden is er iets veranderd, van goed naar zeer slecht! Bijna geen enquetes meer, volgens mij is het in oost-Europese handen gekomen?

  Nuttig(3) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 18. Review geschreven door Pieter

  De meest waardeloze opiniesite die er bestaat, krijg gemiddeld 2 keer per maand een mail voor een enquete en al meer dan een jaar krijg ik steeds te zien dat ik niet bij de doelgroep behoor. Twee keer gemaild met de vraag waarom ik deze dan steeds krijg maar nooit geen antwoord. Vandaag heb ik me afgemeld en had ik binnen 30 seconden bericht, waarschijnlijk blij dat ze van me af waren.

  Nuttig(3) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 19. Review geschreven door Jannie

  Kan al tijden niet meer inloggen op mijn account!

  Nuttig(2) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 20. Review geschreven door Irma Kuypers

  Jarenlang is het goed gegaan met het invullen echter sinds ik boven de 60 jaar ben uitgestegen kom ik nergens meer voor in aanmerking; zodra ik aangegeven heb een vrouw te zijn en 65 jaar – krijg ik de melding dat ik “niet in aanmerking kom”. Blijkbaar gaan mensen van middelbare leeftijd nergens meer naar toe, gebruiken geen mobieltjes, weten niet wat internet is…enz. De enkele x dat er wel een enquete is die geschikt is – krijg je na een kwartier tijds investering de melding af te ronden door te klikken op een pijl die niet verschijnt: met andere woorden: je hebt dus niks ingevuld/verdiend!!!

  Nuttig(4) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 21. Review geschreven door D.

  Nul sterren kan je niet geven, op deze site, dan maar eentje….. Sinds jaren weer eens een paar enquêtes compleet ingevuld bij Opinionbar, begin dec., maar de stand (Beloningen) blijft hangen op € 9,20. Bij Geschiedenis staat bij beide ingevulde enquêtes: ‘in afwachting voltooid’. Jaren geleden zou ik direct hebben kunnen zien bij Beloningen dat de verdienste erbij was gekomen. Heb nu al zes keer een mail aan Opinionbar gestuurd, hierover, maar tot nog toe heeft er nog niemand gereageerd. Dus… vul ik geen enquêtes meer in, tot er iets gebeurt. Waardeloos dat ze van hun kant niets laten horen. Bij elk begin van een enquête wordt nog zo serieus genoemd dat het heel belangrijk is dat een enquête serieus dient te worden ingevuld, maar ze gaan niet bepaald serieus om met degenen die voor hun werken. Diefstal vind ik het.

  Nuttig(4) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 22. Review geschreven door Antoinette

  Ik heb jarenlang goede ervaringen gehad met Opinionbar, maar sinds de website vernieuwd is, helaas niet meer. Ik begon met een saldo van ruim 4 euro, maar ineens werd dat 1,85 en sinds vandaag 0. Ik krijg regelmatig uitnodigingen voor vragenlijsten, maar als ik deze probeer in te vullen, zijn er steevast geen enquetes voor dit account. Op email wordt niet gereageerd. Frustrerend en zonde van je tijd.

  Nuttig(3) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 23. Review geschreven door Aleva

  Hele slechte ervaring. Al een paar keer een mail gestuurd en geen antwoord gekregen. Heb 9,40 op rekening staan en ze betalen uit bij 10 euro. Maar ik kom voor geen enkele enquête in aanmerking. Een beetje oplichting. Waar gaat mijn geld naartoe?

  Nuttig(3) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 24. Review geschreven door Dick van Summeren

  Vewrschrikkelijke service ,krijg meermalen mail ,maar niets werkt .Daarbij word je aangesproken met LUL111111

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 25. Review geschreven door J gerrese

  ik probeer al bijna EEN jaar lang mee te doen aan nieuwe enquetes mee te doen maar helaas er werkt niets en als het toevallig wel een keer werkt word een geen vergoeding bij gescheven dus voor mij part kunt u het hubbel kelubbes krijgen en dan zeg ik het nog netjes

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 26. Review geschreven door Yimae Sepouz

  Niet aan beginnen!!! Ik ervaar hetzelfde als Gitta (reactie 24 april 2021), maar ook dat ik opeens wat Euro’s ben verloren op onverklaarbare wijze… van 19 euro ineens naar 10,90 terwijl ik niets heb gekocht of wat dan ook… erg vreemd. Ik ben blij dat ik niet de enige ben die vindt dat OpinionBar zwaar achteruit is gegaan.

  Nuttig(3) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 27. Review geschreven door ingrid

  Sinds een tijdje krijg je bijna geen mails meer en als je er dan een krijgt en je hebt de enquette ingevuld blijft hij hangen. ook als je saldo wilt controleren kom je niet op de site. echt waardeloos geworden. voorheen ging het altijd prima maar sinds de laatste veranderingen deugd er niets meer van.

  Nuttig(3) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 28. Review geschreven door Diny

  Je enquête wordt beoordeeld of hij geschikt is. Waar het aan voldoen moet? Je zou 10 cent voor moeite krijgen voor elke enquête die je invult. Zie het er nooit bij komen

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 29. Review geschreven door Bert

  Heb nu al meerdere enquêtes ingevuld maar de vergoeding wordt niet meer bijgeschreven. Als je een mailtje naar de klantenservice stuurt hoor je nooit meer iets. Ik zeg stoppen met Opinion Bar. Vroeger ging het prima maar tegenwoordig zeker geen aanrader.

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 30. Review geschreven door Erik

  Vroeger een leuke site, maar na overname werkt niets meer. Regelmatig mails dat er een enquête klaar staat, maar op de site staat niets. Verschillende enquêtes gehad die op de laatste pagina vast lopen. Helaas, niets verdiend en klantenservice is niet bereikbaar. Uitkeren was altijd al traag, maar kan nu alleen in cadeaubonnen. Ik probeer nog op te nemen wat ik kan en zeg mijn account op!!

  Nuttig(3) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 31. Review geschreven door Desiree

  Heel erg slecht. Na vernieuwing van de site krijg je uitnodigingen voor enquetes maar er kan niets ingevuld worden. Ik sta al maanden op € 9.10 en niemand reageert op vragen als je contact opneemt

  Nuttig(3) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 32. Review geschreven door Gitta

  1 Ster is nog te veel. Sinds het e.e.a. is veranderd kom ik juist helemaal niet door bij alle enquêtes! Ik kan ze wel aanklikken, maar wordt niet doorgeleid naar de vragen…. lekker dan. Mijn huidige saldo is niet genoeg om het over te laten maken: dit wordt pas gedaan vanaf 20 euro en ik zit er nét met twee euro’s onder… Ook erg stom dat het overmaken via PayPal gaat (ik heb geen PayPal account), voorheen ging dat nog rechtstreeks naar mijn bankrekening. Klantenservice is bagger ook.

  Nuttig(4) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 33. Review geschreven door Marcel

  Na overname of wijziging in de organisatie zonde van de tijd. Niets werkt. Enquêtes stoppen halverwege zomaar en vergoedingen van 10 cent kun je naar fluiten. Daarna tig vragen beantwoorden en de melding u wordt doorgezet, vervolgens abrubt einde = zonde van de tijd.

  Nuttig(5) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 34. Review geschreven door Jaap

  Zeer slechte site. Als ik een enquête invul van opinionbar krijg ik steevast de vraag hoeveel auto’s ik heb en daarna welk merk, type enz. Waarbij ik moet aanvinken welk merk ik heb enz. Maar lang niet alle automerken staan daar bij dus dan kom je niet verder. Helaas krijg ik 4x in de week deze enquête. Ook na melding bij opinionbar om eens te stoppen met dit soort mails volgt geen reactie.

  Nuttig(5) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 35. Review geschreven door Gul

  Sinds de site “vernieuwd” is werkt er amper nog iets!! Enquêtes die ik heb ingevuld krijg ik helemaal geen vergoeding meer voor etc. etc. Ook krijg ik geen fatsoenlijke reactie op berichten die ik stuur met klachten/vragen. Heb bijvoorbeeld net vanochtend 25 euro ingewisseld voor een cadeaubon bij bol.com maar heb deze niet ontvangen en er staat ook niks wat je moet doen om deze te ontvangen/activeren. Hoe nu verder dan?!!

  Nuttig(7) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 36. Review geschreven door S. Carbaat

  Voorheen bonafide, sinds een jaar één grote malafide puinzooi. Enquete links die niet werken, enquetes die opeens verdwenen zijn, niet meer beschikbaar enz. Saldo werd voorheen uitgekeerd op je bankrekening, nu zijn de opties via PayPal of kado/tegoedbonnen. Ben ermee bezig mijn saldo geïnd te krijgen, weet nog niet of dat lukt. Ik wil mijn geld en dan z.s.m. uitschrijven. Niet aanmelden! Is mijn advies.

  Nuttig(8) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 37. Review geschreven door Eva

  Account is zomaar, zonder opgaaf van reden, geblokkeerd. Tegoed is al maanden niet uitgekeerd. Service: 0,0 ! Op gemailde vragen krijg ik geen antwoord van hen!

  Nuttig(6) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd

  37 ervaringen OpinionBar

  1.5 uit 5
  2
  0
  3
  3
  29
  Schrijf een review
  enqueteplein.nl