• Online geld verdienen
  • 101 reviews
  • 161 artikelen

PanelChoice

PanelChoice

Ben je op zoek naar een flexibele manier om geld bij te verdienen? Dan is het invullen van enquêtes voor geld absoluut een slimme zet. Je kunt het namelijk doen waar en wanneer het jou uitkomt, waardoor het een ideale bijbaan is voor wie veel waarde hecht aan zijn/haar vrijheid. Ben je benieuwd of PanelChoice een goede enquête site is, of je er veel kunt verdienen en of je daar aanmelden een goed idee is? In deze review vertellen we je er alles over.

Plus- en minpunten

Pluspunten:
  • Geen

Minpunten:
  • PanelChoice is zelf geen onderzoekspanel.
  • Ze beloven dat je tot wel €400,- per maand kunt verdienen door je bij hen in te schrijven. Dit is erg onwaarschijnlijk.
  • Deze website speelt jouw gegevens door aan andere partijen.
  • Na je aanmelding is de kans aanwezig dat je te maken krijgt met spam.
  • Je kunt je beter zelf aanmelden bij de beste enquête sites.

terug naar menu ↑

Over PanelChoice

PanelChoice is onderdeel van Zaludo BV. Dit Nederlandse bedrijf is ook de eigenaar van de website Qlics.nl. Het bedrijf is gevestigd in Rotterdam en zegt nauw samen te werken met onderzoekspanels zoals Stempunt en Ipsos.

PanelChoice is zelf geen onderzoekspanel. Het is een tussenpartij die slim gebruikmaakt van de wens van veel mensen om vanuit huis geld te verdienen met het invullen van enquêtes. Op zich zijn dit soort partijen niet per definitie onbetrouwbaar, maar je kunt je wel afvragen waarom je je bij zo’n tussenpartij aan zou melden, als je je ook gewoon zelf bij de 8 beste onderzoekspanels in Nederland aan kunt melden.

terug naar menu ↑

Hoe werkt het?

Op de homepage van PanelChoice worden een hoop mooie beloftes gedaan. Zo zou je er tot wel €400,- per maand kunnen verdienen. Het woordje ‘tot’ in die zin is heel belangrijk, want dit soort bedragen zijn namelijk niet heel realistisch. Ja, het is mogelijk om enkele honderden euro’s per maand bij te verdienen, maar alleen als je je bij de beste betaalde enquête sites aanmeldt. En het is niet duidelijk of PanelChoice met (al) die panels samenwerkt.

Om toegang te krijgen tot de enquêtes die PanelChoice je aan kan bieden, of eigenlijk die de panels met wie ze samenwerken je aan kunnen bieden, kun je je gratis aanmelden via de website. Daar vul je je geslacht en je e-mailadres in. Voor je aanmelding ontvang je een gratis Lotto gelukslot waarmee je kans maakt op 3,3 miljoen euro. Een leuk lokkertje.

De website geeft aan dat ze je na je aanmelding regelmatig enquêtes zullen toesturen van de panels waarmee zij samenwerken. Je gaat daarbij voor die panels aan de slag en verdient ook daar je punten of geld, dus niet bij PanelChoice zelf. Waarom zou je je dan niet gewoon zelf bij die panels aanmelden?

Op de website valt verder te lezen dat PanelChoice jouw persoonlijke informatie nooit zal doorverkopen mits dit in hun privacybeleid is vermeld. In het privacybeleid staat vervolgens dat ze jouw persoonlijke informatie gebruiken om je “te voorzien van informatie over de deelname aan marketing onderzoeken en andere relevante manieren om geld te verdienen.” Dat laatste is nogal een ruim begrip, wat doet vermoeden dat je (flink wat) spam kunt verwachten.

terug naar menu ↑

Hoeveel verdien je?

Bij PanelChoice zelf verdien je niets. Deze website fungeert enkel en alleen als tussenpartij voor de panels met wie zij samenwerken. Door je aan te melden bij PanelChoice krijg je toegang tot de enquêtes van de panels die bij de website aangesloten zijn. PanelChoice krijgt betaald omdat ze jou als lid aanleveren.

Het nadeel is dat je geen idee hebt voor welke panels je zult gaan werken. Op de website worden wel een aantal namen genoemd, maar je hebt geen duidelijk overzicht van de onderzoekspanels. Hierdoor is het onmogelijk om te bepalen of die panels de moeite waard zijn en goed betalen. Vandaar dat je de claims over de verdiensten per maand beter met een korreltje zout kunt nemen.

terug naar menu ↑

Is PanelChoice betrouwbaar?

We zullen niet beweren dat de website niet betrouwbaar is, al raden we je ook niet aan om gebruik van de website te maken.

terug naar menu ↑

Klantenservice / support

Op de homepage van PanelChoice.eu vind je een aantal veelgestelde vragen. Daar lees je onder andere hoe je wordt uitgenodigd om mee te doen aan onderzoeken, hoe een uitbetaling in zijn werk gaat en wat je kunt verdienen met het invullen van enquêtes. Mocht je andere vragen hebben, dan kun je via e-mail contact opnemen met de helpdesk van de website. Zij zullen dan hun best doen om je vraag binnen 3 werkdagen te beantwoorden.

terug naar menu ↑

Privacy & persoonlijke gegevens

Op de homepage staat dat PanelChoice en hun partners vertrouwelijk omgaan met jouw persoonlijke gegevens. Hierbij staat dat de website nooit persoonlijke gegevens van je zal verzamelen of doorverkopen mits dit in hun privacybeleid is vermeld. In het beknopte privacybeleid staat dat je bij inschrijving toestemming geeft dat de door jou geselecteerde bedrijven contact met je mogen opnemen. Dat is hoe de panels met jou in contact kunnen komen. Meer hierover lees je in het privacybeleid op de website.

terug naar menu ↑

Account verwijderen

Als je geen gebruik meer wilt maken van de diensten van PanelChoice, dan kun je je uitschrijven via de uitschrijflink die in elke e-mail van de website te vinden is. Mocht je ook geen mails meer willen ontvangen van de panels, dan dien je je ook bij hen uit te schrijven.

terug naar menu ↑

Advies

Ons advies is om je niet bij PanelChoice aan te melden. Dit om de simpele reden dat je niet kunt zien met welke panels de website precies samenwerkt en je daardoor ook niet weet of dat de beste panels zijn. Je kunt je in plaats daarvan beter zelf bij de beste onderzoekspanels aanmelden. Zo is er geen tussenpartij die profiteert van jouw aanmelding en kun je helemaal zelf bepalen voor welke panels je wilt werken.

Heb je ervaring met PanelChoice?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Schrijf een review
enqueteplein.nl