• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 156 artikelen

Pollland

Pollland

Pollland is een website waarop je je mening kunt geven door mee te doen aan online onderzoeken. Voor het geven van je mening ontvang je vervolgens een vergoeding in de vorm van punten. Je kunt de punten die je krijgt voor het invullen van enquêtes inwisselen voor geld of waardebonnen. Ben je benieuwd of het inschrijven bij Pollland een goed idee, is of het panel betrouwbaar is en of je er een leuk zakcentje zou kunnen verdienen? In deze review lees je er alles over.

Plus- en minpunten

Pluspunten:
 • Relatief veel onderzoeken beschikbaar.
 • Punten inwisselen voor cash of cadeaubonnen.
 • Panel steunt Stichting Beat Batten.
 • Duidelijke en moderne website.

Minpunten:
 • Vrij lage vergoedingen.

terug naar menu ↑

Over Pollland

Pollland is een onderzoekspanel dat online onderzoeken uitvoert voor bedrijven en organisaties. Onder de bedrijven waarmee ze samenwerken, zijn een aantal grote namen te vinden. Ook werken ze samen met diverse multimediabedrijven.Pollland is als bedrijf aangesloten bij diverse bracheorganisaties, zoals Esomar en MOA. Hierdoor weet je zeker dat het bedrijf werkt volgens de richtlijnen voor (inter)nationaal marktonderzoek. En hoef je niet bang te zijn dat jouw gegevens worden gebruikt voor andere doeleinden dan je inschrijving bij het panel zelf.

terug naar menu ↑

Hoe werkt het?

Pollland is een website waarop je geld kunt verdienen door online enquêtes in te vullen. Aanmelden bij dit panel kun je simpel via de website doen. Hiervoor vul je een inschrijfformulier in, waarna je kunt inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord of met je Facebook-account.

Na je aanmelding kun je meedoen aan de beschikbare onderzoeken. Om dit zo effectief mogelijk te doen, is het verstandig om je profiel volledig in te vullen en actueel te houden. Op die manier voorkom je dat je enquêtes krijgt waar je uiteindelijk toch niet de doelgroep voor bleek, en weet je zeker dat je op de hoogte wordt gehouden van enquêtes die wél bij je passen.

Als er enquêtes zijn waar jij geschikt voor bent, dan krijg je hier een uitnodiging per e-mail voor. Voordat je start met een onderzoek kun je zien hoeveel tijd het onderzoek in beslag zal nemen en hoeveel het invullen ervan je op zal leveren. Meedoen aan een onderzoek levert je punten op die polletjes worden genoemd. Die polletjes kun je inwisselen voor geld of voor cadeaubonnen.

Naast dat je polletjes kunt verdienen met het invullen van enquêtes, kun je ook punten verdienen met het aanbrengen van nieuwe leden.

terug naar menu ↑

Hoeveel verdien je?

Een van de voordelen van Pollland is dat er relatief veel onderzoeken beschikbaar zijn waar je aan mee kunt doen. Het nadeel is dat je met het invullen van de vragenlijsten niet zo heel veel verdient. Vooral mensen die ook lid zijn bij andere panels, zullen al snel merken dat de verdiensten bij Pollland echt een stuk lager liggen.

Daarbij komt ook nog dat je maar liefst 5000 polletjes nodig hebt om een Bol.com cadeaubon van €10,- te bemachtigen. Als je nagaat dat je per onderzoek gemiddeld ergens tussen de 75 en 150 polletjes verdient, kom je al snel tot de conclusie dat het wel even kan duren voordat je de punten daadwerkelijk kunt inwisselen.

Als je actief deelneemt aan de onderzoeken van Pollland is het toch wel mogelijk om ongeveer zo’n 5 tot 10 euro per maand binnen te halen. Vind je dat te weinig? Dan raden we je aan om je (daarnaast) aan te melden bij de panels uit de top 8 beste enquête sites van Nederland. Als je je bij meerdere panels aanmeldt en actief deelneemt aan de onderzoeken, zou je enkele tientallen euro’s per week kunnen bijverdienen.

terug naar menu ↑

Is Pollland betrouwbaar?

Ja, Pollland is zeker betrouwbaar. Je kunt ervan uitgaan dat de punten voor een ingevuld onderzoek daadwerkelijk op je account worden bijgeschreven en dat de vergoeding waarvoor je de punten inwisselt, zal worden uitgekeerd. Ook zijn je persoonlijke gegevens veilig bij dit bedrijf.

terug naar menu ↑

Klantenservice / support

Wie vragen heeft over zijn account, het inwisselen van punten of het meedoen aan onderzoeken, kan terecht op de pagina met veelgestelde vragen op Pollland.nl. Daar vind je in veel gevallen snel een antwoord op je vraag. Staat jouw vraag daar niet tussen? Dan kun je contact opnemen met de helpdesk door ze een e-mail te sturen. Je vraag zal dan zo snel mogelijk, en altijd binnen enkele werkdagen, worden beantwoord.

terug naar menu ↑

Privacy & persoonlijke gegevens

Omdat Pollland is aangesloten bij een aantal belangrijke bracheorganisaties, dienen zij zich te houden aan de strikte richtlijnen die deze organisaties hebben opgesteld. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat het panel zorgvuldig met jouw gegevens omgaat en deze niet gebruikt voor andere doeleinden dan het meedoen aan onderzoeken. In het privacybeleid van het panel lees je precies welke gegevens er worden opgeslagen en hoe ze die gebruiken.

terug naar menu ↑

Account verwijderen

Als lid van Pollland kun je je uitschrijven wanneer jij dat wilt. Dit kun je doen door in te loggen op je account en daar vervolgens voor de optie te kiezen om je account te verwijderen. Daarnaast staat er in elke onderzoeksuitnodiging een uitschrijflink, waarmee je je kunt uitschrijven. Nadat je je hebt uitgeschreven, kan het enkele dagen duren voordat je gegevens definitief verwijderd zijn.

terug naar menu ↑

Advies

Pollland is een betrouwbare en moderne enquête site, waar je je veilig in kunt schrijven om wat extra geld te verdienen. De hoeveelheid onderzoeken die het bedrijf uitzet, maakt dat je er relatief veel enquêtes in zou kunnen vullen. Het nadeel is alleen dat de vergoedingen voor het meedoen aan onderzoeken erg laag zijn. Dat is dan ook de reden dat je Pollland niet terugvindt in onze top 8 best betaalde enquête sites. Inschrijven bij Pollland is vooral slim als je je al bij de sites die beter betalen hebt ingeschreven en op zoek bent naar een extra panel, zodat je nog iets meer zou kunnen verdienen.

Heb je ervaring met Pollland?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

Toon alles Nuttigst Positieve reviews Negatieve reviews
 1. Review geschreven door d elenbaas

  heel slecht betalen niet uit

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 2. Review geschreven door d elenbaas

  JE KUNT DE HELP DESK NIET VINDEN DUS GEEN ANTWOORD

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 3. Review geschreven door d elenbaas

  JE KUNT GEEN CONTACT KRIJGEN UITBETALEN BLIJFT HEB AL 4 MAILS GEZONDEN MAAR KOMEN TERUG

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 4. Review geschreven door tonnhy

  had goede ervaring ben wacht woord vergeten vraag wacht woord resetten geen antwoord duurt al weken

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 5. Review geschreven door Gerard

  Slechte ervaring, ontvingen een kadokaart bol met 0000 als de 4 laatste cijfers, die bij bol zou zijn besteld/geleverd, die na controle bij hoofdkantoor Bol niet bestaan. Kortom, geen fijne ervaring!

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 6. Review geschreven door Petra Harder

  mijn zuurverdiende 10 euro is na bijna 2 maanden nog steeds niet bijgeschreven. op mijn mailing hierover word niet gereageerd. dit samen met de matige beloning van enquetes met vaak veel herhalende series vragen maakt dit panel tot 1 van de mindere en ik weet niet of ik hier respondent bij wil blijven.

  Nuttig(1) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 7. Review geschreven door k.ajodhia

  ik krijg geen enquêtes meer van polland en het ergste is dat ik helemaal niet meer kan inloggen op hun site. dat is jammer want ik had nog een bedrag open staan bij hun. heel jammer voor de gedane moeite

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 8. Review geschreven door karin

  Heb een uitbetaling aangevraagd een tijdje terug. Nog niets ontvangen en als ik mailtjes stuur krijg ik geen antwoord.

  Nuttig(1) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 9. Review geschreven door Stefaan Degezelle

  Vandaag bericht ontvangen dat ze niet langer deelnemers uit België willen. Vreemd, net alsof wij geen enquêtes kunnen invullen.

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 10. Review geschreven door LLJW

  Goed

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd

  10 ervaringen Pollland

  2.3 uit 5
  1
  0
  3
  2
  3
  Schrijf een review
  enqueteplein.nl