• Online geld verdienen
  • 101 reviews
  • 162 artikelen

RespondentenDatabase.nl

RespondentenDatabase.nl

RespondentenDatabase.nl is een website waarop je als respondent deel kunt nemen aan marktonderzoeken. Deze marktonderzoeken worden door de website uitgezet om voor klanten (in dit geval vaak studenten) informatie te vergaren. Dat is waar jij als respondent om de hoek komt kijken. Door jouw mening te geven op de vragen in zo’n onderzoek kun jij de klanten verder helpen en daar krijg je ook nog eens een vergoeding voor. Wil je weten of je aanmelden bij RespondentenDatabase.nl een goed idee is? Lees dan snel verder.

Plus- en minpunten

Pluspunten:
  • Korte vragenlijsten van slechts enkele minuten.
  • Nette vergoedingen.
  • Uitbetaling in cadeaubonnen van Bol.com of cash op je bankrekening.

Minpunten:
  • Niet altijd veel onderzoeken beschikbaar.

terug naar menu ↑

Over RespondentenDatabase.nl

RespondentenDatabase.nl is onderdeel van het bedrijf CHJ Internet. Dit bedrijf is gespecialiseerd in zowel vastgoed als online projecten, en is gevestigd in Utrecht. Naast dat het bedrijf RespondentenDatabase.nl beheert, is het ook eigenaar van de website EnquêteTools.

RespondentenDatabase.nl is in 2012 ontstaan omdat het bedrijf niet genoeg respondenten kon vinden voor een onderzoek dat door henzelf was uitgezet. Het platform biedt zowel studenten als bedrijven de mogelijkheid om onderzoeken uit te zetten. Mensen die lid zijn van het panel, kunnen geld verdienen door deel te nemen aan die onderzoeken.

terug naar menu ↑

Hoe werkt het?

Als je graag geld wilt verdienen met het invullen van enquêtes op RespondentenDatabase.nl, dan zul je je eerst moeten aanmelden als lid. Dit kun je via het inschrijfformulier op de website doen. Daar vul je diverse gegevens in, waaronder je geboortejaar, geslacht, gezinssituatie en wat je hoogst afgeronde opleiding is.

Na je aanmelding kun je meedoen aan de onderzoeken die beschikbaar zijn. De vragenlijsten zijn over het algemeen kort, waardoor ze binnen enkele minuten af te ronden zijn. De vergoeding die je voor het invullen van een enquête krijgt, hangt af van hoeveel tijd de enquête in beslag neemt. Dit wordt van tevoren duidelijk aangegeven, waardoor je zelf kunt bepalen of je mee wilt doen aan een beschikbaar onderzoek. Je bent namelijk niets verplicht.

Zodra je een enquête hebt afgerond, ontvang je de vergoeding die daarvoor staat in je account. Die vergoeding kun je vervolgens uit laten betalen in de vorm van cash op je bankrekening of in de vorm van een cadeaubon van Bol.com.

terug naar menu ↑

Hoeveel verdien je?

Hoeveel je kunt verdienen met het invullen van de enquêtes op RespondentenDatabase.nl, hangt natuurlijk voornamelijk af van hoeveel onderzoeken er beschikbaar zijn en aan hoeveel onderzoeken je meedoet. Toch behoort de website niet tot de best betalende onderzoekspanels van ons land.

Door je in te schrijven bij de panels die wél in de top 8 beste enquête sites staan, zou je enkele tientallen euro’s per week kunnen bijverdienen met het invullen van enquêtes.

terug naar menu ↑

Is RespondentenDatabase.nl betrouwbaar?

De website werkt conform de richtlijnen van de branchevereniging MOA en is ISO gecertificeerd. Dit zou op zich een teken moeten zijn dat het bedrijf betrouwbaar is. Wel moeten we zeggen dat de website er wat verouderd uitziet en dat het erg onhandig is om de informatie te vinden die je zoekt als je graag respondent wilt worden. 

Zo kun je nergens duidelijk vinden hoe uitbetalingen in hun werk gaan. Ook is er geen duidelijk privacybeleid te vinden, al staat in de algemene voorwaarden wel dat ze alle mogelijke voorzorgsmaatregelen nemen ter bescherming van de belangen van hun respondenten.

Of de website echt betrouwbaar is, is ons niet helemaal duidelijk. Alles lijkt erop te wijzen van wel. Zo zijn er online geen klachten te vinden en kun je alle informatie over het bedrijf en de eigenaar zelf gemakkelijk online vinden.

terug naar menu ↑

Klantenservice / support

Informatie is op RespondentenDatabase.nl vrij lastig te vinden. Zo kun je alleen een pagina met FAQ vinden voor degenen die interesse hebben in het laten uitvoeren van een onderzoek. Voor respondenten is geen pagina waar je gemakkelijk een antwoord op veelgestelde vragen zou kunnen vinden. Wel staan er op de website diverse contactgegevens, zoals een e-mailadres en een telefoonnummer. Mocht je vragen hebben, dan zou je eventueel op die manier contact op kunnen nemen met de klantenservice.

terug naar menu ↑

Privacy & persoonlijke gegevens

Doordat de website aangesloten is bij een branchevereniging en ISO gecertificeerd is, zou het zich aan strikte regels moeten houden. Op de website is alleen geen privacybeleid te vinden. In de algemene voorwaarden kun je wel het een en ander lezen over hoe het panel met jouw persoonlijke gegevens omgaat. Daarin valt onder andere te lezen dat de antwoorden die je tijdens een onderzoek geeft niet naar jou te herleiden zijn.

terug naar menu ↑

Account verwijderen

Als je je account op RespondentenDatabase.nl wilt verwijderen, dan kun je dit via de website doen. Hiervoor ga je eerst naar het deel van de website dat voor respondenten is. Daar klik je vervolgens op ‘Uitschrijven’ en vul je je e-mailadres in, waarna je een e-mail met uitschrijflink ontvangt. Daarmee kun je je uitschrijving bevestigen.

terug naar menu ↑

Advies

Ondanks dat het panel betrouwbaar lijkt, is ons advies toch: kies liever voor een ander onderzoekspanel. Dit heeft niet alleen te maken met het feit dat er veel onduidelijkheid is over de gang van zaken met betrekking tot het sparen van tegoed en de uitbetaling daarvan, maar zeker ook met andere dingen. 

Zo heeft het panel geen eigen app, waardoor het invullen van enquêtes op je smartphone lastig of zelfs onmogelijk is. Daarnaast beloven ze je een inkomen van €10,- netto per uur, wat waarschijnlijk niet waargemaakt kan worden, vooral omdat er vaak niet zoveel onderzoeken beschikbaar zijn.

Daarom adviseren we je om RespondentenDatabase.nl links te laten liggen en je aan te melden bij één of meer van de panels die behoren tot de beste enquête sites van Nederland en België. Die panels zijn de best betalende panels, waardoor je er een leuk zakcentje kunt bijverdienen. Daarnaast zijn ze betrouwbaar, wat wel zo prettig is.

Heb je ervaring met RespondentenDatabase.nl?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Schrijf een review
enqueteplein.nl