• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 151 artikelen
Formule 1 kijken via een Duitse zender: Dat doe je zo!

Formule 1 kijken via een Duitse zender: Dat doe je zo!

Ben jij een grote fan van de Formule 1, maar beschik je niet over een Viaplay abonnement? Na de overstap van de Formule 1 van Ziggo naar Viaplay hebben veel fans dit probleem. En aangezien Viaplay verder niet heel populaire streamingdienst is, willen veel mensen hier ook liever geen abonnement op nemen alleen om de Formule 1 te kunnen kijken. Gelukkig zijn er een aantal alternatieven waardoor je toch naar je favoriete sport kunt kijken, ook zonder abonnement op Viaplay. Zo kun je bijvoorbeeld Formule 1 kijken via een Duitse zender of via internet. In dit artikel leggen we je uit hoe dit in zijn werk gaat! 

Formule 1 kijken via een Duitse zender 

Zo kijk je makkelijk de Formule 1 via een Duitse zender:

 • Betaald abonnement op Sky Deutschland: Het is helaas niet meer mogelijk om gratis Formule 1 races te kijken via RTL Deutschland, maar Sky Deutschland zendt ze wel nog uit. 
 • Met behulp van een VPN: Als je een VPN installeert op je pc of laptop, kun je gratis online de legale livestreams bekijken van de Formule 1. Dit kan bijvoorbeeld via de Oostenrijkse zenders ServusTv en ORF 1. 
 • Nederlands commentaar: Je kunt het geluid van de livestream die je bekijkt uitzetten en de Formule 1 Radio aanzetten voor het Nederlandse commentaar bij een race. 

Het populairste alternatief voor Viaplay is het volgen van de Formule 1 via een Duitse zender. Dit is gewoon gratis, aangezien de grootste Duitse tv-zenders vaak inbegrepen zijn bij Nederlandse tv-pakketten. Je hoeft er dus geen apart abonnement of contract voor af te sluiten. In Nederland wordt alleen de Dutch Grand Prix nog op de openbare zenders uitgezonden. Wil je de Formule 1 kijken via een Duitse zender, dan kon je dat in voorgaande jaren doen via de zender RTL Deutschland. Helaas wordt de samenwerking tussen de Formule 1 en deze tv-zender dit jaar niet doorgezet en is dit dus niet meer mogelijk in 2023. De races zitten nu achter een betaalmuur bij de zender Sky Deutschland. Een abonnement op de Formule 1 bij Sky Deutschland is wel goedkoper dan een abonnement op Viaplay en je kunt hier alle Formule 1 uitzendingen volgen, niet alleen de grote races. Er zijn ook een aantal Oostenrijkse zenders waar veel F1-races uit worden gezonden, met name als er Oostenrijkse coureurs meedoen aan een race. ORF 1 en ServusTv zijn hier twee voorbeelden van. Wil je hier wel graag Nederlands commentaar bij? Dan kun je het geluid van je tv uitzetten en de Formule 1 Radio opzetten, zo heb je toch het Nederlandse commentaar bij de race die je aan het kijken bent. Dit werkt natuurlijk wel alleen als het om een live uitzending gaat, maar in sommige gevallen kun je het commentaar via de F1 Radio ook terug luisteren.

terug naar menu ↑

Formule 1 op televisie kijken in Nederland 

Zo kun je de Formule 1 kijken in het Nederlands:

 • Abonnement op Viaplay: Toch een abonnement nemen op de streamingdienst Viaplay, die alle F1 evenementen uitzendt. 
 • Abonnement nemen op F1TV: F1TV is een goed alternatief op Viaplay dat ook een stuk goedkoper is, waar je alle evenementen rondom de Formule 1 live kunt bekijken. Dit kost je 64,99 euro per jaar. 

Als je in 2023 alle F1-races en trainingen wil kijken in het Nederlands, zul je toch een abonnement moeten afsluiten op Viaplay. Een andere mogelijkheid is echter om een abonnement te nemen op F1TV, een streamingdienst van de Formule 1 zelf. Dit kost je minder geld dan een abonnement op Viaplay, aangezien deze dienst echt alleen Formule 1-gerelateerde dingen uitzendt. De rechten van de Formule 1 in Nederland zijn op z’n minst tot 2024 in handen van Viaplay, wat er dan mee gebeurt is ook maar afwachten. Het voordeel van de sport kijken via Viaplay is dat de dienst alle trainingen, kwalificaties en races live uitzendt. De F1TV is dus het beste alternatief voor Viaplay, aangezien deze dienst ook al deze dingen live uitzendt, zodat je niets hoeft te missen. Je kunt bij deze dienst ook zelf kiezen in welke taal je het commentaar wil horen, dus dit kan ook gewoon in het Nederlands. Het Nederlandse commentaar is afkomstig van Viaplay en wordt dus ook gedaan door Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk. Het voordeel van F1TV ten opzichte van Viaplay, is dat je dus ook het commentaar van internationale experts kunt horen als je wil, ook bij de voor- en nabeschouwingen van de races. Je kunt F1TV Pro gebruiken voor 64,99 euro per jaar. 

terug naar menu ↑

Formule 1 live streams bekijken

Ben jij eigenlijk vooral geïnteresseerd in de grotere races en niet per se in de kwalificaties en trainingen? Dan kun je er ook voor kiezen om online Formule 1 live streams te bekijken. Dat klinkt misschien als een voorbode voor een hoop pop-ups en virussen, maar dat valt gelukkig wel mee. Je kunt namelijk gewoon legaal online live streams volgen van deze mooie sport. Hier heb je in de meeste gevallen echter wel een goed werkende VPN voor nodig. Met behulp van een VPN kun jij jouw computer of laptop namelijk laten denken dat jij je op een andere locatie bevindt, dus ook in een ander land. Zo is de Formule 1 bijvoorbeeld live te volgen via de Oostenrijkse tv-zender ServusTv, maar wel alleen voor mensen die in Oostenrijk wonen. Door met een VPN naar de website van ServusTv te gaan, kun je de live streams dus gewoon online bekijken. Het enige dat je hoeft te doen is jouw locatie in de VPN aanpassen naar Oostenrijk. Je kijkt dan een legale Formule 1 stream op hoge resolutie. Ideaal, toch? 

terug naar menu ↑

De Formule 1 kalender van 2023

Ben je benieuwd naar de planning voor de Formule 1 in 2023? Hieronder vindt je de F1 kalender van dit jaar! 

DatumGrand PrixTijd
Zondag 27 augustus GP Nederland 15:00 uur 
Zondag 3 september GP Italië15:00 uur 
Zondag 17 september GP Singapore14:00 uur 
Zondag 24 septemberGP Japan07:00 uur 
Zondag 8 oktober GP Qatar 16:00 uur 
Zondag 22 oktoberGP Verenigde Staten21:00 uur 
Zondag 29 oktober GP Mexico 21:00 uur 
Zondag 5 novemberGP Brazilië18:00 uur 
Zondag 19 novemberGP Las Vegas 07:00 uur 
Zondag 26 november GP Abu Dhabi 14:00 uur 
terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Welk land zendt gratis Formule 1 uit?

Je kunt onder andere via Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse zenders live de Formule 1 kijken. Hier heb je in veel gevallen wel een VPN voor nodig en op de Duitse zenders is het in de meeste gevallen niet meer gratis.

Kan ik op een Duitse zender Formule 1 kijken?

Jazeker. Voorheen kon dit gratis via RTL Deutschland, maar die samenwerking is helaas gestopt, waardoor dit niet meer mogelijk is. Je kunt wel betaald F1 kijken via Sky Deutschland.

Welke Duitse zender zendt F1 uit 2023?

RTL Deutschland is hier helaas mee gestopt, maar je kunt nu betaald de live streams van de Formule 1 kijken via Sky Deutschland.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   enqueteplein.nl