• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 162 artikelen
Wie woont er op dit adres? Zo kom je erachter!

Wie woont er op dit adres? Zo kom je erachter!

Ben je benieuwd wie er op een bepaald adres woont, of ben je juist op zoek naar het adres van iemand die je kent? In sommige gevallen is het mogelijk om via een naam een adres te achterhalen of andersom. We snappen dat mensen zich dit soms afvragen. Vroeger was dit vaak erg gemakkelijk, maar in de afgelopen jaren is er nogal wat veranderd op het gebied van privacy en openbaarheid van persoonsgegevens. Of het vandaag de dag nog mogelijk is om iemands adres te achterhalen met een naam of juist een naam te vinden bij een adres, vertellen we je in dit artikel!

Een naam bij een adres zoeken

Manieren om te achterhalen wie er op een bepaald adres woont: 

 • Het Kadaster: Als het om een koophuis gaat, kun je in het Kadaster de identiteit van de bewoners opvragen tegen betaling. 
 • Het buurthuis: Woon je in dezelfde straat of buurt als het adres waarvan je de bewoners wil achterhalen? Dan kun je deze informatie op verzoek vaak inzien bij het buurthuis. 
 • Ikhebje.nl: Op deze website kun je mensen zoeken op adres, naam, nummer, postcode en straatnaam. Je kunt ook omgekeerd zoeken. 
 • Het Volksregister: In het Volksregister bij de gemeente kun je terugvinden wie er allemaal op een bepaald adres gewoond hebben. Bij veel gemeenten kun je hier echter alleen oud-bewoners vinden, niet de huidige bewoners. 
 • Telefoonboek: Het is misschien wat ouderwets, maar via de Gouden Gids kun je over het algemeen ook de naam van de bewoners van een bepaald adres achterhalen. Vaak is dit wel alleen de voorletter en achternaam, of zelfs alleen de achternaam. 

Is er iemand in jouw straat verhuisd en ben je benieuwd wie er nu op dat adres is komen wonen, of ben je om een andere reden benieuwd wie er op een bepaald adres woont? Je kunt hier op verschillende manieren achter komen. In sommige gevallen helpt het om het adres op Google in te tikken, maar vandaag de dag is het lastiger om een naam te zoeken op adres via zoekmachines. Via de gemeentearchieven zou je bij het Volksregister kunnen, hierin staat vermeld wie er allemaal op alle adressen heeft gewoond. In het huis- of woonregister kun je zoeken op straatnaam om een lijst te zien van mensen die in die straat gewoond hebben. In de meeste gemeenten in Nederland kun je via deze weg echter alleen oude bewoners achterhalen, niet de huidige bewoners. In dat geval zou je kunnen proberen de huidige bewoners te achterhalen via de website ikhebje.nl. Hier kun je zoeken op naam, adres, nummer, postcode en straatnaam. Woon jij in dezelfde straat of buurt als het adres waarvan jij de bewoners wil achterhalen? Dan kun je deze informatie vaak op verzoek inzien bij het buurthuis. Gaat het om een koophuis, dan kun je vaak de identiteit van de bewoners opvragen bij het Kadaster, maar dit kost je wel een paar euro. 

terug naar menu ↑

Hoe kom je achter iemands adres?

Manieren om iemands adres te achterhalen:

 • Een telefoonnummer: Heb je het telefoonnummer van de persoon waarvan je het adres zoekt? Dan kun je in sommige gevallen hun adres vinden door het telefoonnummer in te tikken in zoekmachines. 
 • De Witte Gids: Met de Witte Gids kun je een telefoonnummer vinden als je iemands naam en woonplaats weet. Het adres kun je hier niet mee achterhalen, maar zo kun je degene die je zoekt wel contacteren voor het juiste adres. 
 • Social media: In veel gevallen kan social media je helpen bij je zoektocht naar een adres. De meeste mensen hebben hun adres niet openbaar op hun profiel staan, maar misschien wel hun woonplaats. Daarnaast kun je via social media met iemand in contact komen om naar hun adres te vragen.
  Disclaimer: Het zoeken van iemand die je niet of nauwelijks kent op social media met als doel hun woonplaats te achterhalen kan beschouwd worden als cyberstalken. Let erop dat je geen grenzen overschrijdt. 
 • Vraag het aan anderen: Misschien ken je bekenden van degene waarvan je het adres wil achterhalen. In dat geval kun je hen om hulp vragen in je zoektocht. 
 • Andere websites: Er zijn websites waar je allerlei gegevens van mensen kunt opzoeken. Veel websites beweren dat het gaat om publieke data, maar dit is niet altijd het geval. Wees hier dus voorzichtig mee. Als je moet betalen voor informatie en het is niet aan een gemeentelijke instantie zoals het Kadaster, dan is het vaak niet betrouwbaar. 

Het kan natuurlijk ook zijn dat je juist de naam van de persoon wel hebt, maar het adres niet weet en dit wil achterhalen. Misschien wil je een kaart of een uitnodiging versturen, of wil je het adres van een oude vriend of vriendin achterhalen. Wat de reden ook is, er zijn manieren om iemands adres te vinden via hun naam. In veel gevallen kun je een adres zoeken op naam en woonplaats of de straatnaam en achternaam. Let er wel altijd op dat je het houdt bij legale manieren om een adres te achterhalen. Ga je online op zoek naar het adres van iemand die je niet of nauwelijks kent, of betaal je iemand voor de gegevens die je zoekt, dan kan dit illegaal zijn en als cyberstalken worden beschouwd. Wees er alert op dat je geen grenzen overschrijdt en dat je een terechte reden hebt om het adres te willen weten die de privacy van de persoon niet schendt. 

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik vinden wie er op een adres woont?

Er zijn diverse manieren om dit uit te vinden. Het telefoonboek gebruiken is altijd een goede en legale optie.

Hoe kun je iemand vinden?

Iemand vinden kan op verschillende manieren. Iemands naam intypen op Google of opzoeken op social media zijn tactieken die vandaag de dag veel worden gebruikt. Ook het opzoeken van iemands naam in het telefoonboek is vaak effectief.

Hoe kom ik achter een huisnummer?

Je kunt een huisnummer achterhalen op basis van iemands naam en de straatnaam of postcode, bijvoorbeeld in het telefoonboek of de online Gouden Gids.

2 Opmerkingen
 1. Hallo, Ik Ben opzoek naar iemand

 2. Hoe kan ik je bekijken ilja.

  Laat een reactie achter

  enqueteplein.nl