• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 151 artikelen
Goedkoopste supermarkt (2023) – Besparen op boodschappen

Goedkoopste supermarkt (2023) – Besparen op boodschappen

Boodschappen doen is vaak een behoorlijke aanslag op je portemonnee, zeker met de prijsstijgingen van de laatste jaren. Zou je graag op je uitgaven aan boodschappen willen besparen en ben je daarom op zoek naar de goedkoopste supermarkt van dit moment? Dan zit je hier goed. In dit artikel vertellen we je namelijk alles over de goedkoopste supermarkten van 2023.

Goedkoop boodschappen doen

Als je wilt besparen op je uitgaven aan boodschappen, dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Allereerst is het slim om aanbiedingen te bekijken, vooral als je bepaalde producten nodig hebt die duurder zijn. Zo kun je bepalen waar je die producten deze week het goedkoopst zou kunnen kopen. Daarnaast zou je gebruik kunnen maken van een app als Too Good To Go. Daar kun je voor relatief weinig geld boxen kopen met overgebleven eten en/of drinken. Dit kan je wekelijks een hoop geld besparen.

Koop budgetmerken

Daarnaast loont het om budgetmerken in plaats van A-merken te kopen. In de meeste supermarkten zijn de budgetmerken namelijk gemiddeld de helft goedkoper dan de duurdere merken. Zo kun je dus gemakkelijk geld besparen op de producten die je nodig hebt.

terug naar menu ↑

Wat is de goedkoopste supermarkt (2023)?

Natuurlijk loont het om te kijken waar bepaalde producen het goedkoopst zijn, maar als je daarvoor naar supermarkten moet rijden die verder weg zijn, kun je je afvragen of het verschil qua prijs uiteindelijk nog wel interessant is. Daarom kan het zijn dat je liever wilt weten wat de goedkoopste supermarkt van 2023 is, zodat je daar al je boodschappen kunt doen. Dat snappen we heel goed. Daarom hebben we voor je uitgezocht wat op dit moment de goedkoopste supermarkt is.

terug naar menu ↑

Welke supermarkt heeft de laagste prijzen?

Als we kijken naar welke supermarkt de goedkoopste huismerkproducten heeft en waar je dus het goedkoopst je boodschappen kunt doen, dan kwam eind 2022 supermarkt Dirk van den Broek als beste uit de test. De prijzen van deze supermarkt liggen volgens de Consumentenbond gemiddeld 11% onder het gemiddelde.

terug naar menu ↑

Is de Lidl echt goedkoper?

Lidl is voor veel producten een van de goedkoopste supermarkten. De prijzen van huismerkproducten bij deze supermarkt liggen in veel gevallen 10% onder het gemiddelde. Met het huismerk van Lidl kun je daardoor geld besparen. Daarnaast staat Lidl al jaren bekend om de goede kwaliteit van groente en fruit.

terug naar menu ↑

Waarom is de Lidl zo goedkoop?

Doordat Lidl producten verkoopt die speciaal voor hen geproduceerd zijn (het huismerk), kunnen de prijzen van producten laag gehouden worden. Dit komt onder andere doordat het bedrijf zelf alle controle heeft en er geen tussenpersonen zijn die voor extra kosten zorgen. Daarnaast heeft Lidl, anders dan veel andere supermarkten, weinig personeel nodig om vakken te vullen, daar de meeste producten in de verpakking staan waarin ze geleverd worden. Dit alles zorgt ervoor dat Lidl in veel gevallen goedkoper is dan andere supermarkten.

terug naar menu ↑

Supermarkten vergelijken

Nu je weet wat de goedkoopste supermarkt van dit moment is, ben je misschien ook wel benieuwd hoe jouw favoriete supermarkt scoort ten opzichte van andere supermarkten. Daarom hebben we hieronder een aantal van de bekendste supermarkten met elkaar vergeleken. Zo weet je direct of je jouw boodschappen voortaan beter ergens anders kunt doen als je wilt besparen of dat je goed zit bij je huidige supermarkt.

terug naar menu ↑

Wat is goedkoper Jumbo of Albert Heijn?

De eerste twee supermarkten die we met elkaar vergelijken, zijn Jumbo en Albert Heijn. Hierbij kijken we vooral naar de huismerken, zodat we een duidelijk beeld kunnen geven van welke supermarkt het goedkoopst is. Als je de prijzen van beide supermarkten met elkaar gaat vergelijken, dan kom je al snel tot de conclusie dat het lastig is om te bepalen welke supermarkt nu eigenlijk het goedkoopst is. Dat komt vooral omdat de supermarkt waar je het goedkoopst uit bent verschilt per product.

Online zijn diverse voorbeelden te vinden waarin wordt berekend bij welke van deze twee supermarkten je het goedkoopst uit bent als je er je wekelijkse boodschappen zou halen. In de meeste gevallen komt supermarkt Jumbo dan als goedkoopste uit de bus.

terug naar menu ↑

Wat is goedkoper Aldi of Lidl?

Als we de supermarkten Aldi en Lidl met elkaar vergelijken, die beide bekendstaan om hun relatief lage prijzen, dan is Lidl goedkoper dan Aldi. In 2022 was Lidl 3% goedkoper dan gemiddeld. Aldi scoorde 1% onder het gemiddelde.

terug naar menu ↑

De goedkoopste supermarkten op een rijtje

Om je een duidelijk beeld te geven van welke supermarkten het goedkoopst zijn, hebben we hieronder de 5 goedkoopste supermarkten voor je op een rijtje gezet. Hierbij is vooral naar de prijzen van huismerken gekeken.

 1. Dirk van den Broek
 2. Vomar
 3. Jumbo
 4. Dekamarkt
 5. Lidl
terug naar menu ↑

Wat is de duurste supermarkt?

Veel mensen denken dat Albert Heijn de duurste supermarkt van ons land is. Niets is minder waar. In 2023 is supermarkt Spar namelijk de duurste supermarkt, daar betaal je gemiddeld 26% boven het gemiddelde.

terug naar menu ↑

Besparen op boodschappen – 7 tips

Naast dat je je boodschappen bij een goedkope supermarkt kunt halen, zijn er ook andere dingen die je kunt doen om te besparen op je boodschappen. Hieronder hebben we 7 tips om te besparen op boodschappen voor je op een rijtje gezet:

 • Meld je aan bij een goede cashback website om geld terug te krijgen op je aankopen.
 • Maak gebruik van de Too Good To Go app.
 • Maak van tevoren een boodschappenlijstje en houd je daaraan.
 • Check Voordeelmuis om te zien waar bepaalde producten nu in de aanbieding zijn.
 • Doe geen boodschappen op een lege maag.
 • Kies voor budgetmerken.
 • Sla aanbiedingen waarmee je veel geld bespaart groot in.
terug naar menu ↑

Waar kun je het goedkoopste boodschappen doen?

De supermarkt waar je op dit moment de goedkoopste huismerkproducten kunt kopen, is Dirk van den Broek. Daar bespaar je gemiddeld 11% op je aankopen. Heb je bepaalde producten van A-merken nodig? Kijk dan altijd even waar dat product in de aanbieding is, bijvoorbeeld door Voordeelmuis te checken. Zo kun je flink besparen op jouw aankopen.

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Wat is momenteel de goedkoopste supermarkt?

Op dit moment is supermarkt Dirk van den Broek de goedkoopste supermarkt. De huismerkproducten van deze supermarkt zijn gemiddeld 11% goedkoper dan die van andere supermarkten.

Is de Lidl goedkoper dan de Albert Heijn?

Lidl is inderdaad goedkoper dan Albert Heijn. Gemiddeld is Lidl 3% goedkoper dan andere supermarkten. Albert Heijn scoort juist 1% onder het gemiddelde.

Wat is goedkoper Lidl of Aldi?

Lidl is goedkoper dan Aldi. Lidl is namelijk 3% goedkoper dan gemiddeld. Aldi scoort lager, namelijk 1% onder het gemiddelde. Als je goedkoper je boodschappen wilt doen, kun je dus beter naar Lidl gaan.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   enqueteplein.nl