• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 158 artikelen

GfK Panel

GfK Panel

GfK Panel is een website waarop je onder andere geld kunt verdienen met het invullen van enquêtes. Daarnaast kun je bij dit panel ook geld verdienen door het scannen van je aankopen in de supermarkt en door als mystery shopper aan de slag te gaan. In dat laatste geval mag je undercover winkels bezoeken om deze vervolgens te beoordelen. Wil je weten of het aanmelden bij GfK Panel een goed idee is, wat je van dit panel kunt verwachten en hoeveel je er zou kunnen verdienen? Lees dan snel verder!

Plus- en minpunten

Pluspunten:
 • Veel onderzoeken beschikbaar.
 • Onderzoeken nemen relatief weinig tijd in beslag.
 • Uitbetaling in cadeaubonnen van bekende merken.
 • Meedingen in verlotingen voor extra punten of prijzen.
 • Mogelijkheid om verdiende punten te doneren aan goede doelen.

Minpunten:
 • Geen

terug naar menu ↑

Over GfK Panel

GfK staat voor Growth from Knowledge. Dit marktonderzoeksinstituut biedt bedrijven en organisaties de kans om betere beslissingen te kunnen nemen door hen te voorzien van relevante markt- en consumenteninformatie. Dit doen ze door (online) marktonderzoek uit te voeren in meer dan 100 landen. Het Duitse bedrijf is een van de vier grootste marktonderzoeksorganisaties ter wereld en heeft maar liefst 13.000 marktonderzoeksexperts in dienst.

Het GfK Panel is het platform dat dit bedrijf in Nederland gebruikt voor het doen van onderzoek. Het panel heeft zo’n 100.000 leden, die door middel van het invullen van enquêtes bijdragen aan het marktonderzoek dat door het bedrijf wordt uitgevoerd. De onderzoeken kunnen bijvoorbeeld gaan over mode, televisiezenders of apps voor op je smartphone.

Naast dat GfK Panel actief is in Nederland, kun je ook terecht op het platform dat voor België gemaakt is. Dat panel staat zelfs in de top 8 van beste enquête sites van België.

terug naar menu ↑

Hoe werkt het?

GfK Panel is een website waarop je onder andere geld kunt verdienen door mee te doen aan online onderzoeken. Ook kan het zijn dat je als mystery shopper aan de slag mag. Of dat je mee kunt doen aan een van de media onderzoeken, waarbij onderzoek wordt gedaan naar welke tv-programma’s je kijkt, welke kranten je leest en welke websites je bezoekt. Ook kun je sparen voor cadeaus met het scannen van je boodschappen door deel te nemen aan het scan panel.

Je aanmelden als lid doe je simpel en snel via de website. Het aanmelden is volledig gratis en vrijblijvend. Na je aanmelding ontvang je een link naar een vragenlijst waarmee je je persoonlijk profiel in kunt vullen. Dit doe je zodat je uitnodigingen kunt ontvangen voor onderzoeken die bij je passen. Daarnaast bevestig je met het invullen van je profiel ook gelijk je aanmelding.

Voor het meedoen aan onderzoeken ontvang je punten. De hoeveelheid punten die je krijgt, hangt af van het soort onderzoek. Als je bijvoorbeeld een onderzoek van zo’n 10 minuten voltooid, dan ontvang je daar zo’n 200 punten voor.

De punten kun je inwisselen voor een beloning naar keuze, zodra je een minimale waarde van €10,- bij elkaar hebt gespaard. Zo kun je gaan voor een waardebon van bijvoorbeeld Wehkamp, Bol.com, PlayStation of Ticketmaster. Maar je kunt je gespaarde punten ook doneren aan een goed doel zoals Kika, Villa Pardoes of het Rode Kruis.

terug naar menu ↑

Hoeveel verdien je?

Hoeveel je kunt verdienen bij dit panel hangt van een aantal dingen af. Uiteraard heeft de hoeveelheid tijd die je investeert in het meedoen aan onderzoeken daar invloed op. Daarnaast hangt het er ook vanaf of je tot de doelgroep van de lopende onderzoeken behoort.

Bij GfK Panel zou je tot enkele tientallen euro’s per maand kunnen verdienen als je actief meedoet aan onderzoeken. Wil je graag meer verdienen? Of zoek je vooral ook panels waarbij je cash kunt verdienen naast de waardebonnen die je bij dit panel krijgt? Dan raden we je aan om je ook aan te melden bij een of meer van de panels in onze top 8 beste enquête sites.

terug naar menu ↑

Is GfK Panel betrouwbaar?

Ja, dit panel is absoluut betrouwbaar. Je kunt ervan uitgaan dat de punten netjes worden bijgeschreven op je account en dat je de waardebonnen daadwerkelijk zult ontvangen. Daarnaast wordt er netjes omgegaan met je persoonlijke gegevens.

terug naar menu ↑

Klantenservice / support

Bij vragen biedt de pagina ‘Veelgestelde vragen’ op GfKPanel.nl in een aantal gevallen de oplossing. Daar vind je onder andere antwoord op vragen over je lidmaatschap, de frequentie van uitnodigingen voor onderzoeken en wat de website met jouw persoonlijke gegevens doet. Kun je daar geen antwoord vinden op je vraag, dan kun je contact opnemen met de klantenservice via het contactformulier op de website. Je ontvangt dan binnen 3 werkdagen een reactie op je vraag.

terug naar menu ↑

Privacy & persoonlijke gegevens

GfK Panel verzamelt diverse persoonlijke gegevens van hun leden. Deze gegevens worden gebruikt om met je te communiceren, om je uit te nodigen voor onderzoeken die bij je passen, om contact met je op te nemen als je een prijs hebt gewonnen, en voor de verwerking en analyse van onderzoeksdata. 

De informatie die je de website geeft door mee te doen aan onderzoeken, wordt anoniem aan de opdrachtgevers geleverd en is dus niet naar jou te herleiden. Daarnaast is GfK aangesloten bij MOA, waardoor je privacy is gegarandeerd.

terug naar menu ↑

Account verwijderen

Als je je uit wilt schrijven, dan ga je daarvoor naar je account op de website. Daar kun je ervoor kiezen om je account te verwijderen. Zorg ervoor dat je eerst je uitstaande beloning verzilvert, anders komt die te vervallen.

terug naar menu ↑

Advies

Je aanmelden bij GfK Panel is zeker de moeite waard. Er zijn veel onderzoeken beschikbaar waar je aan mee kunt doen en je ontvangt daar ook nog eens een fijne vergoeding voor. De waardebonnen waar je de punten voor kunt inwisselen, zijn van grote (web)winkels, waardoor ze zeer interessant zijn. In België staat GfK Panel dan ook in de top 8 beste onderzoekspanels.

Heb je ervaring met GfK Panel?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

Toon alles Nuttigst Positieve reviews Negatieve reviews
 1. Review geschreven door Sjaak Hermens

  Heb dit gehoord via kennissen, en wil er best wat tijd en moeite insteken, en vind het best leuk om te doen

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 2. Review geschreven door Visser

  Komt vertrouwd over.

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 3. Review geschreven door mariska

  ik doe al jaren mee aan diverse leuke dingen van GFK en verdien er mooi wat cadeaubonnen mee.

  Nuttig(1) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 4. Review geschreven door Veronique

  Ik doe al jaren mee met GfK panel. Zeer betrouwbaar en de moeite waard.

  Nuttig(1) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd

  4 ervaringen GfK Panel

  4.5 uit 5
  2
  2
  0
  0
  0
  Schrijf een review
  enqueteplein.nl