• Online geld verdienen
 • 60 reviews
 • 36 artikelen

Toluna

Toluna

Toluna is een van de bekendste onderzoekspanels van Nederland. Sterker nog: het panel staat op nummer 1 in de top 8 best betaalde én meest betrouwbare enquête sites. Het panel is niet alleen actief in Nederland, maar ook als Belg kun je voor dit panel (Toluna BE) aan de slag gaan. Al vanaf je 15e is het mogelijk om je op deze enquête site aan te melden. Zo kun je ook als scholier of student een extra zakcentje bijverdienen waar en wanneer jou dat uitkomt. Dat Toluna betrouwbaar is én goed betaalt, is dus al duidelijk. Wil je graag meer weten over hoe dit panel werkt en hoeveel je er zou kunnen verdienen? Lees dan snel verder.

Plus- en minpunten

Pluspunten:
 • Veel enquêtes beschikbaar.
 • Handige app voor op je smartphone.
 • Hoge vergoedingen per ingevulde enquête.
 • Punten kunnen ingewisseld worden voor geld of waardebonnen.
 • Werkt met grote merken.

Minpunten:
 • Geen.

terug naar menu ↑

Over Toluna

Toluna is een platform dat wereldwijd in 50 landen actief is. In totaal heeft het platform meer dan 21 miljoen gebruikers. Doordat het onderzoekspanel zo groot is, werken ze samen met bekende merken zoals L’Oréal, Expedia, Coca-Cola en Sony Music.

Als lid van Toluna help je de bedrijven met wie zij samenwerken door vragenlijsten te beantwoorden. Hierbij kun je bijvoorbeeld vragen krijgen over nieuwe producten, diensten of een reclame of website. Mede door jouw input kan een bedrijf beslissen om een bepaald product of een bepaalde dienst aan te passen. Zo heb je dus invloed op producten en diensten van bekende merken.

terug naar menu ↑

Hoe werkt het?

Als je je aan wilt melden als lid van Toluna, dan ga je daarvoor naar de website. Hier kun je je gratis en binnen een paar minuten aanmelden. Nadat je je account hebt geactiveerd, kun je deelnemen aan de beschikbare onderzoeken.

Om het beste uit het platform te halen, raden we je aan om profielonderzoeken in te vullen. Hierdoor krijg je alleen uitnodigingen voor enquêtes die daadwerkelijk bij je passen en voorkom je dat je na een paar vragen uit een enquête wordt gegooid, omdat je niet tot de doelgroep behoort. Het fijne is dat het invullen van een profielonderzoek je ook gewoon punten oplevert. Je krijgt namelijk 100 punten voor elk voltooid profielonderzoek.

Als er enquêtes beschikbaar zijn die voor jou interessant zijn, dan zul je hier een e-mail over ontvangen. Voor het invullen van een enquête kun je ergens tussen de 15 en 50.000 punten verdienen. Dit is mede afhankelijk van de lengte van het onderzoek. De punten die je hebt verdiend, kun je inwisselen voor beloningen. Zo kun je kiezen voor waardebonnen van iTunes, Bol.com of Zalando, of een tegoed op je PayPal-rekening laten storten.

Naast dat je punten kunt verdienen met het invullen van enquêtes, kun je ook meedoen aan verschillende loterijen. Hierbij kun je kans maken op prijzen tot wel 1.000.000 punten. Ook het meedoen aan spellen, inhoud plaatsen op de website of meedoen aan gesponsorde polls levert je punten op.

terug naar menu ↑

Hoeveel verdien je?

Op Toluna zijn relatief veel enquêtes beschikbaar. Daarnaast zijn er ook nog andere manieren om punten te sparen, waardoor je op dit platform best wat geld kunt bijverdienen. Als je actief deelneemt aan onderzoeken en andere manieren om punten te verdienen, kun je bij dit panel tot wel enkele tientallen euro’s per maand verdienen.

Als je graag écht een leuk zakcentje wilt verdienen met het invullen van enquêtes, dan raden we je aan om je niet alleen te beperken tot Toluna. In plaats daarvan kun je je beter ook aanmelden bij meerdere (of zelfs alle) panels op de lijst van de best betaalde enquête sites. Zo kun je het maximale halen uit de tijd die je investeert in het meedoen aan onderzoeken en tot enkele honderden euro’s per maand bijverdienen.

terug naar menu ↑

Is Toluna betrouwbaar?

Ja, Toluna is absoluut betrouwbaar. Je kunt ervan uitgaan dat de punten die je hebt verdiend snel op je account worden bijgeschreven en dat je daadwerkelijk de beloning zult ontvangen waar jij je punten voor hebt ingewisseld.

terug naar menu ↑

Klantenservice / support

Heb je vragen over het deelnemen aan enquêtes, over je account, of wil je weten hoe je precies punten kunt verdienen? Dan kun je op de pagina met veelgestelde vragen op Toluna.com terecht. Staat jouw vraag daar niet tussen? Dan kun je je vraag stellen aan de klantenservice via het contactformulier op de website of via je account.

terug naar menu ↑

Privacy & persoonlijke gegevens

Jouw persoonlijke gegevens worden door Toluna gebruikt om je te selecteren voor enquêtes waar je geschikt voor bent. Daarnaast dienen ze om contact met je op te kunnen nemen. De antwoorden die je geeft tijdens een onderzoek, worden dusdanig verwerkt dat ze niet naar jou te herleiden zijn. Hierdoor wordt je privacy beschermd. Wil je meer weten over hoe Toluna omgaat met jouw gegevens? Dan kun je dit teruglezen in de uitgebreide privacyverklaring op de website.

terug naar menu ↑

Account verwijderen

Om je account op Toluna te verwijderen, dien je eerst in te loggen op de website. Vervolgens ga je naar je account. Daar zie je linksonder op de pagina een link staan met ‘Afmeld-opties’. Je kunt ervoor kiezen om je alleen af te melden voor e-mails, of je kunt je hele account opzeggen. Het verwijderen van je account kan tot twee weken duren.

terug naar menu ↑

Advies

Als je graag geld wilt verdienen met enquêtes invullen, dan mag een inschrijving bij Toluna eigenlijk niet ontbreken. Het is een zeer bekend panel, waar je goede vergoedingen zult ontvangen voor het invullen van vragenlijsten. Het onderzoekspanel is zeer betrouwbaar, heeft veel enquêtes beschikbaar, een flink aantal leden en biedt je de mogelijkheid om zelf te bepalen of je jouw punten in wilt wisselen voor geld of toch liever voor waardebonnen. Daarnaast is de app van Toluna een erg fijne extra.

Heb je ervaring met Toluna?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

Toon alles Nuttigst Positieve reviews Negatieve reviews
 1. Review geschreven door Maria

  Toluna is betrouwbaar. Ik heb al meerdere uitbetalingen gehad. Zeker de moeite waard!

  Nuttig(1) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 2. Review geschreven door Marit

  Ik ontvang veel uitnodigingen om enquêtes in te vullen. Daarnaast heet Toluna verschillende opties om punten te verdienen.

  Nuttig(1) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 3. Review geschreven door joop

  Bij toluna nu 2 keer een bon van 15 euro kunnen inwisselen,maar duurt wel erg lang.

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd

  3 ervaringen Toluna

  5.0 uit 5
  3
  0
  0
  0
  0
  Schrijf een review
  enqueteplein.nl