• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 162 artikelen
Wanneer is er een uitverkoop in Duitsland in 2024?

Wanneer is er een uitverkoop in Duitsland in 2024?

Ben je verhuisd, heb je een huis gekocht, ben je aan het verbouwen of zit je in een andere situatie waardoor je eigenlijk een hoop spullen moet aanschaffen in een korte tijd? Dat kan erg lastig zijn, vooral met de huidige prijzen. Gelukkig kun je een hoop geld besparen door het slim aan te pakken. Sommige producten zijn bijvoorbeeld een stuk goedkoper in het buitenland, ook in onze buurlanden België en Duitsland. Dit heeft voornamelijk te maken met het verschil in belasting. Als je nog meer voordeel wil, wacht je tot er een uitverkoop is. Maar hoe weet je nu wanneer er een uitverkoop is in Duitsland? Dat vertellen we je in dit artikel!

Vaste uitverkoop in Duitsland

Er is twee keer per jaar een vaste uitverkoop in Duitsland en België, een groot deel van de winkels doet hier dan aan mee. Vaak vinden deze uitverkopen plaats in de zomer en de winter. Dit vindt echter niet op vaste data plaats, maar wel ieder jaar in dezelfde periode. Vooral in de grote steden zoals Oberhausen, Keulen, Berlijn of Düsseldorf zul je een hoop winkels vinden die meedoen aan de uitverkoop. 

Dit zijn de meest populaire steden om te gaan winkelen in Duitsland: 

 • Berlijn
 • Duisburg
 • Oberhausen
 • Düsseldorf
 • Hamburg
 • Keulen
 • Munster
 • Nordhorn
 • Osnabrück 

Vanuit Nederland kun je prima met de auto naar de meeste van deze steden, maar het is ook mogelijk om via een georganiseerde busreis te gaan. Dat laatste is vooral handig als je jouw uitstapje graag in één dag wil doen. Ga je zelf met de auto, dan raden we je aan om er een weekendje of meerdere dagen van te maken, aangezien het toch best een intensieve reis kan zijn als je zelf rijdt. Let er wel op dat het niet overal in Duitsland normaal is dat winkels op zondag open zijn, zoals we dat wel in Nederland gewend zijn. 

terug naar menu ↑

Wanneer is de uitverkoop in Duitsland?

In Duitsland gelden er vanuit de wet regels omtrent uitverkopen, waaronder dat winkels gedurende twee vastgestelde perioden per kalenderjaar een uitverkoop mogen houden. Deze regel bestaat ook in België. Deze uitverkopen worden ook wel de ‘Winterschlussverkauf’ en de ‘Sommerschlussverkauf’ genoemd. Beide perioden duren ongeveer twee weken. De Winterschlussverkauf begint in de laatste week van januari. Er worden tijdens deze uitverkoop in Duitsland vooral seizoensgebonden producten met hoge kortingen aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan winter- en herfstmode. De kortingen lopen soms wel op tot 75%. Tijdens de Sommerschlussverkauf worden juist de zomerse artikelen tegen gereduceerde prijzen aangeboden. Deze uitverkoop begint in de laatste week van de maand juli. 

Wanneer vindt de uitverkoop plaats in Duitsland: 

 • Winterschlussverkauf: In de laatste week van januari 
 • Sommerschlussverkauf: In de laatste week van juli

Naast de uitverkoopperioden die in de wet vast zijn gelegd, mogen winkels in Duitsland ervoor kiezen om gebruik te maken van extra kortingsacties. De kortingen moeten dan echter wel een stuk lager liggen dan de kortingen tijdens de winterschlussverkauf en de sommerschlussverkauf.

Dit zijn de data voor 2023:

 • Winterschlussverkauf: start op 29 januari 2023
 • Sommerschlussverkauf: 24 juli tot en met 6 augustus 2023 (Dit wisselt echter wel per deelstaat. In sommige deelstaten vindt deze uitverkoop plaats van 31 juli tot en met 13 augustus). 

Dit zijn de data voor 2024:

 • Winterschlussverkauf: 29 januari tot en met 11 februari 2024
 • Sommerschlussverkauf: 29 juli tot en met 11 augustus 2024 (Ook volgend jaar kan deze planning per deelstaat afwijken). 
terug naar menu ↑

Waar moet je rekening mee houden tijdens de solden in Duitsland? 

In Duitsland wordt een uitverkoop ook wel solden genoemd, mocht je dit woord tegenkomen, dan duidt dit dus ook op een sale in Duitsland. Tijdens een uitverkoop in ons buurland kun je onder andere goedkope kleding, schoenen en accessoires kopen. Wat wel afwijkt van Nederland en België, is dat je bij een sale in Duitsland geen restpartijen zult vinden. Af en toe zal er wel iets tussen liggen uit oude collecties, maar over het algemeen richten de solden in Duitsland zich op de nieuwe collecties, ook in 2024. Houd er daarnaast rekening mee dat artikelen tijdens een uitverkoop niet worden aangevuld in Duitsland, al gaat het om een nieuwe collectie die nog wel op voorraad is. Het is dus altijd verstandig om er gewoon op tijd bij te zijn!

terug naar menu ↑

Hoeveel korting krijg je tijdens een sale in Duitsland?

Zoals we in een eerdere alinea al benoemden, kunnen de kortingen tijdens een uitverkoop in Duitsland oplopen tot wel 75%.  Dat is heel wat meer dan in Nederland en België, waar de hoogste kortingen in de meeste gevallen rond de 50% liggen. Aan het begin van een uitverkoop liggen de kortingen vaak nog lager, ergens tussen de 10% en de 25%. Maar hoe dichter je bij het einde van de uitverkoop komt, hoe hoger de kortingen worden. Er zijn af en toe winkels die nog hogere kortingen geven dan 75%, maar dit is lang niet altijd het geval. Over de hoogte van de kortingen is namelijk geen wetgeving. De winkeliers bepalen hoeveel korting ze geven tijdens een sale en op welke artikelen. Dit betekent dat het kan zijn dat je voor hetzelfde artikel in de ene winkel meer korting krijgt dan in een andere winkel. Kijk dus altijd eerst even goed rond voordat je een definitieve keuze maakt. Tenminste, als een artikel niet te populair is en er nog genoeg exemplaren van in de winkels liggen. Want nogmaals: de artikelen worden niet aangevuld. 

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Is er sale in Duitsland?

In Duitsland is er in ieder geval altijd aan het einde van de winter en het einde van de zomer een uitverkoop. Vaak in de laatste week van januari en de laatste week van juli.

Welke maand uitverkoop?

In Duitsland vind je meestal in januari en februari en in juli en augustus de meeste uitverkopen.

Hoelang duurt Wintersale?

De Wintersale in Duitsland duurt meestal ongeveer twee weken, dit geldt ook voor Nederland en België.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   enqueteplein.nl