• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 161 artikelen
85% vindt McDonald’s prijzen te Hoog: Consumenten delen hun ervaringen

85% vindt McDonald’s prijzen te Hoog: Consumenten delen hun ervaringen

Uit een recente peiling op Enqueteplein.nl blijkt dat een overweldigende meerderheid van de deelnemers de prijzen bij McDonald’s niet betaalbaar vindt. De enquête, die gericht was op de betaalbaarheid van fastfoodproducten, liet zien dat 85% van de respondenten de prijzen bij de wereldberoemde fastfoodketen als te hoog beschouwt.

Overzicht peiling resultaten

 • Ja: 227 deelnemers (9.6%)
 • Nee: 2011 deelnemers (84,9%)
 • Weet Niet: 131 deelnemers (5.5%)
 • Totaal aantal deelnemers: 2369 (100%)
Grafiek: Vind je de prijzen bij McDonalds’s betaalbaar?

Deze cijfers tonen een duidelijk sentiment onder de deelnemers, waarbij een overweldigende meerderheid van 85% van mening is dat de prijzen bij McDonald’s te hoog zijn.

terug naar menu ↑

Consumenten ervaringen

Het verhaal van de prijzen bij McDonald’s krijgt meer diepgang door de persoonlijke ervaringen en opmerkingen van consumenten. Hieronder delen verschillende deelnemers hun gedachten en ervaringen, wat een breder inzicht geeft in de discussie over betaalbaarheid en service in de fastfoodindustrie.

Lodewijk (9 april 2024) merkt op: “Waarom hanteren McDonald’s vestigingen verschillende prijzen? Bij de ene 3,75 voor een café latte groot en bij de ander 3,25.”

Aaron (14 april 2024) legt uit: “Dat heeft te maken met het feit dat McDonald’s een franchise bedrijf is. Slechts een kleine 7,9 procent is volledig in handen van het bedrijf, zowel grond als restaurants.”

Betty D (27 maart 2024) deelt haar ervaring: “Afgelopen zaterdag 23-03-2024 op de Hoogstraat een warme choco genomen! 1,75 gepind. Vandaag 2 warme choco gedronken op de Oosterhof. Gepind: 5,50. Mac.Donalds leg mij dit even uit aub! Voel me flink genaaid! 😡😡😡”

Maarten (4 april 2024) benadrukt: “Per McDonald’s gelden andere prijzen onder andere omstandigheden. Er gelden gewoon andere regels per vestiging.”

J Zandbergen (7 maart 2024) uit zijn teleurstelling: “Na 40 jaar in de horeca gewerkt te hebben is het woord service bij McDonald’s niet meer in gebruik.”

Merdan (8 maart 2024) deelt zijn mening: “Ik vind de McDonald’s veel te duur en het is ook wel lekker, maar te duur.”

Giovanni (2 maart 2024) is verbaasd: “Een burger die altijd 1 euro heeft gekost, kost nu gewoon €1,95. Te gek voor woorden.”

terug naar menu ↑

Analyse en Conclusie

Het onderzoek illustreert een groeiende bewustwording onder consumenten over de kosten van voedsel, vooral in de context van fastfoodrestaurants. McDonald’s en vergelijkbare ketens worden uitgedaagd om niet alleen kwaliteit en service te bieden, maar ook om betaalbaarheid te waarborgen in een tijd waarin financiële overwegingen steeds belangrijker worden.

De peiling op Enqueteplein.nl benadrukt niet alleen de diversiteit van meningen onder consumenten, maar ook de voortdurende discussie over prijs en waarde in de voedingsindustrie. Deze inzichten zijn van cruciaal belang voor bedrijven zoals McDonald’s om de behoeften van hun klanten beter te begrijpen en tegemoet te komen aan hun verwachtingen in een snel veranderend economisch landschap.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   enqueteplein.nl