• Online geld verdienen
  • 101 reviews
  • 151 artikelen
Dit zijn leuke activiteiten voor de jeugd van 12-16 jaar voor buiten!

Dit zijn leuke activiteiten voor de jeugd van 12-16 jaar voor buiten!

Het weer begint eindelijk weer beter te worden, wat betekent dat jouw kinderen ook weer lekker naar buiten kunnen en niet meer de hele dag op de bank hoeven te hangen. Jongeren kinderen gaan vaak uit zichzelf al graag naar buiten, maar zodra kinderen richting de puberleeftijd gaan kan dit wat minder aantrekkelijk voor ze worden. Activiteiten die voor jonge kinderen leuk zijn, zijn voor kinderen van 12 tot 16 jaar niet meer zo interessant. Maar wat vinden kinderen van die leeftijd dan leuk om buiten te doen? In dit artikel geven we je een aantal tips voor activiteiten voor de jeugd van 12-16 jaar voor buiten!

Beste uitjes met pubers top 10

Wil je graag een dagje weg met het hele gezin, maar wil je wel iets gaan doen dat ook leuk is voor de pubers? Dan moet je natuurlijk goed nadenken wat voor hen interessant is om te gaan doen. We geven je een aantal tips voor een leuk dagje weg met kinderen tussen de 12 en 16 jaar!

terug naar menu ↑

1. Een stedentrip

Een stedentrip kan voor kinderen tussen de 12 en 16 jaar erg leuk zijn, want in een stad is altijd wel iets te doen. Je kunt lekker winkelen, maar je kunt er ook voor kiezen om op het terras te gaan zitten of juist te kijken of er in de stad een evenement plaatsvindt. In steden vind je vaak ook leuke activiteiten om te doen, zoals lasergamen of een escape room. Dit soort dingen zullen het uitstapje voor de pubers in het gezin leuker maken!

terug naar menu ↑

2. Een pretpark

Een pretpark is leuk voor het hele gezin, vooral als je voor een veelzijdig park kiest, zoals de Efteling of Walibi. Ook als je pubers en jongere kinderen hebt, is een pretpark een goede optie voor een dagje weg. In Nederland zijn een hoop pretparken te vinden, maar je kunt ook een van onze buurlanden bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan Bobbejaanland in België en Movie Park Germany in Duitsland. 

terug naar menu ↑

3. Een actief uitje

Kinderen van 12 tot 16 jaar zijn altijd wel in voor een actief uitje. Of je nu naar een trampolinepark gaat dat ook geschikt is voor oudere kinderen, of je gaat paintballen of karten. In Nederland vind je ook een hoop kartbanen in de buitenlucht, die ideaal zijn om te bezoeken in het voorjaar of in de zomer. Survivallen is ook een goede optie als jouw gezin een beetje avontuurlijk is. Doe dit bij voorkeur in de Belgische Ardennen. 

terug naar menu ↑

4. Een escape room

Een escape room is vooral leuk voor jongeren die graag gamen. De manier waarop escape rooms op zijn gebouwd komt namelijk vaak overeen met puzzels die je in games tegenkomt. Escape rooms zijn nog steeds een echte trend, daarom vind je ze in en rondom iedere stad. Je zult dus nooit per se ver hoeven te reizen om een escape room te doen!

terug naar menu ↑

5. Huur een bootje 

Als het goed weer is, is er geen betere manier om je dag door te brengen dan lekker te varen op een bootje. Op verschillende plekken in Nederland kun je een elektrische fluisterboot huren en hiermee door natuurgebieden varen. Je mag het bootje zelf besturen, dus dat is super leuk voor oudere kinderen. Plekken waar je een bootje kunt huren zijn bijvoorbeeld de bekende stad Giethoorn of het natuurgebied de Biesbosch. Een ideale activiteit met een 12-jarige. 

terug naar menu ↑

6. Stoere activiteiten in de buitenlucht

Wat is nu een makkelijkere manier om jouw pubers buiten te krijgen dan stoere activiteiten. Vooral als je puber jongens thuis hebt zitten, is dit de ideale manier om ze meer naar buiten te krijgen. Perfect voor een dagje uit met een kind van 14 jaar. Ga bijvoorbeeld quad rijden. Hier heb je geen rijbewijs voor nodig. Vaak geldt er echter wel een minimumleeftijd, dus zoek dit uit voordat je gaat plannen om teleurstellingen te voorkomen. 

terug naar menu ↑

7. Naar het strand 

Wil je graag naar het strand met mooi weer? Het lijkt misschien niet de meest ideale activiteit met pubers, maar dat kan het zeker wel zijn. Aan het strand zijn vaak een hoop leuke activiteiten te doen voor jongeren, zoals surfen of wakeboarden. Bij strandtenten vind je ook nog wel eens sportfaciliteiten, zoals een volleybalveld. Zo kun jij lekker ontspannen aan het strand en vermaken jouw pubers zich ook prima!

terug naar menu ↑

8. Naar een gamehal

In Nederland zijn er steeds meer gamehallen te vinden en dat is natuurlijk niet voor niets zo. Zowel kinderen als jongeren vinden het geweldig om naar een gamehal te gaan, maar ook jongvolwassenen en zelfs volwassenen kunnen zich hier vaak prima vermaken. Gamestate is een erg populaire naam, met meerdere vestigingen door Nederland. Je vindt een Gamestate in Eindhoven, in Amsterdam, in Kerkrade en in nog een aantal andere steden. Naar een gamehal gaan is een van de leuke dingen om te doen met een kind van 13 jaar. 

terug naar menu ↑

9. Naar de bioscoop

Hoe oud je kinderen ook zijn, naar de bioscoop gaan zullen ze waarschijnlijk altijd leuk blijven vinden. Dat ligt er natuurlijk nog wel aan naar welke film je gaat, maar dat spreekt voor zich. Heb je zowel jonge kinderen als pubers in het gezin? Dan kun je er ook voor kiezen om jouw pubers zelf naar een andere film te laten gaan die ongeveer tegelijkertijd speelt. Zo hou je iedereen tevreden!

terug naar menu ↑

10. Naar de dierentuin

Als jouw kinderen van dieren houden, zullen ze ook als pubers nog graag naar de dierentuin gaan. Het blijft toch leuk om olifanten, leeuwen en tijgers te zien, ook als kinderen wat ouder worden. 

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Wat te doen met een 12 jarige?

Met een 12-jarige is het leuk om actieve dingen te ondernemen, denk bijvoorbeeld aan survivallen of lasergamen. Ook een escape room is leuk voor kinderen van deze leeftijd.

Wat is leuk om te doen met een 16-jarige?

Een 16-jarige heeft ineens heel andere interesses dan kinderen. Wel vinden zij dingen zoals lasergamen of escape rooms vaak nog leuk. Iets stoerdere activiteiten zijn ook erg geschikt, zoals quad rijden of karten.

Wat doet de jeugd in hun vrije tijd?

Dit verschilt natuurlijk nogal per persoon, maar de jeugd brengt vooral graag tijd door met vrienden of is graag actief bezig, bijvoorbeeld door te sporten. Ook feestjes zijn uiteraard een belangrijke manier om de tijd door te brengen.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      enqueteplein.nl