• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 162 artikelen
ING rentepunten – Wat zijn het en wat kun je ermee doen?

ING rentepunten – Wat zijn het en wat kun je ermee doen?

Wil je geld verdienen met je betaal- en/of spaarrekening? Dat is mogelijk bij ING. Als klant spaar je daar namelijk automatisch ING Punten. Wil je weten wat ING rentepunten precies zijn, wat je met die punten kunt doen en wat een ING punt precies waard is? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Wat zijn Rentepunten?

ING biedt klanten de mogelijkheid om automatisch ING Rentepunten te sparen. Deze punten kun je op verschillende manieren scoren en vervolgens besteden in de ING Winkel. Het fijne is dat je op deze manier geld verdient met je betaal- of spaarrekening, wat je bij andere banken mis zou lopen. 

Het opbouwen van ING rentepunten kan meewegen in de beslissing om voor een betaal- of spaarrekening bij ING te kiezen, in plaats van zo’n zelfde rekening bij een andere bekende bank. Wel is het slim om ook andere zaken, zoals kosten, te vergelijken, voordat je je laat overhalen om voor ING te kiezen omdat je daar punten kunt sparen.

terug naar menu ↑

Hoe scoor je rentepunten?

ING beloont klanten op verschillende momenten met rentepunten. Hierdoor kun je relatief makkelijk punten sparen, waarmee je leuke dingen kunt kopen. Je krijgt onder andere punten als:

 • Je een spaarrekening met variabele rente opent: 2.500 punten
 • Er minimaal €700 (bv. salaris) op je ING Betaalrekening bijkomt: 300 punten per maand
 • Je in het bezit bent van een Jongeren- of Studentenrekening: 300 punten per maand
 • Je een betaalverzoek verstuurt: 100 punten per maand
 • Je een creditcard, Studenten Creditcard of Platinumcard aanvraagt: 2.500 punten

Ook als je in het bezit bent van een creditcard of Studenten Creditcard krijg je elke maand 200 punten. Heb je een Platinumcard in je bezit? Dan krijg je daar 400 punten per maand voor.

Vervallen manieren om rentepunten te verdienen

Voorheen waren er meer (en andere) manieren waarop je rentepunten kon verdienen. Zo kreeg je eerder bijvoorbeeld punten voor elke euro aan opgebouwde rente. Deze manier van punten verdienen is komen te vervallen.

terug naar menu ↑

Waar vind je je ING Rentepunten?

Je ING Rentepunten kun je vinden in je account. Hiervoor log je via de website of app in op jouw account, waar je vervolgens precies kunt zien hoeveel punten je hebt gespaard. Door naar de ING winkel te gaan, kun je zien waaraan je jouw punten zou kunnen besteden.

terug naar menu ↑

Wat is een ING punt waard?

Hoeveel een ING punt precies waard is, is lastig te zeggen. De punten hebben namelijk zelf geen waarde. De waarde hangt eigenlijk vooral af van waarvoor je jouw punten inruilt. Zo kun je er bijvoorbeeld voordeel mee krijgen op koelkasten, wasmachines en telefoons. Maar je kunt je punten ook gebruiken om korting te krijgen op maaltijdboxen, hometrainers of huishoudelijke artikelen. Daarnaast kun je de punten inruilen voor kortingsvouchers, bijvoorbeeld van Rituals, Hema of Adidas.

Hoe hoog de waarde van een ING punt is, is dus geheel afhankelijk van waarvoor je de punten gebruikt. Zo kun je met 100 punten een kortingsvoucher van €5 voor BloomPost krijgen, maar je kunt er ook voor kiezen om 100 punten in te ruilen voor een kortingsvoucher van €15 van Hema.

terug naar menu ↑

Wat kun je kopen met rentepunten?

In de ING winkel kun je de punten die jij hebt opgespaard besteden. Hierbij heb je een ruime keuze uit waaraan je de punten kunt uitgeven. Zo kun je bijvoorbeeld met korting huishoudelijke apparaten kopen, apparaten kopen om je eigen homegym in te richten of je punten besteden aan korting op een koptelefoon, soundbar of accessoires voor je Airfryer. In totaal kun je jouw gespaarde punten uitgeven aan korting op meer dan 1.000 artikelen.

Korting op uitjes

Naast dat je fysieke producten kunt kopen met je ING punten, kun je de punten ook gebruiken voor andere doeleinden. Zo kun je er bijvoorbeeld korting mee krijgen op een weekendje weg, overnachtingen in een hotel of een verblijf op een bekend vakantiepark. Ook korting op bioscoopkaartjes, festivals en spa’s behoort tot de mogelijkheden.

Eten en drinken

Daarnaast zijn de punten in te zetten voor korting op eten en drinken, waaronder wijn en koffie. Of je kunt met de punten korting krijgen op een diner, brunch of lunch bij de aangesloten restaurants. Je kunt er ook voor kiezen om een algemene kortingsvoucher te kopen, bijvoorbeeld van GiftForYou, zodat je zelf kunt bepalen waar je die spendeert.

Mode

Ook is het mogelijk om de punten in te ruilen voor korting op mode. Zo kun je kortingsvouchers krijgen van onder andere Wehkamp, Reebok en Adidas. Maar je kunt ook korting krijgen op specifieke producten, zoals sokken, overhemden, outdoor kleding of sportkleding. Ook op accessoires zoals riemen, manchetknopen en sjaals kun je korting krijgen.

Daarnaast kunnen punten ingeruild worden voor korting op sieraden, handtassen en horloges. Ook rugtassen, portemonnees en zonnebrillen kunnen met korting gekocht worden in de ING winkel.

Verzorging en gezondheid

De ING punten die je hebt opgespaard, kun je ook uitgeven aan producten die vallen in de categorie verzorging en gezondheid. Zo kun je er korting mee krijgen op producten van Rituals en Naïf. En kun je de punten gebruiken om te investeren in een nieuwe elektrische tandenborstel, een scheerapparaat of een nieuwe föhn.

terug naar menu ↑

Kun je ING punten inwisselen voor geld?

Je ING punten inwisselen voor geld is niet mogelijk. Je kunt de punten enkel en alleen uitgeven in de ING winkel. Gelukkig heb je daar de keuze uit veel verschillende producten en kortingsvouchers waaraan je jouw punten kunt besteden. Zo zit er voor iedereen wel iets tussen wat de moeite waard is.

terug naar menu ↑

Wat kun je doen met rentepunten van ING?

Bij ING kun je punten scoren door bijvoorbeeld een betaal- of spaarrekening te openen, door een creditcard aan te vragen en door betaalverzoeken te versturen. Die punten kun je besteden in de ING winkel. Daar kun je er onder andere kortingsvouchers mee kopen voor dagjes uit, weekendjes weg en korting op een diner of lunch. Ook kun je de punten besteden aan korting op apparaten, verzorgingsproducten en mode.

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Wat kan ik doen met mijn ING punten?

ING punten kun je in de ING winkel inwisselen voor korting op uitjes, weekendjes weg of producten. Zo kun je onder andere korting krijgen op merken als Rituals, Adidas en Samsung. Ook kunnen punten ingewisseld worden voor korting op vakanties, bioscoopkaartjes en maaltijdboxen.

Kun je je ING punten inwisselen voor geld?

Nee, ING punten kunnen niet worden ingewisseld voor geld. Je kunt ze wel besteden in de ING winkel om korting te krijgen op bepaalde aankopen of belevingen.

Hoeveel is een ING punt waard?

De waarde van een ING punt is niet in geld uit te drukken, daar de waarde verschilt per actie. Zo kun je voor 100 punten 5 euro korting krijgen bij BloomPost, maar je kunt voor evenveel punten ook een kortingsvoucher van 15 euro krijgen van Hema.

12 Opmerkingen
 1. Beste ING wanneer gaan jullie wat doen met alle reacties??? Is namelijk helemaal waar dat je er echt niks aan hebt en zonder de punten is het online vaak goedkoper!!

 2. ING-punten hebben geen enkele waarde. Het is zelfs zó dat wanneer je iets koopt met ING-punten, je meer moet betalen. Stop met dit misleidende systeem!

 3. Ik heb ook mega veel punten. Nu zie ik bij points only, bij de HEMA dat ik voor 500 punten €15,00 korting krijg. Dus ik koop bijvoorbeeld 10 x 500 punten = €150,00, dus kan ik iets voor €150,00 bij de HEMA kopen. Of maak ik een rare denkfout? Hoor graag of iemand daar ervaring mee heeft? Dank!

  • Ik heb geen idee maar het zal me niets verbazen als de betreffende winkels zoals de Hema weer hun eigen regels hebben… zoals dat je maar 1 voucher per aankoop mag gebruiken of dat een voucher alleen geldig is bij besteding boven € 100 ofzo. De rentepunten zijn niet bedoeld om ons rijk te maken maar om ons te verleiden ING te kiezen.

 4. Ik heb nu ruim 781 duizend ING punten, kan ik die aan een goed doel doneren?

  • Wat een onzin punten! Vaak zijn de artikelen die je wil kopen, duurder met de punten, dan wanneer je ze koopt zonder punten! ING zou hun goodwill kunnen tonen, zodat de punten aan een goed doel kunnen worden geschonken en dat zij deze kunnen verzilveren!. Nu is het gewoon onzin en een nep “lokkertje!”.

 5. ING punten zijn waardeloos en misleidend voor bestaande en potentiële klanten van ING. Zelf heb 35.000,- Ooit wat verzilvert en niet gebruikt wegens beperkte assortiment of zo. Zij zijn niet van deze tijd, denk ik. Nu vind je betere aanbiedingen van alle mogelijk denkbare producten ook zonder ING punten. In de tijd dat wij consumptie duurzaam moeten maken zou ING nadenken om bijdrage daarmee leveren dmv gebruik van ING punten. De vraag is wil ING echt zelf voor haar klanten extraatje of bellenblaas!!!

  • Ik heb nu 980,099 ING punten, bijna 1 miljoen. En ik kan er niets mee. De meeste producten kun je voor een zelfde prijs ergens kopen zonder die ING punten. Het is pure misleiding. Het is officieel niets waard. De ING moest zich schamen. Bedenkelijke PR met bedenkelijke kortingen voor trouwe bank klanten

  • Hele webpagina’s heeft ING met allerlei lokkende hippe tekst en uitleg; abnormaal en nutteloos!
   Dacht dat de ING serieuze bankzaken regelt, doch met deze schijnvertoning is het een grote uitdragerij!

   Ik ben het Helemaal eens met de 3 voorgangers!
   ING-punten = pure KOLDER!

 6. Ik sluit mij aan bij de reactie van de heer Bastings, ik heb iets meer dan 89000 ing punten waar ik niets mee kan. Bij elke “aanbieding” moet je flink bijbetalen. Al meerdere keren verzocht via de klantenservice om ze dan liever te doneren aan een goed doel. Helaas is dit niet mogelijk. Daarna verzocht om ze dan gewoon maar te verwijderen, ook dit schijnt enorm moeilijk te zijn. Tot nu staan ze daar maar in het overzicht van hun app naast de andere advertenties over beleggen en geld lenen. Wat een bedrijf dat ING .. wat een bedrijf

 7. Ing punten zijn misleidend en niets waard! Met points only kan je niets voor je punten krijgen zonder je portemonnee te trekken. Daaruit blijkt dat ze niets waard zijn! Ik heb er meer dan 20.000 maar kan eigenlijk zonder bijbetalen er helemaal niets mee. De aanbiedingen vindt je ook zonder ING punten. Nogmaals waardeloos.

  Laat een reactie achter

  enqueteplein.nl