• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 161 artikelen
Geld verdienen met cashback

Geld verdienen met cashback

Cashback is een term die de meeste mensen wel kennen of waar ze op zijn minst wel eens van hebben gehoord. Cashback shoppen is een manier om geld terug te krijgen op een online aankoop. In veel gevallen gaat dat via een link of button op een zogeheten cashback website. Doordat je geld terugkrijgt op je online aankopen, kun je zonder moeite geld verdienen. Vooral voor mensen die veel online shoppen, kan dit een leuk zakcentje opleveren. Wil je weten hoe cashback precies werkt, hoeveel je op deze manier zou kunnen verdienen/besparen en welke websites het beste en meest betrouwbaar zijn? In dit artikel lees je er alles over.

Wat is cashback?

Cashback is de letterlijke vertaling van ‘geld terug’. Cashback shoppen betekent dus dat je geld terug krijgt bij het shoppen. Vooral mensen die het grootste deel van hun aankopen online doen, zouden flink wat geld kunnen verdienen/besparen door gebruik te maken van cashback-acties. Maar ook als je niet zoveel online shopt, kan cashback je een leuk bedrag opleveren. Het fijne is dat het eigenlijk geen extra moeite kost en dat er haast altijd wel een actie of korting te vinden is die voor jou interessant is. Geen gebruik maken van de mogelijkheid om geld terug te krijgen op je online aankopen, is dus eigenlijk gewoon gratis geld laten liggen. Waarom zou je dat doen?

Waar kun je cashback shoppen?

Cashback shoppen is mogelijk via zogenaamde cashback websites en bij verschillende spaarprogramma’s. Online zijn veel van dit soort websites te vinden, maar lang niet al die websites zijn goed en/of betrouwbaar.

terug naar menu ↑

De beste cashback websites

Omdat het nogal zonde is om cashback mis te lopen doordat je je bij een minder goede website hebt aangemeld, hebben we hieronder de 4 beste cashback websites voor je op een rijtje gezet. Zo weet je gelijk welke websites de moeite waard zijn en hoef je niet zelf op zoek te gaan naar een goede partij.

EuroClixEuroClix is al 15 jaar het beste spaarprogramma van Nederland. Bij EuroClix spaar je punten (Clix) door middel van verschillende activiteiten. Zodra je 1.000 Clix hebt gespaard, kun je deze laten ...
 • Ontvang direct € 1,95 voor je registratie!
 • Zeer betrouwbare website.
 • Al meer dan 15 jaar een van de beste spaarprogramma‘s.
2. 

NuCash

NuCashNuCash is een website waarop je onder andere met cashback kunt shoppen bij meer dan 3.800 webshops. Daarnaast zijn er veel andere manieren waarop je geld kunt verdienen. De website heeft een handige ...
 • Cashback shoppen bij meer dan 3.800 webshops.
 • Ontvang €2,- voor elk nieuw lid dat je aanbrengt.
 • Handige app én toolbar.
3. 

iPay

iPayiPay noemt zichzelf een cashback website, maar daar doen ze zichzelf echt mee tekort. Naast dat je er bij meer dan 3.800 webshops met cashback kunt shoppen, zijn er namelijk nog veel meer manieren ...
 • Cashback shoppen bij ruim 3.800 webshops.
 • Inschrijfbonus van €1,25.
 • Ontvang €2,- per aangebracht lid.
GekkengoudGekkengoud biedt een hoop mogelijkheden om extra geld te verdienen en werkt daarnaast samen met een flink aantal webshops waar je met cashback kunt shoppen. Op de website spaar je CashCoins met het ...
 • Cashback shoppen bij meer dan 3.800 webshops.
 • Inschrijfbonus van €1,-.
 • Verdien €2,- met het aanbrengen van een nieuw lid.
terug naar menu ↑

Hoe werkt cashback?

Cashback websites ontvangen van de webshops met wie zij samenwerken een vergoeding als jij via een speciale link een aankoop doet. Die vergoeding delen ze vervolgens met jou, zodat jullie allebei geld verdienen met jouw online aankoop.

Om gebruik te kunnen maken van de acties en kortingen die een cashback website te bieden heeft, dien je je eerst aan te melden als lid. Daarna kun je via de website op zoek gaan naar de webshop waar jij iets wilt kopen om de geldende aanbiedingen te zien. Vervolgens klik je via de button of link op de cashback website door naar de webshop om van de korting te profiteren.

Aangekomen in de webshop winkel je gewoon zoals je dat gewend bent. De cashback krijg je achteraf en zal dus niet zichtbaar zijn tijdens het afrekenen. Je krijgt de korting immers niet van de webshop zelf, maar van de cashback website.

Zodra de aankoop is afgerond, krijgt de cashback website een seintje. Als de aankoop is goedgekeurd, wat vaak na de retourperiode is, krijg je de cashback in je account op de cashback website gestort. Zodra je het minimale uitbetalingsbedrag hebt bereikt, kun je een uitbetaling aanvragen.

Extra handig zijn de toolbars en apps die de betere cashback websites hebben ontwikkeld. De toolbar zorgt ervoor dat je een melding krijgt als er een cashback-actie geldt voor de webshop die je via je browser bezoekt. Zo loop je nooit korting mis.

terug naar menu ↑

Hoeveel verdien je met cashback shoppen?

De kortingen die je kunt krijgen door via een cashback website te shoppen, kunnen behoorlijk hoog zijn. Soms wel tot 15% op het aankoopbedrag. Zo kun je dus flink wat geld verdienen met cashback shoppen. Als jij iemand bent die veel online shopt, of als je met het hele gezin spaart via jouw account, dan kunnen de verdiensten oplopen tot wel €1000,- per jaar. Dat is geld dat je anders zou laten liggen.

1 Reactie
 1. Ik heb vroeger enquêtes ingevuld voor Opinion Bar. Daar stond op 1 oktober 2020 een bedrag van 126,10 wat ik verdiend had. Ik kan er nu niets meer van terug vinden. Hoe kan dat?

  Laat een reactie achter

  enqueteplein.nl