• Online geld verdienen
  • 101 reviews
  • 162 artikelen
Populaire bijbaantjes voor 13- en 14-jarigen

Populaire bijbaantjes voor 13- en 14-jarigen

Ben je 13 of 14 jaar oud en wil je graag een extra zakcentje verdienen? Het lijkt soms lastig om op deze leeftijd werk te vinden, maar het is zeker mogelijk. In Nederland mag je werken wanneer je 13 of 14 jaar oud bent, mits de werkzaamheden aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mag je alleen helpen bij licht (niet-industrieel) werk, zoals klusjes rond het huis, vakken vullen, enquêtes invullen, affiliate marketing of helpen in de horeca. Hieronder vind je een lijst met populaire bijbaantjes voor 13- en 14-jarigen.

Waar mogen 13- en 14-jarigen werken?

Als je 13 of 14 jaar oud bent, zul je merken dat het vrij lastig is om geld te verdienen door middel van een baan. De Nederlandse overheid heeft regels opgesteld voor de werkzaamheden die 13- en 14-jarigen mogen uitvoeren. Zo is het verboden om zwaar en gevaarlijk werk te doen, maar is het wel toegestaan om kleine en lichte werkzaamheden uit te voeren, mits dit in een veilige omgeving gebeurt.

Ook belangrijk: je mag als je 13 of 14 jaar bent alleen werken met toestemming van je ouders of voogd. Wil je een van onderstaande werkzaamheden uitvoeren om geld te verdienen? Overleg dan altijd eerst met je ouders of voogd.

terug naar menu ↑

1. Klusjes rondom het huis

Je kunt als 13- of 14-jarige geld verdienen door klusjes rond het huis of in de buurt uit te voeren. Denk aan auto’s wassen, oppassen, de tuin opruimen en andere kleine taakjes die je vrij eenvoudig kunt uitvoeren. Het is toegestaan om geld voor deze klusjes te ontvangen en je kunt ze op zowel schooldagen als vrij dagen uitvoeren.

Wil je een extra zakcentje verdienen? Dan zou je aan je ouders, familieleden of buurtgenoten kunnen vragen of je kleine taakjes rond het huis kunt uitvoeren in ruil voor geld.

terug naar menu ↑

2. Vakken vullen

Veel supermarkten nemen mensen met een minimale leeftijd van 16 jaar aan, maar het is toegestaan om al vanaf je 13e in de supermarkt vakken te vullen. Dit mag alleen op vrije dagen, mits het werk niet te zwaar is. Zo mag je bijvoorbeeld geen voorwerpen zwaarder dan 10 kilo tillen, mag je geen vracht lossen of laden en mag je niet met machines werken. Ook mag je niet achter de kassa staan. Je kunt altijd even bij de lokale supermarkt vragen of ze taken hebben die je mag uitvoeren.

terug naar menu ↑

3. Enquêtes invullen

Je kunt als 13- of 14-jarige enquêtes invullen om geld te verdienen. Dit zijn vragenlijsten die je vanaf je smartphone of laptop kunt invullen. Je vindt deze enquêtes op verschillende websites, maar zult merken dat er vaak een minimale leeftijd van 16 of 18 jaar geldt. In Nederland is GfK Panel de enige website waar 13- en 14-jarige geld kunnen verdienen met het invullen van online vragenlijsten.

terug naar menu ↑

4. Modellenwerk en toneelspelen

Je mag als 13- of 14-jarige meewerken aan een uitvoering om geld te verdienen, zoals modellenwerk en toneelspelen. Maar ook een rol in een reclamespotje of tv-show is toegestaan. Dit zijn misschien niet de meest voor de hand liggende klusjes, maar wanneer dit jouw hobby is zou je altijd kunnen proberen om hier geld mee te verdienen.

terug naar menu ↑

5. Helpen in de horeca

Het is toegestaan om te werken in de horeca, mits er geen alcohol wordt geserveerd. Daarnaast mag je geen zware voorwerpen tillen, duwen of trekken wanneer deze meer dan 10 kilo wegen. Zorg er ook voor dat je niet in een omgeving met machines werkt. Het is dus prima om als 13- of 14-jarige alcoholvrije dranken of eten te serveren in een horecazaak.

terug naar menu ↑

6. Affiliate marketing

Affiliate marketing is het promoten van producten of diensten van andere bedrijven. Wanneer iemand die jij hebt doorverwezen een aankoop doet, ontvang je daar een beloning voor. Het is zelfs mogelijk om een volledig inkomen met affiliate marketing te verdienen. Veel affiliate marketeers hebben een eigen website waar ze producten promoten. Op deze website staan speciale affiliate links, en wanneer iemand iets via deze link koopt, ontvangt de eigenaar van de website een beloning.

Je kunt zelf een website opzetten of social media gebruiken. Via TikTok of Instagram kun je bijvoorbeeld producten promoten en geld verdienen met het doorverwijzen van potentiële klanten.

terug naar menu ↑

7. YouTube

Je weet waarschijnlijk wel dat je veel geld met een YouTube-kanaal kunt verdienen. Waarom zou je zelf niet beginnen met het maken van video’s? Op het moment dat je meer dan 1000 abonnees en minimaal 4000 kijkuren op je kanaal hebt, kun je geld verdienen door advertenties te tonen. Des te meer views je hebt, des te meer geld je verdient.

Om succesvol met YouTube te worden is het belangrijk om unieke content te maken. Zo zorg je ervoor dat meer mensen je video’s bekijken en je meer geld verdient.

terug naar menu ↑

8. Fruit plukken

Je kunt op een boerderij werken en hier kleine dieren voeren of fruit en groente plukken (mits deze niet met bestrijdingsmiddelen zijn bespoten). Met dit werk verdien je niet alleen een extra zakcentje, maar je bent ook nog eens lekker in de buitenlucht bezig. Je maakt het extra leuk door dit werk met een paar vrienden te doen.

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Hoe kom je snel aan geld als 13-jarige?

Er zijn verschillende manieren om als 13-jarige snel aan geld te komen, al zul je er wel wat voor moeten doen. Het invullen van online vragenlijsten is een manier om snel geld te verdienen, omdat je zelf bepaalt hoeveel je werkt en je het vrijwel overal kunt doen.

Waar verdien je het meest als je 14 bent?

Waar je het meeste verdient als 14-jarige verschilt per situatie, maar in veel gevallen kun je met online werk het meeste verdienen. Denk hierbij aan het invullen van enquêtes of affiliate marketing.

Welke jobs mag je doen als je 13 of 14 bent?

Je mag verschillende jobs doen als je 13 of 14 jaar oud bent, zoals vakken vullen, affiliate marketing, helpen bij huishoudelijke taken, enquêtes invullen, horecawerk of modellenwerk. Wees creatief en kijk vooral naar wat er allemaal mogelijk is.

4 Opmerkingen
  1. Ik wil studend job en ik ben 14jaar

  2. Ik zou heel graag in een café werken maar hoeveel geld verdien je dan precies en met hoeveel uur moet je werken

  3. Ik zal heel graag ergens willen werken

  4. Mag je werken in een dierenwinkel als je 13 bent

    Laat een reactie achter

    enqueteplein.nl