• Online geld verdienen
  • 101 reviews
  • 161 artikelen
Hoeveel verdien je met Spotify? – Verdien geld met streams

Hoeveel verdien je met Spotify? – Verdien geld met streams

Wil je graag geld verdienen met Spotify, bijvoorbeeld door je eigen muziek op dit platform aan te bieden? Dan ben je vast benieuwd hoeveel je nu eigenlijk zou kunnen verdienen op deze manier. In dit artikel lees je alles over hoeveel je met Spotify kunt verdienen. Zo krijg je onder andere antwoord op de vraag hoeveel Spotify per stream betaalt en op welke manieren je geld kunt verdienen met Spotify.

Hoe kun je geld verdienen met Spotify?

Geld verdienen met Spotify is op verschillende manieren mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen muziek op Spotify plaatsen of geld verdienen door jouw podcast op dit platform aan te bieden. Maar wist je dat het ook mogelijk is om geld te verdienen met jouw playlists? Of dat je Spotify kunt koppelen aan jouw social media kanalen om geld te verdienen? Hieronder lees je alles over de mogelijkheden die je hebt om geld te verdienen met Spotify.

terug naar menu ↑

1. Zet jouw muziek op Spotify

Ben jij muzikant en wil je graag (meer) bekendheid genereren en daarnaast ook nog eens meer geld verdienen met jouw muziek? Dan kun je ervoor kiezen om jouw muziek aan te bieden op Spotify. Zij betalen jou namelijk een bepaald bedrag per stream. Je muziek op Spotify zetten doe je door middel van een tussenpartij die dit voor jou kan realiseren. Houd er rekening mee dat die tussenpartij een bepaalde vergoeding rekent voor het plaatsen van jouw muziek.

terug naar menu ↑

2. Maak een podcast voor Spotify

Ben jij gek op podcasts en heb je zelf een briljant idee voor je eigen podcast? Dan zou je daar geld mee kunnen verdienen door die podcast op Spotify te zetten. Om dit te kunnen doen, dien je een podcasthosting te zoeken. Door middel van een podcasthosting kun je jouw podcast maken en die vervolgens uploaden op Spotify. Ook in dit geval geldt dat je daar vaak een bepaalde vergoeding voor moet betalen.

terug naar menu ↑

3. Koppel Spotify aan je social media

Als je als artiest of podcastmaker het maximale uit jouw nummers of podcast op Spotify wil halen, dan doe je er slim aan om Spotify aan je social media te koppelen. Plaats bijvoorbeeld op Facebook dat je een nieuw liedje of nieuwe aflevering hebt geplaatst met daarbij een link, zodat mensen het gelijk kunnen beluisteren op Spotify. Hetzelfde kun je doen op Instagram en Twitter. Ook YouTube is handig om in te zetten. Zodra je een liedje of aflevering op Spotify plaatst, kun je die ook gelijk op YouTube plaatsen. Daar krijg je ook per view betaald, dus kun je dubbel cashen. Denk daarnaast ook aan TikTok, waar je een enorme hit kunt scoren als jouw muziek gebruikt wordt en viraal gaat.

terug naar menu ↑

4. Verdien geld met playlists

Ben je zelf geen muzikant en maak je geen podcast, maar wil je wel graag geld verdienen met Spotify? Ook dat is mogelijk. Je kunt namelijk geld verdienen met jouw playlists, vooral als die goed en populair zijn. Hiervoor dien je samen te werken met een tussenpartij, waar je je als curator kunt aanmelden. Een vereiste hiervoor is dat je een bepaald aantal volgers hebt op Spotify (400 bij Playlistpush.com).

Nadat je je hebt aangemeld, zal het platform jouw playlist analyseren, waarbij onder andere gekeken wordt naar de hoeveelheid streams. Vervolgens zal een bedrag geboden worden voor wanneer jij een bepaald liedje aan jouw playlist toevoegt. Dit kan variëren van een paar cent per liedje tot wel 15 dollar per nummer.

terug naar menu ↑

Hoeveel betaalt Spotify per stream?

‘Geld per stream Spotify’ is inmiddels een zeer populaire zoekopdracht, want iedereen die geïnteresseerd is in geld verdienen via Spotify wil natuurlijk weten wat dat dan oplevert. De grote vraag is dus eigenlijk: Hoeveel cent per stream krijg je op Spotify?

Een duidelijk antwoord op die vraag is er niet, daar het bedrag per stream afhankelijk is van verschillende factoren. Zo hangt het bedrag per stream onder andere af van met welk type account er gestreamd is, vanuit welk land er naar een nummer geluisterd wordt en welke afspraken er door grote labels gemaakt zijn met Spotify. Hierdoor is het lastig om een duidelijk antwoord te krijgen op hoeveel je per stream verdient met Spotify. Wel is het mogelijk om een schatting te geven.

terug naar menu ↑

Hoeveel cent per stream Spotify?

Spotify geeft nergens aan hoeveel ze per stream betalen. Wel blijkt uit verschillende bronnen dat de gemiddelde uitbetaling per stream zo rond de €0,003 a €0,004 per stream ligt. Als je van deze bedragen per stream uitgaat, heb je een idee wat je eventueel zou kunnen verdienen met Spotify. Het kan zijn dat het bedrag per stream veel hoger uitvalt, bijvoorbeeld als een nummer heel populair is. Of lager, als er nauwelijks naar geluisterd wordt. Vandaar dat het gemiddelde €0,003 a €0,004 per stream is.

terug naar menu ↑

Hoeveel Spotify streams voor 1 euro?

Als we uitgaan van bovenstaande gemiddelden, dan heb je ongeveer 250 tot 334 streams nodig om 1 euro te verdienen met Spotify.

terug naar menu ↑

Hoeveel geld krijg je voor 1 miljoen streams op Spotify?

Spotify betaalt gemiddeld €0,003 tot €0,004 per stream. Dat betekent dat je per 1000 streams €3 tot €4 euro verdient. Met 1 miljoen streams verdien je dan ergens tussen de €3.000 en €4.000. 

terug naar menu ↑

Hoe krijg je betaald door Spotify?

Als je als artiest je muziek op Spotify zet, dan krijg je betaald voor het aantal keer dat jouw muziek is gestreamd. Dit wordt gedaan door middel van royalty’s, namelijk opname-royalty’s en publicatie-royalty’s. De royalty’s worden een keer per maand betaald.

Geld voor een playlist ontvang je via het platform waar je je hebt aangemeld, bijvoorbeeld Playlistpush.com. Zodra je minimaal 20 dollar hebt verdiend, kun je een uitbetaling aanvragen via PayPal.

terug naar menu ↑

Geld verdienen met Spotify

Geld verdienen op Spotify kan op verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld geld verdienen door je eigen muziek of podcast op het platform te plaatsen. Ook is het mogelijk om geld te verdienen met jouw playlist op Spotify. Hoeveel je kunt verdienen met Spotify is van veel factoren afhankelijk, waaronder jouw populariteit.

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Kun je geld verdienen met een Spotify playlist?

Het is mogelijk om geld te verdienen met jouw Spotify playlist. Dit kun je doen via een speciaal hierop gericht platform, zoals Playlistpush.com.

Hoeveel geld krijg je voor 1 miljoen streams op Spotify?

Gemiddeld betaalt Spotify €0,003 tot €0,004 per stream. Voor 1 miljoen streams verdien je gemiddeld dus tussen de 3.000 en 4.000 euro.

Hoeveel verdien je met 100000 streams op Spotify?

Spotify betaalt gemiddeld tussen de €0,003 en €0,004 per stream. Voor 1.000 streams ontvang je dus gemiddeld 3 tot 4 euro. 100.000 streams leveren je ongeveer 300 tot 400 euro op.

1 Reactie
  1. Goedendag, M’n dochter Merel heeft een nummer op spotify met de naam “feeling of love ” . Deze heeft meer dan 90.000 streams opgeleverd. Wij zijn benieuwd wanneer er uitbetaald wordt. Dit nummer is nu al een jaar op spotify en we hebben nog niets mogen ontvangen. we horen het graag. met vriendelijke groet, Hans & Merel Dekker

    Laat een reactie achter

    enqueteplein.nl