• Online geld verdienen
 • 95 reviews
 • 112 artikelen
Zo bereken je jouw YouTube inkomsten

Zo bereken je jouw YouTube inkomsten

Heb je een eigen YouTube kanaal en wil je hiermee geld verdienen? Dan wil je misschien van te voren wel weten hoeveel je kunt verdienen. Je ontvangt geld op basis van het aantal videoweergaven, omdat hier advertenties worden getoond, mits je jezelf hebt aangemeld voor het partnerprogramma. Om jezelf te kunnen aanmelden voor het partnerprogramma heb je minimaal 1000 abonnees en minimaal 4000 uur aan kijktijd over de laatste 12 maanden nodig. 

Je kunt de dagelijkse inkomsten berekenen door de CPM (Cost per Mille) te vermenigvuldigen met het aantal dagelijkse videoweergaven gedeeld door 1000. Het is lastig om te bepalen hoe hoog de CPM voor jouw kanaal ligt, maar dit is gemiddeld een bedrag tussen de €0,21 en €3,35. Hieronder leggen we je er alles over uit.

Hoe kun je jouw YouTube inkomen berekenen?

Je kunt zelf berekenen hoeveel inkomsten je met YouTube kunt verdienen. We weten namelijk wat de gemiddelde CPM is. CPM staat voor Cost Per Mille en staat voor de kosten die adverteerders betalen om hun advertenties te tonen. Hoe hoog de CPM is, is afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan het genre van de video, de lengte en de manier waarop de advertentie getoond wordt.

De CPM ligt gemiddeld tussen €0,21 en €3,35. De dagelijkse inkomsten zijn afhankelijk van het aantal dagelijkse views. Je berekent de dagelijkse inkomsten uit YouTube met de volgende formule:

Dagelijkse inkomsten  = CPM x (dagelijkse videoweergaven / 1000)

Voorbeeld:
Heb je een CPM van €0,50 en dagelijks 2000 views?
Dan verdien je €1 per dag, €30 per maand en €365 per jaar. 

terug naar menu ↑

Wanneer kun je geld verdienen met YouTube?

Niet iedereen kan geld verdienen met YouTube. Jouw kanaal moet aan een aantal eisen voldoen voordat je inkomsten kunt genereren:

 1. Je kanaal moet minimaal 1000 abonnees hebben
 2. Je bent minimaal 18 jaar oud
 3. Minimaal 4000 uur aan kijktijd over de afgelopen 12 maanden (shorts tellen niet mee)
 4. Two-factor authentication (2FA) ingesteld op je account
 5. Jouw kanaal heeft geen actieve Community Guidelines strikes

Voldoe je aan deze eisen? Dan kun je jouw kanaal monetizen en meedoen aan het YouTube-partnerprogramma. Je verdient pas geld wanneer je advertenties op je video’s hebt ingeschakeld. Bedrijven zullen dan advertenties tonen aan iedereen die geen YouTube Premium heeft. Daarnaast ontvang je inkomsten van iedereen die jouw video’s kijkt met een YouTube Premium lidmaatschap.

terug naar menu ↑

Zoveel geld kun je verdienen met YouTube

Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk geld met YouTube verdienen. Er zijn genoeg YouTubers die miljonair zijn geworden met de verdiensten uit hun kanaal. Andere YouTubers verdienen een gemiddeld maandsalaris met het maken en uploaden van video’s, terwijl er ook kanalen zijn die nauwelijks geld opleveren.

Hoeveel geld je verdient met YouTube is afhankelijk van het aantal abonnees en het aantal views. Meer abonnees en meer views zorgen voor grotere inkomsten.

Er zijn verschillende manieren om meer geld met YouTube te verdienen. Daarvoor moet je eerst succesvoller worden, waarvoor je jezelf moet onderscheiden van de rest. Weet wie je doelgroep is en maak content die zij bij geen enkel ander kanaal kunnen vinden. Dat zorgt ervoor dat je makkelijker een fanbase opbouwt, en dus ook meer wederkerige kijkers krijgt.

Het kost daarnaast veel tijd, energie en moeite om succesvol te worden. Blijf dus voor lange tijd doorgaan met het maken van content en geef niet op tot je jouw doel hebt bereikt. Ondertussen kun je SEO en advertenties gebruiken zodat jouw videos beter gevonden worden. 

terug naar menu ↑

Meer verdienen met YouTube

Naast de verdiensten uit advertenties, zijn er ook nog andere manieren om geld met YouTube te verdienen. Denk bijvoorbeeld aan sponsordeals, waarbij je een product of dienst van een bedrijf promoot. Voor het promoten van dit bedrijf ontvang je geld. Het is belangrijk dat je in de video aangeeft dat het hier om een promotie gaat, omdat het in Nederland illegaal is om sluikreclame in je video’s toe te voegen.

Het promoten van bedrijven kun je op verschillende manieren doen. Zo kun je een video maken over een specifiek product, zoals een review, of je vermeldt het product kort in het begin of einde van je video. Hoeveel je middels promotie kunt verdienen is afhankelijk van het aantal abonnees en views dat jouw kanaal heeft.

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik geld verdienen met YouTube?

Je kunt geld met YouTube verdienen door jezelf aan te melden voor het partnerprogramma. Daarvoor moet je minimaal 18 jaar oud zijn, 1000 abonnees, 4000 uur aan kijktijd over de laatste 12 maanden geen actieve Guideline strikes hebben.

Kun je geld verdienen met YouTube zonder eigen video’s?

Het is mogelijk om geld met YouTube te verdienen zonder zelf video’s te maken. Je kunt bijvoorbeeld het maken van video’s uitbesteden aan iemand anders, terwijl jij het kanaal onder beheer hebt.

Hoeveel euro is 1 miljoen views op YouTube?

Ieder kanaal verdient een ander bedrag uit 1 miljoen views. Gemiddeld genomen zou je tussen de 1000 en 10.000 euro verdienen wanneer je video 1 miljoen views heeft.

Hoeveel kun je verdienen met YouTube?

Je kunt een paar euro per maand met YouTube verdienen, maar het is ook mogelijk om tienduizenden of miljoenen euro’s met YouTube te verdienen. Dit is geheel afhankelijk van het aantal abonnees en views dat jouw kanaal heeft. Daarnaast kun je ook geld verdienen door sponsordeals te sluiten.

Hoe kun je rijk worden met YouTube?

Je verdient geld met YouTube door video’s te maken die vaak bekeken worden. Zorg ervoor dat je weet wie je doelgroep is en maak unieke content die aansluit op wat zij leuk vinden.

Hoeveel geld verdien je met 1000 YouTube views?

De verdiensten uit 1000 views verschillen per kanaal en video. Je kunt tussen de 1 en 10 euro per 1000 views verdienen. Het gemiddelde ligt tussen de 3 en 5 euro per 1000 views.

Hoe kan ik het aantal dagelijkse views zien?

In YouTube Studio zie je een overzicht van al je video’s. Hier staat weergegeven hoeveel dagelijkse views jouw video’s hebben. Met het aantal dagelijkse views kun je berekenen hoeveel geld je met YouTube verdient.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   enqueteplein.nl