• Online geld verdienen
  • 101 reviews
  • 162 artikelen
Geld verdienen met YouTube – Zo doe je dat

Geld verdienen met YouTube – Zo doe je dat

Vind jij het leuk om als vlogger video’s te maken over je leven, je hobby of over dat ene onderwerp waar jij enorm veel van weet? Dan zou je daar eventueel je geld mee kunnen verdienen door ze op YouTube te zetten. Wil je weten hoe geld verdienen via YouTube werkt en wat je daarover moet weten? In dit artikel lees je alles over geld verdienen met YouTube.

Hoe verdien je geld met YouTube?

Als je een kanaal aanmaakt op YouTube en daar je video’s op plaatst, dan is het mogelijk om daar geld mee te verdienen. Dit doe je door middel van het YouTube-partnerprogramma. Dat geld kun je onder andere verdienen door de opbrengsten uit advertenties die voor of tijdens je video’s te zien zijn, maar ook via kanaallidmaatschappen of door middel van de opbrengst uit YouTube Premium. 

terug naar menu ↑

Verdien geld met een Cash Cow kanaal – YouTube cursus Cash Cow

Wil je graag veel geld verdienen, maar heb je niet zoveel zin om zelf in video’s te verschijnen? Dan zou je een YouTube Cash Cow kanaal kunnen oprichten. Hierop plaats je video’s die met een bepaald onderwerp te maken hebben, zoals bijvoorbeeld sport, gamen of natuur. Een goed voorbeeld van een succesvol Cash Cow YouTube-kanaal is bijvoorbeeld het kanaal van WatchMojo.com, waarop je voornamelijk Top 10 video’s vindt.

Een succesvol Cash Cow kanaal kan je duizenden euro’s per maand opleveren. Sterker nog: succesvolle YouTube Cash Cow kanalen leveren al snel minimaal €10.000 per maand op. 
Meer weten over geld verdienen met een Cash Cow kanaal? Check dan: YouTube cursus Cash Cow – Verdien geld met jouw YouTube-kanaal

terug naar menu ↑

Wanneer kun je geld verdienen met YouTube?

Om geld te kunnen verdienen met YouTube dien je toegelaten te worden tot het YouTube-partnerprogramma. Om toegelaten te worden, moet je aan een aantal vereisten voldoen. Zo dien je bijvoorbeeld minimaal 18 jaar oud te zijn, een goede reputatie te hebben op YouTube en moet je in de afgelopen 12 maanden minimaal 4000 uur zijn bekeken en minimaal 1000 abonnees hebben.

terug naar menu ↑

Hoeveel verdien je met YouTube?

De grote vraag is natuurlijk: Hoeveel verdien je met YouTube? En hoewel we begrijpen dat je die vraagt hebt, is hij lastig te beantwoorden. Hoeveel je verdient, hangt namelijk van verschillende zaken af, waaronder het aantal abonnees dat je hebt. Kijk je bijvoorbeeld naar de meest populaire vloggers op YouTube, dan zijn er vloggers bij die meer dan 20.000 euro per video verdienen. Dat zijn behoorlijk hoge YouTube opbrengsten waar vaak honderdduizenden abonnees voor nodig zijn. Deze YouTubers zijn dan ook vaak al jaren actief.

terug naar menu ↑

Hoeveel geld krijg je bij YouTube per 1000 views?

YouTube betaalt ongeveer 0,001 tot 0,01 cent per weergave. Je kunt dus tussen de 1 en 10 euro verdienen als je 1000 views hebt. Het gemiddelde blijkt hier zo’n 3 tot 5 euro te zijn. Hoe meer abonnees je hebt, hoe meer views. Stel dat je 10.000 abonnees hebt, dan kun je 1.000 tot 50.000 views per video hebben. Het verschil is groot, waardoor niet te voorspellen is hoeveel je daadwerkelijk zult verdienen.

terug naar menu ↑

Hoeveel views is 1 euro?

Omdat de bedragen die YouTube per view betaalt best ver uit elkaar liggen, is het niet met zekerheid te zeggen hoeveel views je precies nodig hebt om 1 euro te verdienen. Aan de hand van de bedragen die per view betaald worden, heb je 100 tot 1000 views nodig om 1 euro te verdienen.

terug naar menu ↑

Hoeveel verdien je als je 1 miljoen views op YouTube hebt?

Je weet nu dat YouTube ongeveer 0,001 tot 0,01 cent per weergave betaalt, waardoor je ook kunt berekenen hoeveel geld je met 1 miljoen views zou kunnen verdienen. Als je deze bedragen aanhoudt, liggen de verdiensten bij 1 miljoen views tussen de 1000 en 10.000 euro per video. 

Uit de praktijk blijkt dat sommige YouTubers nog meer verdienen met een video met 1 miljoen views. Zo heeft YouTuber Bryan Elliott bijna 20.000 dollar aan advertentiekosten verdiend met een van zijn video’s die 1 miljoen views had.

terug naar menu ↑

Hoeveel verdien je met YouTube met 100.000 abonnees?

Hoeveel je verdient, hangt af van het aantal views. Omdat we begrijpen dat je een idee wilt hebben van hoeveel je zou kunnen verdienen als je ongeveer 100.000 abonnees hebt, hebben we hierover enkele gegevens voor je verzameld. Het mogelijke bedrag dat je zou kunnen verdienen als je een YouTube-kanaal met 100.000 abonnees hebt, is zo’n 2000 dollar per video.

terug naar menu ↑

Hoe word je succesvol als YouTuber?

Succesvol worden als YouTuber vraagt om een plan. Wat voor video’s wil je maken? Waarover? Wie is je doelgroep? Hoe bereik je die? Wat willen zij zien en weten? Hoe zit het met de concurrentie? Hoe kun jij je onderscheiden?

Om succesvol te worden, moet je jezelf onder de aandacht brengen. Plaats bijvoorbeeld advertenties en maak gebruik van SEO. Daarnaast is het belangrijk dat je niet opgeeft. Het kost tijd om succesvol te worden en dat is waarom veel mensen afhaken.

Zorg voor betrokkenheid om meer te verdienen

Mensen die geld verdienen met YouTube, doen dat niet alleen door middel van advertenties. Sterker nog: slechts 50% van hun inkomen komt van advertenties. Hoeveel je kunt verdienen met YouTube hangt niet alleen af van hoeveel abonnees of views je hebt, maar ook van de engagement. Met andere woorden: Hoe betrokken zijn jouw abonnees? 

Zet op meer in dan alleen op YouTube

Betrokkenheid creëren doe je onder andere door te reageren op je volgers. Daarnaast is het slim om niet enkel en alleen op YouTube in te zetten. Zorg er bijvoorbeeld ook voor dat je op andere social media kanalen te vinden én actief bent. Zodra je voldoende abonnees hebt en mensen betrokken zijn, kun je bijvoorbeeld producten gaan verkopen. Voor het ontwerpen van eigen merchandise is het belangrijk dat je kijkt naar wie je doelgroep is en waar zij behoefte aan zouden hebben. Zo is de kans op succes het grootst.

Tip: Online zijn er nog veel meer tips te vinden om een succesvolle YouTuber te worden.

terug naar menu ↑

Wil jij geld verdienen met YouTube?

Als je geld wilt verdienen met YouTube, dan is het goed om te weten dat dit tijd kost. Soms veel tijd. Je moet namelijk niet alleen video’s opnemen en editen, maar ook naamsbekendheid verwerven en abonnees zien te krijgen. Dit is precies de reden dat veel mensen afhaken en daardoor niet succesvol worden.

Daarom is het belangrijk dat je jezelf onderscheidt van anderen. Kijk goed naar wie je doelgroep is, hoe je die kunt bereiken en wat die wil zien. Zo kun je jouw kansen vergroten. Zorg er daarnaast voor dat je interactie hebt met je publiek om de betrokkenheid te vergroten. Op die manier krijg je sneller 1000 abonnees bij elkaar en kun je geld gaan verdienen met jouw video’s. Daarnaast vergroot je zo de kans op hogere verdiensten en meer bekendheid.

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Hoeveel kijkers YouTube geld?

Om geld te kunnen verdienen met YouTube moeten jouw video’s in de afgelopen 12 maanden minimaal 4000 uur zijn bekeken en heb je minimaal 1000 abonnees nodig. Zodra je lid bent van het YouTube-partnerprogramma kun je geld gaan verdienen met jouw kanaal.

Hoeveel geld krijg je per 1000 views?

Met YouTube kun je tussen de 0,001 en 0,01 cent per weergave verdienen. Hierdoor kun je tussen de 1 en 10 euro verdienen als je 1000 views hebt. Het gemiddelde blijkt hier zo’n 3 tot 5 euro te zijn en hangt van verschillende factoren af.

Hoeveel views is 1 euro? 

YouTube betaalt 0,001 tot 0,01 cent per weergave. Dit betekent dat je tussen de 100 en 1000 views nodig hebt om 1 euro te verdienen.

3 Opmerkingen
  1. ik heb 2 filmpjes gemaakt met mijn telefoon, met liefde voor onze boeren, wat moet ik nu doen?

  2. Ik verdien ****** 1 miljoen € per jaar

    Laat een reactie achter

    enqueteplein.nl