• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 161 artikelen

DEGIRO

DEGIRO

Wil je graag online gaan beleggen? Dan ben je DEGIRO ongetwijfeld tegengekomen. Deze online broker biedt je onder andere de mogelijkheid om te beleggen in aandelen, ETF’s en obligaties. Wil je weten of DEGIRO een goede online broker is en of dit platform betrouwbaar is? Of wil je graag meer weten over de voor- en nadelen van deze broker en of dit platform de beste keuze voor jou is? In deze review lees je er alles over.

Voordelen & Nadelen 

Pluspunten:
 • Lage handelstarieven
 • Groot aanbod
 • Geschikt voor beginners
 • Een van de grootste brokers van Europa
 • Winnaar van meer dan 85 awards
 • Handige mobiele app

Nadelen:
 • Geen mogelijkheid om crypto te kopen
 • Geen gratis demo-account
 • Beperkte analysemogelijkheden
 • Klantenservice alleen op werkdagen bereikbaar

Disclaimer: De informatie die wij in dit artikel geven, is geen financieel advies. Wij zijn dan ook op geen enkele manier aansprakelijk voor risico’s die je eventueel loopt door geld te investeren in DEGIRO. Met beleggen kun je je inleg verliezen. Neem zelf de tijd om grondig onderzoek te doen en zorg dat je niet meer investeert dan je kunt missen.

terug naar menu ↑

Over DEGIRO

DEGIRO is in 2008 opgericht als institutionele broker en was er de eerste vijf jaar enkel voor professionele partijen. In 2013 kwam daar verandering in toen DEGIRO haar online broker diensten voor particulieren lanceerde in Nederland. 

DEGIRO is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste online brokers van Europa. Het platform is beschikbaar in 18 Europese landen en heeft meer dan 2 miljoen klanten.

Bij DEGIRO kun je onder andere beleggen in aandelen, ETF’s, obligaties en opties. DEGIRO biedt daarbij zeer concurrerende handelstarieven doordat ze gebruikmaken van de nieuwste technologieën. De kosten die ze daarmee besparen, zorgen voor lagere tarieven voor klanten.

terug naar menu ↑

Een account openen bij DEGIRO

Als je wilt beleggen bij DEGIRO dan zul je eerst een account moeten openen. Dit is geheel kosteloos en doe je simpel via de mobiele app. Aan het openen van een account zijn een aantal voorwaarden verbonden. Zo dien je minimaal 18 jaar oud te zijn en in het bezit te zijn van een geldig identiteitsbewijs.

Verschillende soorten accounts

DEGIRO biedt verschillende soorten accounts. Deze accounts bieden elk verschillende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Basic account of een Active of Trader account. Het is mogelijk om tussentijds te up- of downgraden. 

terug naar menu ↑

Kosten

Aan het openen van een DEGIRO account zijn geen kosten verbonden. Ook het up- of downgraden van je account van Basic naar Active of Trader of andersom is kosteloos. Daarnaast werkt DEGIRO niet met inactiviteitskosten of bewaarloon. Ook voor handmatige of directe stortingen of opnames worden geen kosten berekend. 

Alle tarieven

DEGIRO werkt met zeer gunstige tarieven, die zij volledig transparant weergeven op hun website. Zo kun je precies zien (of berekenen via de kostencalculator) hoeveel kosten je precies betaalt. Hieronder hebben we een aantal van de tarieven voor je op een rijtje gezet.

Aandelen:

US – €0 commissie + €0,50 externe handlingskosten per transactie
Euronext Amsterdam – €2 commissie + €0,50 externe handlingskosten per transactie

ETF’s:

Kernselectie – €0
Wereldwijd – €2 commissie + €0,50 externe handlingskosten per transactie

Derivaten:

Opties – €0,75
Futures – €0,75

terug naar menu ↑

Aanbod

Met een DEGIRO-rekening heb je toegang tot meer dan 50 beurzen en 9 productcategorieën waar je aandelen kunt kopen. Het aanbod is dan ook zeer groot. Naast dat je bij DEGIRO kunt beleggen in aandelen, biedt deze broker je ook de mogelijkheid om te beleggen in:

 • ETF’s
 • Obligaties
 • Futures
 • Opties
 • Beleggingsfondsen
 • Cryptotrackers
 • Grondstoffen
 • Gestructureerde producten
terug naar menu ↑

Is DEGIRO betrouwbaar?

DEGIRO is absoluut een betrouwbare broker. Het platform heeft meer dan 2 miljoen klanten en er zijn nauwelijks negatieve recensies te vinden. In het privacybeleid op de website vind je daarnaast alle gegevens over deze Nederlandse broker en lees je precies welke persoonsgegevens verzameld worden, wat ze daarmee doen en hoe ze deze beschermen.

terug naar menu ↑

Veiligheid

Als je gaat beleggen, dan wil je natuurlijk wel dat jouw geld veilig is. Bij DEGIRO ben je hier zeker van. Zo zitten jouw beleggingen in een apart bewaarbedrijf, waardoor de beleggingen van jou blijven als DEGIRO failliet zou gaan. Mocht het zo zijn dat jouw beleggingen niet geretourneerd kunnen worden, dan ontvang je een compensatie over jouw verliezen uit niet-geretourneerde beleggingen tot 90% (met een maximum van €20.000).

Geld dat op jouw DEGIRO rekening bij flatexDEGIRO Bank AG staat, valt onder het Duitse depositogarantiestelsel. Hierdoor is jouw geld tot €100.000 gegarandeerd. Let op: Dit bedrag is per persoon en niet per rekening.

terug naar menu ↑

DEGIRO app

Als je bezig bent met beleggen, dan is het wel zo fijn als je altijd en overal toegang hebt tot jouw account. Door de handige DEGIRO app (Android en iOS) is dit mogelijk. De app is nodig als je een DEGIRO-account aan wilt maken. Via je telefoon dien je namelijk jouw identiteit te bevestigen. Zodra je een account hebt, kun je via de app niet alleen aandelen kopen, maar onder andere ook realtime koersen volgen. Een nadeel is dat er weinig analysemogelijkheden zijn, waardoor de app toch enigszins beperkt is.

terug naar menu ↑

Service

Een groot voordeel van DEGIRO is dat het handelsplatform ook zeer geschikt is voor beginnende beleggers. DEGIRO biedt namelijk een uitgebreid kenniscentrum en een beleggersacademie. Zo kun je online alles leren wat je moet weten over beleggen. De lessen die je er kunt volgen geven je bijvoorbeeld inzicht in financiële producten, prijsbepalingen en verschillende strategieën voor beleggers. Daarnaast wordt heel duidelijk uitgelegd hoe je het beleggingsplatform kunt gebruiken en kun je als beginnende belegger nuttige kennis opdoen.

Klantenservice

Op de website van DEGIRO kun je het antwoord op de meestgestelde vragen vinden. Staat jouw vraag daar niet tussen? Dan kun je contact opnemen met de klantenservice. De klantenservice is op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur bereikbaar via e-mail en telefoon. ’s Avonds tussen 17.30 en 22.00 uur is telefonisch contact ook mogelijk, al krijg je dan wel een Engelstalige medewerker aan de lijn. Contact opnemen via chat of in de weekenden is niet mogelijk.

terug naar menu ↑

Conclusie

DEGIRO is een zeer betrouwbare online broker met een groot aanbod. Ben je op zoek naar een platform waar je tegen scherpe tarieven kunt beleggen? Dan is deze broker absoluut een goede keuze. Door het uitgebreide kenniscentrum en het gemakkelijk te gebruiken platform is DEGIRO daarnaast erg geschikt voor beginnende beleggers. Wel is het jammer dat er geen demo-account beschikbaar is. Voor ervaren beleggers kan het gebrek aan uitgebreide analysemogelijkheden een reden zijn om voor een ander platform te kiezen. Daarnaast kun je bij DEGIRO geen crypto kopen. Ondanks dat staat DEGIRO op een welverdiende eerste plaats in de lijst van de beste brokers van Nederland.

Heb je ervaring met DEGIRO?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Schrijf een review
enqueteplein.nl