• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 158 artikelen

eToro

eToro

Ben je op zoek naar een goede online broker om te kunnen handelen in CFD’s, cryptomunten of aandelen? Dan ben je eToro waarschijnlijk wel tegengekomen. Wil je weten of dit platform betrouwbaar is, met welke kosten je te maken krijgt en hoe het zit met het aanbod? In deze review vertellen we je er alles over.

Voordelen & Nadelen 

Pluspunten:
 • Beleggen tegen 0% commissie
 • Geschikt voor alle beleggers
 • Gebruiksvriendelijk en overzichtelijk platform
 • Handige mobiele app
 • Copy trading functie
 • Gratis proefaccount

Nadelen:
 • Alleen handelen in USD
 • Geld opnemen is relatief duur
 • Relatief hoge tarieven voor handelen in crypto
 • Diverse extra tarieven die minder gunstig zijn

terug naar menu ↑

Over eToro

eToro is een platform dat verandering aanbrengt in de manier waarop mensen beleggen. Daardoor wordt eToro als een van de meest innovatieve platformen ter wereld gezien. Het bedrijf is in 2007 opgericht in Israël met de missie om handelen voor iedereen toegankelijk te maken. Hierbij streefden de oprichters naar minder afhankelijkheid van traditionele financiële instellingen.

Sinds de oprichting is eToro blijven groeien en ontwikkelen. Inmiddels heeft het platform miljoenen gebruikers in meer dan 140 landen. Waar eToro vooral bekendheid mee verwierf, is de unieke copy trading functie, waarmee je succesvolle beleggers kunt volgen en hun beleggingen kunt kopiëren.

terug naar menu ↑

Een account openen bij eToro

Om te kunnen handelen bij eToro heb je een account nodig, welke je gemakkelijk via de website kunt aanmaken. Hiervoor dien je minimaal 18 jaar oud te zijn. Tijdens het aanmaken van een account kies je een gebruikersnaam en voer je je e-mailadres en telefoonnummer in. Het is ook mogelijk om je te registreren met je Facebook- of Google-account. Nadat je alle stappen hebt doorlopen, is je eToro-beleggingsaccount geopend.

Verschillende soorten accounts

eToro werkt met een standaard account. Bepaalde klanten kunnen ervoor kiezen om Professionele Klant te worden. Dit is enkel geschikt voor ervaren handelaren en financiële professionals. Hieraan kleven diverse eisen, waaronder dat de waarde van je beleggingsportefeuille hoger moet zijn dan €500.000.

Een andere mogelijkheid die eToro biedt, is het aanmaken van een islamitisch account conform de sharia. Voor het openen van zo’n account dien je minimaal $1000 te investeren.

Het gratis demo-account van eToro is een ideale optie voor beginnende beleggers of voor mensen die kennis willen maken met het platform. Op het account staat $100.000 aan virtueel geld, waarmee je zonder risico kunt oefenen.

terug naar menu ↑

Kosten

Aan het aanmaken van een account bij eToro zijn geen kosten verbonden. Daarnaast rekent het platform geen beheerkosten, geen rollover-kosten en geen extra brokerkosten. Het beleggen in aandelen doe je daarnaast zonder commissie en het storten van geld is gratis.

Alle tarieven

Voor sommige acties worden wel kosten berekend. Zo betaal je bijvoorbeeld $5 voor het opnemen van geld. Hierbij dien je minimaal $30 op te nemen. Daarnaast zijn er kosten verbonden aan inactiviteit. Op het moment dat je 12 maanden lang niet inlogt op je account, ga je maandelijks $10 betalen. Andere kosten zijn onder andere:

 • Kosten voor spreads bij CFD’s
 • Wisselkoerskosten
 • Overnight fees

Alle tarieven die eToro hanteert, kun je vinden op de website. 

terug naar menu ↑

Aanbod

Het aanbod van eToro is behoorlijk uitgebreid. Op dit platform kun je onder andere handelen of investeren in:

 • Crypto
 • CFD’s
 • Aandelen
 • Valuta’s 
 • ETF’s
terug naar menu ↑

Is eToro betrouwbaar?

eToro is absoluut een betrouwbare broker. Niet alleen bestaat de broker al sinds 2007 en heeft het platform wereldwijd miljoenen klanten, maar het platform staat ook onder toezicht van de FCA. Hierdoor dient het platform aan zeer strenge regels te voldoen. De broker wordt daarnaast gereguleerd door CySEC (Cyprus Securities & Exchange Commission). Op de website kun je precies vinden welke gegevens eToro van klanten verzamelt, wat er met die gegevens gedaan wordt en hoe ze deze beschermen.

terug naar menu ↑

Veiligheid

Als je geld gaat beleggen, dan wil je natuurlijk wel zeker weten dat jouw geld veilig is. Het fijne is dat het geld van klanten van eToro op afzonderlijke rekeningen gehouden wordt, waardoor het gescheiden is van de activa van eToro. Zo kan dat geld niet gebruikt worden door eToro bij financiële problemen. Daarnaast is het zo dat als eToro failliet gaat en jouw beleggingen niet geretourneerd kunnen worden, dat je dan een vergoeding tot $20.000 ontvangt vanuit het garantiefonds.

terug naar menu ↑

eToro App

De eToro app is een zeer overzichtelijke en gebruiksvriendelijke app die je kunt downloaden op toestellen die draaien op Android of iOS. De app zorgt ervoor dat je altijd en overal toegang hebt tot jouw account en portefeuille, en biedt je dezelfde opties als de desktopversie van het platform. De app staat dan ook niet voor niets op nummer 1 in de top 10 beste crypto apps

terug naar menu ↑

Service

Op de website van eToro kun je onder het kopje ‘Educatie’ informatie vinden die jou kan helpen om beter te worden in beleggen. Daarnaast lees je er alles over hoe het kopiëren van andere handelaren in zijn werk gaat en hoe het platform precies werkt. Anders dan sommige andere online brokers, biedt eToro relatief weinig educatie voor beginnende beleggers. Het gratis demo-account maakt daarentegen een hoop goed.

Klantenservice

Het antwoord op de meestgestelde vragen kun je vinden in het helpcentrum op de website van eToro. Wil je contact opnemen met een medewerker van de klantenservice? Dan kun je een ticket aanmaken of contact opnemen via de live chat. Die laatste optie is erg snel, al is er niet altijd een Nederlandse medewerker aanwezig. De klantenservice van eToro is helaas niet telefonisch bereikbaar.

terug naar menu ↑

Conclusie

eToro is een erg geschikte online broker voor wie wil beleggen in aandelen, crypto of CFD’s. Het platform is zeer gebruiksvriendelijk en het aanbod groot. Hierdoor is het platform geschikt voor alle beleggers. Een fijne extra is de copy trading functie. Ook is het gratis proefaccount een voordeel. Wel kun je alleen in USD handelen en worden er in sommige gevallen relatief hoge kosten berekend. Ondanks dat staat eToro op een welverdiende 3e plek in de lijst met de beste brokers van Nederland.

Heb je ervaring met eToro?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Schrijf een review
enqueteplein.nl