• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 158 artikelen

Mobrog

Mobrog

Mobrog is een bekend onderzoekspanel waar je mee kunt doen aan online marktonderzoeken. Dit doe je door je mening te geven door middel van het invullen van betaalde enquêtes. Het bedrijf is zowel actief in Nederland als in België en staat in beide landen in de top 8 beste enquête sites. Daarnaast is het onderzoekspanel wereldwijd actief in meer dan 70 andere landen. Wil je meer weten over dit panel, zoals wat de voor- en nadelen zijn, hoe het precies werkt en hoeveel je er zou kunnen verdienen? In deze review vertellen we je er alles over.

Plus- en minpunten

Pluspunten:
 • Goede beloningen.
 • Handige mobiele app.
 • Uitbetaling in cash via PayPal.
 • Uitnodiging voor enquêtes via e-mail.

Minpunten:
 • Niet altijd evenveel onderzoeken beschikbaar.

terug naar menu ↑

Over Mobrog

Mobrog is een onderdeel van het marktonderzoeksinstituut SPLENDID RESEARCH GmbH, dat in Duitsland gevestigd is. Mobrog is wereldwijd actief als onderzoekspanel. Zij voeren enquêtes uit via hun eigen smartphone app en het internet.

Mobrog staat voor een hoge kwaliteit en om die kwaliteit te kunnen garanderen, hebben zij zich aangesloten bij diverse brancheorganisaties, zoals ESOMAR, ICC en MRA. Doordat ze zich bij deze organisaties hebben aangesloten, weet je dat ze zich aan de richtlijnen voor internationaal marktonderzoek houden en dat jouw persoonlijke gegevens in veilige handen zijn. Vooral dat laatste is toch wel prettig.

terug naar menu ↑

Hoe werkt het?

Bij Mobrog verdien je geld met het invullen van enquêtes in de gebieden wetenschap en marktonderzoek. Dit kun je online via je pc of laptop doen, maar ook via de app op je smartphone. Vooral dat laatste is een fijne extra, omdat het ervoor zorgt dat je waar en wanneer je wilt aan de slag kunt gaan met het invullen van enquêtes.

Om je aan te melden als lid van dit onderzoekspanel, kun je terecht op de website. Hier vul je een aantal gegevens in om jezelf te registreren. Na je aanmelding kun je in principe direct beginnen met het verdienen van geld, al is het verstandig om eerst even wat tijd vrij te maken om je profiel op de website in te vullen.

Het zo compleet mogelijk invullen van je profiel is een slimme zet als je serieus met het invullen van enquêtes aan de slag wilt gaan. Hierdoor weet je namelijk zeker dat je enquêtes zult ontvangen die bij jou passen. En kun je (zoveel mogelijk) voorkomen dat je wordt uitgenodigd voor enquêtes waar je na een aantal vragen toch niet geschikt voor blijkt.

Voordat je een enquête start, kun je precies zien hoeveel tijd het invullen van de enquête in beslag zal nemen en hoe hoog de vergoeding is. Het geld dat je verdient met de vragenlijsten kun je laten uitkeren op je PayPal-rekening, zodra je het minimale bedrag dat daarvoor nodig is hebt bereikt.

Naast het verdienen van geld met het invullen van enquêtes, kun je ook geld verdienen met het aanbrengen van nieuwe leden. Zeker slim dus om ook je vrienden te overtuigen om zich bij Mobrog aan sluiten via de door jou verstuurde uitnodiging.

terug naar menu ↑

Hoeveel verdien je?

Bij Mobrog ontvang je ergens tussen de €0,50 en €3,- per ingevulde enquête. Deze vergoeding is netjes vergeleken met diverse andere enquête sites. Het nadeel is alleen dat er niet altijd evenveel enquêtes beschikbaar zijn. Toch is het, mede vanwege de relatief hoge vergoedingen, de moeite waard om je bij dit panel aan te melden. Het is dan ook niet voor niets dat het panel tot de beste enquête sites van Nederland behoort.

Wil je graag meer verdienen dan je bij Mobrog bij elkaar kunt sparen? Dan raden we je aan om je ook bij de andere panels in onze lijst van beste enquête sites aan te melden. Door je bij meerdere goed betalende panels aan te melden, zouden je verdiensten kunnen oplopen tot enkele honderden euro’s per maand.

terug naar menu ↑

Is Mobrog betrouwbaar?

Ja, Mobrog is zeker een betrouwbaar onderzoekspanel. Doordat ze bij diverse brancheorganisaties zijn aangesloten, weet je dat ze zich aan de internationale richtlijnen houden. Daarnaast ben je er zeker van dat je gegevens veilig zijn bij dit bedrijf. Ook kun je ervan uitgaan dat je de beloningen voor het invullen van de enquêtes daadwerkelijk zult ontvangen en dat betalingen altijd netjes worden gedaan.

terug naar menu ↑

Klantenservice / support

Wie vragen heeft over zijn profiel/account, wie problemen ondervindt bij het invullen van enquêtes of wie graag meer wil weten over zijn verdiende geld, kan terecht op de pagina met veelgestelde vragen op Mobrog.com. Daar vind je het antwoord op flink wat vragen. Mocht je jouw vraag/antwoord daar niet kunnen vinden, dan kun je contact opnemen met de klantenservice via het contactformulier op de website.

terug naar menu ↑

Privacy & persoonlijke gegevens

Mobrog behoort zowel in Nederland als in België tot de beste onderzoekspanels. Doordat ze zich hebben aangesloten bij diverse brancheorganisaties, ben je er zeker van dat ze zich aan de gestelde richtlijnen houden en dat jouw privacy beschermd wordt. In het privacybeleid op de website kun je dan ook precies lezen welke gegevens door de website worden verzameld en hoe deze gebruikt worden.

terug naar menu ↑

Account verwijderen

Wil je niet langer deelnemen aan de enquêtes van Mobrog? Dan kun je je account op de website verwijderen. Dit doe je door in te loggen en vervolgens naar je profiel te gaan. Daar kun je je lidmaatschap beëindigen. Na het uitschrijven blijven je gegevens nog een korte periode beschikbaar, waardoor je je account eventueel zou kunnen laten herstellen. Zodra die periode voorbij is, zullen je gegevens en een eventueel openstaand saldo verwijderd worden.

terug naar menu ↑

Advies

Als je graag wat extra geld wilt verdienen door online enquêtes in te vullen, dan is het zeker slim om je aan te melden bij Mobrog. Dit wereldwijd actieve onderzoekspanel staat dan ook niets voor niets in onze top 8 best betaalde én meeste betrouwbare enquête sites.

Heb je ervaring met Mobrog?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

Toon alles Nuttigst Positieve reviews Negatieve reviews
 1. Review geschreven door John Janssen

  Vul al meerdere jaren enquêtes in. Maar de laatste drie maanden is het meestal de melding helaas val je niet in de uitnodiging. Is dit iets wat ingesteld staat dat ik niet meer kan invullen. Want daarvoor was er niks aan de hand. Hoor het graag. Groetjes John

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 2. Review geschreven door Barend Haas

  Na ellenlange vragenlijsten ingevuld te hebben blijk je niet geschikt en kun je fluiten naar je geld. Dit is al 20 keer gebeurd in 2 dagen. Verder blijken ze regelmatig niet uit te betalen. Pas op met Mobrog!

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 3. Review geschreven door Anja

  Krijg nu steeds dat site er uit ligt

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 4. Review geschreven door John Janssen

  Ik Krijg wel de e.mail gestuurt om mee te doen aan de enquette. Maar bij openen vragen lijst word ik al 5 weken afgewezen . Waarom sturen jullie dan nog vragen als het toch word afgewezen.

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 5. Review geschreven door Mitchell

  Mijn advies: doe dit niet. MOBROG is echt de grootste scam onder de survey aanbieders. Continue errors tijdens de survey, toevallig vaak als je tegen het einde bent. Klantenservice lost niks voor je op, maar stuurt je standaard antwoorden waar je niks mee kunt. Ze hopen dat je op een gegeven moment afhaakt en ja, dat doe je ook. Als je paar dagen geen survey hebt gemaakt word je balans vanwege ‘absentie’ met €1.50 verminderd. Kan je weer opnieuw beginnen.Nogmaals: NIET AAN BEGINNEN

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 6. Review geschreven door Marieke

  Prima enquêtes , ik vind t alleen wat lastig waar ik kan zien hoeveel geld ik inmiddels bij elkaar heb verdiend. Waar staan Mn beloningen? Maar t blijft leuk om te doen

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd

  6 ervaringen Mobrog

  3.3 uit 5
  2
  2
  0
  0
  2
  Schrijf een review
  enqueteplein.nl