• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 162 artikelen

PanelWizard

PanelWizard

PanelWizard is één van de oudste internet-panels van ons land. Het bedrijf is al vanaf 2001 een ISO gecertificeerd panel, waaruit je kunt opmaken dat het een panel is van hoge kwaliteit. Het is dan ook niet voor niets dat PanelWizard een plekje heeft gekregen in onze lijst van de 8 beste onderzoekspanels van Nederland. Wil je weten wat PanelWizard zo’n fijn onderzoekspanel maakt, hoe het precies werkt en hoeveel je er zou kunnen verdienen? In deze review lees je er alles over.

Plus- en minpunten

Pluspunten:
 • Vergoeding van maar liefst 10 cent per vraag.
 • Beloning voor het aanbrengen van nieuwe leden.
 • De mogelijkheid om producten te testen.
 • Uitbetaling in cash.
 • Korte en afwisselende vragenlijsten.

Minpunten:
 • Geen.

terug naar menu ↑

Over PanelWizard

PanelWizard is een van de oudste online onderzoekspanels van ons land. Het panel telt zo’n 33.000 leden en is onderdeel van Kien Onderzoek. Dit marktonderzoeksbureau is gespecialiseerd in vele soorten onderzoeken, waaronder telefonisch en schriftelijk onderzoek. PanelWizard richt zich enkel en alleen op panelonderzoeken en heeft kwaliteit hierbij hoog in het vaandel staan.

Dat PanelWizard Direct, zoals het bedrijf voluit heet, voor kwaliteit gaat, zie je terug in onder andere de ISO certificeringen waarover het bedrijf beschikt. Daarnaast is het bedrijf lid van de brancheorganisaties MOA en Esomar. Door de strenge richtlijnen waar ze zich daardoor aan moeten houden, weet je zeker dat je qua veiligheid en privacy goed zit bij dit panel.

terug naar menu ↑

Hoe werkt het?

PanelWizard werkt met korte en afwisselende vragenlijsten, waardoor het werken voor dit panel leuk blijft. Als lid van het panel mag je vragen beantwoorden over de meest uiteenlopende onderwerpen. Hierbij worden multimedia fragmenten ingezet en wordt er gebruikgemaakt van verschillende vraagtypes.

Aanmelden bij PanelWizard kan via de website. Hier vul je het inschrijfformulier in, waarna je je inschrijving per e-mail dient te bevestigen. Vervolgens ontvang je een aspirantvragenlijst. Aan de hand van de resultaten die uit die vragenlijst komen, wordt bekeken of je geschikt bent als panellid of niet.

Alle vragenlijsten die je voor dit panel invult, zullen worden gecontroleerd. Hiermee wordt voorkomen dat panelleden onzinnige antwoorden invullen. Juist deze strenge regels maken dat het panel een hoge kwaliteit kan bieden.

Geld verdienen kan bij dit panel onder andere door het invullen van enquêtes. Daarnaast kan het ook zijn dat je nieuwe producten uit mag testen. Dit kan bijvoorbeeld een nieuwe maaltijd zijn van een bekend merk, maar ook een elektrisch apparaat.

Per ingevulde enquête ontvang je een vergoeding. De vergoedingen kun je opsparen om vervolgens uit te laten keren in cash. In tegenstelling tot bij veel andere panels kun je niet zelf bepalen wanneer je het verdiende bedrag laat overmaken. Dit gebeurt namelijk standaard twee keer per jaar. Je kunt er ook voor kiezen om het bedrag aan een goed doel te schenken.

terug naar menu ↑

Hoeveel verdien je?

PanelWizard biedt je een vergoeding van maar liefst 10 cent per vraag, wat een stuk meer is dan wat je bij de meeste andere panels ontvangt. Aangezien het bedrijf kwaliteit boven kwantiteit verkiest, zijn er minder onderzoeken beschikbaar. Hierdoor kun je bij dit panel niet zoveel verdienen als bij sommige andere panels. Hier staat wel tegenover dat je relatief weinig tijd kwijt bent aan de enquêtes en daar relatief veel geld voor krijgt.

Wil je graag het maximale halen uit het invullen van enquêtes? Dan raden we je aan om je ook bij de andere panels in onze top 8 beste enquête sites aan te melden. Hierdoor heb je toegang tot meer onderzoeken, waardoor je tot enkele tientallen euro’s per week zou kunnen bijverdienen.

terug naar menu ↑

Is PanelWizard betrouwbaar?

Zeker. PanelWizard is een zeer betrouwbare partij. Het is dan ook niet voor niets dat dit panel is opgenomen in onze top 8 meest betrouwbare enquête sites. Het bedrijf beschikt over diverse ISO certificeringen en is aangesloten bij meerdere brancheorganisaties. Hierdoor kun je ervan uitgaan dat je gegevens veilig zijn en dat je de vergoedingen voor het invullen van de enquêtes ook daadwerkelijk zult ontvangen.

terug naar menu ↑

Klantenservice / support

Anders dan de websites van veel andere panels, beschikt PanelWizard.com niet over een uitgebreide pagina waarop je de veelgestelde vragen kunt vinden. Wel kun je op de website het antwoord vinden op vragen over PanelWizard, wat de leden van het panel precies doen en hoe hoog de beloning is die ze krijgen. Mocht je andere vragen hebben dan die worden behandeld, dan kun je op diverse manieren contact met de klantenservice opnemen. Zo kun je ze bijvoorbeeld een e-mail sturen of eventueel met ze bellen.

terug naar menu ↑

Privacy & persoonlijke gegevens

PanelWizard behoort tot beste onderzoekspanels van ons land. Het bedrijf achter het panel beschikt daarnaast over diverse ISO certificeringen en is lid van belangrijke brancheorganisaties. Hierdoor is het panel verplicht om zich aan strenge regels te houden. Jouw persoonlijke gegevens en privacy zijn bij dit panel dus zeker veilig. Je persoonlijke gegevens worden bijvoorbeeld alleen gebruikt voor administratieve zaken en om met je te communiceren. Deze gegevens worden niet met derden gedeeld.

terug naar menu ↑

Account verwijderen

Wil je je account op PanelWizard verwijderen? Dan kun je dit gemakkelijk zelf regelen. Dit doe je door naar de website te gaan en daar in te loggen op je account. Vervolgens kun je via het menu op ‘Uitschrijven’ klikken om je account te verwijderen.

terug naar menu ↑

Advies

Als je graag geld wilt verdienen met het invullen van enquêtes, dan raden we je absoluut aan om je aan te melden bij PanelWizard. Je krijgt bij dit panel een hoge vergoeding per vraag, waarmee het panel zich onderscheidt van andere enquête sites. Het enige nadeel is dat er niet altijd evenveel onderzoeken beschikbaar zijn. Als je kijkt naar de hoeveelheid tijd die je kwijt bent voor het invullen van een onderzoek en hoe hoog de vergoeding is die je daarvoor krijgt, dan is het zonde om je niet bij dit onderzoekspanel aan te melden.

Heb je ervaring met PanelWizard?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

Toon alles Nuttigst Positieve reviews Negatieve reviews
 1. Review geschreven door ed

  Sinds een tijd is het niet meer mogelijk om in te loggen. Op mail wordt niet gereageerd en ook via telefoon s er niemand thuis

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 2. Review geschreven door Paul Engelen

  PanelWizard is de beste online onderzoekspanel op internet. Alle enquêtes laden snel, bevatten leuke en relevante onderwerpen. Je ontvangt 10 cent per vraag (!) en dit loopt al gauw op tot enkele euro’s per enquête. Inmiddels ben ik al twee keer zo’n 20€ uitbetaald. Ik ben zeker van plan meer enquêtes af te nemen in de toekomst bij PanzelWizard!

  Nuttig(1) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 3. Review geschreven door lucia

  goede beloning, ook zeer betrouwbaar. Ik zit er al jaren.. En ja er zijn ook nadelen Nadeel 1, heel lang soms zonder enquetes. Nadeel 2 wordt maar 2 x per jaar uitbetaald. Maar er is nu ook iets nieuws!!! En dat is me toch leuk, ik mocht nieuwe apparaten testen bij Philips. Leuk om te doen, toffe vergoeding

  Nuttig(1) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 4. Review geschreven door Mario

  Zeer betrouwbare enquete site. Sinds 2015 doe ik al mee en daarbij heb ik meer dan 700 euro verdiend. Het is dus echt de moeite waard om mee te doen.

  Nuttig(2) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd

  4 ervaringen PanelWizard

  3.8 uit 5
  2
  1
  0
  0
  1
  Schrijf een review
  enqueteplein.nl