• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 162 artikelen

YouGov

YouGov

Wil jij graag geld verdienen met het geven van jouw mening? Dan ben je YouGov waarschijnlijk wel ergens online tegengekomen. YouGov is een panel dat wereldwijd actief is en meer dan 11 miljoen leden heeft, die tegen betaling enquêtes invullen. Wil je weten of YouGov een goede enquête website is, wat je er kunt verdienen en wat de voor- en nadelen van dit panel zijn? In deze review lees je er alles over.

Plus- en minpunten

Pluspunten:
 • Nette vergoeding per ingevulde enquête
 • Welkomstbonus van 50 punten
 • Vaak korte enquêtes
 • Uitbetaling in geld
 • Uitbetalen vanaf €10

Minpunten:
 • Geen andere uitbetalingsmogelijkheden
 • Vaak niet veel enquêtes beschikbaar
 • Online zijn wat negatieve reacties te vinden

terug naar menu ↑

Over YouGov

YouGov is een marktonderzoeksbureau dat wereldwijd actief is. Het bedrijf heeft een eigen onderzoekspanel, waarmee ze hun klanten voorzien van waardevolle informatie. YouGov is actief in meer dan 40 verschillende markten en het panel heeft wereldwijd meer dan 11 miljoen leden. Ook in Nederland kun je lid worden van dit bekende panel.

terug naar menu ↑

Hoe werkt het?

Wie geld wil verdienen door online enquêtes in te vullen voor YouGov, zal zich eerst moeten aanmelden als lid van de website. Hiervoor dien je een aantal vragen te beantwoorden, waaronder over waar je woont, waarna je jouw registratie kunt afronden door de code die je via e-mail ontvangt in te vullen. Voor het aanmelden als lid op de website ontvang je gelijk je eerste 50 punten.

Nadat je je hebt aangemeld, heb je toegang tot je account. Daar kun je direct een betaalde enquête invullen, waarin onder andere vragen worden gesteld over hoe je over YouGov gehoord hebt, wat je vroeger graag wilde worden, wat jou gelukkig maakt en wat de hoogste opleiding is die je hebt genoten. Aan de hand van deze vragen krijgt YouGov een beeld van jou als lid en kunnen ze je enquêtes toesturen die bij jou passen. Voor het invullen van deze (behoorlijk persoonlijke) vragenlijst ontvang je 100 punten.

Voor elke enquête die je vervolgens via het panel invult, ontvang je een bepaalde vergoeding. De hoogte van die vergoeding hangt onder andere af van de lengte van de enquête. Hoe langer de enquête is, hoe hoger de vergoeding doorgaans ook is. Alle punten die je verdient met het beantwoorden van vragen, worden opgespaard in je account.

Om een uitbetaling aan te kunnen vragen, dien je eerst voldoende punten bij elkaar te hebben gespaard met het invullen van enquêtes. Voor een uitbetaling kun je kiezen uit twee opties: 1500 punten inwisselen voor €10 of 2500 punten inwisselen voor €25 euro. Nadat je je punten hebt ingewisseld, zal het geld binnen 1 tot 3 dagen via een bankoverschrijving naar je worden overgemaakt.

terug naar menu ↑

Hoeveel verdien je?

Hoeveel je kunt verdienen met het invullen van enquêtes bij YouGov hangt onder andere af van de hoeveelheid enquêtes die beschikbaar zijn en aan hoeveel van die enquêtes jij deelneemt. Op het moment dat je actief deelneemt aan de enquêtes, zou je op deze manier enkele tientallen euro’s per jaar bij kunnen verdienen.

Ben je op zoek naar een manier om meer bij te verdienen? Of zoek je naar een enquête site waarop je ook op andere manieren uitbetaald kunt worden? Dan verwijzen we je graag naar de 8 beste enquête sites. Door je bij die panels aan te melden, kun je tot wel enkele honderden euro’s per maand bijverdienen door online enquêtes in te vullen.

terug naar menu ↑

Is YouGov betrouwbaar?

YouGov is een betrouwbaar panel. Punten die je verdient met het invullen van enquêtes worden netjes op je account bijgeschreven en uitbetalingen worden netjes gedaan. Online zijn wel wat minder positieve reacties te vinden. Die reacties gaan voornamelijk over de lage hoeveelheid enquêtes die beschikbaar zijn, waardoor het voor leden erg lastig is om genoeg punten bij elkaar te sparen om een uitbetaling aan te vragen.

terug naar menu ↑

Klantenservice / support

Loop je tegen problemen aan bij het invullen van enquêtes of heb je vragen over uitbetalingen of jouw account? Dan kun je via online support het antwoord op jouw vraag vinden, of de online helpdesk bezoeken. Daar vind je onder andere het antwoord op vragen over beloningen, enquêtes en je account. Staat jouw antwoord daar niet bij? Dan is het mogelijk om contact op te nemen met de klantenservice van YouGov via het contactformulier op de website.

terug naar menu ↑

Privacy & persoonlijke gegevens

In de privacy- en cookieverklaring lees je precies welke gegevens verzameld worden en hoe die worden gebruikt. Daar kun je ook vinden welke gegevens met vertrouwde derde partijen gedeeld worden. Je hebt zelf de mogelijkheid om via je account in te stellen welke informatie wel en niet gebruikt mag worden.

terug naar menu ↑

Account verwijderen

Wil je geen nieuwsbrieven meer ontvangen, maar wel graag deel blijven nemen aan enquêtes? Dan kun je je via je account op de website afmelden voor het ontvangen van e-mails. Wil je ook geen enquêtes meer invullen? Dan kun je jouw account op YouGov verwijderen. Dit kun je gemakkelijk zelf regelen. Hiervoor dien je eerst in te loggen op je account. Vervolgens klik je op ‘Persoonlijke gegevens’. Onderaan die pagina vind je de mogelijkheid om je uit te schrijven bij het panel. Houd er wel rekening mee dat je bij het uitschrijven ook al je gespaarde punten kwijtraakt.

terug naar menu ↑

Advies

YouGov is een enquête site waarop je tegen een redelijk goede betaling enquêtes in kunt vullen. De punten voor die enquêtes spaar je op en kun je laten uitbetalen in geld. Het voordeel van deze enquête site is dat de enquêtes vaak kort zijn en dat je er een goede vergoeding voor krijgt. Het nadeel is dat er vaak niet zoveel enquêtes beschikbaar zijn, waardoor het lastig kan zijn om het minimale aantal punten dat nodig is om een uitbetaling aan te vragen te halen. Mede door deze redenen behoort YouGov dan ook niet tot de beste enquête sites. Wie graag serieus aan de slag wil gaan met geld verdienen met het invullen van enquêtes kan wellicht beter voor andere panels dan YouGov kiezen.

Heb je ervaring met YouGov?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

Toon alles Nuttigst Positieve reviews Negatieve reviews
 1. Review geschreven door keeel

  Goede website, lekker geld verdienen in een korte tijd

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd

  1 ervaring YouGov

  5.0 uit 5
  1
  0
  0
  0
  0
  Schrijf een review
  enqueteplein.nl