• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 151 artikelen
Gratis samples – Hoe kom je aan gratis proefmonsters?

Gratis samples – Hoe kom je aan gratis proefmonsters?

Ben je op zoek naar manieren om gratis samples te bemachtigen, zodat je producten eerst eens rustig kunt uittesten of zodat je gratis producten kunt krijgen? Dan zijn er verschillende manieren waarop je aan die gratis proefmonsters kunt komen. In dit artikel vertellen we je alles over gratis samples en hoe je eraan komt.

Gratis proefmonsters

Gratis proefmonsters worden vaak beschikbaar gesteld om nieuwe producten onder de aandacht te brengen of om mensen de kans te bieden om een product eerst eens uit te proberen, zodat ze het daarna hopelijk willen kopen.

Als je op zoek bent naar gratis proefmonsters, dan kun je die op verschillende plekken vinden. Zo worden er in grote supermarkten en winkelcentra met regelmaat gratis proefproducten aangeboden, waaronder eten en drinken.

terug naar menu ↑

Waar vind je gratis proefpakketjes?

Gratis proefpakketjes of gratis proefmonsters kun je niet alleen in een winkel of winkelcentrum vinden. Er zijn gelukkig ook andere manieren waarop je aan proefmonsters kunt komen, zodat er altijd wel proefpakketjes te krijgen zijn die jij kunt uitproberen. Zo kun je onder andere: 

terug naar menu ↑

Online proefmonsters aanvragen

Online zijn er een hoop proefmonsters te vinden die je zou kunnen aanvragen. Je kunt bijvoorbeeld zelf op zoek gaan naar aanbod, maar je kunt ook gebruikmaken van websites die zich richten op het verzamelen van gratis producten die je kunt aanvragen. Dat scheelt een hoop tijd. Het fijne aan die websites is dat ze een duidelijk overzicht bieden van alle producten die je op dit moment aan zou kunnen vragen. Vervolgens kun je op een van die acties klikken om je door te laten verwijzen naar de website waarop je het proefpakketje daadwerkelijk kunt aanvragen. Websites waarop je een overzicht van gratis producten kunt vinden, zijn onder andere:

Op deze websites vind je een ruim aanbod aan gratis proefmonsters. Zo kun je er onder andere gratis samples aanvragen van:

 • Kattenvoer
 • Olijfolie
 • Make-up
 • Shampoo

Ook vind je op dit soort websites vaak acties waarbij je iets gratis krijgt bij een aankoop of waarbij je korting krijgt op producten als:

 • Tijdschriften
 • Kranten
 • Hotelovernachtingen
 • Streamingdiensten
terug naar menu ↑

Gratis producten testen

Een andere manier om aan gratis proefmonsters te komen, is door je aan te melden als producttester bij een bekend onderzoekspanel. Bij dit soort panels kun je uitgekozen worden om bijvoorbeeld nieuwe smaken thee, chips of andere voeding uit te testen en word je in veel gevallen ook nog betaald voor jouw mening over dat product. Panels waar je je kunt aanmelden om gratis producten te testen, zijn onder andere:

Het fijne aan dit soort onderzoekspanels is dat je er niet alleen gratis producten kunt testen en daarvoor betaald krijgt, maar dat je er ook geld kunt verdienen door mee te doen aan andere onderzoeken. Zo kun je bijvoorbeeld vragenlijsten invullen voor geld of cadeaubonnen. Zie je het wel zitten om op die manier extra geld te verdienen? Meld je dan aan bij de beste onderzoekspanels van dit moment.

terug naar menu ↑

Gratis apparaten testen

Bij sommige onderzoekspanels kun je geen voeding of verzorgingsproducten testen, maar wel de allernieuwste apparaten. Die geteste apparaten mag je vervolgens wel of niet houden (afhankelijk van wat je test en waar je dat doet). Het testen van nieuwe apparaten is vooral leuk als je ook eens duurdere producten zou willen uittesten. Zo kun je bijvoorbeeld een nieuwe elektrische tandenborstel, een koptelefoon of een nieuwe stofzuiger uitproberen. Ook zou je een nieuwe wasmachine, koelkast of tv kunnen testen.

Lijkt het je leuk om nieuwe apparaten uit te testen? Dan kun je je aanmelden bij:

Voordat je via een van bovenstaande websites een product aanvraagt om te testen, kun je duidelijk lezen wat er als tester van je verwacht wordt. Hierna vul je een vragenlijst in, zodat het panel kan bekijken of jij tot de doelgroep behoort en of je wel of niet de juiste persoon bent om het product te testen. Word je uitgekozen? Dan krijg je het product thuisgestuurd. Of je betaald krijgt voor het testen van het product en of je het product na het testen mag houden, hangt af van via welk panel je een product test en wat de voorwaarden zijn.

terug naar menu ↑

Gratis parfum samples

Ben je op zoek naar een nieuw parfum? Dan kun je natuurlijk naar een parfumerie gaan en daar kijken (en vooral ruiken) welke parfums er aangeboden worden om zo een keuze te maken. Het nadeel hiervan is dat je geen idee hebt hoelang je het parfum blijft ruiken, hoe het parfum op jouw huid ruikt en wat je ervan vindt als je het daadwerkelijk draagt. Daarom is het slim om om een gratis parfum sample te vragen.

terug naar menu ↑

Hoe krijg je gratis parfum samples?

Gratis parfum samples kun je vaak supermakkelijk bij een parfumerie of in een warenhuis krijgen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is erom vragen bij een medewerker. Daarnaast krijg je vaak parfum samples gratis als je iets koopt bij een parfumerie of er online iets besteld. Ook op die manier kun je nieuwe geuren ontdekken.

Parfum samples kopen

Wil je graag een parfum testen en er meer van krijgen dan slechts 1ml? Dan zou je er ook voor kunnen kiezen om een sample te kopen. Aanbieders van betaalde parfum samples bieden je de mogelijkheid om een kleine hoeveelheid parfum (2, 5 of 10ml) te kopen om een parfum rustig uit te kunnen proberen voordat je een heel flesje koopt.

terug naar menu ↑

Gratis samples aanvragen

Gratis samples aanvragen kan onder andere in winkels, bijvoorbeeld parfumeries, en online. Door gebruik te maken van websites waarop dit soort acties worden verzameld, heb je in een keer een duidelijk overzicht van producten die je nu gratis kunt aanvragen. Ook zou je je kunnen aanmelden bij onderzoekpanels om gratis producten te mogen testen. Zo kun je bijvoorbeeld nieuwe voeding, verzorgingsproducten en apparaten testen, waar je in sommige gevallen ook nog voor betaald krijgt.

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Hoe krijg je gratis parfum samples?

Voor gratis parfum samples kun je naar een parfumerie of warenhuis gaan en een medewerker om een sample vragen. Zo kun je een parfum eerst een paar keer uitproberen voordat je het koopt. Ook online zijn parfum samples aan te vragen. Daarnaast krijg je vaak gratis samples als je (online) iets koopt bij een parfumerie.

Hoe krijg je gratis samples?

Gratis samples van producten kun je vaak gemakkelijk online vinden. Er zijn websites die een overzicht bieden van alle producten waarvan je nu gratis samples kunt aanvragen, zoals Testnugratis.nl. Gratis parfum samples kun je krijgen bij een parfumerie.

Waar vind je gratis proefpakketten?

Gratis proefpakketten kun je gemakkelijk online vinden. Er zijn verschillende websites die een overzicht bieden van gratis proefpakketten die je kunt aanvragen, waaronder de website Testnugratis.nl.

3 Opmerkingen
 1. Wil graag proefpakket uit proberen.

 2. Ik wil gratis make up pakketjes testen en houden

 3. Hey ik heb interesse in de proefpakketten

  Laat een reactie achter

  enqueteplein.nl