• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 162 artikelen
Gratis producten testen en houden

Gratis producten testen en houden

Bekende bedrijven zijn met regelmaat op zoek naar mensen die het leuk vinden om nieuwe producten te testen om zo te bepalen of een product klaar is om op de markt gebracht te worden. Als dank voor het testen van een product mag je het vaak houden en in andere gevallen krijg je er een leuke vergoeding voor. Lijkt het jou leuk om gratis producten te testen en te houden en wil je weten hoe en waar je dat kunt doen? In dit artikel lees je er alles over.

Waarom kun je gratis producten testen?

Als bedrijven een nieuw product hebben ontwikkeld, dan willen ze graag weten of het product voldoet aan de eisen die consumenten zullen hebben. Om daarachter te komen, kunnen ze maar één ding doen: het product laten testen door potentiële kopers. Door het product uitgebreid door consumenten te laten testen, kunnen bedrijven het product eventueel nog aanpassen voordat het op de markt gebracht wordt. Hiermee voorkomen ze dat ze geld weggooien door een product op de markt te brengen dat niet (geheel) voldoet aan de wensen van consumenten. Met andere woorden: het laten testen van producten kan een bedrijf een hoop geld schelen.

terug naar menu ↑

Hoe werkt gratis producten testen en houden?

Zodra een bedrijf een product heeft dat getest dient te worden, zullen ze op zoek gaan naar mensen die dat willen doen. In de meeste gevallen schakelen ze hier een onderzoekspanel voor in dat het onderzoek aanbiedt aan leden die onder de doelgroep vallen. De leden kunnen vervolgens aangeven dat ze mee willen doen en ontvangen het product thuis, waar ze het product gedurende een bepaalde periode mogen testen. Na de testperiode volgt een onderzoek, waarin je jouw bevindingen deelt. In sommige gevallen mag je het product houden, in andere gevallen dien je het terug te sturen en ontvang je een vergoeding voor het testen.

terug naar menu ↑

Wat voor producten mag je testen en houden?

Lijkt het jou leuk om producten te testen? Dan vraag je je vast af wat voor soort producten je dan zoal zou mogen testen. Om antwoord te geven op je vraag: dat kan werkelijk van alles zijn. Van een nieuwe smaak thee tot een nieuwe soort snack, en van een nieuw scheerapparaat tot een nieuw geluidssysteem. Hieronder een greep uit de producten die je mogelijk zou mogen testen:

Voedingsmiddelen

Voordat Lays, Pickwick of Haribo een nieuw product op de markt brengen, willen ze eerst weten of de consument wel zit te wachten op dat nieuwe product. Hiervoor schakelen ze mensen in die bijvoorbeeld een nieuwe smaak chips, frisdrank of thee willen uitproberen of die graag de eersten willen zijn die een nieuw soort snoep mogen proeven.

Verzorgingsproducten

Gillette, Andrélon en Colgate voorzien ons al jaren van diverse verzorgingsproducten. Nieuwe producten van dit soort bekende aanbieders, worden vaak eerst getest door consumenten voordat ze op de markt komen. Zo kun je bijvoorbeeld nieuwe shampoo of tandpasta uittesten, of een nieuw scheermesje of douchegel uitproberen.

Make-up en beautyproducten

Voordat een nieuwe lipstick, mascara of foundation in de schappen terechtkomt, laten bekende fabrikanten hun make-up eerst testen door consumenten die er verstand van hebben. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld een nieuwe concealer of highlighter mag testen, of dat je je mening mag geven over een nieuw parfum.

Huishoudelijke producten

Ook makers van huishoudelijke producten komen steeds weer met nieuwe ideeën. Die nieuwe producten moeten getest worden, voordat ze aangeboden worden in de winkels. Zo kan het zijn dat je een nieuwe wasverzachter of allesreiniger mag uitproberen of dat je een nieuw afwasmiddel mag testen.

Apparaten

Als een fabrikant een nieuwe stofzuiger, koffiemachine of ander apparaat heeft ontwikkeld, dan willen ze natuurlijk wel graag weten of consumenten daar net zo enthousiast over zijn als zijzelf. Om daarachter te komen laten ze dit soort producten eerst uitgebreid testen. Zo kan het zijn dat jij een van deze producten mag uitproberen, voordat het in de winkels terechtkomt.

Gadgets en andere apparaten

Ook gadgets zoals draadloze speakers of koptelefoons, of apparaten zoals scheerapparaten, worden vaak eerst door consumenten getest, voordat ze in de winkel verschijnen. Voor veel mensen zijn dit toch wel de leukste producten om te testen.

terug naar menu ↑

Mag je een getest product altijd houden?

Als je een product hebt getest, dan is het niet altijd zo dat je het ook mag houden. Dit hangt af van het onderzoek. Sommige producten zijn uiteraard niet terug te sturen na het testen. Zo mag je bij het testen van bijvoorbeeld chips, shampoo of thee het product dan ook altijd houden. Maar als je bijvoorbeeld een apparaat mag testen, dan is het niet altijd vanzelfsprekend dat je het product na het testen ook mag houden. In sommige gevallen dien je het product na de testperiode dan ook weer terug te sturen. In andere gevallen heb je mazzel en mag je het nieuwe apparaat gewoon lekker houden. Dit hangt geheel af van het onderzoek en de voorwaarden daarvan.

terug naar menu ↑

Waar kun je gratis producten testen?

Wie enthousiast is geworden en het leuk lijkt om producten te gaan testen, die wil nu ongetwijfeld weten waar je dat dan zou kunnen doen. Om producten te kunnen testen, dien je je aan te melden als lid van een onderzoekspanel dat dat soort onderzoeken uitzet. Online zijn verschillende panels te vinden die dat doen, maar het is wel goed om je te realiseren dat lang niet al die panels daadwerkelijk betrouwbaar zijn. Oplichters weten namelijk ook dat er veel mensen zijn die graag gratis producten zouden willen testen, waardoor ze daarop inspelen door een website te maken waarop ze jouw gegevens zullen verkrijgen, die ze vervolgens voor totaal andere doeleinden zullen gebruiken.

Omdat je natuurlijk wilt voorkomen dat je je aanmeldt bij een website die niet betrouwbaar is, hebben we hieronder twee panels voor je verzameld die absoluut betrouwbaar zijn:

PanelWizardPanelwizard is een enquête site waar je maar liefst 10 cent per vraag verdient. Je kunt het geld dat je er verdiend hebt laten uitkeren in geld. Het inschrijven doe je via de website, waarna je een ...
 • Vergoeding van maar liefst 10 cent per vraag.
 • Uitbetaling in cash.
 • De mogelijkheid om producten te testen.
2. 

Toluna

TolunaToluna is een erg bekende enquête site. Het aanmelden is simpel en snel geregeld. Om deel te kunnen nemen aan onderzoeken, dien je minimaal 15 jaar oud te zijn. De voordelen van Toluna zijn onder ...
 • Hoge vergoedingen.
 • Veel enquêtes.
 • Handige app voor op je smartphone.

terug naar menu ↑

Buzzer

Buzzer is een bedrijf dat panelleden nieuwe producten laat uitproberen in ruil voor een review over het geteste product. Hierdoor kunnen de producten worden verbeterd voordat ze op de markt komen. Door de (mond-tot-mond)reclame die jij als influencer maakt voor het product dat je mag testen, wordt het nieuwe product onder de aandacht gebracht bij de consument.

Producten testen via Buzzer

Wil jij graag producten testen via Buzzer? Dan kun je je aanmelden als panellid. Op het moment dat er een product getest moet worden, en jij binnen de doelgroep valt en mee wilt doen, ontvang je het nieuwe product thuis. Afhankelijk van het onderzoek mag je het geteste product houden of tegen een gereduceerd tarief kopen.

Wat voor producten test je bij Buzzer?

De producten die je mag testen bij Buzzer zijn zeer verschillend. Zo kan het zijn dat je een nieuw toetje of andere voedingsmiddelen thuisgestuurd krijgt, maar ook het testen van nieuwe apparaten, zoals elektrische tandenborstels, behoort tot de mogelijkheden. Merken waar Buzzer mee samenwerkt, en waar jij dus producten van kan testen, zijn onder andere:

 • Philips
 • Bosch
 • Ziggo
 • Danone
 • Lassie
terug naar menu ↑

The Insiders

The Insiders gelooft dat mensen ervoor zorgen dat een merk groot wordt. Daardoor laten zij hun leden producten van de bij hen aangesloten bedrijven testen en delen met onder andere familie en vrienden. Zo kun jij de nieuwste producten testen en beoordelen, en profiteren bedrijven van de reclame die dat oplevert.

Producten testen via The Insiders

Als je producten wilt testen via The Insiders, dan dien je je eerst aan te melden als lid. Na het invullen van je profiel kun je reageren op campagnes die bij jou passen. Val jij binnen de doelgroep? Dan krijg je het product thuisgestuurd om te testen. Je mening over het product deel je vervolgens online.

Wat voor producten test je bij The Insiders?

Bij The Insiders mag je de meest uiteenlopende producten testen. Van airfryers tot chips, en van stofzuigers tot horloges. De merken waar jij producten van thuisgestuurd zou kunnen krijgen, zijn onder andere:

 • Dyson
 • Samsung
 • Starbucks Coffee
 • Gillette
 • HP
terug naar menu ↑

HetTestpanel.nl

Hettestpanel.nl is een website die haar leden de kans biedt om de allernieuwste producten te testen. Door jouw ervaring met de producten kunnen bedrijven deze eventueel nog aanpassen of verbeteren voordat ze het product op de markt brengen. Zo kun jij niet alleen leuke producten testen, maar help je de makers ook nog eens het optimale uit het product te halen.

Producten testen via hettestpanel.nl

Wil jij producten testen via hettestpanel.nl? Dan dien je je eerst aan te melden als lid, waarna je kunt reageren op onderzoeken die jij leuk vindt. Als je geselecteerd wordt, dan mag jij het product gratis testen. Daarnaast kan het meedoen aan een onderzoek je een cadeaubon of cadeaupakket opleveren. Na het testen dien je het product in sommige gevallen weer terug te sturen.

Wat voor producten test je bij hettestpanel.nl?

Bij hettestpanel.nl kun je je aanmelden voor het testen van verschillende producten. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw verzorgingsproduct, nieuwe schoenen, nieuwe koffie- of biersmaken of een nieuwe game. Maar het kan ook zijn dat je een bezoek mag brengen aan bijvoorbeeld een musical of evenement. Merken waar hettestpanel.nl mee samenwerkt zijn onder andere:

 • Nivea
 • L’Oréal Paris
 • Robijn
 • Libelle
 • Bavaria
terug naar menu ↑

trnd

trnd is een bedrijf dat zich richt op de kracht van reclame die mensen maken voor producten waar zij enthousiast over zijn. Bedrijven kunnen trnd inschakelen om hun nieuwe producten te laten testen door de leden van de website. Zo krijgen bedrijven een idee of hun product in de smaak valt en wat ze mogelijk nog kunnen veranderen om het beter te maken. 

Producten testen via trnd

Wie producten wil testen via trnd dient zich aan te melden als lid. Dit is gratis en vrijblijvend. Op het moment dat jij geselecteerd wordt om een product te testen, krijg je deze thuisgestuurd. Jouw mening en bevindingen over het product bespreek je vervolgens met trnd en je familie en vrienden. Op deze manier zorg je voor bekendheid van het product door mond-tot-mondreclame.

Wat voor producten test je bij trnd?

Bij trnd zijn de producten en diensten die je mag testen zeer uiteenlopend. Zo kan het zijn dat je een televisie of spelcomputer mag testen, of de nieuwste koffie of een keukenapparaat mag uitproberen. Merken waar jij eventueel producten van zou mogen testen, zijn onder andere:

 • KitchenAid
 • Yamaha
 • Hansgrohe
 • Starbucks
 • Toppits

Meer mogelijkheden dan alleen gratis producten testen en houden

Bovenstaande panels geven je niet alleen de mogelijkheid om nieuwe producten te testen, maar ze doen nog veel meer. Zo kun je bijvoorbeeld meedoen aan onderzoeken waarbij je nieuwe reclames,  video’s of advertenties van bekende merken mag bekijken. Voor het geven van je mening ontvang je vervolgens een leuke vergoeding. Daarnaast zetten ze ook andere onderzoeken uit waaraan je mee kunt doen. Deze onderzoeken kunnen over van alles gaan. Het leuke is dat je met het geven van je mening een leuk bedrag kunt verdienen.

Werken als mystery shopper

Een andere manier om producten te mogen testen of van diensten gebruik te mogen maken én daar geld mee te verdienen, is door aan de slag te gaan als mystery shopper. In dit geval kun je door een bedrijf worden ingeschakeld om naar een winkel of restaurant te gaan en daar een actie uit te voeren. Die actie kan zijn dat je een bepaald product koopt of retourneert, dat je een maaltijd nuttigt of dat je bijvoorbeeld een vraag stelt. Vervolgens vul je een vragenlijst in, waarin je aangeeft hoe de ervaring was. Aan de hand daarvan kan een winkel of restaurant bepalen of het personeel haar werk goed doet en of de dienstverlening soepel/juist verloopt. Jij kan er vervolgens een leuk product of een lekkere maaltijd en een leuke vergoeding aan overhouden.

terug naar menu ↑

Kun je geld verdienen met gratis producten testen en houden?

Het testen van nieuwe producten is een erg gewilde manier om wat extra geld te verdienen. Het probleem zit hem een beetje in de grote vraag naar dit soort onderzoeken en het kleine aanbod ervan, waardoor er niet zoveel geld mee valt te verdienen als met andere manieren om online geld te verdienen. Daarnaast hangt het bij het testen van producten ook maar net af van wat voor testpersonen de fabrikant zoekt en of jij in dat profiel past. 

Geld verdienen met gratis producten testen kan dus zeker wel, maar je zal er (lang) niet zoveel mee verdienen als wanneer je bijvoorbeeld meedoet aan andere online onderzoeken. Daarnaast hangt de vergoeding voor het testen van een product af van het onderzoek. Zo kan het zijn dat je als vergoeding het geteste product mag houden, maar het kan ook zijn dat je het product terug moet sturen en een geldbedrag krijgt voor het meedoen aan het onderzoek. Vooral wanneer je meedoet aan een onderzoek waarbij dure apparaten getest moeten worden, zul je het product vaak weer terug moeten sturen.

terug naar menu ↑

Gratis producten testen en houden én extra geld verdienen

Omdat het testen van producten niet iets is wat je elke dag of week zou kunnen doen, omdat het aanbod nu eenmaal niet zo groot is, zou je het eventueel kunnen combineren met andere manieren om online geld te verdienen. Zo kun je dus zo nu en dan gratis producten testen én structureel extra geld verdienen. Ideaal voor wie graag toffe producten wil uittesten en een manier zoekt om geld te verdienen. Andere manieren om online geld te verdienen, zijn bijvoorbeeld:

Enquêtes invullen

Naast het meedoen aan onderzoeken naar nieuwe producten, kun je ook meedoen aan andere online onderzoeken. Deze onderzoeken kunnen over de meest uiteenlopende onderwerpen gaan, wat vooral leuk is voor wie wel houdt van een beetje afwisseling. Om mee te kunnen doen aan dit soort onderzoeken, dien je je aan te melden bij een onderzoekspanel. Als je ervoor kiest om je in te schrijven bij de beste enquête sites en meedoet aan de beschikbare onderzoeken, kan dit je tot wel enkele tientallen euro’s per week opleveren.

Spaarprogramma’s

Ook spaarprogramma’s zijn goed te combineren met het testen van producten. Een spaarprogramma is een website waarop je met simpele acties geld kunt verdienen. Zo krijg je bijvoorbeeld een vergoeding voor het lezen van e-mails, voor het klikken op links of voor het invullen van vragenlijsten. Door gebruik te maken van de verschillende manieren om geld te verdienen, kun je een leuk bedrag per maand bijverdienen. Schrijf je hiervoor in bij de beste spaarprogramma’s.

Cashback shoppen

Geld verdienen met online shoppen, dat kan met cashback shoppen. Cashback shoppen is een manier om achteraf geld terug te krijgen op een online aankoop. Dit kun je doen door je aan te melden bij een of meer van de beste cashback websites. Na je aanmelding krijg je toegang tot lopende cashback acties. Via zo’n actie klik je door naar de webshop waar je je aankoop wilt doen. Daar shop je gewoon zoals je dat gewend bent. Na een bepaalde tijd (meestal de duur van de retourperiode) zal de cashback website het geld dat je met de actie verdiend hebt overmaken op je account. Vooral voor mensen die veel online shoppen is dit erg interessant. Je kunt dan namelijk tot wel €1000,- per jaar verdienen/besparen.

Andere manieren om online geld te verdienen

Naast bovenstaande opties, zijn er nog veel meer manieren waarop je online extra geld zou kunnen verdienen. Zo kun je je bijvoorbeeld verdiepen in affiliate marketing als je een eigen website of veel volgers op social media hebt, of online diensten of producten verkopen. Wil je graag meer weten? Lees dan ons artikel over geld verdienen vanuit huis.

terug naar menu ↑

Producten testen en houden

Wie graag gratis producten wil testen en houden, kan dit onder andere doen via PanelWizard. Hiervoor dien je je aan te melden als lid om toegang te krijgen tot beschikbare onderzoeken. Met het testen van producten voorzie je de fabrikant achter het product van waardevolle informatie over de werking van het product en of er eventueel nog aanpassingen nodig zijn. Zo kunnen ze het product optimaliseren, voordat het verkocht zal worden in de winkel. Als dank voor jouw mening over het geteste product mag je het product houden of krijg je een leuke vergoeding.

Omdat er niet altijd evenveel producten beschikbaar zijn die getest moeten worden, zou je het testen van producten kunnen combineren met andere manieren om online geld te verdienen. Zo kun je én gratis producten testen en houden én structureel een leuk bedrag bijverdienen. Ga bijvoorbeeld aan de slag voor de beste onderzoekspanels, meld je aan bij de beste spaarprogramma’s of schrijf je in bij de beste cashback websites.

12 Opmerkingen
 1. Ik word graag product tester!

 2. Het lijkt me leuk om allerlei producten te testen.Ik ben alle dagen gewoon thuis ,dus tijd zat.

 3. Ik wil graag producten testen ik ben altijd thuis dus kom maar op met die producten🙂😀😀😀😀😀😀

 4. Ik wil de producten uitproberen, het lijkt me leuk om op deze manier een bijdrage te leveren.

 5. Ik zou graag producten willen uit testen.

 6. Ik zou heel graag gratis producten willen testen bij Buzzer.

 7. Ik wil gratis producten testen op de phillipij en -+639753828160

 8. Graag zou ik producten willen testen.

 9. Antwoord
  Nathascha Schoenmakers
  7 november 2021 op 10:03 am

  Ik zou heel graag in aanmerking komen om producten te testen,lijkt mij leuk om zo een steentje bij te dragen.

  Laat een reactie achter

  enqueteplein.nl