• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 161 artikelen
Online geld verdienen, hoe? Deze 11 manieren wérken

Online geld verdienen, hoe? Deze 11 manieren wérken

In een wereld die zich voor een steeds groter deel online afspeelt, is online geld verdienen een logische stap. Want geld verdienen via internet wordt steeds makkelijker. Wil je alles weten over online geld maken, zoals hoe je snel geld kunt verdienen en welke manieren van online geld verdienen betrouwbaar zijn? In dit artikel vind je 11 manieren om geld te verdienen via internet en lees je wat de beste manier is om geld te verdienen in 2024.

Manieren om geld te verdienen via internet

Geld verdienen via internet is alles behalve lastig. Je kunt er zelfs nu direct mee beginnen. Maar hoe je online geld kunt verdienen, daar zijn veel verschillende antwoorden op. Wil je direct geld verdienen online? Hieronder bespreken we 11 manieren om geld te verdienen via internet.

terug naar menu ↑

1. Online enquêtes invullen voor geld

Een heel makkelijke én leuke manier om snel geld te verdienen, is door online enquêtes in te gaan vullen. Het fijne hieraan is dat je nergens aan vastzit en dat je dus tijd kunt maken voor het invullen van een vragenlijst wanneer jij daar zin in hebt. Bij Enquêteplein hebben we de beste online panels van dit moment voor je op een rijtje gezet. Door je bij die panels aan te melden, weet je zeker dat je het maximale uit jouw tijd haalt. Met het invullen van enquêtes kun je maandelijks tot wel enkele honderden euro’s bijverdienen. Vandaag nog beginnen? Schrijf je dan in bij de 8 beste betaalde en meest betrouwbare enquête sites.

1. 

Toluna

TolunaToluna is een erg bekende enquête site. Het aanmelden is simpel en snel geregeld. Om deel te kunnen nemen aan onderzoeken, dien je minimaal 15 jaar oud te zijn. De voordelen van Toluna zijn onder ...
 • Hoge vergoedingen.
 • Veel enquêtes.
 • Handige app voor op je smartphone.
terug naar menu ↑

2. Verdien geld met spaarprogramma’s

Spaarprogramma’s zijn een handige manier om snel wat extra geld te verdienen. Je doet dit door bijvoorbeeld e-mails te lezen, op links te klikken of door advertenties te bekijken. Zo kun je in weinig tijd extra geld verdienen. Als je op deze manier geld wilt verdienen, dan kun je je aanmelden bij de beste spaarprogramma’s van dit moment. Die spaarprogramma’s bieden je niet alleen de meeste manieren om geld te verdienen, maar betalen ook het beste.

EuroClixEuroClix is al 15 jaar het beste spaarprogramma van Nederland. Bij EuroClix spaar je punten (Clix) door middel van verschillende activiteiten. Zodra je 1.000 Clix hebt gespaard, kun je deze laten ...
 • Ontvang direct € 1,95 voor je registratie!
 • Zeer betrouwbare website.
 • Al meer dan 15 jaar een van de beste spaarprogramma‘s.
terug naar menu ↑

3. Online geld verdienen met spelletjes

Online geld verdienen kan ook door het spelen van spelletjes. Je kunt je aanmelden op een website waarop je geld kunt verdienen met het spelen van onder andere kaartspellen en biljart, maar je kunt er ook voor kiezen om de games die je speelt te streamen op een platform als Twitch om daar geld mee te verdienen.

Het spelen van games kan je een leuk bedrag per maand opleveren, vooral als je goed bent. Op websites waar je geld kunt verdienen met spelletjes kun je al gauw 80 cent tot 11 euro per gewonnen game verdienen. Ga je streamen en heb je veel volgers verzameld? Dan zou je al snel meer dan €1.000 per maand kunnen verdienen.
Alles weten over online geld verdienen met spelletjes? Lees dan: Geld verdienen met spelletjes

EazeGamesWil je graag geld verdienen met het spelen van spelletjes? Dan ben je EazeGames.com waarschijnlijk al tegengekomen in je zoektocht naar een geschikt platform om dat op te doen.
 • Verdien tussen de €0,80 & €11 per gewonnen spel
 • Onbeperkt gratis oefenen met EazeCoins
 • Meest populaire games (Solitaire, Sudoku, Bingo, en meer)
terug naar menu ↑

4. Cashback shoppen

Cashback shoppen betekent eigenlijk niets meer dan dat je geld verdient met het doen van aankopen. Ben jij iemand die vaak online shopt? Dan is cashback shoppen een erg interessante manier om extra geld te verdienen. Met cashback shoppen krijg je namelijk geld terug op je aankoop, zonder dat je daar (veel) extra moeite voor hoeft te doen. Dit is geld wat je anders zou laten liggen, omdat je die aankoop toch wel gedaan zou hebben. Dat is zonde, toch? Wil jij ook geld terugkrijgen op je online aankopen? Meld je dan aan bij de beste cashback websites van dit moment.

terug naar menu ↑

5. Affiliate marketing

Eerder in dit artikel benoemden we al even dat er manieren zijn om online geld te verdienen zonder dat je daar op dat moment iets voor hoeft te doen. Affiliate marketing is zo’n manier van geld verdienen. Met affiliate marketing verdien je geld door reclame te maken voor andere bedrijven op jouw website. Heb jij bijvoorbeeld een website over sport, gezondheid, films of games? Dan kun je dus geld verdienen door links of advertenties op je website te plaatsen van bedrijven waar mensen bijvoorbeeld proteïne poeder, supplementen, dvd’s of videogames kunnen kopen. Zodra iemand op zo’n link of advertentie klikt of via zo’n link een aankoop doet, krijg jij daar geld voor. En voor dat geld hoef je dus eigenlijk niets te doen. Om aan de reclame voor op je website te komen, kun je je aanmelden bij een netwerk zoals Daisycon, Tradetracker of Paypro.

Naast dat affiliate marketing interessant is om online geld mee te verdienen, is het ook voor bedrijven interessant. Op deze manier kun je namelijk anderen reclame laten maken voor jouw product of dienst.

terug naar menu ↑

6. Verkoop online

Een andere manier om online geld te verdienen, is door online te gaan verkopen. Zo kun je bijvoorbeeld een webshop starten. Voor het maken van een webshop kun je gebruikmaken van bijvoorbeeld Shopify, wat supermakkelijk werkt. Via je webshop kun je dingen gaan verkopen waar veel vraag naar is, maar je kunt bijvoorbeeld ook je eigen werk gaan verkopen, zoals schilderijen, foto’s, muziek of andere handmade items. Naast dat je zelf een webshop kunt starten, kun je ook via bestaande kanalen gaan verkopen. Zo kun je bijvoorbeeld handmade items verkopen via Etsy, tweedehands (opgeknapte) items verkopen via Marktplaats of Vinted, of huisgemaakte maaltijden verkopen via thuisafgehaald.nl.

terug naar menu ↑

7. Verdien geld met je skills en kennis

Ben jij supergoed in teksten schrijven, weet je hoe je een mooi logo of toffe website maakt, of weet je alles af van een bepaald onderwerp? Dan kun je online geld verdienen met die skills en kennis. Schrijf je bijvoorbeeld in bij een online tekstbureau om geld te verdienen met het schrijven van teksten of ga logo’s ontwerpen voor (startende) ondernemers om zo je geld te verdienen. Ook kun je bijvoorbeeld (online) muziekles of bijles gaan geven.

Voor mensen die veel kennis hebben van een bepaald onderwerp, kan het een goed idee zijn om een e-book te schrijven over dat onderwerp. Vooral als het een onderwerp is waar veel mensen meer over willen weten, zoals bijvoorbeeld marketing of gezonde voeding. Het schrijven van een e-book kost uiteraard wat tijd, maar zodra je het gaat verkopen, hoef je eigenlijk niets meer te doen voor het geld dat je ermee verdient. 

Wanneer je online geld wilt verdienen met jouw skills kun je dit doen door voor bestaande platformen aan de slag te gaan, zoals Textbroker of Fiverr, maar je kunt er ook voor kiezen om je werk als freelancer serieuzer aan te pakken en een website te maken waarop je jouw diensten aanbiedt.

Geld verdienen met jouw skills bij een bedrijf

Naast dat je als freelancer aan de slag zou kunnen gaan, kun je er ook voor kiezen om vanuit huis voor een bedrijf te gaan werken. Tegenwoordig zijn bedrijven namelijk steeds vaker op zoek naar mensen die vanuit huis kunnen werken. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag gaan als virtual assistant, telefonisch medewerker of content creator. Vacatures voor dit soort functies kun je online vinden.

terug naar menu ↑

8. Verkoop je foto’s

Ben jij goed in het maken van foto’s en zou je daar wel je geld mee willen verdienen? Dan kun je twee dingen doen: of je verkoopt je foto’s via een stockwebsite, waar mensen/bedrijven vervolgens jouw foto’s kunnen kopen. Of je kunt erover nadenken om jouw foto’s zelf te verkopen via een platform als Opyo. Ook in dit geval geldt dat je in de eerste instantie tijd moet investeren om er vervolgens geld mee te kunnen verdienen. Zo gaat er bijvoorbeeld behoorlijk wat tijd zitten in het opbouwen van een goed portfolio.

terug naar menu ↑

9. Beleggen en handelen in (crypto)valuta

Beschik jij over kennis over beleggen of (crypto)valuta of ben je bereid om die kennis op te doen? Dan kan het beleggen van of handelen in (crypto)valuta een manier zijn om veel geld te verdienen. Wel is het belangrijk dat je in je achterhoofd houdt dat het ook kan zijn dat je jouw inleg verliest. Op deze manier je geld verdienen is dus absoluut niet zonder risico. Juist om die reden is het ook belangrijk dat je weet wat je doet en dat je bereid bent om je te verdiepen in de markt, zodat je verliezen kunt beperken. Als je graag geld wilt verdienen met (crypto)valuta dan kun je dat op verschillende manieren doen, waaronder door middel van:

 • Forex trading
 • Short trading
 • Beleggen
terug naar menu ↑

10. Geld verdienen via/met social media

Kent social media voor jou geen geheimen en weet je precies hoe je ervoor kunt zorgen dat mensen jouw post vinden en interessant vinden? Dan zou je erover na kunnen denken om daar je werk van te maken. Zo kun je bijvoorbeeld als zzp’er de social media van bedrijven gaan beheren. Je kunt die kennis ook gebruiken om zelf geld te verdienen via social media, bijvoorbeeld door er dingen te gaan verkopen of door je best te doen om als influencer aan de slag te kunnen gaan. Dat laatste is vooral een optie als je veel volgers hebt of je vooral richt op een bepaald onderwerp. Met influencermarketing ga je reclame maken voor bepaalde producten op je social media of website, waar je vervolgens geld voor ontvangt.

terug naar menu ↑

11. Geld verdienen met advertenties

Heb je een website of YouTube-kanaal? Dan zou je geld kunnen verdienen met advertenties. Met Google AdSense krijg je bijvoorbeeld betaald voor elke (unieke) klik op jouw advertentie. Dit kan vooral erg interessant zijn als je een website over een bepaald onderwerp hebt, bijvoorbeeld energie of sport. Wie een YouTube-kanaal heeft kan geld verdienen door het kanaal open te zetten voor advertenties. In dat geval worden er advertenties getoond voor/tijdens je video’s, waarvoor jij vervolgens geld krijgt.

terug naar menu ↑

Hoe kan ik geld verdienen?

Een vraag die veel mensen stellen is: Hoe kan ik geld verdienen? Er zijn veel antwoorden mogelijk op die ene vraag. De manieren waarop je te werk kunt gaan, zijn namelijk zeer divers. Zo kun je bijvoorbeeld gewoon voor een baan van negen tot vijf bij een willekeurige werkgever kiezen. Wil je liever in een kortere tijd veel geld verdienen? Dan kan het een slimme zet zijn om online aan de slag te gaan.

terug naar menu ↑

Online geld verdienen

Tegenwoordig kun je heel makkelijk geld verdienen online. Het fijne aan online werken is dat je het altijd en overal kunt doen. Zo zit je in de meeste gevallen niet vast aan vaste werktijden en kun je gewoon vanuit huis werken. Hierdoor kun je zelf je tijd indelen en zelf bepalen waar en wanneer je werkt. Zo kun je bijvoorbeeld gewoon vanuit huis werken, maar ook als digitale nomade aan de slag gaan en de hele wereld over reizen, terwijl je online je geld verdient.

terug naar menu ↑

Hoe snel geld verdienen?

Wanneer je een manier zoekt om snel geld te verdienen, dan is het internet je beste vriend. In de meeste gevallen kun je namelijk direct beginnen met geld verdienen. Ideaal voor wie snel extra geld nodig heeft of voor wie nu direct wil beginnen met geld opzijleggen voor een bepaalde (dure) aankoop. 

terug naar menu ↑

Is online geld verdienen betrouwbaar?

Online geld verdienen kan betrouwbaar zijn. Of het wel of niet betrouwbaar is, ligt eraan waar en hoe je online geld verdient. Omdat je natuurlijk niet het risico wilt lopen dat je tijd investeert in bepaalde online werkzaamheden en daar vervolgens niets voor terugkrijgt, omdat de partij voor wie je werkt niet betrouwbaar blijkt, is het belangrijk om altijd even research te doen naar de website of partij voor wie je wilt gaan werken. Zo voorkom je teleurstellingen.

terug naar menu ↑

Nu geld verdienen door te werken of straks geld verdienen met niets doen?

Je kunt online aan de slag gaan met werkzaamheden waarmee je nu direct geld kunt verdienen, zodat je je rekeningen kunt betalen of kunt sparen voor iets wat je graag wilt hebben. Maar er zijn ook manieren waarop je online geld kunt verdienen door achterover te leunen. Die manieren vragen in het begin veel inzet waar je relatief weinig geld voor terugkrijgt, maar leveren je op de lange termijn geld op waar je (bijna) niets meer voor hoeft te doen. Beide manieren om geld te verdienen vind je hieronder terug.

terug naar menu ↑

Beste manier om geld te verdienen 

Bovenstaande 11 manieren zijn zeer geschikt om online geld te verdienen. Welke van deze manieren de beste manier is om geld te verdienen, hangt onder andere af van wat jij kunt en hoeveel tijd je wilt investeren in het verdienen van geld. Kijk dus vooral goed naar jouw wensen en wat voor jou de beste manier is om geld te verdienen. 

Wil je snel geld verdienen? Dan kun je direct aan de slag met het invullen van enquêtes of meedoen aan spaarprogramma’s. Wil je graag op de lange termijn online geld verdienen? Dan kan affiliate marketing of een e-book schrijven een goed idee zijn. Heb je bepaalde skills die je online geld kunnen opleveren? Dan kan het werken als freelancer een (erg) goede manier zijn om geld te verdienen.

8 Opmerkingen
 1. Best
  Ik wil advies over hoe je geld maakt In aandelen in crypto online

 2. was ik maar rijk en niet zo knap1

 3. ik zou graag geld willen verdienen

 4. Mensen dit werkt echt waar

 5. hoe staat het met land Suriname want er wordt zoveel vereist over de betaling enhet lukt niet om de betaling te doen . dan heb ik het over bepaalde stappen die j eerst moet ondernemen alvorens je affliate marketing wilt doen. Zoals website moet je betalen voor domeinnaam en ze vragen naar je bankrekingnummer en nog erger dat mijn land niet voorkomt. . wat ik zie dat bepaalde wel zaken knnen regelen, maar andere kunnen niet , hoe lost je dit op?

  Laat een reactie achter

  enqueteplein.nl