• Online geld verdienen
 • 95 reviews
 • 112 artikelen

Vinted

Vinted

Wil je jouw oude kleding, boeken, games of de spullen van je huisdieren verkopen? Dan zou je dat via het platform Vinted kunnen doen. Wil je weten of Vinted betrouwbaar is, wat de voor- en nadelen van dit platform zijn en of het verkopen van je spullen via Vinted de moeite waard is? In deze review lees je er alles over.

Voordelen & Nadelen 

Pluspunten:
 • Gemakkelijk jouw oude kleding en spullen verkopen
 • Je betaalt geen verkoopkosten als verkoper
 • De koper betaalt de verzendkosten
 • Erg populair platform

Nadelen:
 • Afhankelijk van de verzendwijze kan de verzendtijd lang zijn
 • Er zijn verhalen van mensen die zijn opgelicht

terug naar menu ↑

Over Vinted

Vinted is opgericht in 2008 door twee mensen uit Litouwen, die een website maakten om kleding weg te geven. Inmiddels is het platform uitgegroeid tot een enorm succes. Vinted heeft onder andere kantoren in Amsterdam, Berlijn en Praag, en het bedrijf heeft op dit moment ongeveer 1000 medewerkers. Een paar jaar geleden nam het bedrijf het succesvolle Nederlandse platform (en concurrent) United Wardrobe over.

Vinted heeft als missie om van tweedehands de eerste keuze te maken. Hun medewerkers zetten zich dagelijks in om het verkopen, kopen en ruilen van tweedehands kleding voor iedereen makkelijk te maken.

terug naar menu ↑

Hoe werkt Vinted?

Op Vinted kun je jouw tweedehands kleding, schoenen of spullen te koop aanbieden. Andere gebruikers kunnen die spullen vervolgens van jou kopen. Zo verdien jij geld aan kleding en schoenen die je niet meer draagt en maak je er iemand anders blij mee.

Om te kunnen kopen of verkopen op Vinted, dien je eerst een profiel aan te maken. Dit kun je gemakkelijk en snel via de website of app regelen. Zodra je een account hebt aangemaakt, kun je beginnen met shoppen of verkopen. Ben je een professionele verkoper? Dan kun je een Vinted Pro-account aanmaken.

Als je items wilt verkopen via Vinted, dan kun je dit volledig gratis doen. Je maakt een advertentie aan, waarin je foto’s van het artikel plaatst en het product omschrijft. Ook geef je aan hoe de staat van het item is. Hoe beter en vollediger je jouw advertentie invult, hoe groter de kans is dat mensen jouw product vinden. Vervolgens kies je een goede prijs voor jouw product, waarbij Vinted je direct laat zien wat soortgelijke producten van andere verkopers kosten. Zo kun je een prijs kiezen die aantrekkelijk is voor kopers.

Zodra je jouw advertentie online hebt gezet, kunnen potentiële kopers die bekijken. Als verkoper kun je zien wie jouw product als favoriet heeft opgeslagen, waardoor je eventueel contact kunt opnemen met diegene om te proberen om je product te verkopen.

Heb je geen zin om zelf actief mensen te benaderen? Dat hoeft ook helemaal niet. Je kunt namelijk ook gewoon wachten tot iemand jouw product wil kopen. De koper heeft twee opties: bieden op jouw product of het direct voor de vraagprijs kopen.

Als je het product verkocht hebt, dien je het binnen 5 dagen op te sturen naar de koper. De koper betaalt voor de verzending. Het volledige bedrag wordt door de koper overgemaakt naar Vinted en daar vastgehouden tot de koper het pakket ontvangt. Zo kun je er zeker van zijn dat je het geld daadwerkelijk krijgt. Het enige wat jij hoeft te doen, is het product inpakken, het verzendlabel dat je toegestuurd krijgt afdrukken en het product verzenden. De koper kan na de verzending precies volgen waar het pakket is.

Zodra de koper het pakket heeft ontvangen, kan die dat via Vinted bevestigen. Op dat moment wordt het geld door Vinted op jouw account gestort. Vanuit daar kun je het overmaken op je bankrekening.

terug naar menu ↑

Is Vinted betrouwbaar?

Het platform Vinted is op zichzelf absoluut betrouwbaar. Wel kan het zijn dat je te maken krijgt met oplichters die via het platform spullen kopen of verkopen. Daarom is het goed om altijd eerst te checken met wie je in zee gaat. Online zijn verschillende verhalen te vinden van mensen die opgelicht zijn via Vinted. Hierbij wordt bijvoorbeeld door de koper geclaimd dat het pakket niet ontvangen of defect is, waardoor die zijn geld terugkrijgt en jij met lege handen achterblijft. Ook zijn er verschillende verhalen te vinden van mensen die zijn opgelicht door mensen die de verkoop buiten het platform om wilden regelen. Kijk daar dus mee uit. 

Het fijne is dat zowel kopers als verkopers een beoordeling kunnen krijgen van mensen die iets van ze hebben gekocht of aan ze hebben verkocht. Zo kun je enigszins inschatten of iemand betrouwbaar is. Twijfel je? Dan kun je het misschien beter niet doen.

terug naar menu ↑

Kosten Vinted

Het gebruik van Vinted is in de basis gratis. Als verkoper betaal je niet voor het plaatsen of verkopen van je producten. Als koper krijg je wel te maken met kosten. Zo betaal je voor Kopersbescherming (5% van de artikelprijs, plus €0,70). Ook betaal je als koper voor de verzendkosten. Hierbij kun je zelf kiezen uit de beschikbare verzendopties.

terug naar menu ↑

Klantenservice / support

Heb je een vraag of loop je tegen een probleem aan? Dan kun je eerst de FAQ-pagina bekijken of je daar het antwoord op jouw vraag kunt vinden. Is dat niet zo, dan kun je contact opnemen met de klantenservice van Vinted via het contactformulier op de website.

terug naar menu ↑

Privacy & persoonlijke gegevens

Wil je weten welke persoonlijke gegevens Vinted verzamelt en hoe het zit met jouw privacy? Dan kun je daar alles over lezen in het privacybeleid op de website. 

terug naar menu ↑

Account verwijderen

Je account op Vinted verwijderen kun je gemakkelijk zelf regelen via jouw account. Door naar ‘Mijn instellingen’ te gaan kun je kiezen voor de optie ‘Account verwijderen’.

terug naar menu ↑

Conclusie

Als je graag gebruikte kleding of andere spullen wilt verkopen, dan zou je dit via Vinted kunnen doen. Het platform is ontzettend populair, waardoor er veel kopers te vinden zijn. Hoewel het platform zelf betrouwbaar is, is het wel verstandig om altijd goed te checken met wie je in zee gaat. Zo kun je eventuele oplichting grotendeels voorkomen.

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen 

Kan je op Vinted opgelicht worden?
Opgelicht worden kan altijd, ook op Vinted. Zorg daarom dat je altijd checkt met wie je in zee gaat en dat je een verkoop nooit buiten het platform om regelt.

Wat zijn de kosten bij Vinted?
Verkopen via Vinted is volledig gratis. Als koper betaal je voor Kopersbescherming. Dit is 5% van de artikelprijs, plus €0,70. Ook betaal je als koper voor de verzending van het product. Je kunt zelf uit beschikbare verzendopties kiezen.

Hoe werkt de betaling van Vinted?
Als iemand jouw product koopt, dan betaalt de koper het product direct. Het bedrag wordt gereserveerd door Vinted. Als de koper jouw product heeft ontvangen, maakt Vinted de betaling over in je Vinted Portemonnee. Vanuit daar kun je het bedrag laten overmaken op jouw bankrekening.

Heb je ervaring met Vinted?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

Toon alles Nuttigst Positieve reviews Negatieve reviews
 1. Review geschreven door Eli

  Je kunt leuk verkopen op Vinted maar doe dit niet met echt waardevolle spullen. Als er iets mis gaat met transactie dan ben je vaak je sale of geld kwijt. Belabert klantenservice.

  Nuttig(1) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 2. Review geschreven door Sanne

  Je betaalt bij elke aankoop wat extra ivm kopersbescherming. Ik heb nu een artikel opgestuurd gekregen dat gebreken heeft terwijl in de advertentie stond dat het in perfecte staat zou zijn. Verkoper en ik zijn het er over eens dat het artikel niet volstaat (de verkoper had de beschadiging over het hoofd gezien). Ik kan het dus terugsturen en mijn aankoopbedrag terug krijgen. Maar volgens Vinted zijn de kosten voor de retourzending voor de koper. Ik vind het geen kopersbescherming als ik kosten moet maken wanneer de verkoper een fout maakt.

  Nuttig(4) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 3. Review geschreven door EvH

  Als ik nog minder stemmen kon geven deed ik dat. Ik heb in november 2022 een bedrag betaald voor een aankoop op vinted via ideal van € 13,32. Vinted heeft de bestelling automatisch geannuleerd en aangegeven dat ze het geld zouden terugstorten. Deze terugbetaling is nooit uitgevoerd. Ik heb bankafschriften moeten overleggen en zelfs een verklaring van mijn bank af moeten laten geven om te bewijzen dat ik het geld nooit heb ontvangen. Wekelijks heb ik contact met vinted en elke week krijg ik dezelfde reactie. Dat ze tijd nodig hebben om het uit te zoeken en bedanken ze me voor mijn geduld. Dat duurt nu al ruim 3 maanden. Dus mijn geduld is al ruimschoots op. Uiteraard heb ik er geen enkel vertrouwen meer in dat ik het geld ooit nog terug krijg. Ik begrijp dat het om een luttel bedrag gaat in de ogen van vele, maar het is het principe dat telt. Ik ben bijna geneigd om mijn rechtsbijstand hierop te zetten. Gewoon om duidelijk te maken dat je zo niet met je klanten omgaat. Daarnaast ben ik nog van plan contact op te nemen met de bank waarmee zij zaken doen in Nederland (ING) het lijkt me slechte reclame als een van je partners zo met een veelvoud aan klanten omgaat. Want Inmiddels is het me ook duidelijk dat mijn geval niet op zichzelf staat en dat er ontelbaar veel klanten zijn met hetzelfde verhaal. Zo verdien je ze als bedrijf wel heel erg makkelijk

  Nuttig(2) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd

  3 ervaringen Vinted

  1.7 uit 5
  0
  0
  0
  2
  1
  Schrijf een review
  enqueteplein.nl