• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 161 artikelen

Peerby

Peerby

Wil je graag geld verdienen met het uitlenen van jouw gereedschap, verkleedkleren of huishoudelijke apparaten? Dan is dat mogelijk via het platform Peerby. Wil je weten hoe Peerby werkt, of dit platform betrouwbaar is en wat de voor- en nadelen van Peerby zijn? In deze review lees je er alles over.

Voordelen & Nadelen 

Pluspunten:
 • Gemakkelijk geld verdienen
 • Spullen uitlenen aan mensen in jouw buurt
 • Je spullen vallen onder de Peerby garantie
 • Veel vraag naar spullen
 • Geld voor verhuur wordt overgemaakt op je rekening

Nadelen:
 • Om spullen te lenen heb je een abonnement nodig

terug naar menu ↑

Over Peerby

Peerby is een platform waarop je spullen kunt huren of lenen (of verhuren of uitlenen) bij de mensen in jouw buurt. Dit is niet alleen milieuvriendelijk, maar bespaart je ook nog eens geld. Zo kun je eenmalig bepaald gereedschap of andere benodigdheden lenen, zonder dat je dat product gelijk hoeft te kopen. Met het uitlenen van jouw spullen kun je via dit platform geld verdienen.

terug naar menu ↑

Hoe werkt Peerby?

Op Peerby kunnen mensen hun producten te huur of te leen aanbieden. Zo kunnen andere mensen die spullen lenen of huren.

Op het platform zijn superveel verschillende producten te vinden. Van statafels tot statieven en van drones tot hogedrukreinigers. Maar ook voor verkleed- en gelegenheidskleding en voor speelgoed en muziekinstrumenten kun je op het platform terecht.

Het platform van Peerby is erg gemakkelijk te gebruiken. Door middel van de zoekbalk kun je het product zoeken dat je graag zou willen lenen. Vervolgens kun je een profiel aanmaken en een verzoek aan de eigenaar van het product sturen om het product te huren. Als de buur akkoord gaat, kun je het product lenen en vervolgens op de afgesproken datum en tijd weer terugbrengen.

Als je jouw eigen spullen wilt verhuren via Peerby, dan kun je daarvoor een profiel aanmaken op de website. Vervolgens kun je jouw spullen gemakkelijk aanbieden. Hierbij kun je een omschrijving geven van het product en aangeven wat het lenen van het product kost. Wat handig is, is dat je ook zelf actief op zoek kunt gaan naar wat de mensen in jouw buurt zoeken. Zo kun je kijken of dat iets is wat jij toevallig in huis hebt en dat (tegen betaling) uitlenen.

Zodra jouw product online staat, kunnen buren een verzoek indienen om het te huren. Als het verhuren van het product jou uitkomt, dan kun je de verhuur accepteren. Je bepaalt zelf voor hoeveel je het product verhuurt. De huurder maakt dat bedrag over via iDEAL. 

Inschrijven bij Peerby is gratis. Ook het aanbieden van spullen is gratis. Zodra je tegen betaling iets verhuurt, dan betaal je 15% aan service- en garantiekosten aan Peerby. Met de Peerby garantie kom je in aanmerking voor een vergoeding ter waarde van maximaal 2000 euro om je product te repareren of vergoeden als het beschadigd, vermist of gestolen is. Als je spullen wilt huren via Peerby, dan heb je daar een lidmaatschap voor nodig. Je kunt kiezen voor een maand- of jaarabonnement. De kosten hiervoor zijn €2,99 per maand. Voor dit geld kun je onbeperkt spullen lenen.

terug naar menu ↑

Hoeveel verdien je?

Hoeveel je kunt verdienen via Peerby hangt van een aantal dingen af. Allereerst van de vraag naar de producten die jij aanbiedt. Daarnaast hangt het ook af van hoeveel jij voor de verhuur van jouw producten vraagt. Ook de hoeveelheid producten die je aanbiedt, heeft invloed op hoeveel geld je via dit platform kunt verdienen.

Peerby is vooral een manier om op een leuke en makkelijke manier een zakcentje bij te verdienen door mensen blij te maken met het kunnen huren van jouw producten. Echt rijk zul je er dus niet van worden, maar voor mensen die graag iets willen bijverdienen, kan Peerby een goede oplossing zijn.

terug naar menu ↑

Is Peerby betrouwbaar?

Peerby is absoluut een betrouwbaar platform. Niet alleen dienen mensen die producten willen huren een lidmaatschap af te sluiten en hun identiteit te verifiëren, maar je bent als verhuurder ook beschermd als er iets met jouw product gebeurt. De Peerby Garantie zorgt er namelijk voor dat je aanspraak kunt maken op een bedrag tot €2000 voor de reparatie of vervanging van jouw product bij beschadiging, verlies of diefstal. Zo hoef je als verhuurder niet bang te zijn dat je met lege handen komt te staan op het moment dat iemand jouw product kapotmaakt of als het product wordt gestolen. Dit is toch wel fijn om te weten als je producten met een hoge aanschafwaarde te huur aanbiedt. Houd er wel rekening mee dat er uitzonderingen zijn die niet onder de garantie vallen. Die uitzonderingen vind je op de website.

terug naar menu ↑

Klantenservice / support

De communicatie over de (ver)huur van producten is tussen de verhuurder en de huurder. Samen maak je afspraken over de prijs en de verhuurperiode. Mocht er een probleem zijn of mocht je vragen hebben over het platform, dan kun je contact opnemen met de klantenservice van Peerby. Dit kan onder andere via e-mail, Twitter en Facebook Messenger.

terug naar menu ↑

Privacy & persoonlijke gegevens

Wil je weten welke gegevens Peerby verzamelt en wat daarmee gedaan wordt? Dan kun je daar alles over vinden in de privacy- en cookieverklaring op de website.

terug naar menu ↑

Account verwijderen

Als je als verhuurder je account wilt verwijderen, dan kun je dit gemakkelijk zelf regelen via jouw account. Wil je als huurder je lidmaatschap opzeggen? Dan is dit op ieder moment mogelijk via je account. Je lidmaatschap blijft dan geldig tot het einde van de periode die je al betaald hebt. Tot die tijd kun je dus nog huren en lenen.

terug naar menu ↑

Conclusie

Peerby is een handig platform voor wie spullen wil (ver)huren of (uit)lenen. Mensen die iets willen lenen, kunnen dit tegen een relatief laag bedrag doen, al heb je wel een lidmaatschap nodig. Mensen die producten willen verhuren, kunnen hier een leuk zakcentje mee verdienen. Peerby is daarom zeker een interessant platform voor mensen die graag wat extra geld willen verdienen of graag willen bijdragen aan een beter milieu.

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen 

Hoe betrouwbaar is Peerby?
Peerby is een zeer betrouwbaar platform voor het (ver)huren en (uit)lenen van producten. Mede door de Peerby Garantie ben je als verhuurder beschermd bij schade, diefstal of verlies van jouw verhuurde producten.

Is Peerby gratis?
In de basis is Peerby gratis. Als je tegen betaling spullen verhuurt, dan betaal je 15% commissie aan Peerby. Voor het huren en lenen van spullen heb je een lidmaatschap nodig.

Wat doet Peerby?
Peerby is een platform waarop je spullen kunt (uit)lenen en (ver)huren van/aan de mensen in jouw buurt. Hierdoor bespaar je kosten, draag je bij aan een beter milieu en kun je eventueel wat extra geld verdienen.

Heb je ervaring met Peerby?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

Toon alles Nuttigst Positieve reviews Negatieve reviews
 1. Review geschreven door Davide

  In my opinion a scam I paid for the rental but I never received the rented material … the support does not respond but the subscription money has been paid … what can I say 50 euros the cost of a scam … .

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 2. Review geschreven door Freya

  Helaas zeer slechte ervaring met Peerby. Reden: de identificatieprocedure is echt onmogelijk. Je moet scherpe foto’s sturen van voor en achterzijde van je ID, paspoort of rijbewijs, of ID kaart. Maar hoe scherp je foto’s ook zijn, en hoe duidelijk het ook leesbaar is, het systeem. blijft zeggen dat je leesbare foto’s moet sturen. Horrible experience en ID bevestiging is gewoon onmogelijk. Daardoor kan ik geen zaken doen met Peerby. Jammer, want het was een leuk idee. Vroeger ben ik ook al eens lid geweest en toen liep het wel goed was n iet zo ingewikkeld. Maar het wachtwoord is verlopen. Hoewel hij het oude emailadres wel herkent stuurt hij op verzoek geen code, al zegt ie van wel waardoor dat oude account niet meer bruikbaar is. Erg jammer allemaal.

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 3. Review geschreven door Wim

  Verlopen datum van de vraag/lening/huur wordt door Peerby gecommuniceerd. Chat met lener verloopt onduidelijk , eigenlijk helemaal niet. Kortom veel bla, bla, weinig wol. Kortom ik stop er mee

  Nuttig(1) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd

  3 ervaringen Peerby

  1.7 uit 5
  0
  0
  1
  0
  2
  Schrijf een review
  enqueteplein.nl