• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 158 artikelen

Fiverr

Fiverr

Ben jij goed in het maken van logo’s, is jouw stem perfect voor het doen van voice-overs of kun jij niets beter dan teksten vertalen en zou je daar graag geld mee willen verdienen? Dan zou Fiverr zomaar eens het platform kunnen zijn waar je naar op zoek bent. Via Fiverr kun je namelijk heel makkelijk geld verdienen via internet door jouw skills aan te bieden. Wil je weten hoe Fiverr werkt, hoe het zit met de tarieven en of dit platform betrouwbaar is? In deze review lees je er alles over.

Plus- en minpunten

Pluspunten:
 • Verdien geld met jouw skills
 • Breng jouw diensten onder de aandacht
 • Vind gemakkelijk nieuwe klanten
 • Prijzen per project
 • Snelle uitbetaling na levering

Minpunten:
 • Relatief lage verdiensten
 • Je betaalt 20% per transactie aan het platform
 • Veel concurrentie

terug naar menu ↑

Over Fiverr

Fiverr is een online marktplaats waarop freelance diensten kunnen worden aangeboden en gekocht. Zo kunnen freelancers en bedrijven van over de hele wereld samenwerken. Voor bedrijven is Fiverr een handige manier om de beste freelancer voor een opdracht te vinden. En voor freelancers is de website ideaal om meer aandacht te krijgen voor hun diensten en om nieuwe klanten te trekken.

Op Fiverr kun je een enorm uitgebreid aanbod aan diensten vinden. Als freelancer kun je jouw diensten in een van de volgende categorieën aanbieden:

 • Graphics & Design
 • Digital Marketing
 • Writing & Translation
 • Video & Animation
 • Music & Audio
 • Programming & Tech
 • Data
 • Business
 • Lifestyle

De enorme hoeveelheid mogelijkheden om geld te verdienen met jouw skills maakt Fiverr zo populair onder mensen die vanuit huis geld willen verdienen met iets waar ze goed in zijn.

terug naar menu ↑

Hoe werkt Fiverr?

Wie geld wil verdienen door werk of skills te verkopen, kan dat via Fiverr doen. Door jouw diensten op de website te plaatsen, kunnen bedrijven zien wat je aanbiedt en er eventueel voor kiezen om jou in te huren voor het maken van een website of illustratie, het schrijven van een songtekst of voor het regelen van een gedeelte van de marketing.

Om jouw diensten aan te kunnen bieden via de website, dien je je eerst aan te melden op Fiverr als verkoper. Dit kun je binnen een halve minuut regelen. Nadat je je e-mailadres hebt geverifieerd, kun je gelijk aan de slag. 

Eerst is het belangrijk om je profiel te maken, zodat bedrijven weten wie je bent, wat je doet en in welke talen ze je kunnen benaderen. Vervolgens kun je gaan invullen wat voor skills je hebt en een foto toevoegen. Het kan zijn dat het platform je vraagt om je identiteit te verifiëren. Dit doen ze om het platform zo veilig mogelijk te houden.

Zodra je je profiel hebt aangemaakt, kun je een Gig gaan aanmaken. Een Gig is jouw dienst die vervolgens door bedrijven bekeken en eventueel gekocht kan worden. Je kunt meerdere Gigs aanmaken, waardoor je dus ook verschillende diensten kunt aanbieden. Bij het aanmaken van een Gig kun je ook aangeven wat jouw tarieven zijn. De tarieven mogen ergens tussen de $5 en $995 liggen.

Tip: Bij het aanmaken van een Gig is het belangrijk dat je de tijd neemt om bedrijven te overtuigen dat ze jou moeten hebben. Zorg dus voor een titel die opvalt en kies voor tags die verkopers naar jouw Gig zullen leiden.

Als een bedrijf jou wil hebben, dan ontvang je daar een bericht over. Vervolgens kun je via het systeem met de klant in gesprek gaan om te bepalen wat die precies nodig heeft. Daarna ga je aan de slag met de opdracht en lever je die af. Zodra de opdracht is afgerond, ontvang je de betaling.

terug naar menu ↑

Functies

Voor het aanbieden van jouw diensten op Fiverr zijn op de website zelf een hoop tips te vinden. Daarnaast kun je gebruikmaken van diverse handleidingen en is het mogelijk om tegen betaling diverse cursussen te volgen om jouw skills uit te breiden of te verbeteren en om meer bezoekers te trekken en meer verkopen te doen. De Fiverr podcast Ninetwentynine is interessant om te beluisteren als je graag wilt groeien en je ambities wilt waarmaken. Daarnaast kun je door middel van Fiverr Workspace het beste uit jezelf en jouw aanbod halen. En je kunt met andere freelancers in contact komen door middel van een van de vele evenementen.

terug naar menu ↑

Tarieven

Lid worden van Fiverr en er je Gigs op plaatsen, is volledig gratis. Op het moment dat je een opdracht hebt aangenomen en die voltooid is, ga je pas geld betalen voor het platform. Voor elke transactie die aan jou wordt gedaan, betaal je 20% aan het platform. Dit betekent dus dat je zelf 80% van de transactie overhoudt. 

terug naar menu ↑

Is Fiverr betrouwbaar?

Fiverr is absoluut een betrouwbaar platform voor het aanbieden van jouw diensten. Zodra een bedrijf een opdracht bij jou plaatst en jij die opdracht naar tevredenheid uitvoert en inlevert, kun je er zeker van zijn dat het overeengekomen bedrag voor de opdracht netjes zal worden overgemaakt. Vaak gebeurt dit ook nog eens snel, waardoor je niet lang op je geld hoeft te wachten of achter opdrachtgevers aan moet bellen of mailen om te vragen waar een betaling blijft.

terug naar menu ↑

Advies

Wil je graag geld vanuit huis verdienen door jouw skills aan te bieden op het internet? Dan kan Fiverr een heel fijn platform zijn. Het aanmaken van een account is simpel en na het invullen van je profiel kun je al snel een Gig plaatsen waar bedrijven vervolgens op kunnen reageren. Wat fijn is aan het platform is dat het veelvuldig gebruikt wordt door bedrijven. Daarnaast biedt het platform allerlei extra’s om jouw skills te verbeteren en om te groeien als freelancer. Wel is het goed om er rekening mee te houden dat je via Fiverr vaak minder verdient, omdat de concurrentie op het platform zo groot is. Fiverr is daarom erg geschikt om iets bij te verdienen, bijvoorbeeld naast je studie of baan, of voor het creëren van naamsbekendheid als freelancer.

Heb je ervaring met Fiverr?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Schrijf een review
enqueteplein.nl