• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 161 artikelen

Textbroker

Textbroker

Ben je goed in het schrijven van teksten en lijkt het je leuk om daar geld mee te verdienen? Dan zou je aan de slag kunnen gaan als tekstschrijver voor Textbroker. Wil je weten of werken voor Textbroker de moeite waard is, wat je er met het schrijven van teksten kunt verdienen en of Textbroker een betrouwbaar platform is? In deze review lees je er alles over.

Voordelen & Nadelen 

Pluspunten:
 • Geld verdienen vanuit huis
 • Veel opdrachten beschikbaar
 • Verdiensten afhankelijk van jouw niveau
 • Uitbetaling per week
 • Zelf bepalen hoe vaak en wanneer je schrijft
 • Geen extra kosten voor tekstschrijvers

Nadelen:
 • Relatief lage verdiensten
 • Textbroker verdient meer aan jouw teksten dan jijzelf
 • Lastig om hoog niveau te behalen

terug naar menu ↑

Over Textbroker

Textbroker is een bedrijf dat als missie heeft iedereen toegang te geven tot de beste content. Zij bieden opdrachtgevers de mogelijkheid om unieke content te laten schrijven door de bij hen aangesloten tekstschrijvers. Die content zorgt ervoor dat bedrijven beter scoren in zoekmachines en meer traffic genereren. Hierdoor kunnen bedrijven hun omzet verhogen.

Voor tekstschrijvers is Textbroker een partij die toegang biedt tot opdrachten van opdrachtgevers. Zo kun jij aan de slag gaan voor bedrijven door webteksten, productomschrijvingen of blogs te schrijven. Textbroker maakt vooraf prijsafspraken met de klant. Zo weet jij als tekstschrijver precies wat een opdracht zal opleveren en ben je er zeker van dat je ook daadwerkelijk betaald krijgt.

terug naar menu ↑

Hoe werkt Textbroker?

Als je als tekstschrijver aan de slag wilt gaan voor Textbroker, dan dien je je eerst bij deze partij aan te melden. Niet iedereen kan zomaar tekstschrijver worden voor dit platform. Omdat zij kwaliteit willen garanderen, dien je namelijk eerst een aanmeldtekst in te sturen. Aan de hand daarvan bepaalt Textbroker of jij geschikt bent als tekstschrijver en van welk niveau (ofwel classificatie) jouw teksten zijn.

Zodra je je hebt aangemeld en een aanmeldtekst hebt ingestuurd, ontvang je binnen enkele dagen een bericht van Textbroker of je geschikt bent en welke classificatie je toegewezen hebt gekregen. Vervolgens kun je je auteursprofiel gaan inrichten, waarna je daadwerkelijk teksten kunt gaan schrijven. Je bepaalt zelf welke opdrachten je aanneemt en hoeveel opdrachten je uitvoert.

Nadat jij de opdracht hebt gemaakt en ingeleverd, kan de opdrachtgever en/of iemand van Textbroker feedback geven. Als de tekst naar tevredenheid van de klant is, ontvang je de betaling voor de tekst in je account. Zodra je minimaal €10,- hebt verdiend, kun je een uitbetaling aanvragen. Je verdiensten worden per week uitbetaald.

terug naar menu ↑

Hoeveel verdien je?

Hoeveel je bij Textbroker kunt verdienen, is afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst hangen de verdiensten per woord af van jouw classificatie. Hoe hoger je classificatie is, hoe meer je kunt verdienen. Als je drie sterren hebt, verdien je bijvoorbeeld 1,1 cent per woord. Bij vier sterren is dit 1,5 cent per woord. Heb je vijf sterren? Dan verdien je 4,5 cent per woord. Je classificatie kan altijd veranderen, omdat jouw teksten af en toe beoordeeld worden door het team van Textbroker.

Je verdiensten hangen ook af van het soort order. Bij een OpenOrder krijg je een overzicht van opdrachten waar je uit kunt kiezen. Hiermee verdien je het bedrag dat geldt voor jouw kwaliteitsniveau. Een DirectOrder is een order die een opdrachtgever bij jou plaatst na het bekijken van jouw profiel. In dit geval kun je zelf de prijs per woord bepalen. De prijs per woord is in dit geval altijd minimaal 2 cent per woord. Een TeamOrder is een order die geplaatst wordt voor een speciaal team met bepaalde kennis. Bij een TeamOrder bepaalt de klant hoeveel die per woord betaalt. Dit is altijd minstens 1,9 cent per woord. Je kunt zelf bepalen of je deel wilt uitmaken van het team of niet.

Hoeveel tijd je investeert weegt ook mee. Hoe meer teksten jij aanneemt, hoe meer je kunt verdienen. Als je veel tijd investeert, kun je enkele honderden euro’s per maand verdienen met het schrijven van teksten via Textbroker.

terug naar menu ↑

Is Textbroker betrouwbaar?

Textbroker is absoluut een betrouwbare partij. Als je als tekstschrijver een opdracht aanneemt en die naar tevredenheid van de opdrachtgever uitvoert, kun je er zeker van zijn dat je de betaling daarvoor netjes in je profiel ontvangt. Ook wanneer je een uitbetaling aanvraagt, zul je deze altijd ontvangen.

terug naar menu ↑

Klantenservice / support

Heb je vragen over je profiel, opdrachten of uitbetalingen? Dan kun je contact opnemen met Textbroker via telefoon, e-mail of social media. Zo kun je altijd snel antwoord op jouw vraag krijgen.

terug naar menu ↑

Privacy & persoonlijke gegevens

Wanneer je voor een website als Textbroker aan de slag gaat als tekstschrijver, dan is het natuurlijk wel fijn om er zeker van te zijn dat er op een nette manier met jouw persoonlijke gegevens om wordt gegaan. Op de website van Textbroker kun je precies lezen welke gegevens deze website verzamelt en wat er met die gegevens gedaan wordt. Wil je weten welke gegevens Textbroker precies van jou heeft of wil je dat ze jouw gegevens verwijderen? Dan kun je contact opnemen met de klantenservice.

terug naar menu ↑

Account verwijderen

Heb je een tijdje voor Textbroker gewerkt, maar heb je daar geen zin meer in? Dan kun je twee dingen doen: 

 • Je neemt geen nieuwe opdrachten meer aan, maar laat je account wel bestaan
 • Je verwijdert je account op de website

Het verwijderen van je account kun je zelf regelen via de website.

terug naar menu ↑

Conclusie

Wie graag als tekstschrijver aan de slag wil gaan en geld wil verdienen met het uitvoeren van leuke en diverse opdrachten, kan zich met een gerust hart bij Textbroker aanmelden. Aan de hand van jouw niveau kun je teksten aannemen die jou leuk lijken. Zodra je de teksten hebt ingeleverd en die zijn goedgekeurd, krijg je netjes betaald. Doordat Textbroker zo nu en dan jouw teksten zal beoordelen, heb je de kans om een hogere classificatie te krijgen, waardoor je meer opdrachten aan kunt nemen en ook meer kunt verdienen. Zo kun je jezelf blijven ontwikkelen en je verdiensten verhogen.

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Is Textbroker betrouwbaar?
Ja, Textbroker is absoluut een betrouwbare partij. Je krijgt altijd betaald voor de opdrachten die je als tekstschrijver hebt uitgevoerd en uitbetalingen worden netjes gedaan.

Hoeveel kan ik verdienen met Textbroker?
Hoeveel je kunt verdienen bij Textbroker hangt af van hoeveel teksten je schrijft en welk classificatieniveau je hebt. Als je je inzet, is het mogelijk om enkele honderden euro’s per maand te verdienen.

Hoe werkt Textbroker?
Als tekstschrijver kun je je aanmelden bij Textbroker door middel van een aanmeldtekst. Aan de hand daarvan wordt jouw niveau bepaald. Vervolgens kun je opdrachten aannemen die voor jouw niveau bestemd zijn. Na het inleveren van een opdracht krijg je de vergoeding daarvoor uitbetaald op je account.

Heb je ervaring met Textbroker?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

Toon alles Nuttigst Positieve reviews Negatieve reviews
 1. Review geschreven door annemarie van vossen

  Totaal geen marktconforme betaling richting schrijvers.

  Nuttig(2) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd

  1 ervaring Textbroker

  1.0 uit 5
  0
  0
  0
  0
  1
  Schrijf een review
  enqueteplein.nl