• Online geld verdienen
  • 101 reviews
  • 161 artikelen
Side hustle – 11 ideeën voor extra inkomen

Side hustle – 11 ideeën voor extra inkomen

Heb je een vaste baan of ben je ondernemer en ben je op zoek naar extra inkomen? Dan kan het vinden van een geschikte side hustle een goed idee zijn. Ben je benieuwd wat een side hustle precies is, welke side hustles interessant zijn en wat de beste is? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Wat is side hustle?

Side hustle betekenis: Een side hustle is een manier om geld te verdienen naast je vaste baan. Een soort bijbaantje, dus. Een side hustle kan in principe van alles zijn, zolang het maar iets is wat extra inkomsten oplevert. 

terug naar menu ↑

Hoe kan ik extra geld verdienen?

Dat is de vraag die mensen die op zoek zijn naar een side hustle zichzelf stellen. Meestal zijn dit mensen die extra geld nodig hebben. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat ze iets willen aanschaffen of moeten afbetalen, maar ook omdat ze graag geld zouden willen beleggen of investeren, zodat ze daar een passief inkomen uit kunnen halen. Een side hustle kan dan een goede bijverdienste opleveren.

terug naar menu ↑

Wat zijn goede side hustles?

Er zijn honderden manieren te bedenken waarop je extra geld kunt verdienen naast je baan. Niet al die manieren leveren echter even veel geld op. Omdat het hebben van een side hustle tijd kost en je ook al een vaste baan hebt, is het natuurlijk wel zo prettig als de side hustle je een goede bijverdienste oplevert. Hieronder bespreken we een aantal side hustles die interessant kunnen zijn. Hierbij is het verstandig om te kijken naar opties die je leuk lijken.

terug naar menu ↑

1. Games spelen

Hou je van het spelen van spelletjes? Dan zou je daar je side hustle van kunnen maken. Met het spelen van games valt namelijk goed geld te verdienen. Niet alleen kun je games testen voor geld, maar je kunt ook geld verdienen met streamen of online spelletjes spelen en daar geld mee verdienen.

Als je je aanmeldt op websites waarop je spelletjes kunt spelen voor geld, dan verdien je daar gemiddeld 80 cent tot 11 euro per gewonnen spel mee. Aangezien een spel vaak niet langer duurt dan 2 minuten, kun je daar al snel een erg leuk bedrag mee verdienen. Wil je liever je gameplays streamen? Dan zou je daar met een beetje naamsbekendheid al snel €1.000 per maand mee kunnen verdienen.
Wil je ook spelletjes spelen als side hustle? Check dan: Geld verdienen met spelletjes

terug naar menu ↑

2. Honden uitlaten

Ga jij elke dag wandelen? Dan kun je daar geld mee verdienen. Hondeneigenaren hebben door werk, verplichtingen of ziekte niet altijd de tijd of mogelijkheid om hun hond drie keer per dag uit te laten. Die mensen gaan vaak op zoek naar een uitlaatservice. En aangezien jij toch al dagelijks wandelt, kun jij ze helpen én daar een leuk bedrag mee verdienen. Laat aan bekenden weten dat je hiervoor ingezet kan worden en plaats een bericht in de Facebookgroep van jouw stad of dorp om jouw dienst onder de aandacht te brengen.

terug naar menu ↑

3. Oppassen

Oppassen op kinderen of op huisdieren kan je fijne extra verdiensten opleveren. Dit is vooral interessant als dit iets is wat je leuk vindt om te doen. Ook in dit geval geldt dat je via bekenden en social media vaak het snelst aan oppasadressen komt.

terug naar menu ↑

4. Medisch proefpersoon

Geneesmiddelen dienen uitgebreid getest te worden en dat is waarom medische proefpersonen belangrijk zijn. Door jezelf als testpersoon te laten gebruiken, kun je de medische wetenschap helpen én een (heel) leuk zakcentje bijverdienen. Er zijn veel verschillende soorten onderzoeken waar mensen voor gevraagd worden. De meeste daarvan kun je gemakkelijk online vinden.

terug naar menu ↑

5. Verhuur je huis, kamer, auto of gereedschap

Een simpele manier om snel extra geld te verdienen is door je huis, kamer, auto of gereedschap te verhuren. Ga je zelf op vakantie? Verhuur je huis dan aan een ander. Zo verdien je geld met op vakantie gaan. Heb je een kamer over? Verhuur die dan (tijdelijk). Ook het verhuren van je auto kan een leuk bedrag opleveren. Datzelfde geldt voor het verhuren van gereedschap.

terug naar menu ↑

6. Spullen verkopen

Ben jij handig en vind je het leuk om op zoek te gaan naar bijzondere koopjes om die vervolgens door te verkopen? Dan zou je erover na kunnen denken om dat als side hustle te gaan doen. Koop tweedehands spullen, knap ze eventueel op, en verkoop ze vervolgens voor meer door.

Online side hustles

Vind je het fijner om online extra geld te verdienen? Ook dan zijn er een hoop opties, waaronder:

terug naar menu ↑

7. Dropshipping

Met dropshipping start je een webshop zonder voorraad, waardoor je geen grote investering hoeft te doen. Als een klant iets in jouw webshop koopt, dan wordt die bestelling automatisch bij de leverancier geplaatst. Die stuurt de bestelling vervolgens naar de klant. De klant betaalt jouw factuur en jij die van de leverancier. De winst is voor jou. 

Meer weten? Lees dan: Dropshipping – Wat is het en hoe werkt het?

terug naar menu ↑

8. Affiliate marketing

Een andere goede manier om online geld te verdienen, is door middel van affiliate marketing. Dit is vooral interessant voor wie al een website heeft of die zou willen maken. Door reclame te maken voor andere bedrijven op jouw website kun je gemakkelijk extra geld verdienen. 

Meer weten over affiliate marketing? Lees dan: Affiliate marketing – Online geld verdienen.

terug naar menu ↑

9. Word freelancer

Ben jij goed in het schrijven van teksten, het maken van foto’s of het ontwerpen van websites? Dan zou je aan de slag kunnen gaan als freelancer om zo extra geld te verdienen. Het fijne hieraan is dat het erg flexibel is.

terug naar menu ↑

10. Verkoop je kennis

Het schrijven van een e-book of het maken van een online cursus is een goede manier om extra geld te verdienen. Dit is vooral interessant als je veel kennis hebt van een onderwerp waar veel vraag naar is. Het maken van het boek of de cursus kost uiteraard tijd, maar daarna kun je achterover leunen terwijl het geld binnenkomt.

terug naar menu ↑

11. Begin een YouTube-kanaal

Vind jij het leuk om video’s te maken en denk je een interessant onderwerp te hebben? Dan zou je geld kunnen verdienen met een YouTube-kanaal. Houd er wel rekening mee dat het even kan duren voordat je er geld mee kunt verdienen, omdat je eerst voldoende abonnees moet hebben.

Meer weten? Lees dan: Geld verdienen met YouTube – Zo doe je dat.

terug naar menu ↑

Geld verdienen met een side hustle

Extra geld verdienen naast je vaste baan is goed mogelijk met een side hustle. Wat de beste side hustle voor jou is, is volledig afhankelijk van wie je bent, wat je kunt en wat je leuk vindt om te doen. Oriënteer je daarom rustig op alle verschillende mogelijkheden, zodat je iets kunt kiezen wat echt bij jou past. Zo is het verdienen van extra geld ook nog eens leuk.

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Wat is Sidehustle?

Een side hustle is iets wat je naast je vaste baan doet om extra geld te verdienen. Dit kan van alles zijn. Van honden uitlaten tot teksten schrijven, en van klussen tot YouTube-video’s maken.

Hoe extra geld verdienen naast fulltime baan?

Geld verdienen naast je fulltime baan kan op verschillende manieren. Zo zou je een bijbaan in loondienst kunnen nemen, maar je kunt ook voor een side hustle kiezen. Met een side hustle heb je meer vrijheid en kun je een leuk bedrag bijverdienen met iets wat je leuk vindt.

Wat is een goede bijverdienste?

Er zijn veel manieren om bij te verdienen. Je kunt een bijbaan nemen of een goede side hustle zoeken. Het voordeel van een side hustle is de flexibiliteit en vrijheid die je hebt. Je kunt zelf bepalen wat je wilt doen en wanneer je dat doet.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      enqueteplein.nl