• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 161 artikelen

StemPunt

StemPunt

Als je op zoek bent naar manieren om geld te verdienen met het online invullen van enquêtes, dan is de kans groot dat je StemPunt bent tegengekomen in je zoektocht naar goede enquête sites. Ben je benieuwd of StemPunt.nu een betrouwbaar onderzoekspanel is, hoe het precies werkt en hoeveel je bij dit panel zou kunnen verdienen? In deze review lees je er alles over.

Plus- en minpunten

Pluspunten:
 • Veel onderzoeken beschikbaar.
 • Inschrijfbonus van 100 punten.
 • Werkt met grote namen zoals BNN, NPO en Grolsch.
 • Uitbetaling in cadeaubonnen.
 • Mogelijkheid om je verdiensten aan een goed doel te schenken.
 • Handige app.

Minpunten:
 • Geen.

terug naar menu ↑

Over StemPunt

StemPunt is een onderzoekspanel dat onderdeel is van het fullservice onderzoeksbureau Motivaction. Het onderzoeksbureau gebruikt StemPunt om onderzoeken uit te zetten voor hun klanten. Dit doen ze onder andere door de panelleden hun mening te laten geven over de producten of diensten van de desbetreffende bedrijven.

Aan de hand van de gegevens die uit de onderzoeken komen, kunnen de bedrijven hun marketingstrategie, website of product aanpassen om de wensen van de consument (meer) tegemoet te komen. Jouw mening draagt dus bij aan de ontwikkeling of verbetering van bijvoorbeeld ontbijtgranen, de website van een bekend merk of de programmering van bijvoorbeeld NPO.

terug naar menu ↑

Hoe werkt het?

Bij StemPunt verdien je punten met het invullen van enquêtes. Deze punten kun je vervolgens inwisselen voor cadeaubonnen van bekende (web)winkels, voor een donatie aan een goed doel, of je kunt de punten sparen voor een dagje uit.

Om mee te kunnen doen aan de onderzoeken, dien je je eerst als panellid aan te melden. Die doe je via de website. Het aanmelden is snel gedaan, gratis en vrijblijvend. Voor je aanmelding krijg je direct een bonus van 100 punten. Om je aan te kunnen melden dien je in Nederland te wonen en 16 jaar of ouder te zijn.

Zodra je je hebt aangemeld, vul je je profiel op de website zo compleet mogelijk in. Dit doe je zodat je uitnodigingen kunt ontvangen voor onderzoeken die bij je passen. Zodra er een enquête beschikbaar is waar jij geschikt voor bent, krijg je hierover een e-mail. Je kunt de enquête dan invullen via de app of via internet.

Voor een ingevulde enquête krijg je punten. De hoeveelheid punten die krijgt, hangt af van het onderzoek. De punten kun je opsparen en inwisselen zodra je een waarde van 10 euro bij elkaar hebt weten te sparen. De punten zijn in te wisselen voor online cadeaubonnen van onder andere Bol.com, HEMA, Pathé, de Bijenkorf, ICI Paris en Zalando. Ook kun je ervoor kiezen om de punten aan een goed doel te doneren, zoals bijvoorbeeld aan het Wereld Natuur Fonds, War Child, het Rode Kruis of KWF Kankerbestrijding.

Naast dat je punten kunt verdienen met het meedoen aan onderzoeken, krijg je ook punten als je nieuwe leden aanbrengt. Zodra het lid dat jij hebt aangebracht een onderzoek invult, krijg jij daar 500 punten voor.

terug naar menu ↑

Hoeveel verdien je?

Hoeveel je bij dit panel kunt verdienen, hangt voornamelijk af van hoe actief je deelneemt aan de onderzoeken. Daarnaast hangt het ook af van hoeveel onderzoeken er beschikbaar zijn en of jij daar geschikt voor bent. Als je actief deelneemt, zou je enkele tientallen euro’s per maand kunnen bijverdienen op deze enquête site. Die verdiensten kun je vervolgens uit laten keren in waardebonnen naar keuze.

Wil je graag meer bijverdienen? Of ben je op zoek naar enquête sites die je uitbetalen in cash? Check dan de top 8 beste enquête sites. Door je bij één of meer van de panels in die lijst aan te melden, zou je tot enkele honderden euro’s per maand kunnen bijverdienen met het invullen van enquêtes.

terug naar menu ↑

Is StemPunt betrouwbaar?

Ja, StemPunt is absoluut een betrouwbaar onderzoekspanel. Niet alleen werkt het panel samen met grote namen, maar ze hebben ook nog eens een goede klantenservice en ze zijn transparant over wat ze wel en niet met jouw gegevens doen. Als lid van dit panel kun je ervan uitgaan dat de punten voor ingevulde enquêtes daadwerkelijk worden uitgekeerd en dat je de cadeaubonnen waar je de punten voor inwisselt ook echt zult ontvangen.

terug naar menu ↑

Klantenservice / support

Op StemPunt.nl kun je terecht op de pagina ‘Helpdesk’ als je een vraag hebt. Daar lees je precies hoe StemPunt werkt, hoe vaak je uitnodigingen voor onderzoeken zult ontvangen en hoe je je persoonlijke gegevens aan kunt passen. Mocht je daar geen antwoord kunnen vinden op jouw vraag, dan kun je contact opnemen met de klantenservice via het contactformulier op de website. In dat geval ontvang je binnen twee werkdagen een antwoord.

terug naar menu ↑

Privacy & persoonlijke gegevens

StemPunt verwerkt een aantal persoonlijke gegevens van leden. Zo verzamelen ze onder andere je voor- en achternaam, e-mailadres en geslacht. Deze gegevens worden gebruikt om een account voor je aan te maken, je uit te nodigen voor onderzoeken waar je geschikt voor bent en om je de nieuwsbrief toe te sturen. Wil je weten welke gegevens ze precies verzamelen en wat ze daarmee doen? Check dan de privacyverklaring op de website.

terug naar menu ↑

Account verwijderen

Je account op StemPunt verwijderen, kun je gemakkelijk zelf regelen. Hiervoor log je eerst in op de website. Vervolgens ga je naar je instellingen, waar je op ‘Uitschrijven’ klikt. Je kunt daar de reden opgeven waarom je je wilt uitschrijven en vervolgens op ‘Doorgaan’ klikken. Na het invullen van je wachtwoord kun je op ‘Verwijder mijn account definitief’ klikken.

terug naar menu ↑

Advies

Hoewel StemPunt niet in de top 8 best betaalde enquête sites staat, is het zeker de moeite waard om je bij dit onderzoekspanel aan te melden als je graag zoveel mogelijk geld wilt verdienen met het invullen van enquêtes. StemPunt zet leuke onderzoeken uit, heeft een handige app en je kunt je punten inwisselen voor cadeaubonnen van bekende (web)winkels.

Heb je ervaring met StemPunt?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bolcomLaat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

Toon alles Nuttigst Positieve reviews Negatieve reviews
 1. Review geschreven door T. Bertram-de Clercq

  Interessante vragenlijsten die je regelmatig krijgt. Plus een handig bericht als er weer wat nieuws voor je klaar staat. AL met AL een mooie manier om wat EXTRA te verdienen . . .

  Nuttig(1) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 2. Review geschreven door Appelflap

  Stempunt is een fijne enquête website. Je word vaak gevraagd voor enquêtes en de beloning is goed. Ook de ondersteuning is prettig. En er zijn veel verschillende cadeaukaarten waar je uit kunt kiezen. Zeker aan te raden

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 3. Review geschreven door Erwin Hellings

  Ik had altijd een app maar die ben ik kwijt geraakt, waar kan ik die downloaden? Vriendelijke groet Erwin Hellings

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 4. Review geschreven door Edwin Ganzevles

  Ik vul constant enquetes in voor stempunt en als ik met een enquete klaarben krijg ik de melding dat ik de site niet kan bezoeken vanuit het land waaruit ik reageer.Ik kan dus niet mijn puntentotaal controleren en zien of ik al een bon heb verdiend.Groetend,Edwin Ganzevles

  Nuttig(1) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 5. Review geschreven door lenny

  bonnen nooit gekregen en geen enkele reactie van hun kant. Meerdere keren geprobeerd maar ze reageren nergens op.

  Nuttig(1) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 6. Review geschreven door Hans

  Helaas, als je voor je werk een tijdje in t buitenland bent heb je pech! Inloggen onmogelijk, ( wat vooheen wel kon) dus geen kadobon te bestellen. Reactie van Stempunt “ das beveiliging. Helaas. Kom maar naar NL dan kan t wel!” Een absurd antwoord. Ik heb toch n account met password? En geen reactie meer op mijn mail. Na jaren positieve ervaring nu totaal afgedaan wegens deze misstand en klantonvriendelijkheid

  Nuttig(0) Niet nuttig(0)U hebt al gestemd
 7. Review geschreven door AA

  Je kan zelf beslissen of je wel of niet meedoet aan de aangeboden enquete en de uiteindelijke uitbetaling in cadeaubonnen gaat super snel. zeker wel betrouwbaar

  Nuttig(5) Niet nuttig(1)U hebt al gestemd

  7 ervaringen StemPunt

  3.4 uit 5
  4
  0
  0
  1
  2
  Schrijf een review
  enqueteplein.nl