• Online geld verdienen
  • 101 reviews
  • 162 artikelen
Passief inkomen – Passief geld verdienen

Passief inkomen – Passief geld verdienen

Passief inkomen is een term die je steeds vaker voorbij ziet komen. Maar wat is passief vermogen of een passief inkomen nu eigenlijk precies? Hoe kun je geld voor je laten werken? En waar moet je rekening mee houden als je passief geld wilt verdienen? In dit artikel lees je alles over een passief inkomen en bespreken we 10 manieren om passief geld te verdienen.

Passief inkomen betekenis

Een passief inkomen is een inkomen dat je ontvangt zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Een passief inkomen komt vaak voort uit iets waarin je in het verleden wél tijd hebt gestopt en wat je nu geld oplevert zonder dat je daar nog (veel) werk aan hebt. Je kunt bijvoorbeeld een passief inkomen halen uit beleggingen, vastgoed of affiliate marketing, maar dat zijn zeker niet de enige manieren om een passief inkomen te verdienen.

terug naar menu ↑

Hoe kan je passief inkomen verdienen?

Er zijn veel manieren waarop je passief geld kunt verdienen. Hieronder hebben we 10 manieren om een passief inkomen te genereren voor je op een rijtje gezet:

1. Affiliate marketing

Heb je een website over een bepaald onderwerp, zoals sport, voeding of reizen, of wil je die maken? Dan kun je geld met die website verdienen door advertenties en links te plaatsen naar websites/webshops waar mensen producten/diensten kunnen kopen die passen bij waar jij over schrijft. Dit wordt affiliate marketing genoemd. Met iedere klik of aankoop die via een advertentie of link op jouw website gedaan wordt, verdien jij geld. Heb je een website met veel bezoekers? Dan kun je hier een leuk passief inkomen uithalen.

2. Geld verdienen met YouTube

Populaire vloggers weten dat je met video’s op YouTube een hoop geld kunt verdienen. Vind jij het leuk om video’s te maken over jouw leven, hobby of werk? Dan zou je die op YouTube kunnen plaatsen om er geld mee te verdienen. Houd er wel rekening mee dat dit minder makkelijk is dan het lijkt. Zo moet je minimaal 1000 abonnees hebben om advertenties te kunnen plaatsen. Om die abonnees te verzamelen, zul je dus een goed idee moeten hebben.

3. Beleggen

Heb jij genoeg kennis van beleggen of ben je bereid die kennis op te doen? Dan kan dit een zeer interessante manier van geld verdienen zijn. Vooral voor mensen met een leuk spaarbedrag is dit een geschikte manier om geld voor je te laten werken. Zorg er wel voor dat je weet wat de risico’s zijn en dat je niet meer investeert dan je kunt missen.

4. Investeren in vastgoed

Heb jij een leuk spaarbedrag? Dan zou je kunnen investeren in vastgoed om geld te verdienen met je spaargeld. Zo kun je bijvoorbeeld vastgoed kopen om te verhuren, maar je kunt er ook voor kiezen om vastgoed te kopen, op te knappen en vervolgens voor meer te verkopen.

5. Dropshipping

Met dropshipping start je een webshop zonder daar een grote investering voor te doen. Dropshipping houdt in dat jij producten aanbiedt in je webshop zonder dat je die zelf op voorraad hebt. Koopt iemand iets bij jou? Dan plaats jij die bestelling bij de groothandel of fabrikant met wie je samenwerkt. Vervolgens sturen zij de bestelling naar de klant. De klant betaalt jou, jij betaalt de fabrikant en de winst is voor jou.

6. Kamer of huis verhuren

Heb jij een kamer in je huis over of een (vakantie)huis waar je niet altijd aanwezig bent? Dan zou je die kunnen verhuren om er geld mee te verdienen.

7. Online cursus maken

Heb jij kennis die nuttig is voor anderen? Dan zou je die kunnen verwerken in een cursus die mensen tegen betaling (online) kunnen volgen.

8. E-book schrijven

Een e-book schrijven is een goede manier om bepaalde kennis te verkopen. Je investeert in het schrijven, biedt het e-book vervolgens te koop aan op je website en laat het daarna voor je werken.

9. Jouw ontwerpen verkopen

Ontwerp jij prachtige website-sjablonen, toffe T-shirts of maak je mooie foto’s? Dan zou je die kunnen verkopen.

10. Je auto verhuren

Heb je een auto die vaker stilstaat voor de deur dan dat je hem gebruikt? Dan zou je die kunnen verhuren.

terug naar menu ↑

Hoeveel geld heb je nodig voor een passief inkomen?

De manieren waarop je een passief inkomen kunt verdienen, verschillen enorm van elkaar. Niet alleen qua werkwijze en mogelijke risico’s, maar ook qua bedrag dat je nodig hebt voor een passief inkomen. Want vaak is er een investering nodig, voordat je een passief inkomen kunt verdienen.

Het bedrag dat je nodig hebt voor het verdienen van een passief inkomen kan uit verschillende zaken bestaan. Zo kan het geld zijn dat je nodig hebt voor de aankoop van een website, belegging of vastgoed. Maar ook de kosten die daarbij horen. Denk bijvoorbeeld aan servicekosten, kosten voor het uitbesteden van bepaalde zaken, en apparatuur of software die je nodig hebt.

Om het bedrag dat je nodig hebt te berekenen, tel je alle kosten bij elkaar op. Zo weet je hoeveel geld je per maand (of per jaar) nodig hebt.

terug naar menu ↑

Inkomen genereren- een passief inkomen vergt tijd

Een passief inkomen heb je niet van de een op de andere dag. Vaak is het nodig om er eerst een hoop tijd in te stoppen, voordat je er geld mee kunt verdienen. Zo kost het bijvoorbeeld tijd om een website te bouwen, om naamsbekendheid te krijgen of om geld te verdienen met een investering. Een passief inkomen opbouwen, zal in het begin vaak weinig opleveren, maar uiteindelijk is het mogelijk om er een leuk bedrag uit te halen.

terug naar menu ↑

Hoe kun je geld voor je laten werken? 

Wil jij graag geld verdienen waar je niets (meer) voor hoeft te doen? Dan zijn er genoeg manieren om dat te realiseren. In dit artikel heb je er in ieder geval 10 gevonden. Houd er rekening mee dat niet elke manier van een passief inkomen genereren voor iedereen geschikt is. Kies dus voor een manier die bij jou past en zorg dat je weet wat de eventuele risico’s zijn.

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Wat betekent passief inkomen?

Een passief inkomen is een inkomen waar je niets (meer) voor hoeft te doen. Dat inkomen zorgt elke maand voor geld in het laatje door een investering die je in het verleden hebt gedaan. Het genereren van een passief inkomen kan in de eerste instantie een hoop tijd (en geld) kosten, maar je uiteindelijk een fijn inkomen opleveren.

Hoe kun je online passief geld verdienen?

Online geld verdienen, is een goede manier om een passief inkomen te genereren. Dit kan bijvoorbeeld door middel van dropshipping, YouTube, affiliate marketing of het online verkopen van ontwerpen.

Wat is de beste manier om een passief inkomen te genereren?

De beste manier om een passief inkomen te verdienen, is doen wat bij jou past. Heb je flink wat geld achter de hand? Dan zou investeren in aandelen of vastgoed een goede manier kunnen zijn. Ben je goed in content maken? Dan kun je bijvoorbeeld door middel van affiliate marketing of YouTube geld verdienen.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      enqueteplein.nl