• Online geld verdienen
 • 101 reviews
 • 151 artikelen
Wanneer is er een Zara Sale in 2023?

Wanneer is er een Zara Sale in 2023?

De Zara kennen we natuurlijk allemaal wel. Het is een kledingwinkel die voor iedereen wel wat te bieden heeft en die verschillende prijsklassen aanbiedt. Van oorsprong is Zara een Spaanse kledingketen, maar het concern verkoopt de kleding wereldwijd. In ieder land zou je zomaar een Zara tegen kunnen komen. De strategie van de Zara is gebaseerd op het fast-fashion concept. Het snel ontwerpen van nieuwe mode en dit zo snel mogelijk in de winkels hangen of online verkopen. De Zara is niet de duurste winkel, maar ook zeker niet de goedkoopste, daarom is het altijd fijn om te weten wanneer de winkel een sale houdt. In dit artikel vertellen we je wanneer je bij de Zara een sale kunt verwachten in 2023!

De geschiedenis van de Zara

De Zara werd in het jaar 1975 opgericht door de Spaanse zakenman Amancio Ortega Gaona. Hij begon meer dan tien jaar daarvoor al zijn eigen atelier, in 1963. Amancio opende zijn eerste echte winkel in La Coruña in het jaar 1975 en noemde deze winkel Zara. Het begon als een eenmansbedrijf, maar uiteindelijk groeide de Zara uit tot een van de grootste modebedrijven ter wereld. In een jaar brengt de winkel zo’n 16.000 nieuwe kledingstukken op de markt volgens het fast-fashion model. De eerste vestiging buiten Spanje werd geopend in het jaar 1980 in Porto, Portugal. Buiten Europa opende hij zijn eerste winkel in de Verenigde Staten in het jaar 1989 en de eerste winkel in Nederland werd geopend in 1999 in Almere. Inmiddels bestaat de keten uit meer dan 2000 winkels wereldwijd, verspreid over meer dan 88 landen. 

terug naar menu ↑

Wanneer is er een Zara sale in 2023? 

Koop je graag kleren bij de Zara, maar heb je momenteel niet zo’n ruim budget? Dan is het natuurlijk wel fijn om te weten wanneer er bij de Zara een sale plaatsvindt in 2023. Dat scheelt je vaak al een hoop geld, vooral als het om een oude collectie gaat. Als je op het juiste moment gaat winkelen, kun jij tientallen euro’s besparen. Tijdens een sale verkoopt de winkel zowel de kleding voor dames als de kleding voor heren en kinderen met een korting die oploopt tot 80%. Helaas heeft de Zara niet ieder jaar op dezelfde data sales, dus is dit nu lastig om precies te zeggen. Wel heeft de keten ieder jaar dezelfde sales rond dezelfde periodes. De enige datum die vaststaat is 24 november, met Black Friday. De andere sales vind je hieronder in het overzicht:

Data voor de Zara sales in 2023: 

 • De voorjaarssale: Vindt plaats in april of mei
 • De zomersale: Vindt plaats op 22 juni 2023
 • De najaars sale: Vindt plaats in oktober 2023
 • Black Friday: Vindt plaats op vrijdag 24 november en vaak ook de dagen eromheen
 • De Wintersale: Vindt plaats in december 2023 
terug naar menu ↑

Tips om optimaal gebruik te maken van de Zara sale in 2023

Als je naar een sale toe gaat, wil je hier natuurlijk wel optimaal gebruik van maken. Dat betekent dat je met een aantal dingen rekening moet houden, vooral als je een doorsnee maat hebt. Hieronder geven we je een aantal tips om effectief gebruik te maken van een sale: 

 • Ben er op tijd bij: Het belangrijkste bij een sale, is dat je er op tijd bij bent. De producten worden vaak niet meer aangevuld, vooral als het om een oude collectie gaat. Heb jij een populaire maat, dan moet je er dus op tijd bij zijn om optimaal van de sale te profiteren. Bij de Zara beginnen de meeste sales om 20:00 of 21:00 uur ‘s avonds. Je hoeft dus niet tijdens je werk te gaan!
 • Niet te lang twijfelen: Als je iets leuks voorbij ziet komen in de uitverkoop, twijfel dan niet te lang. De sale duurt vaak maar maximaal een week of zelfs maar een aantal dagen. Het zou zonde zijn als je het product uiteindelijk alsnog voor de volledige prijs moet kopen. 
 • Korting hangt samen met populariteit: Op kledingstukken die erg populair zijn zit vaak heel wat minder korting dan op de minder geliefde kledingstukken. De korting op de minder populaire producten ligt vaak tussen de 50% en de 80%. Probeer tijdens een sale dus niet te veel te focussen op de meest populaire kledingstukken. 
terug naar menu ↑

Andere manieren om korting te krijgen bij Zara 

Kun je niet wachten op de eerstvolgende Zara sale van 2023? Dan zijn er ook een aantal andere manieren om met korting te shoppen bij deze winkelketen:

 • Special prices: Op de website van Zara vind je een categorie genaamd ‘special prices’. Hier staan altijd producten op die de winkel voor een lagere prijs aanbiedt, vaak ook van diverse categorieën. Denk bijvoorbeeld aan dameskleding, kinderkleding, herenkleding en zelfs cosmetica. 
 • Nieuwsbrief: Als jij je aanmeldt voor de nieuwsbrief van de Zara, krijg je een eenmalige kortingscode om bij de winkel te shoppen, zowel online als in een fysieke winkel. 
 • Winkel in de buurt: Zit er een Zara winkel bij jou in de buurt? Houd de winkel dan in de gaten. Veel fysieke winkels houden tussendoor sales, bijvoorbeeld als bepaalde kledingstukken niet goed genoeg verkopen of als ze nog van oude items af moeten. 
terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Wanneer begint de Zara sale 2023?

Er vinden ieder jaar een aantal vaste sales plaats bij de Zara:

De voorjaarssale: Vindt plaats in april of mei
De zomersale: Vindt plaats op 22 juni 2023
De najaars sale: Vindt plaats in oktober 2023
Black Friday: Vindt plaats op vrijdag 24 november en vaak ook de dagen eromheen
De Wintersale: Vindt plaats in december 2023 

Hoeveel korting krijg je bij de Zara sale?

Dat hangt af van de populariteit van een kledingstuk. Populaire items zijn vaak minder tot niet afgeprijsd, maar op minder geliefde items kun je wel zo’n 50% tot 80% korting krijgen.

Doet ZARA ook mee aan Black Friday?

Jazeker, ZARA doet ieder jaar mee aan Black Friday. De dagen hieromheen zijn er in de meeste gevallen ook veel kledingstukken afgeprijsd in de winkel en in de webshop.

Hoe laat wordt Zara aangevuld?

Zara winkels krijgen om de twee weken een nieuwe voorraad, meestal op een maandag of donderdag. Het personeel opent ‘s ochtends de dozen en de schappen zijn dan rond 09:30 uur weer aangevuld.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   enqueteplein.nl