• Online geld verdienen
  • 101 reviews
  • 158 artikelen
Geld verdienen met Instagram – 6 manieren

Geld verdienen met Instagram – 6 manieren

Geld verdienen met Instagram is iets wat veel mensen zouden willen. Ze zien influencers die duizenden euro’s per maand verdienen door gesponsorde filmpjes en foto’s te plaatsen. Hoewel je op die manier inderdaad geld kunt verdienen met Instagram, zijn er nog veel meer manieren waarop je dat kunt doen. Meer weten? In dit artikel lees je alles over geld verdienen met Instagram.

Hoe verdien je geld met Instagram?

Geld verdienen met Instagram kan op verschillende manieren. Het belangrijkste is dat je voor een Instagram verdienmodel kiest dat bij je past. Zo heb je de meeste kans dat je succesvol wordt en dat je het leuk blijft vinden.

terug naar menu ↑

Verdienmodel Instagram, wat is dat?

Een verdienmodel is een manier om geld te verdienen. Een Instagram verdienmodel is dus een manier om geld te verdienen met Instagram. Er zijn meerdere verdienmodellen voor Instagram, waardoor je zelf kunt bepalen welk verdienmodel het beste bij je past.

terug naar menu ↑

Hoe kun je geld verdienen met Instagram? Op deze 6 manieren

Als je geld wilt verdienen met Instagram, dan heb je verschillende mogelijkheden. Hieronder bespreken we er 6.

terug naar menu ↑

1. Ga aan de slag als influencer

Influencers op Instagram kunnen ontzettend veel geld verdienen. Bekende influencers verdienen soms enkele duizenden euro’s per post. Wil jij dat ook? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen om succesvol te worden:

Bepaal jouw niche

Door je te focussen op een bepaald onderwerp ben je interessanter voor bedrijven, omdat je een duidelijke doelgroep hebt. Hierbij is het slim om je te focussen op een onderwerp dat je zelf leuk vindt.

Bepaal wat voor content je gaat plaatsen en hoe dat eruitziet

Door te bepalen wat voor soort content je gaat plaatsen en hoe dat eruit moet zien, kun je een aantrekkelijke feed creëren, waardoor mensen je sneller willen volgen. Maak bijvoorbeeld gebruik van Canva om foto’s en video’s te maken die ervoor zorgen dat jouw feed er mooi uitziet.

Vind volgers

Om geld te verdienen met Instagram heb je volgers nodig. Hoeveel volgers je nodig hebt, hangt af van de niche waarin je actief bent. Volgers krijgen doe je door bekenden te vragen om je te volgen, door interactie te hebben met mensen en door hashtags te gebruiken die relevant zijn. Ook een give-away of samenwerking met andere accounts kan voor meer volgers zorgen. Vanaf 1.000 volgers kun je interessant zijn voor bedrijven.

terug naar menu ↑

2. Publiceer gesponsorde berichten

Als je meer dan 1.000 volgers hebt op Instagram zou je geld kunnen verdienen met gesponsorde berichten. Dit kun je onder andere bereiken door merken te benaderen die passen bij jouw niche en volgers. Door het bedrijf te vertellen waarom jij interessant bent en waarom jouw doelgroep de juiste voor hun product is, kun je ze wellicht overtuigen om samen te werken.

Als je meer volgers krijgt en bekender wordt, kan het ook zo zijn dat bedrijven jou benaderen voor een samenwerking.

Hoeveel kan ik vragen voor een Instagram post?

Hoeveel je kunt vragen voor een Instagram post is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder hoeveel volgers je hebt en hoe betrokken die zijn. Ook de niche waarin je actief bent en de kwaliteit van jouw content heeft invloed. Vaak kun je onderhandelen over de prijs. De gemiddelde influencer met 50.000 tot 100.000 volgers verdient ongeveer 500 tot 1.000 euro per post.

terug naar menu ↑

3. Maak gebruik van affiliate marketing

Een andere manier om geld te verdienen met Instagram is door middel van affiliate marketing. Hierbij maak je reclame voor diensten of producten van andere bedrijven middels een affiliate programma. Hiervoor hoef je niet zelf naar bedrijven te zoeken die willen samenwerken, maar maak je gebruik van beschikbare reclame om geld te verdienen.

Als je je hebt aangemeld bij een affiliate programma, ontvang je een unieke link. Deze kun je plaatsen in je bio en stories. Op het moment dat mensen via die link het product kopen waar jij reclame voor maakt, krijg jij daar geld voor. Zorg dus dat je voor een product kiest dat interessant is voor jouw volgers.

terug naar menu ↑

4. Verkoop je eigen product of dienst

Je kunt ook geld verdienen met Instagram door je eigen product of dienst te promoten. Zo kun je de verkoop stimuleren. Je producten verkopen kun je bijvoorbeeld via een eigen webshop doen, die je kunt koppelen aan je Instagram. Een makkelijke manier om dat te doen, is door middel van Shopify. Ook kun je voor een Instagram Shop kiezen om jouw producten te verkopen.

terug naar menu ↑

5. Verkoop gebruikte spullen

Een andere manier om geld te verdienen met Instagram is door gebruikte spullen te verkopen, bijvoorbeeld kleding, meubels of boeken. Dit is een makkelijke manier om jouw overbodige spullen te verkopen.

terug naar menu ↑

6. Maak content voor anderen

Ben jij goed in content creëren? Dan zou je dit voor bedrijven kunnen doen om geld te verdienen. Als content creator kun je ervoor zorgen dat bedrijven meer mensen bereiken door middel van jouw content. Door jezelf aan te bieden als content creator en op zoek te gaan naar bedrijven die je kunt helpen groeien, kun je geld verdienen met doen waar je goed in bent.

terug naar menu ↑

Hoeveel verdien je met 1.000 volgers op Instagram?

Als je 1.000 volgers hebt op Instagram word je ook wel een nano-influencer genoemd. Als nano-influencer zou je ongeveer 10 tot 100 euro per post kunnen verdienen. Over die prijs kun je vaak onderhandelen.

terug naar menu ↑

Hoeveel verdien je als Instagrammer?

Hoeveel je als Instagrammer kunt verdienen, hangt onder andere af van op welke manier je geld verdient, hoeveel volgers je hebt en in welke niche je actief bent. Hierdoor is het lastig om te voorspellen hoeveel je kunt verdienen. Wel worden er bepaalde richtlijnen gebruikt. Zo kun je met 1.000 tot 10.000 volgers (nano-influencer) ongeveer 10 tot 100 euro per post verdienen. Met 10.000 tot 50.000 volgers (micro-influencer) is dat 100 tot 500 euro per post. Met 50.000 tot 500.000 volgers (mid-influencer) verdien je 500 tot 5.000 euro per post. Heb je 500.000 tot 1 miljoen volgers? Dan verdien je 5.000 tot 10.000 euro per post.

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Hoe kun je geld verdienen met Instagram?

Geld verdienen met Instagram kan door influencer te worden, door gesponsorde berichten te posten, door middel van affiliate marketing, door eigen producten te verkopen of door aan de slag te gaan als content creator voor andere bedrijven.

Hoeveel verdien je met 1000 volgers op Instagram?

Als je 1.000 volgers hebt, word je een nano influencer genoemd. Met 1.000 tot 10.000 volgers verdien je gemiddeld 10 tot 100 euro per post. Uiteraard is het mogelijk om over de verdiensten per post te onderhandelen en zijn er uitzonderingen waarbij je meer per post verdient.

Hoeveel verdien je met 100k volgers op Instagram?

Heb je 100.000 volgers op Instagram? Dan is het mogelijk om flink wat geld te verdienen met gesponsorde posts. Zo kun je minimaal 500 tot 1.000 euro per post vragen.

1 Reactie
  1. Ik wil graag mijn producten promoten wat ik maak . Wat moet ik verder doen

    Laat een reactie achter

    enqueteplein.nl