• Online geld verdienen
  • 101 reviews
  • 161 artikelen
Geld verdienen met TikTok – Zo doe je dat!

Geld verdienen met TikTok – Zo doe je dat!

TikTok is een van de populairste social media platformen van dit moment. Meer dan 3 miljoen Nederlanders gebruiken de app en de verwachting is dat het aantal gebruikers de komende tijd alleen maar zal toenemen. TikTok is daarom een erg geschikt platform geworden om geld op te verdienen. Wil je weten hoe je geld kunt verdienen met TikTok? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Wat is TikTok?

Heb je de naam ‘TikTok’ al honderden keren voorbij horen komen, maar weet je eigenlijk niet zo goed wat het precies is? TikTok is een app waarop korte video’s geplaatst kunnen worden. Net als bij andere social media heb je een profiel waarmee je anderen kunt volgen. Je kunt de video’s van anderen liken en erop reageren. TikTok is vooral heel bekend door de populaire challenges.

terug naar menu ↑

Hoe kun je geld verdienen met TikTok?

Er zijn verschillende manieren waarop je geld kunt verdienen met TikTok. Hieronder vertellen we je wat ervoor nodig is om geld te verdienen met TikTok en hoe je dat zou kunnen doen.

terug naar menu ↑

1. Zorg dat je een bekende TikTokker wordt

Net als op Instagram en YouTube kun je met TikTok geld verdienen als je bekend wordt. Als je veel volgers hebt, ben je namelijk interessant voor bedrijven. Zij kunnen jou in dat geval inzetten om hun doelgroep te bereiken. Wil jij ook veel volgers krijgen? Dat doe je zo:

Bepaal je niche

Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat voor soort video’s je gaat maken en voor wie die interessant zijn. Zo kun je je op een bepaald onderwerp, zoals boeken of games richten. Je kunt ook video’s maken die interessant zijn voor een bepaalde doelgroep, zoals mensen die sporten of van honden houden.

Weet je niet wat voor onderwerp je moet kiezen? Kijk dan eens bij andere TikTokkers. Wat doen TikTokkers met veel volgers en wat kun jij daarvan leren? Zorg er wel voor dat je anderen niet exact gaat nadoen.

Blijf bij jezelf

Kies voor iets wat jij leuk vindt om te doen en blijf dat vervolgens doen. Mensen zullen je daardoor namelijk gaan en blijven volgen.

Kies voor goede content

Zorg ervoor dat de video’s die je plaatst van goede kwaliteit zijn. Zo zullen mensen ze eerder bekijken en ben je interessanter voor bedrijven. Je kunt beter drie keer per week een video van hoge kwaliteit plaatsen, dan elke dag een video van matige of slechte kwaliteit. Deel je video’s daarnaast ook op andere social media platformen om meer mensen te bereiken.

Gebruik relevante hashtags

TikTok bepaalt welke voorgestelde video’s interessant voor je zijn door middel van de video’s die jij bekijkt of interessant vindt. Door de juiste hashtags te gebruiken, kom je op de pagina’s van mensen terecht die jouw video’s wellicht leuk vinden.

terug naar menu ↑

2. Ga samenwerken met een bekend merk

Als je een leuk aantal volgers hebt opgebouwd, kan je interessant zijn voor bedrijven die iets te maken hebben met jouw niche en/of dezelfde doelgroep hebben. Een manier om aan samenwerkingen te komen, is door merken te benaderen en ze te laten zien wie jij bent, wie jouw volgers zijn en wat een samenwerking met jou zou kunnen opleveren.

Als je echt populair wordt op TikTok kan het zijn dat bedrijven jou zullen benaderen om een samenwerking aan te gaan.

terug naar menu ↑

3. Meld je aan voor het TikTok Creator Fund

Als je jouw account omzet naar een pro- of creator-account, dan kun je je aanmelden voor het TikTok Creator Fund. Hiervoor dien je aan een aantal eisen te voldoen. Zo dien je onder andere:

– Minimaal 18 jaar oud te zijn
– Minstens 10.000 volgers te hebben
– Minimaal 100.000 videoweergaven in de afgelopen 30 dagen te hebben

Als jouw aanvraag wordt goedgekeurd, kun je geld verdienen met TikTok zelf. TikTok betaalt je dan op basis van onder andere videoweergaven en de betrokkenheid op jouw video. Kijkers kunnen je daarnaast cadeaus sturen, die je kunt inwisselen voor geld.

terug naar menu ↑

4. Maak reclame voor jouw product of dienst

Je kunt TikTok ook gebruiken om reclame voor je eigen producten of diensten te maken. Door die in je video’s te promoten, kun je geld verdienen met extra verkopen. Zorg wel dat je een link naar je website in je bio plaatst.

Door je aan te melden bij een affiliate netwerk kun je ook producten van anderen promoten in jouw video’s. Zodra iemand op de affiliate link in jouw video of bio klikt, kunnen ze het product kopen. Jij krijgt daar vervolgens geld voor.

terug naar menu ↑

Hoeveel geld krijg je per 1000 views op TikTok?

Het is niet duidelijk hoeveel je precies per view op TikTok betaald krijgt, daar dat bedrag van verschillende factoren afhangt. Wel blijkt uit de ervaringen van andere TikTokkers dat die gemiddeld 2 tot 4 cent per duizend weergaven verdienen.

terug naar menu ↑

Hoeveel volgers heb je nodig om geld te verdienen op TikTok?

Dat ligt eraan op welke manier je geld wilt gaan verdienen. Voor gesponsorde posts hoef je soms slechts 1.000 volgers te hebben. Wil je per view betaald krijgen? Dan dien je minimaal 10.000 volgers te hebben.

terug naar menu ↑

Hoeveel geld verdien je met TikTok Live?

Als je live gaat op TikTok kunnen kijkers je LIVE-cadeaus sturen. Door middel van die cadeaus kun je vervolgens Diamanten sparen. Een diamant is ongeveer $0,005 waard. Als je flink wat Diamanten hebt gespaard, kun je uiteindelijk een Beloningsbetaling ontvangen.

terug naar menu ↑

Wat kun je met TikTok munten?

TikTok munten kun je aanschaffen en vervolgens gebruiken om andere gebruikers een cadeautje te sturen. Je kunt kiezen uit verschillende cadeautjes, die elk een eigen waarde hebben.

terug naar menu ↑

Hoeveel is 1 roos waard op TikTok?

Een roos op TikTok is ongeveer 1,5 cent waard.

terug naar menu ↑

TikTokken voor geld

Om geld te kunnen verdienen via TikTok heb je volgers nodig. In sommige gevallen veel volgers. In dit artikel heb je kunnen lezen wat je kunt doen om veel volgers te krijgen en hoe je daar vervolgens geld door kunt verdienen. Het belangrijkste is dat je geduld hebt, want het kan even duren voordat je daadwerkelijk geld verdient met TikTok.

terug naar menu ↑

Veelgestelde vragen

Hoeveel geld krijg je per view op TikTok?

Hoeveel geld je per view op TikTok krijgt, hangt van verschillende factoren af. Uit de verhalen van andere TikTokkers blijkt dat ze gemiddeld 2 tot 4 cent per duizend views verdienen.

Wie verdient het meest met TikTok?

De best betaalde TikTokker is al een tijdje de 18-jarige Charli D’Amelio. Ze heeft maar liefst 150 miljoen volgers op het bekende platform en werkt onder andere samen met grote merken als Dunkin’ Donuts en Invisalign.

Kan je live op TikTok zonder 1000 volgers?

Nee, om live te kunnen gaan op TikTok heb je minimaal 1.000 volgers nodig. Daarnaast dien je minimaal 16 jaar oud te zijn om gebruik te kunnen maken van deze functie.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      enqueteplein.nl